Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dresden Sehri ve TU Dresden Hakkinda

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
electronicsmaster
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum Eyl 13, 2013 5:15 pm

Dresden Sehri ve TU Dresden Hakkinda

Mesaj gönderen electronicsmaster » Cum Eyl 13, 2013 5:40 pm

Merhaba Arkadaslar,

Oncelikle bu forumun kurulmasinda emegi gecen ve yorumlariyla katki gosteren herkese cok tesekkur ediyorum. Acikcasi bu forumu baya gec kesfettim ve acilmis olan konulardan baya faydalandim.

Ben kisaca durumumu aciklayip yorumlarinizi almak istiyorum. Gecen sene elektronik muhendisligi bolumunden mezun oldum. Surekli aklimda yurt disinda master yapmak hatta devam edip yurt disinda yasamak vardi. (Daha once hic yurt disina cikmadim bu arada) Acikcasi bu konuda cok detayli bir fizibilite calismasi yapmadim ama egitimin daha ucuz olmasi ve teknik alanda ileri bir ulke olmasindan dolayi Almanyayi sectim. Daad\'in sitesinde bolum ve universitelere bakarken Dresden Teknik Universitesinde henuz gecen sene acilmis olan ve dunyada baska yerde master programi bulunmayan Organik ve Molekuler Elektronik bolumu dikkatimi cekti ve basvurdum. (Esnek ekranlar, oled\'ler vs uzerine daha cok fizik kimya karisimi interdisipliner bir program)

Bu bolumden kabul aldim. Ondan sonra benim icin zorlu bir karar verme sureci basladi ve acikcasi hala kafam bu konuda karmakarisik. Bana yorumlarinizla yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

1 ) Ilk sorum su : Bolum Ingilizce ve Almanca\'m sifir. Bu durumdayken Almanya\'ya gelip Almanca ogrenmek ne kadar mantikli ve kolay ? Yani Turkiye\'de belli bir seviyedeyken mi gelmek (A1,A2.. ) isleri daha kolaylastirir yoksa burda da sifirdan Almanca ogrenmek mi daha verimli ve kolay olur ?

2 ) Internette Dresden ile ilgili olumlu yorumlar da okudum olumsuz yorumlar da. Ornegin Dresden\'de hayatin diger Alman sehirlerine gore daha ucuz oldugu soyleniyor. Sanatiyla dogasiyla Floransa\'ya benzetiliyor vs. Diger taraftan Turk sayisinin en az oldugu Alman sehri, yabancilara iyi gozle bakmiyorlar, neonaziler var vs. gibi yorumlar da okudum. Bu sehirde bizzat bulunan veya ikinci elden bilgileri izlenimleri olanlar bunlari paylasirlarsa gercekten cok sevinirim. Ayni sekilde TU Dresden ile ilgili bilgi ve yorumlarinizi da bekliyorum.

Cok tesekkurler.

imalive
Mesajlar: 51
Kayıt: Prş May 30, 2013 9:09 pm

Dresden Sehri ve TU Dresden Hakkinda

Mesaj gönderen imalive » Cum Eyl 13, 2013 5:52 pm

http://www.deutschstudent.de/news.php?readmore=48
universite tanitimlari konusunda biraz bahsi gecmis
http://www.deutschstudent.de/forum/view ... post_73009
buradada biraz bilgi var isini gorur.

ben turkiyedeyim hic almanyaya gitmedim ama belli bir seviye almanca ogrenip oyle gitmek bana daha mantikli geliyo, sonucta almanlarin hepsi ingilizce bilmiyodur diye dusunuyorum ve ilk gittiginde derdini anlatamadigin durumlar olabilir

Melphis
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Tem 30, 2013 6:26 pm

Dresden Sehri ve TU Dresden Hakkinda

Mesaj gönderen Melphis » Pzt Eyl 16, 2013 11:31 pm

Dresden Turk Ogrenci Ve Akademisyenler Birligi isimli facebook grubunu facebooktan aratirsan, sana ordakiler daha cok yardimci olabilirler.

Melphis
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Tem 30, 2013 6:26 pm

Dresden Sehri ve TU Dresden Hakkinda

Mesaj gönderen Melphis » Pzt Eyl 16, 2013 11:36 pm

Dresden\'de sadece Turk sayisi degil, tum yabanci milletlerin sayisi az. Ama universitede bircok milletten insan var. Irkci bir yer diyorlar ancak bunlar daha cok oradaki yasayan yerel halka karsi irkci olmalilar. Yani ben 1 somestr orda bulundum ve en ufak sorun yasamadim. Yasayan arkadasim da olmadi. Universitesi bence cok guzel. Ayrica diger alman sehirlerine gore de cok ucuz. Bence cok guzel bir tercih olabilir. Ben de bir daha gitmeyi cok isterim.

Insanlari da sicak kanlidir :) Eger forumu hala takip ediyorsan, ve bana mesaj atarsan sana cok daha fazla yardimda bulunabilirim.

Cansuxx
Mesajlar: 276
Kayıt: Pzr Haz 10, 2012 12:57 am

Dresden Sehri ve TU Dresden Hakkinda

Mesaj gönderen Cansuxx » Sal Eyl 17, 2013 12:50 am

Fiyatlarinin diger sehirlere gore (ozellikle barinma konusundaa) cok daha uygun oldugunu biliyorum bir tek. Ama yeme icme sigorta falan her yerde ayni oluyor. Diger sehirlere gore sanirim aylik 20-100 Euro daha az giderin olur.

Cevapla