Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Prş Eyl 05, 2013 12:17 am

eger inatlasma durumu olursa ve isyeri sikayet ederse evet oturumunu iptal ederler. ama onlardan once yabancilar subesine gidip bildirirsen ve baska yer aradigini falan ya da ne bileyim gezmek istedigini soylersen bi yolu bulunabilir. memurun kanaatine bagli yani

Atakanbyc
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş Eki 17, 2012 1:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Atakanbyc » Prş Eyl 05, 2013 10:06 am

[quote]Atakanbyc tarafindan yazilan metin:

koca bir yil sonunda hayirlisi ile yarin vize gorusmesine giriyorum. insallah hersey yolunda gider..[/quote]

22-08 girdigim vize gorusmesi cok guzel gecmisti. bu gunde konsoloslugu arayip evragim durumunu ogrendim. suan yabancilar subede oldugunu belirttiler. Orayi arayip bilgi alabilecegimi belirtiler.
Hadi Hayirlisi..

burak85
Mesajlar: 180
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 5:33 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen burak85 » Prş Eyl 05, 2013 11:58 am

Merhaba arkadaslar uzun bi suredir yazmiyorum. hatirlarsaniz ben 21 haziranda gorusmeye gitmistim. ve 3 hafta sonra red yemistim. itiraz ettim ve bana bir cevap maili attilar 1 hafta sonra. ardindan tekrar bi cevap yazdim yolladim. zaten red yiyenler icin hicbir zaman cok fazla umut olmaz. benim extra olumsuz sebeplerimin olmasi bu umudu %1 lerin bile altina dusurmustu.son cevap mailimin uzerinden 1bucuk ay falan gecmisti. ben zaten bana cevap vermelerini bile dusunmuyordum acikcasi. Ama gecen hafta telefonum caldi. Konsolosluktan aradilar. ve pasaportunuzu getirin vizenizi vericez dediler. sok oldum tekrar sordum yanlis mi duydum diye. ve hemen Ankaraya gittim. ptesi vizemi aldim. dogrusunu isterseniz hala soktayim. bir mucize olsa gerek. soylemesi cok kolay ama umudunuzu kaybetmeyin. ben coktan kaybettigim bi anda ve neden nasil oldugunu bilmedigim bi anda vizemi aldim. herkese bol sanslar diliyorum

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen GK » Prş Eyl 05, 2013 12:16 pm

tebrikler egitim hayatinda basarilar :)

ulas36
Mesajlar: 172
Kayıt: Prş Ara 20, 2012 9:20 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ulas36 » Prş Eyl 05, 2013 1:19 pm

tebrikler burak darisi bizim basimiza insallah.
08.15 de basvurdum beklemedeyim.

gdelikaya
Mesajlar: 16
Kayıt: Çrş Tem 17, 2013 8:49 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen gdelikaya » Prş Eyl 05, 2013 7:47 pm

Merhaba arkadaslar,

06.08 de Hamburg icin ogrenci vizesine basvurmustum. Hamburg hakkinda soylenenlerden sonra yusuf yusuf olmaya baslamistim ki nihayet bugun vizem geldi. 30 gun cok uzun ya da kisa bir sure degil, herkese kolay gelsin.

bonn bonn
Mesajlar: 24
Kayıt: Cmt Tem 20, 2013 2:33 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen bonn bonn » Cum Eyl 06, 2013 1:18 pm

05.09.13 Istanbul Alman Konsoloslugu
Saat 10\'daki randevuma 15 dakika erken gittim fakat 11 gibi ancak numara verdiler. "Hani nerede Alman disiplini?" diye dusundum. Bu zaman zarfinda beklediginiz yerin her tarafi dikenli tel, kapilar Amerikan filmlerindeki hapishanelerin kapilari gibi "diiiiit" diye aciliyor. Kodese mi dustuk vize mi alacaz belli degil yani.

Neyse yedi numara dustu sansimiza. Gittim somurtkan, kisa, kilolu bir ablam kurulmus oraya. selam bile vermedi. Arada da cam var kocaman. sinirlenip bogazina falan sarilirsiniz diye yapmislardir belki. Neyse benim belgeler yalan yanlis olsa da tamdi. bakti belgelere. sorulari su sekil oldu.

1- Neden gidiyorsun ? Master icin.
2- dil kursu yok mu ? yok ingilizce benim program.
3- bu oss sonuc belgesi degisikmis nereyi kazandigin yok? bilmem 2007 de boyleydi dedim kivirdim tamam dedi
4- nerede kalacaksin? yurtta kalacam adresi orada. -"ben biliyorum bu sokagi eski bakanligin oldugu sokak burasi. pahali degil mi?"dedi. "yok kucuk oda zaten fiyati ucuzdu" dedim.
5- 25 eylul yazmissin vize istedigin tarihe ama 3 haftadan asagi cikmaz. ama istersen onu 30 u yap 3 hafta 3 gunde falan gelir ya da o hafta icinde gelir dedi. tamam dedim 25 i karalayip 30 yaptim.

Baskada bir sey sorulmadi. kadin kafasinda verdi yani bana vizeyi. Ama kadinin farketmedigi, ihmal ettigi seyler vardi.

-bir kere belgelerin hicbirine duzgun bakmadi. lise diplomasinin cevirisi mesela orijinal degildi. renkli ciktiydi. garantor belgemde soyadimin bi harfi hataliydi onu da gormedi. transkriptin yuzune bile bakmadi.
-motivasyon mektubunu okumadi. bir gece oncesinden alman arkadasima yazdirmistim. ne yazdigini da bilmiyordum pek. kafana gore yaz bana kalirsa yazmayacagim dedim. o da doldurdu. soru gelmedigi de iyi oldu.

bu arada o somurtkan gorevliyle gulup sakalasiyorduk gorusmenin 2. dakikasindan itibaren cunku ben epey rahattim belki o yuzden ortamin bir gerginligi kalmadi kadin biraz kotu polisi oynamak niyetindeydi ama o da su koyuverdi. guzel bir gorusme oldu benim icin. hicbir sey sorulmadi.

gorusmeye de direk plaja gider gibi gittim. sortumu, efil efil gomlegimi gecirdim gittim. verirseniz ekime kadar dedim iyi olur :) bakalim umarim gelir ekime kadar. Bonn daki yabancilar polisi hakkinda bir bilgim yok ama umarim onlar da bi terslik cikarmaz.

hadi herkese kolay gele

Denizz
Mesajlar: 349
Kayıt: Çrş Şub 06, 2013 1:30 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Denizz » Cmt Eyl 07, 2013 12:25 am

merhaba arkadaslar. sonunda vize gorusmemi yaptim bende dun, 5eylul 8e randevu vermislerdi. 7:40 gibi anca buldum ve isimler okununca ilk ben girdim iceri, iceri dedigim bahce. gerci basvuru formlarindan birini doldurmamistim onu doldurana kadar bir 7-8 kisi daha girdi sonra da bir 5-6 si.
neyse ups\'e odeme yapip binanin icine girdikten sonra bu ne lan dedim direk. Burada mi gorusme yapacaz! diyip inanmamistim ama aynen oyle oldu. Halbu ki ben ozel odalarda 2 kisi tarafindan sorguya cekilecegim sanmistim. ama oyle degilmis eski bir yapinin icine girince sonradan yapilmis 4 kutu oda yanilmiyorsam da 6 tane pencere var. son pencere camla izole edilmis ve ben gorusmemi orada yaptim.
bu arada sagolsun bebek yuzlu fotokopici bir kiz belgelerimi kontrol edip ayarladiktan sonra cekip gitti. geri kalanlar kendileri hazirlayip siraya sokmak zorunda kaldi. Gerci benim gorusmede hepsinin orjinali stendi ama olsun :)
buradan sonra ise numaratorden numara alip beklemeye basladim. benden onceki 3 kisiden 2sini fotokopi icin geri gonderdi. ve aklinizda bulunsun onlar birini alacak ama 2ser fotokopi ile gidin. cunku zorluk cikartip fotokopi isterlerse en fazla yarim saat icinde donmeniz gerekiyor. aksi takdirde randevunuz iptal ediliyor.

En sonunda bana sira geldi heycandan kusacam nerdeyse ama olabildigimce normal olmaya calistim. Icerdeki bayan seker gibiydi resmen. O saatte o enerjiyi nerden bulmus anlamadim. Elimdeki belgeleri inceleyip orjinallerini istedi ve sordugu sorular. erasmusmu normal staj mi? ZAV\'dan onay belgen var mi, onsuz olmaz cunku? nerde kalacaksin yazmamissin? bu isimler kim? daha once almanyada bulundun mu? bunu neden tercume ettirdin, masraf etmissin? falan gibi seylerdi. 60€ mu da aldiktan sonra tesekkur ettik birbirimize ve ben ciktim. (20€ idata ucreti istenmedi)

yani gorusmeye girmeden once sacma sapan seyler geliyordu aklima ama ciktiktan sonra fazlasiyla gereksiz stres yaptigimi anladim.

ve daha da guzeli bu aksam pasaportum kargoya verilmis :) tahminime gore olumlu sonuc gelecek. Cunku bayan sen zaten iznini almissin dedi elindeki ZAV belgemi gostererek.

Not: Yazilanlar staj vizesi gorusmesi icindir. Sormak istediklerinizi su baslik altindan sorabilirsiniz. http://www.deutschstudent.de/forum/view ... owstart=20

EA
Mesajlar: 101
Kayıt: Pzr Haz 24, 2012 6:12 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen EA » Pzr Eyl 08, 2013 11:16 am

Merhaba arkadaslar benimde 11 eylulde vize randevum var. Fakat garantor belgem yetismicek sanirim gorusmeye garantor belgesiz girsem sonra onlara fax ceksem kabul ederler mi acaba ? Birde garantor belgesinin orjinalinimi istiyorlar yoksa fax mail ciktisi olurmu?

serhat29
Mesajlar: 272
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 3:11 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen serhat29 » Pzt Eyl 09, 2013 3:49 pm

Bugun saat 9.30 Istanbul Alman baskonsoloslugunda randevum vardi. 9.15 konsolosluktaydim ups ucretinin yatmasi siranin gelmesi evraklarin duzenlenmesi 10.30 bulmustu. Vize gorusmesine girenler cikmasi yarim saati buluyordu. 11.40 ta sira bana geldi numaram yandi 7 numarali gisede 65 yaslarin da bir bayanla gorustum;

Ne icin geldiniz Universite icin evraklari alabilirmiyim, aldi bakti pasaport numarami pc ye girdi basvuru formumu aldi bakti bilgileri kontrol etti. Basvur formundaki almanyada kalacagim adress sordu kim bu dedi dedim dayim. parmak izlerimi aldi. Universite kabul belgeme bakti Universiteden Studienkolleg icin kabul almistim Aufnahmeprufung bu sinava girdin mi hayi rdedim sinav subatta dedim pasaportta bakti tamam dedi bu bilgilerde pc ye girdi 60 euro aldi. kac yilinda mezun oldun bu zaman kadar ne yaptin .2011 de mezun oldum dedim 2 yillik bilgisayar programciligina kayit oldum hic bir derse girmedim kayit oldugum gun geri dondum. Istanbul dondukten sonra ne yaptin dersanaye yazildim YGS LYS 2 kez girdim Sosyal Bilgiler Ogretmenligini kazandim 4 ekimde kayit oldun mu hayir. sonra dil kursuna yazildim A2 sertifkasini aldim tomerden kac saat 240 saat dedim almancan nasil dedi dedim orta .sonra universitere basvudum Zittau dan Studienkolleg icin kabul aldim ondan sonra diger evrakalrimi hazirladim dedim. Basvuru formunu Osym belgemi Garantor belgemi aldi yan odaya gecti mudurune onaylati galiba . annen baban nerde yasiyor kac kardessiniz diye sordu soyleedim bunlari pc ye gir di pc den 3 sayfa aldi. evraklarimi paspartumu icine sikistirdi Evraklari Almanyaya gonderecegim dedi bizden bukadar cevap ordan gelecek dedi tamam dedim tesekkur ettim ciktim. Gorusme 15 dk fln surdu. 11.45 ole arasina giriyorlarmis ciktigimda saat 11 .54 civariydi. Iyi niyet mektubuma sigorta kagidina dil kursu kayit belgesine fln goz ucuyla bakti gecti.

Bende artik vize bekleyenler kervanina katildim.
serhatkapucu

ynsylmz
Mesajlar: 71
Kayıt: Çrş Tem 03, 2013 3:57 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ynsylmz » Pzt Eyl 09, 2013 4:36 pm

cok guzel gecmis gorusmen serhat gozun aydin ins. en kisa zamanda alirsin vizeni

prometheus
Mesajlar: 27
Kayıt: Pzt Haz 10, 2013 5:12 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen prometheus » Pzt Eyl 09, 2013 4:39 pm

Randevu icin bekle, vize icin bekle. 3 aydir bekliyoruz. Tamam bu isler bekleme uzerine kurulu ama bu kadar da olmamali yahu.

Melphis
Mesajlar: 43
Kayıt: Sal Tem 30, 2013 6:26 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Melphis » Sal Eyl 10, 2013 2:27 pm

Merhaba arkadaslar,

Ben de vizemi aldim ama epey ugrastigim bir surec oldu. Ben kendi durumumu anlatayim illaki ileride benim gibi olan biri cikacaktir. Stuttgart\'da Commas adli ingilizce master programina katilmak icin vizeye basvurdum. Daha once de Erasmus yapmistim.

Bu arada baslamadan belirteyim, almanyayla yaptigim telefon gorusmelerinin hepsi Skype ustundendi. Skype a 5 euro attim, ev telefonunu arama dakikasi 3 sent mi ne, yani 1 saatten fazla totalde konusmusumdur bu sayede. Cepten ararsaniz yandiniz anlayacaginiz.

Randevu alma kismi :

Oncelikle vize basvurulari 2 ay sonra gibi bir surece veriliyor. 10 Temmuz gibi Istanbul icin basvurdum. 21 agustosa randevu vermislerdi. Verirken de telefondaki bayan bana ikamet ettigin yere gore Randevu veriyoruz dedi. Halbuki ben Adana\'da yasiyorum. Ama Istanbul\'dan mezun oldum. Bayan da o zaman bana Istanbulu bitirdiysen Istanbul\'dan da alabilirsin dedi. Sonra kapadim. Daha sonra(3-4 gun) randevuyu geri alma umidi ile cakallik yaparak aradim. Benim Adana\'da oturdugumu ama bana randevuyu Istanbul\'a verdiklerini, halbuki ben Istanbulla iliskimi kestigimi soyledim. O zaman bayan bana eger erasmus degilsen ve okudugun okulu bitirmissen sadece ve sadece ikamet ettigin yerden randevu alabilirsin, yanlislik yapmisiz dedi. Ben de o zaman hata yapmissiniz , luften bu hatayi telafi edin dedim. Tamam dedi gitti bana 11 eylule Ankara\'dan randevu verdi. Yani kendi kazdigim cukura dustum. Ben de o zaman basladim konusmaya hem suclusunuz hem guclu, gittiniz bana cok ileri tarihe randevu verdiniz sizin hatanizin sonuclarina ben katlanmak zorunda degilim falan. Kadin Nuh diyor Peygamber demiyor. Neyse sonra, benim kuzenim de Amerika\'ya basvuruyor ve Bosalan yerlere randevularini geri cekebeliyor dedim. Neyse totalde 25 dakikalik telefon gorusmesinin ardindan, bana 6 agustosa Randevu verdi. Ve bunun tamamen tesaduf oldugunu bildirdi bana. Sanstan guya biri randevusunu iptal etmis. Bence oradakiler kendilerine ya da bazi kurumlara yer tutuyorlar. Bana da cok yuklenince ordan 1 tane randevu vermek zorunda kaldi. Sonuc olarak randevum 6 agustos Ankara oldu.

Bloke Hesap kismi:

Bloke hesap icin basta Is bankasina basvurmak icin bir subeye gittim ve bayana anlattim herseyi, o da Stuttgarti aradi ve bana 100 euro hesap islem ucreti olacagini soyledi. Oyle olunca tamam he dedim ciktim. Deutschebank belgelerini indirdim ve doldurdum. Neyse Ankara\'ya onaylatmaya gittim. Halbuki Ankara\'da belge onaylatma isleri de Randevu ile calisiyormus. Bunu bilmiyordum. Beni de kapida yalvar yakar 4 saat beklettikten sonra aciyip iceri aldilar :D . Neyse banka isleri de gerisi malum, Kargoya verip Almanya\'ya gonderdik. Arkadaslardan da gozlemledigim kadari ile. Kargo\'nuzun karsi tarafa ulasmasindan tam 4 gun sonra hesabinizi aciyorlar(5 kisi de de aynisi oldu). Hesap numaraniza parayi gonderdiniz diyelim. Para karsi tarafa ulastigi gun degil bir gun sonra aksam 4-5-6 arasi herseyin hallolduguna dair bir mail aliyorsunuz. Bu da tum arkadaslarda aynisi oldu. Neyse ben parayi ING bank ile gonderdim. ING bank in internet bankaciliginin avantaji, ayni gun valor verebilme imkani sunuyor. 8090 euro 2 gun sonra gitsin dersen totalde 32 tl ucret kesiyor. Ama ayni gun gitsin dersen 52 tl oluyor bu. Isi acele olanlara super firsat yani. Ben ayni gunu secip takip ettim, onayladiktan 10 dakika sonra para karsi tarafa ulasmisti. Yani western union gibi ama cok ucuzu.

Bu arada benim belgelerde ufak sorun olup benim islemler az bir sey uzadi. Deutsche Bank bloke hesap acilan birime, ne maille ne telefonla ya da herhangi bir sekilde ulasmak imkansiz. Leipzig\'de arkadasim vardi o bile bilgi alamadi durumum ile ilgili. 3 gun gece gunduz, o birime ulasmak icin ugrastim ama nafile, totalde 10 subeyi ve 1 kere de genel merkezi telefonla aradim ama onlar bile ne telefonla ne maille ulasamadiklarini bildirdiler.

Vize basvurusu ve bekleme sureci:

Tum belgelerimi hazirladim ama benim Deutsche Bank ile aramda ufak sorun ciktigi icin belgeleri yetistiremedim. Yani bloke hesap haric gittim(6 agustos). Ordaki bayan bana eksik belgemi fakslayabilecegimi belirtti. Ben de tamam dedim. Ayin 14unde belgeleri faksladim. Bu kadar gec olmasinin sebebi araya bayram girmesi.

Neyse faksi attik ama ulasti mi , kabul ettiler mi onaylandilar mi bilmiyorum. Sonra moralim bozuldu, 15\'inde birdaha faks attim ve bu sefer barkot numarasi olan kagidi da ekledim. Sonra neyse iste ayin 20 si oldu ve Ankara\'da bir isim vardi onu halletmeye gittim, gecerken de konsolosluga ugradim. Benim eksik evrak isleri vardi faksladim ama ulasti mi elinize bilmiyorum dedim. Kapidaki adam bana faksda sorun cikabilecegi ve bazen silik fakslarin ellerine ulastigini belirtti. Boyle olunca tamam bi soraym dedim :D , Adam bana bugun olmaz sali persembe ogleden sonralari gel dedi. Hayda, gelmem imkansiz neyse lanet olsun dedim bastim dondum Mersin\'deki yazliga. Ayin 22 si oldu. Baktim konsolosluk son 1 haftada yaklasik yaptigim 1000 cagriya cevap vermiyor. Ben de o zaman Almanya yabancilar dairesini arayayim. Belgeler tamsa zaten almanyaya gondermislerdir o zaman da almanyayi arayinca geldi derlerse anlasilir dedim.

Sonra Almanci bir ablaya Stuttgart yabancilar ofisini arattim. Benim durumu sormasini ve isimin acele oldugunu belirtmesini istedim. Cat pat almancamla dinlerken, basvurumun kendilerine 19 agustosta ulastigini anladim. Ancak ablanin yuzundeki gulucuk cabuk degisti. Nasil yani falan ve okul yakinda baslayacak demeye basladi. Sonra neyse kapadi telefonu. Bana daha once Erasmus yaptigim icin, yani orada oturma izni ile bulundugum icin, islemimin coook uzayacagini, Erasmus yaptigim sehir olan Dresden\'den belgeler bekledigini ve totalde benim vizenin cikmasinin Kasim-Araligi bulacagini, daha once cikmasinin imkansiz oldugunu soylediklerini belirtti.

O an kafamdan kaynar sular dokulmuse dondum, tum ugraslar bosa gitti, en kotu 14 ekimde okul basliyordu halbuki. Yurdun parasini 2 eylulden baslatmistim erken giderim diye. Kafamda dusundukce 10larca soru isareti olusmaya basladi. Acaba dedim yesil pasaportu alip direk Almanya\'ya mi gitsem. Vize cikacagi zaman nasilsa telefon acarlar pasaportu getirin diye , o zaman da atlayip turkiye giderim pasaporta vizeyi bastirir geri donerim dedim. Sonra irdeledikce o da cok dandik bir yontem. Vize olmayinca bloke hesabi actiramiyorsun. Okula kayit yapamiyorsun, Kursa kayit yapamiyorsun. Yurtta bile sorun cikmasi muhtemel. Cunku, erasmusta gittigimde , yurtta kalabilmek icin kontrat imzalayip, adamlara hesap numaralarimizi vermistik. Ee ben hesap numarasi da acamiyorum.

Neyse bu fikirden vazgectm sonra. Okuldan bir hocaya gec gelsem nolur dedim. Mazeret bildirirsem belli sureye kadar izin alabilecegimi soylediler. Ben de o zaman Kasim gibi giderim artik napayim diyordum.

Aradan 2-3 gun gecti. Dur dedim Stuttgarta mail atayim. Ayni seyleri bir de mailde bildirdim kibar bir dille. Neyse gene sert bir cevap aldim. Ankara konsoluslugundan basvuru formlarini almadiklarini, ayrica Dresden\'den de gene evrak beklediklerini belirttiler. Bu sefer Dresden\'i telefon ile aradim, yalvar yakar durumu anlattik( bu arada kesinlikle ne Dresden ne Stuttgart ingilizce konusmuyor. Stuttgart ingilizce maillere almanca cevap veriyor. Ama dresden almanca olmayan hicbirseye cevap atmiyor). Neyse adamlar tamam dedi. Aradan 2 gun daha gecti dresdene mail attim cevap yok. Sonra almancaya cevirip birdaha attim ve 20 dakika sonra cevap geldi. Belgeleriniz Stuttgarta gonderilmistir diye. Yani 4-6 hafta surmesi gereken islem 2 gunde hallolmustu.

Sirada muhattabim sadece Stuttgart kalmisti. Ben de, hem zamaninda bana maille geri donus yapan hanima, hem genel hesaplarina ne durumda oldugumu soran bir kac mail yagdirdim :D , Neyse bu sefer bir turlu cevap atmiyorlar. Zaten agustos Eylul donemi bunlarin tatil donemi, aha dedim benim ingilizce konusanlar da tatile cikti. Neyse, 5 eylul oldu, cesaretimi topladim dedim arayayim ben bunlari, ingilizce konusan biri elbet cikar durumumu sorarim. Aradim ingilizce konusabilir miyim dedim. Nein dedi adam kapadim :D Bu konusmamiz da 2 sn surdu. Neyse 6 eylul oldu, almanca bilen bir arkadasimi yanima aldim . Durumu anlatiyorum bak boyle boyle diceksin. Dresdenden belge bekliyoruz derlerse , ben konustum onlar atmis belgeleri falan diye. Her turlu verecekleri cevaplara karsi alternatif sorular dusunduk. Cuma gunu burda saat 12.35 ariyoruz. Orda yani 11.35. Mesai 12 de bitiyor cumalari. Cevap veren yok, birdaha aradik gene yok. Sonra moralim bozuldu tekrardan. Starbucksda aglamakli bir hale donerken , bir telefon gelmis gormemisim. 5 dakika sonra farkettim UPS\'den telefon. Bir anda yuzum guldu, aradim birdaha ama beni kimin aradigina ulasamadim. Neyse sonra eve gittim kosarak. 2 kere daha aradim. Sonuc olarak geri getirdiler kargoyu bana ve bir actim vizem cikmis (6 eylul) :) .

Sonuc olarak dunyalar tekrar benim oldu. 3 eylulde baslayan dil kursunu kacirdim ama Aralikta cikacak denen vizeyi 23 gunde almis oldum. ( 14 agustos-6 eylul).

Atakanbyc
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş Eki 17, 2012 1:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Atakanbyc » Sal Eyl 10, 2013 6:13 pm

[quote]Atakanbyc tarafindan yazilan metin:

[quote]Atakanbyc tarafindan yazilan metin:

koca bir yil sonunda hayirlisi ile yarin vize gorusmesine giriyorum. insallah hersey yolunda gider..[/quote]

22-08 girdigim vize gorusmesi cok guzel gecmisti. bu gunde konsoloslugu arayip evragim durumunu ogrendim. suan yabancilar subede oldugunu belirttiler. Orayi arayip bilgi alabilecegimi belirtiler.
Hadi Hayirlisi..[/quote]

Saat 18,00da ups .... numarasiyla tasinacak gonderinizkonsoloslukdan teslim alinmistir. ongorulen teslimat tarihi:11-09-2013.

Hayirlisi insallah..:help:help:help

psyhcopc
Mesajlar: 184
Kayıt: Sal Ara 04, 2012 1:03 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen psyhcopc » Sal Eyl 10, 2013 8:29 pm

Vizen hayirli olsun kardesim. Insallah darisi basimiza. Benim de tam 3 hafta oldu bugun ama bekliyoruz hala. Sen konsolosluga nasil ulasiyorsun ben bir turlu ulasamadim ulasamiyorum bakmiyorlar tele

Atakanbyc
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş Eki 17, 2012 1:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Atakanbyc » Çrş Eyl 11, 2013 12:50 pm

Suan pasaportum elime ulasti ve Mutlu sona bende ulastim. Burada bana her turlu soruma cevap veren tum arkadaslara cani gonulden tesekkur ediyorum.. Bu sitenin bu sekilde birlik butunluk icersin de uye olan herkese kucak acmasi, bu kadar guzel bir sekilde yonetilmesinden dolayi site kurucusu ve yoneticisi tum arkadaslari da tebrik ederim..

Ilmenau Teknik Universitesi - Makina Muh.

:lol:lol:lol:lol

serhat29
Mesajlar: 272
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 3:11 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen serhat29 » Çrş Eyl 11, 2013 1:15 pm

Tebrikler egitim hayatinda basarilar dilerim
serhatkapucu

Atakanbyc
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş Eki 17, 2012 1:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Atakanbyc » Çrş Eyl 11, 2013 1:44 pm

Tesekkurler serhat.

psyhcopc
Mesajlar: 184
Kayıt: Sal Ara 04, 2012 1:03 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen psyhcopc » Çrş Eyl 11, 2013 3:46 pm

Vizen hayirli olsun. Konsolosluga nasil ulastigini yazar misin

Atakanbyc
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş Eki 17, 2012 1:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Atakanbyc » Çrş Eyl 11, 2013 4:19 pm

Kardesim istanbul konsoloslugu hafta ici hergun \'\'Vize bolumu\'\' saat 09,00-11,00 arasi bilgi veriyor. ben saat 09,01 gece aramaya basladim ancak 09,40da falan ulasabildim. Telefon: +90 - 212 - 3346167

Kilitli