Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
lovehurts
Mesajlar: 54
Kayıt: Cum Tem 02, 2010 6:58 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen lovehurts » Prş Ağu 15, 2013 4:38 pm

Anladim , ins darisi bekleyenlerin basina :)

ulas36
Mesajlar: 172
Kayıt: Prş Ara 20, 2012 9:20 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ulas36 » Prş Ağu 15, 2013 7:51 pm

Merhaba arkadaslar
Bende bugun Izmirde girdim vize gorusmesine.Universite kabulum dil kursu belgem falan bloke hesap haric butun istenilen evraklar hazirdi.
Ilave olarak Telc B1 belgem ve 2 adet basari belgem vardi dosyamin arasinda.Gorusme sirasinda bloke hesabi actigimi ve parayi havale ettigimi soyledim ve havale edilen miktar karsi tarafa gecmemis o gecer gecmez banka bana bloke hesabin acildigina dair gerekli belgeyi duzenleyince size getiricem dedim.Zaten gorevli suratima bile bakmadi gorusme sirasinda pek.
60 li yaslarda sarisin oldukca somurtkan bir bayandi.Zaten birdaha gelicegin icin sorularimi o zaman sorarim dedi ama ara ara sorular sordu.
Yavas bir sekilde motivasyon mektubumu okudu.Almanyadaki tanidiklarin kimler dedi.
Dedim teyzem ve dayim var vede ablam Kassel de master yapiyo.Ablan kac senedir orda dedi.
1 yildir orda ama su an Istanbulda tezi icin arastirma yapiyo ocak gibi almanyada egitimini bitirip donucek dedim.
Basvuru formundan kalicagim yerin adresini bilgisayara gecirirken burasi nasil bir yer yurt falan mi dedi.
Wohngemeinschaft seklinde dedim,ablamin arkadasi masterini bitirip turkiyeye donucek onun odasina ben gecicem dedim.
Kimin ustune kayitli burasi dedi bende bilmedigimi soyledim.
Gorusmenin sonu oldukca kotu gecti.Ben 4. sinifa gectim bu yil.Kadin bana sende okulunu bitirip mastera gidebilisin dedi sonra oss kazandi belgeme bakti parmaklariyla seneleri saydi ve ooo 4. sinifa gecmissin sende bitirip mastira gitsene dedi gorusme sirasinda bir tek bu soruda yuzume bakip konusdu.Benim not ortalamam 2.13 yani mastir imkansiz benim icin ama \'\' bilmiyorum bu seklilde egitimime devam etmek istiyorum \'\'dedim.O da garipser bir sekilde suratima bakti evraklarin orjinallerini verdi ve ustunde dosya numaram yazan ve eksik olan evragi pazartesinden persembeye kadar saat 8 de gitirebilecegimi berliten bir kagit verdi.
Gorusme olumsuz bir havada gecti gibi geldi bana ve son andaki soruya verebilecegim pek uygun bir cevap bulamamisdim.
Iyi aksamlar

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Cum Ağu 16, 2013 3:07 am

bana denk gelen kadin denk gelmis sanirim sana da. belgeleri incelerken gozluk kullaniyo, sarisin hafif balik et ve tombul arasinda biri olmasi lazim. 5 numarali gisede oturuyo genelde. o kadinsa o kadin hep oyle. gorusmede cok somurtkan biri ama cok cakal biri. nerden acik bulcagini cok iyi biliyo. gorusme basinda bi giydirme yapmaya calisti, neden diplomalarini getirmedin diye ve aciklarini yakaladim bisey diyemedi yarin getir gel dedi :) sonra ohoo cok soru sorcaz sana falan demisti baya da bi sordu. cogu sorusuna kesin cevaplar vermedim. biraz rahattim sanirim gorusmede, hatta bi ara cemkirdi neden sorularima duzgun cevaplar vermiyosun falan. benim de gorusme olumsuz gecti gibi gelmisti. en sonunda kanaatiniz ne nasil gecti gorusme dedim bilmem dedi yani kotu dedim ve kotu gecmis olsa boyle gulerek cikamazdin deyip pis pis siritti ve siritti sonraki gun tercumeler olmadan goturdum diplomalari bu sefer neden tercumeleri yok deyip bi cemkirdi, lisans diplomasi ingilizce olunca en azindan bu ingilizce dedi ve aldi hepsini basvuru sonlandi. suan almanyadayim. gorusme kotu gecti diye takilma yani ordaki gorevli sadece araci vize sonucunda direk etkisi yok PPPP

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen GK » Cum Ağu 16, 2013 3:16 am

ayni kadin banada ilk 20 dakika falan baya sert davranmisti ilk vizede red yedigimi okul kabulu aldigimi almanyada okumak istedigimi sezercik tarzinda belirtince tamam tamam sana vize vermek icin ugrasiyorum burda diyince ayiltmisti beni en son vize gorusmesinde kalan bendim cogu memur iceriye gecmisti bir tek o kargo fotokopi falan bolumune bakan genc guzel bi abla kalmisti,kadin harbiden 1 saat ugrasti birseyler yapti 1 ay icinde vizeyi vermislerdi bana :)

ulas36
Mesajlar: 172
Kayıt: Prş Ara 20, 2012 9:20 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ulas36 » Cum Ağu 16, 2013 7:35 am

Evet aynen tarif ettigin kadin 5 numarali gisedeki.Welly senin kesin kabulun vardi yanilmiyosam,kesin kabulde ve mastirda sorun cikarmiyolar diye biliyorum.Red alirsam bende burda almanca ogrenmeye devam edicem.Gorusme icin beklerken yanimdaki biriyle muhabbet ediyodum.B2 ile kesin kabul aldigini soyledi.Tev alman lisesi cikisli mi neymis(tam hatirlamiyorum) ordan almis dil belgesini.Goethe den aldigim b2 ile de cogu universiteden kesin kabul alabilecegimi soyledi ama Goethe nin sertifikasi 2 yil o arkadasinki omur boyu gecerliymis.Red alirsam artik bende almancami dahada gelistirip kesin kabul olayini kovalarim heralde ama orda 1 yil dil kursu yapip universiteye baslasam cok daha faydali olacagini dusunuyorum.Neyse nasip kismet bakalim vizeyi vermezlerse kendileri kaybederler;)7:K

fayfim
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Ağu 14, 2013 1:22 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen fayfim » Cum Ağu 16, 2013 10:20 am

[quote]ratmuhyaka tarafindan yazilan metin:

@fayfim

hayirli olsun,ben de dil kursu + master vizesi kovaliyorum. bayagi karamsarim acikcasi vize alabilme konusunda senin haberin biraz umut verdi diyebilirim. tekrardan hayirli olsun :D[/quote]

Ekstra bir sey yapmadim. Motivasyon mektubum bile yoktu. Sadece konsolosluk sitesinde yazan belgeleri goturdum. Burada ozel bir dil kursunda A2\'ye kadar ilerledim ve oradaki Goethe\'ye kayit olmustum parasini falan odemistim. Onun da cok faydasi oldu sanirim.

Insallah darisi basiniza:) Bir sikinti olmadiktan sonra veriyorlar vizeyi merak etmeyin.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39422
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Physiker » Cum Ağu 16, 2013 10:53 am

Arkadaslar o izmirdeki bayanin ismini tam bir ogrenin ya.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

celikorenerol
Mesajlar: 14
Kayıt: Prş Haz 20, 2013 11:24 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen celikorenerol » Cmt Ağu 17, 2013 9:05 pm

Merhaba, "Schengen Vizesi Basvuru Formu" ile ilgili emin olamadigim bolumler var, dolduruyuroum fakat bazi yerlerde ne yazmam,secmem gerektigi konusunda emin olamadim. Sorucak bir yer de bulamadim burdan soruyorum, yardimci olabilirseniz sevinirim.

Ben Ilmenau universitesi\'ne yuksek lisans icin gidicem, ogrenim vizesi almak icin Ankara buyukelciligi\'ne basvurucam. Ben soriyim sorularimi, yardimci olabilecek herkese tesekkurler. Formdaki soru numaralarini kullanarak yaziyorum. Kullandigim form Ankara Alman Buyukelciligi "Schengen Vizesi Basvuru Formu".

-19. Soru: Buraya ne yazmam gerekir? Lisans egitimim bitti, Almanya\'ya da yuksek lisans icin gidicem. "Student" mi yazmam gerekir, yoksa "Student in Elektrik und Elektronik Ingenieur" mu? Issiz veya calismiyor yazmam pek faydali olmaz sanirim?

-20.Soru: Mezun oldugum universiteyi mi yazmaliyim? Ogrenci olma durumunda, ogrenim gorulen kurumun adi diye sorulmus. Su an ogrenci degilim, sizce bos mu birakmam gerekir, yoksa Hacettepe Universitesi diye mi yazmam gerekir?

-24.Soru: Cok girisli\'yi isaretledim, fakat tam ne icin istediklerini anlayamadim, tavsiyeniz var mi?

-25.Soru: "Ongorulen gezi veya transit sureniz, lutfen gun sayisini belirtiniz", bunu doldurmam gerekiyor mu? Ben yuksek lisans icin 1 yillik vize icin basvurucam. bi aksilik olmazsa, vize basvurusunda elimde bloke hesap belgesi de olucak. Bu kismi doldurmam gerekir mi?

-30.Soru: "Schengen alanindan ongorulen cikis tarihi", su anda boyle bir bilgim yok, bir yillik vize basvurusunda bulunucam. Fakat sene icerisinde tatillerde geri gelirim diye dusunuyorum. Nasil doldurmak gerektigiyle ilgili bir oneriniz var mi?

-33.Soru: Bloke hesap ile basvuruyorum, sol taraftaki "basvuru sahibi tarafindan" kismini "diger" olarak isaretleyip Sperrkonto yazdim. Sag taraftaki kisimda bir sey isaretlemem gerekir mi?

Sorularim bu kadar, umarim cok uzun olmamistir veya sonradan okuyan biri olursa bir faydasini gorur. Yardimci olabilecek arkadaslar varsa sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Duzeltme: Formu yanlis incelemisim.
Daha once sitede bulamamistim, dogru formu simdi buldum
( http://www.ankara.diplo.de/contentblob/ ... e_Visa.pdf ), 3Aydan uzun sureli egitim icin ogrenim vizesi basvuru formu.

Belki benim gibi dogru formu bulamayanlar vardir diyerek mesaji silmiyorum :D , mesaji okuyan herkesten de harcanilan vakit icin ozur diliyorum, kusuruma bakmayin :D

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Karthus » Pzr Ağu 18, 2013 1:58 pm

http://www.istanbul.diplo.de/contentblo ... ate_DD.pdf yanlis formu dolduruyorsun.Doldurmaya calistigin form 3 aydan kisa olan ziyaretler icin gecerli.

Edit:Bende alt tarafi okumamisim :D
RASTAFARI

erde6
Mesajlar: 41
Kayıt: Pzt Tem 29, 2013 11:01 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen erde6 » Pzr Ağu 18, 2013 4:16 pm

Arkadaslar eksik belgemiz varsa, soru sormadan evraklari alip yolluyorlar mi? Sonra tekrar mi belgelerle birlikte geliyoruz? Eksik belgeyi postayla/maille atmayi teklif etsek ne kadar utopik olur? Or: Tek eksik bloke hesap formuysa, ve zaten banka konsolosluga mail aticaksa, o formu vermek icin tekrar gelmek zorunda miyiz?

nonearthling
Mesajlar: 273
Kayıt: Çrş Eki 10, 2012 2:37 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen nonearthling » Pzr Ağu 18, 2013 6:20 pm

Belgenin eksik oldugunu soyle basta.Sonra is uzar.Eksik belgeyi pin numarasinida yazmak sartiyla mail veya fax ile gonderebilirsin.Bloke hesabin pdf\'ini banka sana mail atar.Sende konsolosluga mail atabilirsin ama mail attiktan sonra arayip bilgilendir.Mailler yogun olabiliyor.
www.suaritmapazari.com

The Prodigy- No Good

celikorenerol
Mesajlar: 14
Kayıt: Prş Haz 20, 2013 11:24 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen celikorenerol » Pzt Ağu 19, 2013 8:41 am

[quote]Karthus tarafindan yazilan metin:

http://www.istanbul.diplo.de/contentblo ... ate_DD.pdf yanlis formu dolduruyorsun.Doldurmaya calistigin form 3 aydan kisa olan ziyaretler icin gecerli.

Edit:Bende alt tarafi okumamisim :D[/quote]


Sonradan farkedip eklemistim ben de, Allah\'tan farketmem uzun surmedi :D sagol yardim icin Karthus:D

Bu basvuru formu ( http://www.ankara.diplo.de/contentblob/ ... e_Visa.pdf )
icin tekrar kafama takilanlari soriyim, yardimci olabilecek arkadaslar varsa sevinirim tekrar :D

-12.Soru: Ben ilk defa yurtdisina cikicam, donus hakki kismini doldurmam gerekiyor mu? yoksa benle alakasi olmayan bir durum mu, bos mu birakmam gerekiyor? Internetten biraz arastirdim, saniyorum Almanya\'dan Turkiye\'ye gelen Turk\'ler icin , ama emin degilim, yardimci olabilirseniz sevinirim.

-17.Soru: Bu soruyu ne isaretlememiz gerekiyor? Niye soruluyor anlayamadim, o yuzden cevap veremedim.

-18.Soru: Ailem sene icerisinde gelmeyi planliyor. Fakat, kesin degil tabi ki. "Evet" diye isaretlemek vize basvurusu\'nu nasil etkiler, kotu bir etkisi olur mu? Evet diye isaretleyip elcilik\'te problem yasayanlar var mi?

-27.Soru: Kedi, kopek tuyune alerjim var. Cok onemli olmadigini dusundugum icin, "hayir" olarak isaretledim. Elimde raporum yok, ama giderken yanima alerji ilaclarimi almayi dusunuyorum. Yanlis bilgi olur mu? Tavsiyeniz var mi?

-Formun son sayfasinda "Ich beantrage die Aufenthaltserlaubnis fur ....... Tage/ Monat(e)/ Jahr(e)" , "gun/ay/yil icin ikamet musaadesi verilmesini rica ederim" , kismi var. 2yillik yuksek lisans programina gidiyorum, fakat 1 yillik vize icin basvuruyorum. Bloke hesaba 1 yillik para yatiriyoruz. "1 Jahr(e)" olarak mi doldurmam gerekir?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Pzt Ağu 19, 2013 11:22 am

12. Cevap yazmana gerek yok.

17. evet deyip geldigin sehri yaz. almanyada kalcaksan bile okuldan sonra onemli degil. bastan gidip kalicam deme.

18. sen giderken onlarla mi gidiceksin gibisinden bi soru bu. onlar sene icinde ayri basvuruyla gelicekler ve turistik amacli olacak sanirsam yani suanda bundan ne bahsetmene gerek var ne isaretlemene. hayir de gec.

27. alerji buyuk ya da bulasici bi hastalik degil, o yuzden hayir isaretleyebilirsin.

hayir 2 yil yaz. sonradan uzatilir o almanyada.

celikorenerol
Mesajlar: 14
Kayıt: Prş Haz 20, 2013 11:24 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen celikorenerol » Pzt Ağu 19, 2013 4:27 pm

Cok tesekkurler welly275, 2yil yazmak konusunda biraz supheye dustum, 2 yil yazmami neden onerdin sorabilir miyim?
Yardimlarin icin cok tesekkurler tekrar.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Pzt Ağu 19, 2013 8:44 pm

almanyadaki toplam kalacagin sureyi soruyo orasi. sen 1 senelik para gostermissin ya da gostermemissin alakasi yok onunla.

Merter
Mesajlar: 34
Kayıt: Sal Ağu 20, 2013 4:39 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Merter » Sal Ağu 20, 2013 4:44 pm

Iyi gunler arkadaslar Almanya da Goethe Institut de ogrenim gormek icin yaklasik 2 ay oncesinden evraklarimi toplamaya basladim.Suan icin tum evraklarim tamam sayilir. Bugun idata sirketini arayip randevu almak istedim ancak bana 9 Eylul tarihine en erken randevu verebileceklerini soylediler. Benim dil kursum ise 2 Eylul tarihinde basliyor. Bu tarihi daha erkene cekebilmem icin nasil bir yol izlemem gerekir ? Ayrica 9 Eylulde vize randevusuna girersem vizem ortalama ne kadar surede cikar ? (Vize icin Izmir konsolosluguna basvurdum )

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Sal Ağu 20, 2013 9:15 pm

kisa sureli mi uzun sureli mi vize randevun ?

Atakanbyc
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş Eki 17, 2012 1:47 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Atakanbyc » Çrş Ağu 21, 2013 10:30 am

koca bir yil sonunda hayirlisi ile yarin vize gorusmesine giriyorum. insallah hersey yolunda gider..

ulas36
Mesajlar: 172
Kayıt: Prş Ara 20, 2012 9:20 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ulas36 » Prş Ağu 22, 2013 3:51 pm

Merhaba arkadaslar
Gecen hafta basvuru yapmisdim bu pazarteside eksik belgemi goturdum konsolosluga ve artik bekliceksin dedi kadin.
Pasaportun kargoylami gelsin dedi,evet dedim kargo posetine ailemin adresini yazdim istanbul,ben izmirdeyim.
Aileme pasaport ulasmis.Red aldigimi soylediler ama sadece bir kagida antrag von 15.08.2013(basvuru tarihim)yaziyomus pasaportada herhengi birsey basilmamis.
Red boyle biseymi yoksa red aldiniz yazisi falan yaziyolarmi red durumunda?
Ailem tekrar bana yollamak icin kargoya verdi pasaportu yarin elime gecicek heralde

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 14 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Prş Ağu 22, 2013 3:55 pm

pasaporta bisey basili olmaz, sadece A4 e almanca olarak ret verildigi yazar. bazen biraz da sebepten bahsederler.

yazi bi eline gelsin, burda paylasirsan durumun ne oldugunu kesinlestirmis oluruz.

Kilitli