Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen welly275 » Prş Tem 18, 2013 1:37 pm

universiteninkiyle ne alakasi var. konsolosluktan bahsediyorum. vize basvurusu yani. bu garantorluk belgesi bloke hesap olaylarina zaten karismaz universite.

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen eren_f2007 » Prş Tem 18, 2013 2:07 pm

Hic baska seylerle ugrasmadan bloke hesap acmani oneririm.Eurodaki bu yukselis o kadar goz onune almaya degecek bisey degil bence.Ozellikle maddi durum fena degilse.

bonn bonn
Mesajlar: 24
Kayıt: Cmt Tem 20, 2013 2:33 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen bonn bonn » Çrş Tem 24, 2013 5:59 pm

8000 euro bulmak mumkun olmadi ve ben de dustum buralara. Benim sorunum bana garantor olacak insan cok cok alakasiz biri tanimiyor bile beni yani sadece dedemi taniyor :D Basligin hepsini okudum ve belgenin formalite oldugunu ben anladim ama bunu amcaya anlatmasi sikinti. bir de belgenin yazili metnini bilmiyorum
simdi bu amcanin tabi bazi endiseleri var ve bunlara ben yeterince duzgun cevap veremiyorum.
1-"Ben neyin altina imza atiyorum? Basima bir sey gelir mi bu belgeyi imzalarsam?" (elinizde belgenin bir ornegi varsa bana mail atabilrseniz cok sevinirim)
2-"Benim sorumluluklarim neler? yarin polis kapiya dayanmasin"

bir de benim sorularim olacak:
3-Anladigim kadariyla belgeyi veren polise bagli ama daha once asagi yukari ne kadar maasi olan birine garantor belgesi aldirdiniz? (mesela welly275 2000 euro civari maasli bir garantore sahip)
4-belgede kisisel bilgiler disindaki sorular, gelis-gidis tarihim ve neden geldigim mi sadece? bunlardan baska bir bilgi vermeli miyim amcaya?
5- Bir de mesela arkadas bir seferde 2 senelik almis ben de seneye tekrar ugrasmak istemiyorum. 2 senelik almak icin yapilabilecek bir sey var mi?

cevaplar icin simdiden tesekkurler

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Tem 24, 2013 9:23 pm

bu amca fazla insan iliskileri gelismemis kulaktan duyma bilgilerle yasamis, esen ruzgardan korkmaya egilimli bi amcamiz belli :) almanyadaki cogu turk sanki herkes onlarin pesindeymis gibi bi korku icinde. aman sunu yapma aman basina dert alirsin. dagitilan el ilanlarina bile komplo teorisi ureteni gordum zamaninda. tabi okumak disinda okuduklarini anlayabilseler yazilan seyleri boyle olmayacak da neyse sorun derin :)

1) senin lebensunterhalt yani yasam masraflarini karsilayacak bi belge sunman gerek oturum almak icin. bunun icin ya bloke hesap, ya burs gibi bisey ya da garantor bulacaksin. garantor belgesi bu kisinin almanyada kaldigi surece sorumlusu benim gibi bisey yani mali acidan kullanilan bi belge. kefil olmak diyebiliriz bi nevi. sen suc islesen dahi garantor bu suca ortaklik etmediyse bisey olmaz. hadi diyelim amacin disinda almanyaya kalmaya calistin bu durumda yine yasal olarak garantoru sorumlu kilan bi yasa gibi bisey cikti diye duymustum 3 sene once mi ne. ama o yuzden basi yanan garantor de duymadim hic. sonuc olarak garantorun de kandirilmis olma ihtimali var. neyse konu o degil zaten garantore bisey olmaz.

2) su bilgilere sahip olan kisiye almanyada kalis suresi boyunca garantorum tarzi bisey yaziyo. gormek isterse yabancilar subesine gidip sorabilir gorebilir miyim belgeyi diye. ya da ordaki memurlara da sorabilir ne olduguna dair bilgi alir.

3) belgeyi veren yerin polisle alakasi yok. bolge ya da sehir yonetim dairesi denen kurumda yabancilar subesi ya da dairesi denen bir birim. burdakilerin biri eskiden polis demis hepsi polis diyo. gelirsen gorursun normal devlet dairesi ve uniforma denen bisey yok icerde. neyse simdi sana soyle bi genelleme yapayim. senin garantorun 1500euro gelire sahipse, baska baktigi cocugu, calismayan karisi ya da bakimi altinda olan baska biri yoksa o maasla da sana garantor olabilir. olani gordum. tamamen gelir gider durumuna bagli.

4)gelis gidis tarihin yazmiyo. verildigi andan itibaren zaten belirli bi gecerlilik suresi var resmi belgelerin. belgede cok fazla soru yok. kisinin meslegi, senin adresin pasaport no dogum tarihin garantor olan kisinin de yine benzer bilgileri yaziliyo en onemlisi de ne amacla geldigin ki burasi ogrenim ve dil kursu gibi amaclar oldugunda belirtilmeli mutlaka.

5) 2 senelik alman icin oncelikle direk okula kaydin olmali. dil kursuna gidecek olursan yine 2 senelik alamazsin. eger ogrenciysen uni ya da fhda, mezun olmana 2 seneden fazla varsa 2 senelik verirler garantor belgesiyle. garantor belgesi olmazsa 2 senelik ucreti yatirirsan bloke hesaba yine 2 senelik alirsin. o da 16000 falan yapar. finansman durumun ogrenim durumun hesaba katilarak oturum verilir. yasal olarak max 2 senelik yaziyo ogrenim amacli oturumlar icin ama 2bck verildigini de gordum.

bonn bonn
Mesajlar: 24
Kayıt: Cmt Tem 20, 2013 2:33 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen bonn bonn » Çrş Tem 24, 2013 9:49 pm

cok tesekkurler.gercekten cok yardimci oluyorsun su anda.
bir de belge bu mudur acaba ?
http://www.terrorjustiz.de/dok-vorgesch ... seite1.jpg
http://www.terrorjustiz.de/dok-vorgesch ... seite2.jpg

ilk sayfanin sonunda hangi zaman araliginda garantor olunacagi soruluyor.ben orada tahmini iki yil master egitimi alacagim dil okulum yok. Oraya Ekim 2013ten okulu bitene kadar yazsa olur mu belgeyi dolduran?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen welly275 » Prş Tem 25, 2013 1:12 am

aynen belge o. iki yil falan diye belirtmeye gerek yok. dil kursu ve egitim suresi boyunca yazdirmak yeterli.

EA
Mesajlar: 101
Kayıt: Pzr Haz 24, 2012 6:12 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen EA » Cmt Ağu 31, 2013 7:30 pm

Ben birsey sormak istiyorum. Bu garantor belgesini garantorumuz aldiktan sonra bize orjinal kagidi gondermesi gerekiyormu yoksa fax yada email atsa oluyor mu ?

aa-ri
Mesajlar: 12
Kayıt: Cum Tem 05, 2013 4:38 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen aa-ri » Pzr Eyl 01, 2013 1:57 pm

Bu garantor belgesiyle, normal zamanda alinan davetiye hemen hemen ayni sanirim. Ben de ailemden noter onayli taahutname almistim, bir de ek olarak garantor belgesini koyacagim.

Ordaki akrabam sadece yabancilar subesine gidip belgeyi alacak degil mi?

bonn bonn
Mesajlar: 24
Kayıt: Cmt Tem 20, 2013 2:33 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen bonn bonn » Sal Eyl 03, 2013 12:30 pm

Verplichtungserklaerung denen adi cirkin rengi cirkin belge sonunda elime ulasti. Almasini rica ettigimiz 4. kisi alabildi belgeyi; bu yuzden hemen birine aldiririm diye dusunen arkadaslari uyarmak isterim. O kadar da kolay vermiyorlar onune gelene. ilk 3 kisi maas yetersizligi, cocuk sayisinin fazla olmasindan dolayi giderlerin yuksek olmasi gibi nedenlerle 2500 euro maas alsa dahi belgeyi alamadilar.

Simdi belgeyle ilgili benim bazi sorunlarim ve sorularim var. Soyadimin bir harfini "n" yerine "r" olarak yazmislar. Belge bilgisayarla yazildigindan hop diye duzeltemiyorum maalesef. Acaba konsoloslukta bunu fark etseler sorun olur mu? belge zaten elime 10 gunde ulasabildi yenisini alacak surem yok ve zaten garantorumden tekrar isteyecek kadar samimi degilim. 5 eylulde randevum. artik bu belgeyle girecegim. bakin burasi hatali demeyi de dusunmuyorum fark ederlerse aa oyle miymis ? diyecegim

belgede diger aklima takilan kisimlar ise;

1-family relationship kisminda "bekannter" yaziyor. bundan dolayi ustume gelebilirler mi gorusme sirasinda? bekannter sana nasil garantor oldu? falan gibi sorular sorarlar mi yoksa belgeyi sorgulama yetkileri yok mu ?

2-planned length of stay "unbekannt" olarak yazilmis. bu da bana hic normal ve saglikli gelmedi. bu kisimda daha once unbekannt yazana sahit oldunuz mu ?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen welly275 » Sal Eyl 03, 2013 12:56 pm

n yerine r yazilmis gibi sebeplerden sorun cikarmazlar. olur oyle ufak hatalar. oradaki memurun hatasi bu.

1) tanidik anlaminda. sorarlarsa bu kisi kimdir diye, aile dostumuz babamin ya da annemin yakin arkadasi falan diyebilirsin. Nasil oluyo da bu sorumlulugu aliyo derlerse de almanyada nasil bilmem ama turkiyede arkadaslik iliskileri degerlidir dersin gecersin.

2) kalis suren belirsiz olarak yazilmis. bu on sayfada en altta olan kisim olsa gerek. bu bolum bos birakilan kisiler dahi oldu ve belgede sorun cikmadi. tanidiginin ogrenim diye belirttigini ama neden bu sekilde yazildgini bilmedigini, isterseniz almanyada bunu duzenleyen memur arkadasla gorusun dersin.

yani kabul edilmeyecek bi sorun yok garantor belgende.

bonn bonn
Mesajlar: 24
Kayıt: Cmt Tem 20, 2013 2:33 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen bonn bonn » Sal Eyl 03, 2013 3:10 pm

tesekkurler welly275 cevaplar icin.
on sayfadaki kisimda 01.09.2013 yaziyor. benim master programi ekimde baslayacak ama erken olmasinda sikinti yok bence. Unbekannt yazan kisim arka sayfada bemerkungen yazan kisim. oraya iki alt baslik daha yazmis memur ve planned length of stay: unbekannt purpose of stay: sprachkurs/ studium yazmis. dil kursuna falan gitmeyecegim ama slash koymus zaten.
umarim dedigin gibi olur problem cikmaz. bu arada senin yaptigini yapip ben de lise diplomasi oss belgesi gibi sacmaliklarin cevirisini yaptirmamaya karar verdim. master basvurusunda ne alaka zaten. hem okudugum kadariyla bazilarindan istememisler bile adam goturmus konsolosluga kadar onlar kalsin demisler. son olarak da motivasyon mektubu yazmakta sikinti cekiyorum su an hic almanyanin ne kadar uber oldugundan bahsedesim yok. hic yag cekemem onlara. okula yazdim ben zaten statement of purpose. almancamda yok zaten. gunese alerjim var ondan almanyaya gelecegim yazacam en son o olacak. insani ugrastiriyorlar ugrastiriyorlar sonra almanya ne guzel ne yesil ne gelismis degil mi hadi yazsana yazsana diyorlar. motivasyonum yok benim beni boyle alsinlar.

sjgoserm
Mesajlar: 18
Kayıt: Sal Ağu 27, 2013 2:10 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen sjgoserm » Pzt Eki 14, 2013 7:03 pm

merhaba,

bir tanidigim garaantor icin gittiginde 450 euroluk vermisler diger geri kalan kisminida baska bi garantorden ayarlasam sorun olur mu

essener
Mesajlar: 84
Kayıt: Prş Ağu 29, 2013 11:48 am

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen essener » Pzr Eki 20, 2013 12:07 pm

Merhabalar..
Vize islemleri icin garantorluk belgen yerine bloke hesap daha cazipmis,hatta garantor alipta vizeden gecemeyen varmis bazi sitelerde bunu okudum burdada oyle sorunla karsilasan varmi ?

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen GK » Pzr Eki 20, 2013 12:27 pm

bloke alipta gecemeyende var ,istisnalar heryerde karsimiza cikiyor.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Eki 20, 2013 1:11 pm

bloke hesap ya da garantor var diye vize verilmez. yok garantormus yok blokeymis farketmiyo bana gore. ret vermek isteyen garantoru de sebep gosterir, neden oss de birinci olmadin da der.

studente
Mesajlar: 1
Kayıt: Sal Eyl 24, 2013 8:55 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen studente » Cmt Kas 16, 2013 1:22 pm

[quote]bjk_oguz tarafindan yazilan metin:

[quote][quote]erol62 tarafindan yazilan metin:

Anladim yok var tanidik birileri orda yani garantor olabilecek, peki ne yapmasi gerekiyor yani davetyemi gondericek bana? gecen yil yaptigim basvurumda kuzenim gonderdi davetiye ve arka sayfasinda bos bir kutucuk var orayada egitim masraflarimi karsilar gibisinden yazdirmisti ama red aldim ben. yani bir red daha almak inanin istemiyorum arkadaslar bu konuda biraz yardim edermisiniz yani bu garantor isini tam anlamiyla nasil yapmam gerekiyor ordaki kisinin ne yapmasi gerekiyor? ve bir sorum daha olucak ben gecen yil disburg essen den kabul belgesi aldim fakat red aldigim icin gidemedim oranin yabanci dairesini arasam tekrar o kaydim yenilenirmi? yani bir yeni kayit evragi alabilirmiyim? yoksa evraklarimi yenidenmi gondereyim?[/quote][/quote]

Konunun ilk sayfasina bakarsan ne yapacagin kelimesi kelimesine aciklanmis durumda.[/quote]

Ilk sayfada hangi belgelerin gerektigi yaziyor arkadasin sordugu ayrintilar ki vizeyi bunlar belirliyor onlarla ilgili bilgi yok.

lordin isimli uye cimbizla alip cikarmasa laf cok ama hersey tam bir corba olmus konuda.

Haco de Lucia
Mesajlar: 71
Kayıt: Pzt Ara 16, 2013 3:25 am

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen Haco de Lucia » Pzt Ara 16, 2013 4:18 am

Selam saygi deger Deutschstudent insanlari.
Daha Erasmusla 1 yilligina gittigim Uni Siegene yaptigim dil kursu + master basvurum kabul edilmis durumda. bloke hesap icin para bulamayacagim icin garantor yolunu denemem gerekiyor. isvicrede oturan ve geliri oldukca yeterli olan abimi garantor olarak dusunduk ve konuyla ilgili siegen auslanderbehordere mail ile danistik. aldigimiz cevap:

es kann sich auch eine Person aus dem Ausland verpflichten. Die Verpflichtungserklaerung kann dann bei der zustaendigen deutschen Auslandsvertretung (Botschaft, Generalkonsulat oder Konsulat) abgegeben werden. Die Nachweise uber ausreichendes Einkommen usw. mussen dann gegenuber der Deutschen Auslandsvertretung vorgelegt werden.

Ich empfehle Ihnen daher, sich mit der fur den Wohnort des Verpflichtungsgebers zustaendigen deutschen Auslandsvertretung in Verbindung zu setzen.


Yani abimin isvicredeki alman konsoloslugunda bu belgeyi alabilecegini, tabi oncesinde konsoloslukla iletisime gecmesinin faydali olacagini soylediler. bu basligi en basindan itibaren okumama ragmen aklima takilan bir kac sey var.

1- Oncelikle benzer bir ornekle vize basvurusunda bulunan arkadaslar varsa ozelden veya (herkesin konu hakkinda bilgi sahibi olabilmesi adina) buradan tecrubesini aktarabilir mi? (turkiyeden bir garantorun kabul edilmesinin bile cok ugrastirdigi yazilmis bir cok baslikta, acaba isvicreden oldugunda kim bilir ne olur?)
2- idata firmasini bilgi amacli aradigimda bana ulusal vize almam gerektigini soylendi. bu durumda basvuru belgelerimi idata firmasi araciligiyla degil, sahsen ulastirmam gerekiyor. oysa ulusal vize yerine, kisa sureli vize ile gidip auslanderbehorderde bunu uzun sureligine ceviriyorduk diye kalmis aklimda. konu hakkinda bilgisi olan bi arkadas bilgi verebilirse sevinirim.
3- yarin(bugun) idatayi arayip en yakin ne zamana randevu verdiklerini ogrenecem. (gorusmeden sonra bir kac gunde alan olmasina ragmen) ulusal vizenin alinmasinin genel olarak daha uzun surdugunu okudum forumda. bunun yaninda almanya disindan bir garantorun olmasi da sureci uzatabilir denmis (welly275 nickli yonetici arkadasimiz: isvicreden garantor zor. olsa bile ugrastirirlar. en iyisi almanyadakilerden alman. kafan rahat olur. yazmis bir kac sayfa once). maalesef almanyada bunu isteyebilecegim bir tanidigim yok. subatin 15ine kadar sizce vizem elimde olur mu?

not: isvicrede dogdum, 11 yasima kadar orda yasadim ve okudum. arti eski pasaportumda 7-8 tane isvicreye ziyaret amacli 1-3 aylik vizelerim ve bahsettigim gibi 1 yil uni siegende okumuslugum var. ayrica uni siegenden aldigim Deutsch stufe B2/C1 kursundan 2.0lik derecem ve bunun bescheinigungu var. bunlar da karara etki edecek olan hizlandirici etmenler olabilir diye dusunuyorum.

degerli vaktinizi ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen welly275 » Pzt Ara 16, 2013 12:50 pm

1) turkiyeden kabul etmedikleri dogru. coook ugrasarak belki kabul ettirilebilir turkiyeden de ama cok yorucu bi surece donusur. cunku ornekleri forumda mevcut. deneyen arkadaslar oldu. isvicre icin de aynisi gecerli olur diye dusunuyodum ama yabancilar subesinin dedigi benimkindne daha kesin tabi. onlar oyle dediyse isvicrede garantoru olanlar icin sorun olmamasi lazim.

2) kesinlikle ulusal vize alicaksin. kisa sureli yani schengen vizesi uzun sureliye cevrilmez almanyada. geri donemek zorunda kalirsin. ulusal vize de konsoloslukta sahsen yapiliyo. vize gorusmesine gidiyosun yani.

3) daha oncede almanyada gittigin sehirle farkliysa simdiki gidecegin, dosyan diger subeden istenecek ya da sorgulama yapilcak. bu yuzden biraz zaman alabilir. bazi arkadaslarda bu sekilde uzama var forumda yazdiklari kadariyla ama sen mi yazmistin bilmiyorum ocak 15 demisti biri ve ocak 1de mi yoksa aralik sonu mu ne randevum var diyodu. ya da ben de yanlis okumus olbilirim. onun yetismesi cok zor da seninkinde suanda bunu demek zor. aldigin randevu tarihine bakar. su anda alirsan ve sorun cikmazsa 15 subata yetisebilirsin.

Haco de Lucia
Mesajlar: 71
Kayıt: Pzt Ara 16, 2013 3:25 am

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen Haco de Lucia » Pzt Ara 16, 2013 4:25 pm

oncelikle cevabin icin cok sagol hocam. sitedeki dayanisma, ciddiye alinma vs. gibi konulardaki ovgulerimi daha sonra uygun basliklarda dile getirecegimden suphen olmasin.

[quote]welly275 tarafindan yazilan metin:

3) daha oncede almanyada gittigin sehirle farkliysa simdiki gidecegin, dosyan diger subeden istenecek ya da sorgulama yapilcak. bu yuzden biraz zaman alabilir. bazi arkadaslarda bu sekilde uzama var forumda yazdiklari kadariyla ama sen mi yazmistin bilmiyorum ocak 15 demisti biri ve ocak 1de mi yoksa aralik sonu mu ne randevum var diyodu. ya da ben de yanlis okumus olbilirim. onun yetismesi cok zor da seninkinde suanda bunu demek zor. aldigin randevu tarihine bakar. su anda alirsan ve sorun cikmazsa 15 subata yetisebilirsin.[/quote]

daha once okudugum yere (Siegen) gidicem. dedigin gibiyse surece olumlu bir etkisi olabilir. daha once yazan ben degilim bu arada, yeni kayit oldum ve burdaki paylaslanlari gordukten sonra tum vize tecrubemi paylasma karari aldim ;)

az once idatadan 6 Ocak icin randevu aldim. Belgeleri hazirlama konusunda tek sikinti garantor belgesini yetistirebilmek gibi gorunuyor. Konuyla ilgili abim Bern\'deki alman konsoloslugunu aradiktan sonra buraya bir bilgilendirme yazarim. gorusme sonrasinda ise 15 subata kadar vize cikma ihtimali tahminimce yeterli bir sure.

ama master yapacak olan birisinden lise diplomasi (ve almanca tercumesi) + OSS sonuc belgesi (ve almanca tercumesi) istemeleri de bi garip. onlar icin tercumana ve notere verilecek paraya yazik.

Haco de Lucia
Mesajlar: 71
Kayıt: Pzt Ara 16, 2013 3:25 am

Garantor Belgesi 2 ( Verplichtungserklaerung )

Mesaj gönderen Haco de Lucia » Çrş Ara 18, 2013 5:47 pm

Arkadaslar tek garantor belgesi hem konsolosluk hem aulaenderbehorde icin yeterli mi yoksa garantorumun 2 suret mi almasi gerekiyor?

Kilitli