Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Mesaj gönderen Jamir » Çrş Tem 10, 2013 2:27 pm

selamlar baktim sitesinden bachelor icin okuyabilecegin bolumler uni hagenda sitesine girip studienangebota tikladigin zaman master yapabilecegin bolumleride gorebilrisin. Asagidakiler Bachelor ;

Bildungwissenschaft
Kulturwissenschaften
politikwissenschaft
Psychologie
informatik
Mathematik
wirtschaftwissenschaft
wirtschaftinformatik
Rechtswissenschaft


neden fern uni istiyorsun ? eger almanyaya gelisin yani vizen kesinse ve TR ye tekrar donmek istemiyorsan turkiyede bitirdigin bolumun aynisini burda okuyup almanyada belkide o meslegi yapmak istemezmisin ? yazdigin bolumleri herhangi bir unide yada Fh dada okuyabilirsin .

daha acik yazarsan tam olarak ne okumak istiyorsun hangin sehirde vs bu gibi bilgilerle daha cok kisi fikrini yazabilsin.
gdld

reco
Mesajlar: 25
Kayıt: Çrş Eki 10, 2012 11:27 pm

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Mesaj gönderen reco » Çrş Tem 10, 2013 3:31 pm

selamlar,

ben de Almanyada ikinci bir universite okumak istiyorum. B1 almancam var. simdi Duisburg-essen e basvurayim diyorum! Bu universiteye basvurmak icin uni assisti mi kullanmaliyim yoksa internetten formunu indirip doldurup gerekli evraklari ilistirdikten sonra gondermem mi? su an formu indirip doldurdum postaya atmak uzereyim. bilgi verecek olan var mi??

munus
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzt Nis 08, 2013 1:17 am

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Mesaj gönderen munus » Çrş Tem 10, 2013 4:32 pm

slm jamir tam anlattigimi dusunuyordum ama laf kalabaligi olmus heralde neyse vizemde ins sikinti yok almanyaya asistan doktor olarak basvuracagim tip alaninda cok iyiyim Allahin izniyle bir klinikte baslayacagimi dusunyorum sehir de tabiki su durumda belirsiz ama yukarda dedigim gibi kisaca meslegin okumasi zor,mesaisi stres dolu ve duzenini altust eden nobetler mevcut,bir de son yillarda hastan olurse 500 bin dolara varan malpractice davalari aciliyor hakkinda bunlarin uzerine bir de aslinda siradan bir memura gore cok da fazla olmayan maas aliyorsun YANI MESAKKATI COK AMA BUTUN BUNLAR SANA PARA VEYA MAKAM VEYA RAHATLIK OLARAK DONMUYO :(BU YUZDEN MESLEGI BIRAKMAKTA NEREDEYSE KARARLIYIM :byeALTERNATIF BIR MESLEK BULANA KADAR.AMACIM ALMANYADA ASISTANKEN TR DE ACIKOÐRETIM ADALET MYO ORADAN DIKEY GECISLE HUKUK OKUYUP TR DE AVUKATLIK YAPMAKTI AMA GENE ULKEM INSANIYLA MUHATAP OLACAKTIM LAKIN ALMANYADA FERN UNI GORUNCE BIR DANISAYIM ISTEDIM(okurken gecimimi sglamak icin fern hem asistan doktor olup hem fern uni diyorum)ALMANYA HUKUK SISTEMINI HIC BILMIYORUM.BIR DE ILLA HUKUK OLACAK DIYE BIR SEY YOK MSL ECZACILIK MIMARLIK VS OLABILIR.OMRUM BOYUNCA STRESS YASAMAKTANSA 5 YIL DAHA STRESS YASAMAYA RAGZIYIM SELAMLAR

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Mesaj gönderen Jamir » Prş Tem 11, 2013 6:49 pm

reco arkadasim zannedersem uniassist gerekiyor ama sen genede bir konu basligi acip ayrintili sor diger sorularinida yanlis yonlendirme olmasin .

munus eger dedigin gibi olurda burda calisir duruma gelirsen ondan sonra kafanda tekrar bir suzersin ne okumak istedigini en guzel degerlendirmeyi almanyada yaparsin fern uni istiyorsan yukarda yazdigim bolumler var sanirim bachelor icin . hem okuyup hem calismak dedigin gibi biraz stresli olur birde yabanci dille sonucta buna ragmen suda bir gercekki doktorluk kazanmis bitirmis adamda bir sekilde ustesinden gelir diye dusunuyorum ... okuyacagin bolum konusunda iyi dusunmen lazim saygilar.
gdld

munus
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzt Nis 08, 2013 1:17 am

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Mesaj gönderen munus » Cum Tem 12, 2013 1:45 pm

evet jamir bu ekimde acikogretim adalet myo a kayit olmak isityordum almanayada fern uni gorunce birden heycanlandim dogrudan almanya diplomasi olacak diye o yuzden acele davrandim sanirim malum 1 yil bile olsun bu meslegi gec birakmama sebeb olabilir diye ama neyse sabredeyim artik haklisin almanyaya gelince ins bir ortama bakip hem de kafa dinlesem iyi olacak bu psikloji ile calismaya devam edemem biraz kendime zaman ayirmaliyim.AMA DEDIGIN GIBI TIP OKUMUS 4000 S LIK TEXTBOOKLR DEVIRIMIS BIRI ICIN VIZE HAFTASI NOT OKUYUP GECMEK HIC BIRSEY DIYE DUSUNDUGUMDEN VE ONLARLA AYNI MAASI ALDIGIMI GORUNCE ARTIK MESLEK SECMEKTE KARARSIZ KALIYORUM HANGISINI SECSEM DIYE INAN KI TSKLER JAMIR

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Tem 14, 2013 2:56 am

Isin acigi hic birsey anlamadim.. (hic birsey dogrusuydu).
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Rockstar
Mesajlar: 38
Kayıt: Prş Ağu 25, 2011 4:38 am

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Mesaj gönderen Rockstar » Pzt Tem 15, 2013 11:09 am

Kusura bakmayin tatli muhabettinizi bolmek istemezdim. Simdi Munus, sorunu anladigim kadariyla istedigin Almanya\'ya arastirma gorevlisi/asistan olarak gitmek, burada Fern uni\'ye baslamak ve meslek degistirmek, akabinde Almanya\'da kalmak?

Baslayalim, istedigin hukuk, mimarlik, muhendislik alanlari bir kere Fern unide var mi, iyi arastir. Orada hangi bolumlerin oldugu zaten listeleniyor. Hukuk olacagini sanmiyorum, neden dersen, NC ile alan, 5 yil egitimin oldugu agir bir bolum. 1 yillik staj ve baro sinavlari da cabasi. Bu baro sinavlari icin limit var, 2-3 kez cakarsan tum egitimin yanar. Ben bu donem hafif hukuk gordum. Yasalari okumak, anlamak kolay, zor olan bunlari verilen orneklere uygulayabilmek. Sinavlari da bu sekilde oluyor, ornekler euygulayip nedenini acikliyorsun. COK iyi Almanca ister, benden soylemesi.

Mimarlik konusunda bilgim yok, Fern unide okuyabilirsin. Ama muhendislik sanmam. Ne de olsa uygulamali cok alani var. Olsa bile bu bolumler, isverenin kalkip Fern uni mezunu birini ise almasi olasiligi dusuk. Su sekilde dusunebilirsin. Anadolu Acik Ogretimden mezun Senegal\'li 30\'lu yaslarinda yarim yamalak Turkcesi olan biri mi tercih edilir, yoksa ITU, Bogazici, ODTU mezunu genc Turk mu? Olayi anladin sanirim.

Egitim gecmisin ve kalifikasyonlarin yeterliyse Almanya\'da doktor olarak da calisabilirsin. Zaten acik da var. Ancakkkk, ben sadece gorduklerimi/konustuklarimi ve hastanelerde sosyal hizmetler calisani/hemsire olarak calisanlarin anlattiklarini aktarabilirim. Bir kere burasi da gul bahcesi degil, hastaneler ve ortak muayenehaneler ozellesiyor, ve kalite yonetimi gittikce onem kazaniyor.
Hastalara yere kadar egilmek zorundasin, Turkiye\'deki gibi caninin istedigi gibi davranamazsin. Musteri kraldir prensibi bu alanda da gecerlidir. En ufak bir hatanda guzel bir dava aciliyor. Turkiye\'deki gibi doktorlar aralarinda kapatabiliyorlar bazi seyleri (anladin sen onu, ben de neler dondugunu az cok biliyorum), ama olmadigi zaman sen topun agzina gelirsin. Burada yabanci doktorlari calistirmalarinin en buyuk nedeni, Alman doktorlarin yerine vekil atamaktir. Bunun Turkcesi, gece nobetlerini ust uste sen yapacaksin, acilde sen duracaksin, tum amele isleri yapacaksin, Alman doktor gelip onaylayacak. Tipki Turkiye\'deki o guzel docent/profesor iliskisi gibi. Bu islerin karsiliginda da daha az maas alacaksin. Bunlar Doguda ozellikle Rus ve Cinli doktorlar hakkindaki bilgilerim.

Bence gel, dene, Turkiye icin bu kadar hayiflanirken burada calisma hayatina gir. Politika, adam kayirma, ozellestirmenin getirdigi haksizliklari gor, topuklarini vura vura kacabilirsin. Is hayatinin zorluklari ve sektores sorunlar sadece Turkiye\'ye has bir sorun degildir.

munus
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzt Nis 08, 2013 1:17 am

ALMANYADA IKINCI UNIVERSITE

Mesaj gönderen munus » Pzt Tem 15, 2013 1:52 pm

hay rockstar isin gucun rast gelsin tek istidigim kiyaslama yaptirmakti ortami bilenler acisindan,evet kardesim hukuk alaninida tr de eski osmanlica kelimelerin coklugu nedeniyle anlasilmasi zor oldugu kesindi ama almanyadaki durumu bilmiyordum ama haklisin gercekten hukuk maddesini en ince detayina kadar anlamak lazim o konuda bende oyle dusunuyorum ,zaten en guzeli gelip bir gormek ve isin icinde 1 hf olsun staj gibi yapmak olacak jamirin dedigi gibi.tibbi sorunlara gelince alman doktorlar da iskandinav ulkelerine goc ediyorsa,romanyalilar vs almanyaya fln dedegin gibi tum ozellestirme ve benzer sorunlar az veya siddetli olarak tum dunyada vardir bence de,ama gene de ozluk haklarina orda daha meslek erbabinca cok sahip cikilacagini dusunuyorum,tr de dr likten istifa ettim dogu gorevimi tamamlamadim o yuzden diplomam bile yok,elimde sadece gecici mezuniyet belgesi ve valiz dolusu kitaplarim var,oyle her alman doktorlarin gelip bana ders verebilecegini sanmam,tabi herkes gibi hatta prof lerin bile hata yapabildigi bir ortamda benimde eksigim cok ve hata yapabilirim,gidip yasamak lazim insan oglunun basina hersey gelebilir tabiki de cokcok tskler kardesim,diger arkadaslarada canlarini siktigim icin tekaradan ozur dilerim onlarindan isi gucu rast gelsin

Cevapla