Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

NRW Aile Birlesimi Yoluyla Master

Nordrhein-Westfalen eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
Engin
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Haz 29, 2013 11:49 pm

NRW Aile Birlesimi Yoluyla Master

Mesaj gönderen Engin » Pzr Haz 30, 2013 1:11 am

Ilk once bu siteyi kuran, bizlere yardimci olan olacak, emegi gecen herkeze tesekkur ederim. Yei bir konu acma geregi duydum cunki benim durumum forumu inceledigim kadariyla diger arkadaslardan farkli. Durumumu sizlere kisaca ozetleyeyim;

Yasim 30, 2005 yili Isparta Suleyman Demirel Universitesi Jeoloj Muhendisligi Bolumu mezunuyum. O gunden bugune meslegimle ilgili ne yazikki Turkiye\'de malum sebeplerden dolayi calisma olanagi bulamadim. Bu yil esimle evlendim. Es durumundan aile birlesimi ile Eylul ayinda Almanya\'nin Oberhausen sehrine yerlesecegim. Suan vize sonucunu beklemekteyim. Simdi bu guncel durumumdan dolayi Almanya\'da asil meslegimi yapma olanagi ortaya cikti. Ilk sorum su; Muhendislik Lisans diplomam ile calismam mumkunmudur? Is bulma olanagim nedir? Eger cevap olumsuz ise Master yapmam dahilinde Alman diplomasi ile is bulma olanagim nedir?Sitede arastirdigim kadariyla benim ikametime yakin Master yapabilecegim 4 farkli universite buldum. Bunlari siralayacak olursam Bonn Universitesi, Dusseldorf universitesi, Duisburg-Essen Universitesi, Koln Universitesi. Bu arada Aile Birlesimi ile gelecegimden Volkhochshule de(yalnis yazmadiysam) 6 aylik bir surede B1 setifikasi almak icin hemen kayit olacagim. Simdi bu asamada sorularim olacak. Bahsettigim universitelerin hangilerinde kendi muhendisligim ya da baska muhendislik alanlarina Master yapabilme olanagim olur. Ayrica Almanya da ki meslek aciklari goz onunde bulundurulacak olursa sizce hangi alanda Master yapmam daha dogru olur? Bana tecrubelerinizle yol gostereceginizi umuyorum. Zaman ayirip okudugunuz icin Tesekkur Ederim.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

NRW Aile Birlesimi Yoluyla Master

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Haz 30, 2013 3:04 am

simdi sorularin cok detay iceriyo. mesela meslek aciklarini goz onunde bulundurarak hangi alani secmen gerek sorusu sadece jeoloji mezunu ve almanyaya gelen birinin cevaplayabilecegi bi soru. bu sekilde sorularina cevap bulman biraz zor olabilir.

almanyada turkiyedeki diplomanla direk calisamazsin bildigim kadariyla. ama denklige basvurup deneyebilirsin. bayernde eyalet calisma mi egitim mi bu iki bakanliktan birinde bi birime basvurulmasi gerek diye bisey okumustum onceden internette. senin gidecegin eyalette nasildir durum tam bilemem buna uygun olarak arastirmani tavsiye ederim.

egitime devam ediceksen denklik acisindan sorun olmuyo. lisans yani bachelor diploman varsa elinde, tum bolumlere direk giris hakkin var(NC sistemi olan bolumlerde not ortalamasina gore kabul edilir yine de).

master yapmak icin not ortalaman onemli. buna dikkatini cekerim. mesela 4 uzerinden 2 gibi bi not ortalaman varsa biraz zor olabilir master a kabulun. bolumun kabul sartlarina bakman faydali olur.

sadece universite adi altinda gecenlerle sinirlandirmayabilirsin. mesela hochschule adi altinda gecen ama uygulamali bilimler universitesi olarak gecen okullar da var. bunlar biraz daha pratige yoneliktir ve universitelere gore kabul sartlari daha ilimli olabiliyo. yine bu kurumlarda da lisans, master doktrora..vs yapabiliyosun.

B1 sertifikasiyla genel olarak okullarda egitime baslaman zor. almanyada DSH dil sertifikasi nerdeyse her okulda gecerlidir. ama aldigin seviye onemli. bunun disinda baska sertifikalari da var tabi istersen onlarin sinavina girersin. sana kalmis bisey.okullarin sitelerinde bununla ilgili bilgiler mevcut.

Engin
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Haz 29, 2013 11:49 pm

NRW Aile Birlesimi Yoluyla Master

Mesaj gönderen Engin » Pzt Tem 01, 2013 11:19 pm

Bilgiler icin tesekur ederim. Bu konu hakkinda bana yardimci olabilecek baskalarininda destegini bekliyorum . Zamanim azaldi, hic degilse onceden bir plan hazirlamaya gayret ediyorum.

Rockstar
Mesajlar: 38
Kayıt: Prş Ağu 25, 2011 4:38 am

NRW Aile Birlesimi Yoluyla Master

Mesaj gönderen Rockstar » Çrş Tem 03, 2013 5:18 pm

Diploma denklik islemleri anabin uzerinden yapiliyor. Baktim, S. Demirel denklik icin kabul ediliyor (suraya bak: http://anabin.kmk.org/no_cache/filter/i ... ionen.html), ama derslerinin icerigi acisindan diploman kabul edilir mi, onu ancak incelediklerinde karar verirler. Bu da aylar surebiliyor.

Diploma ile is aramaya gelince, fikrim yok. Ozellikle muhendislik alaninda bilgim yok. Ama isverende Almanya/Avrupa diplomasi daha degerli oldugu bir gercek. Isveren icin Kuala Lumpur Universitesi de bir, Demirel Universitesi de. ODTU, ITU gibi universiteler farkli tabii.

Master icin belki %5\'lik yabanci ogrenci kontenjani olabilir mi? O zaman sansin artar, yasin ileri oldugu icin bekleme sometri acisindan da avantajlisin. Notun dusuk olsa bile dene sansini, kaybedecek birseyin yok. Olmadi universitelerin Studienberatung ofislerine git, otur sanslarini acikca konus.
Tek ustune dusmen gereken DSH sinavi.

Almanya\'da yasasan bile uni-assist uzerinden basvuru yapacaksin, tum belgelerini tamamladiktan sonra. Daha hizli oluyor ama islemler, kendimden biliyorum.

FH\'ya bazi bolumlerde daha kolay girersin dogru, ama sadece master sunarlar, doktora yapamazsin. Zaten doktora yapmaya niyetin yok anladigim kadariyla. Hangi alanda MA yapacagini eminim daha iyi bilen baskasi soyler. Kolay gelsin;)

Rockstar
Mesajlar: 38
Kayıt: Prş Ağu 25, 2011 4:38 am

NRW Aile Birlesimi Yoluyla Master

Mesaj gönderen Rockstar » Çrş Tem 03, 2013 5:26 pm

Ha soylemeyi unuttum. Ozel sektorde diploma denklik olmadan da kabul edilebiliyor, mutlaka denklik yaptir demeyeni de var. Bunun yerine bolumun ve universiten icni anabin veribankasi kayitlarini yazdirman yeterli. Ille denklik olacak diye bir kosul yok ozel sektorde calismak icin, denklik sadece Almanya standartlarina uygunlugu teyit eder.
Bence oyle bir sirkete kapagi atarsan, sonrasinda daha kolay olabilir (ihtimal dusuk ama belirteyim).

Cevapla