Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
der Nordostwind
Mesajlar: 678
Kayıt: Cmt Eki 25, 2008 12:20 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen der Nordostwind » Çrş Nis 01, 2009 11:21 pm

sen saolasin kardes... ama tekrar basvursan keske... buna 5-6 defa basvuran var. Neden denemiyorsun kardes...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş Nis 02, 2009 12:12 am

Red almana uzuldum,hayirlisi olsun herseyin..
Ancak senin vize gorusmen cok sakin gecmisti,is icin gittigini soylemistin ve belgen yoktu is verenden,garantorun yaninda kalacagini soylemistin..Tezat bir durum gelebilir bu.! Birde daha once ki redlarinde etkisi olmustur daha bir cok uzerinde dusunmuslerdir..
Uzun sureli vize basvurusu yapmissin yani ogrenci adayi vizesi sanirim ; bunun icinde is icin kursa gidiyorum demissin tezat yani ve sadece dil kursu olsa belki verebilirlerdi o da isine yaramazdi uzun sureli istedigin icin..

Aslinda zincir halkalari gibi birbirine bagli konular bulursan veya yaparsan vize almamak icin bir engel yok..
Sansini tekrar dene derim,Edison ampulu kacinci seferde buldu biliyorsun,bol sans tekrardan..
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

kitty26
Mesajlar: 231
Kayıt: Cmt Kas 01, 2008 8:21 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen kitty26 » Prş Nis 02, 2009 1:34 am

inann adina inan cok uzuldum mehmet..herseyin hayirlisi demekten baska care kalmiyor sanirim..eger almancayi gercekten ogrenmek istiyorsan bu basvurunun baska bir yoluda avusturyaya basvurmak...git avusturyada ogren anladigim kadariyla maddi anlamda sikikntinda yok..yazil orda bir dil kursuda kaydol bir yurda tmam iste..benimki sedace bir fikir..allah yolunu acik etsin

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39346
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen Physiker » Prş Nis 02, 2009 2:35 am

gecmis olsun, senin adina gercekten cok uzuldum.. keske bi daha denesen, hemen birakma.. ama hersey de bi hayir vardir bunu da unutma.. umarim senin icin de hayirlisi olmustur..
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39346
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen Physiker » Prş Nis 02, 2009 3:17 am

tam olarak neye basvurdun, nerden kabul aldin, dil kursu olayin neydi belki anlattin baska basliklarda ama gercekten o kadar uyenin durumunu aklimda tutamiyorum.. daha once yazdigin konulari arattiracagim ama yine de bilgi verirsen sevinirim..

attigin mail ise iyi olmamis isin acigi.. daha once de red aldin mi ? ayrica mahkemeye de versen hic bi sonuc alamazsin.. cunku vize basvurusu yaparken imzaladigin kagidin hepsini okumuyorsun..
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39346
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen Physiker » Prş Nis 02, 2009 4:00 am

sadece meslek icin dil kursuna basvurunca pek inandirici bulmuyorlar.. eger bi firmaya bagli olarak gitseydin ama firma biraz buyuk capta olmasi gerekiyor, cok rahat alirdin vizeni.. ama 1,5 yil dil kursu vizesi verilmiyor.. sebebi ise , kisisel algilama ama son donemde ozellikle dil kusru + universite basvurusu yapip vize alanlarin bi cogu buraya gelir gelmez evlendi.. bu sitede bile o niyetle bize basvuran uye olmustu..boyle insanlarin hatalarini senin gibiler cekiyor iste..

yerinde olsam, ikametkagi ist a aldiririm, sifir almanca ile kabul veren bi uni den kabul alirim.. ustune bi de dil kursuna kayit yaptirip , istanbul konsoloslugundan tekrar basvuru yapardim.. ilerde iyi alman firmalarinda calisabilmek icin 1.5 sene almanya da kalip almanca ogrenecegim sonra gelecegim diyenlere inanmiyorlar maalesef artik pek.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

romeo-87
Mesajlar: 463
Kayıt: Cmt Oca 03, 2009 10:11 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen romeo-87 » Prş Nis 02, 2009 4:01 am

kardes saglik olsun,arkadaslarinda dedigi gibi bencede pesini birakma heleki bu kadar psikolojini altust etmis.soke soke al vizeni.ben kendim 4 yil sonra alabildim vizeyi,oda mahkeme acarak.bu almanlar ellerinden geldigi kadar bahane ararlar tek silahlarida bezdirmektir.eger ben dayanirim diyorsan devam et.ayrica vizendeki sorun daha once turist olarak basvurdugundan kaynaklanmis olabilir.yani bu onlarda sana karsi bir guven eksikligi yaratmistir.gunumuzde turist vizesiyle gelip sonradan iltica veya kacak sekilde almanyada kalanlar cok oldugu icin senide onlarla karsilastirmislardir kesin.benim vizemde almanca bilmiyorlar diye bahane yazmislardi,sanki herkes anasinin karninda ogreniyor almancayi.yani anlayacagin sana karsi guven duymadiklarinda eften puften bir bahane bulurlar.eger sana sunulan bahaneyi gercekci bulmuyorsa mahkemeye basvur derim.yani eger benimkiki gibi almanca bilmiyor diye sacma bir bahaneyse,yoksada red kegadinda belirtilen sorunu giderip tekrar basvur.ben pesini birakmandan yana degilim gerci sen iyisini dusunursun ama,ortada bir emek e cekilen stresli gunler varsa bunun bir mukafati olmali.basarilar arkadasim

yorumcu
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Kas 07, 2008 6:45 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen yorumcu » Prş Nis 02, 2009 12:41 pm

kardes buyuk gecmis olsun. takma bence. her iste bir hayir vardir. olan olmus. bosver almanyayi. burdada bircok dert var. o yuzden belkide hayirlisi bu
saglicakla

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen maniaturk » Prş Nis 02, 2009 2:35 pm

Merhaba Sircin oncelikle cok uzuldugumu belirtmek istiyorum. Ama oluyor boyle seyler. Gelen red icin yapilmasi gereken sey kalmadi ama onundeki alternatifleri inceleyebilirsin.

Oncelikle vize alirken durust olmak pek bir ise yaramiyor. Kafanda celisen noktalar varsa bunlari sezdirmeyeceksin gorevliye.

Benim tavsiye, cok guzel bir meslegin var. Eger ingilizcen varsa buradan bazi firmalara basvur ve hatta ingilizcen varsa biz yardimci olalaim firma bulmana, cunku burada bilisim konusunda is bulmak pek zor degil. Sen bir taraftan calisirken bir taraftan da almanca kursuna gidecegine dair bildirim yapabilirsin.

Reddetmelerinin sebebi su olabilir. Diyorlardirki, madem Almanya da calismak istiyor, neden once almanca ogrenip sonra basvurmuyor diyebilirler mesela.

Eger ingilizcen yoksa bir de ogrenci vizesi olarak dene derim...

hiPoKoNdRiyAk
Mesajlar: 528
Kayıt: Sal Kas 11, 2008 6:12 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen hiPoKoNdRiyAk » Cum Nis 03, 2009 12:15 am

uzuldum.. vize kutlamalarina alismistik.. Sitede vize icin ne kadar cok ugrasanlar var. Forumdaki onerilerin dogrultusunda bence bir basvuru daha yapmalisin..

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen maniaturk » Cum Nis 03, 2009 2:46 pm

Biraz hakaret var red mektubunda... :o Inandirici bulmadiklarini seni ve dil kursunu belirtilen surede bitiremeyecegini ve basarili olamayacagini, egitim seviyenizden vs. filan anlamislar da vs. vs.....

Yani acikcasi inandirici bulmamislar... :|

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen maniaturk » Cum Nis 03, 2009 3:26 pm

[quote]sircin yazdi:
ilk iki basvuruda kurs suren kisa demislerdi,simdi ise inandiri bulmuyorlar.care yok anlasilan.saolun.[/quote]

belki kurs suresi kisa oldugu icin o surede dil ogrenebilecegine inanmiyorlar. Yani kisa derlerse sende surekli uzatacagim dersin. Hem surekli ayni dil kursuna gideceksin diye bir kaide de yok. Ayrica kayit yaptirdigin zaman parasini da odemek zorundasin. En mantiklisi 3\'er ay uzatmak yani... Bunlar malin onde gideni yahu...

Renovatio
Mesajlar: 16
Kayıt: Prş Eki 09, 2008 8:00 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen Renovatio » Pzr Nis 05, 2009 9:31 pm

[quote]simon yazdi:
Yapicam arkadasim,yabancilar polisi de sasirdi olaya,ve kabul mektubunu posta yolu ile dun gonderdiler,yeni bir randevu alarak bu kabul kagidini goster dediler,ayrica arkadaslar asagidaki linkde bulunan red yazisini tam olarak tercume edebilirse bir arkadasim cok zahmet olacak ama,cok sevinirim.sagolun.
http://mcpmemo.googlepages.com/SWScan00001.jpg
Bu kagittaki tam nedeni bilirsem eger duruma gore bir seyler yapmaya calisicam arkadaslar.zahmetleriniz icin sagolun.
Suna dikkat ettim,son basvurumda pasaporta vurdular damgayi ve iki ay bekleyeceksin diye debir kagit yapistirdilar,bu kagidi yapistirilan kisiler vize almasi kuskuyla bakilan insanlar mi bilmiyorum,eger ki yabancilar polisine gitseydi pasaportum zaten vizeyi kesin almistim,uc red aldim,ikisi zaten kayit evraginin 90 gunden az olmasi nedeniyle yanlis bir basvuru izlememden dolayi,sonuncusu onceki redlerimden dolayi mi bilmiyorum.[/quote]

dostum oncelikle gecmis olsun ama konsoloslugun sana gonderdigi bu mektubu icerik olarak cok yadirgadim.Senin ders notlarin cok iyi olmasa bile sen sadece dil ogrenmeye gidiyorsun.gecmiste aldigin matematik, fen veya turkce derslerin ne alakasi var dil ogrenmekle bunu anlamadim.her insanin farkli yetenekleri ve algilama kabiliyeti vardir.mesela lisedeyken matematik dersinin kotu olmasiyla dil ogrenmeyi nasil bir tutabilirlerki...adam belki dil ogrenmeye yatkin...hadi derslerin kotu olurda, derlerki sen ogrenci vizesi alamazsin yine birderece( ki bunuda soyleyemezler, onlar ogrenci secme kurumu degil)...eger bunun uzerinde durucam diyorsan, almanyada bunlara dava ac, eger davayi kaybedersen AIHM\'ye kadar git...cunku bunlarin verdigi gerekce cok salakca...mahkemeden olumlu bir yanit alman lazim...

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen maniaturk » Pzt Nis 06, 2009 2:11 pm

Kardes dava acabilirsin ama cok vaktini alir. Yani vaktinden sonra da parani da alir... Dava acip kazananlar oluyor ama... Bir de kazanamazsan basina is de olur...

Bence bir daha dene sansini. Adam gibi git konus. Ben Almanya\'da calisacagim. Boyle boyle firmalarda var. Sizin egitimli guce ihtiyaciniz yok muydu? Ithal damatlara vize verir de benim gibi egitimli adama vize vermezseniz daha cok kaybeder Almanya de. Ben su an bilmem kacinci defa deniyorum sansimi. Bu sefer de herhangi bos bir sebeple elenecek olursa bende hakkimi yasal yollar ile arayacagim. Filan falan konus ya da boyle bir mail cekebilirsin belki. Yine de olmazsa bende size almanca ogrenmeyen ve ogrenemeyecek ithal damatlar ile basarilar diliyorum dersin... :D En azindan icinde kalmamis olur...

der Nordostwind
Mesajlar: 678
Kayıt: Cmt Eki 25, 2008 12:20 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen der Nordostwind » Pzt Nis 06, 2009 7:23 pm

[quote]simon yazdi:
maniaturk gonderdigin mesaji gorur gormez vize randevusu aldim.yarin 13:30 da vize randevusu var.soylediklerini harfiyyen dicem kardesim,bu mesajdan once izmirde avrupa birligi bransli bir avukat buldum,aile dostu bir avukat,kazaniriz dedi,haberlerde de cikan bir avukat,yarin vize gorusmesi olumlu gecmez ise davayi resmen aciyoruz kardesim,bu isin pesini sonuna kadar takip edicem.kalin saglicakla.[/quote]

ins. hayirlisi olur kardes...

kitty26
Mesajlar: 231
Kayıt: Cmt Kas 01, 2008 8:21 pm

red almisim-red kagidi ve tesekkur

Mesaj gönderen kitty26 » Sal Nis 07, 2009 12:06 am

Bu artik inat meselesine dondu tabiki davanda haklisin...hadi mehmet umarim bu sefer olur guzel haberlerini aliriz bizlere hemen bildir

Cevapla