Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
Belanir
Mesajlar: 14
Kayıt: Çrş Mar 20, 2013 1:19 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen Belanir » Çrş Mar 20, 2013 1:49 pm

Arkadaslar ben Erasmus egitimi sebebiyle, Eylul basinda Almanya\'ya geldim. Geldikten 1 ay sonra falan bu belediyeden Fiktionbescheinigung aldik. Simdi biz 4 arkadas gelmistik, diger 3\'u AOK\'dan sigorta yaptirip gitmislerdi Hannover\'daki belediyeye (ki ayda 77€ oduyorlar), bense zaten hastahaneye gitmem cok cok zorda kalmadikca diye Turkiye\'de yaptirdigim AXA Trafik Sigortasini goturmustum. Hadi dedim bir sansimi deneyim olmazsa baska termin alirim dedim. Ve belediyedeki kisi kabul etmis, Fiktionbescheinigung vermisti bana da 31.Mart.2013\'e kadar.

Bu AXA Belgesini, Turkiye\'deki aileme uzattirip kendime faxlattim ve gecen hafta gene gittim belediyeye cunku mart sonu geldigi icin ilk verdikleri 6 aylik gecici oturum bitiyordu. Bu defa kabul etmediler, oncekini gosterdim falan yok olmaz dediler. Erasmusla okudugum okulun belgesi vs... tamdi ama sigorta icin AOK\'ya gidin dediler.

Is burada kopuyor. AOK\'ya gittigimde oradaki gorevli bana ta Ekim\'den itibaren sigorta yapmaya calisti. 600€\'dan fazla bir para odemem gerektigini soyledi. Kendisine, benden gecmis aylarda hic faydalanmadigim sigorta icin para vermemi mi bekledigini soyledigimde o da bir sey diyemedi. Kurallarimiz boyle, ogrenci olarak geldiginiz icin ogrenci sigortasi Ekimde baslatiliyor dedi. Gitmedigim doktor, almadigim ilac icin benden para vermemi istiyorsunuz deyince, haklisiniz ozel sigortalara basvurun burada da AXA var dedi. Hatta belgeme bakip, belediyedeki gorevli bunu niye kabul etmemis bilmiyorum etmesi lazim dedi. (Ailemin Turkiye\'de uzattirip bana faksladigi belge)

Acelem oldugu icin (31.Mart\'a kadar almam lazim), hemen internetten bakip AXA Sigortaya gittim Hannover\'da. Oradaki kisi ile bir sekilde anlasip (dil sorunu), 1 Nisan - 30 Eylul arasi toplam 6 ay boyunca sigorta yaptirmak istedigimi soyledim. Deutsche Arzte Finanz (DAF) diye bir kurumdan saglik sigortasi yaptirdim. 6 Ay icin sadece 50€ civari bir tutar cikardi, simdi bankadan geliyorum havaleyi yaptim. Arastirayim dedim ve bu guzel siteyi buldum, keske daha once okusaydim. Endiselendiyorlar insani cunku durduk yere, danisacak kimse de bilmiyorum burada.

Forumda genelde adi gecen bir site gordum, care-concept. Oraya baktim, 6 ay icin 150€civarinda bir tutar hesapladi site. AOK zaten her ay 77€, 6 ay icin toplam 450€ yapiyor ki o da yetmiyor arkadaslar 600€ da onceden kitlemek istiyor. Ben ise bu DAF icin 50€ odedim sadece. Icimden bir ses bunu da kabul etmeyecekler diyor. Belgenin Ingilizce sayfasini okudum, her sey normal. Butun saglik harcamalarimi kapsiyor dis tedavileri disinda. Bu konuda bilginiz var mi? DAF\'tan yaptirdigim belge sikinti olursa itiraz edebilir miyim? En kotu 50€ bosa vermis olup, ustune bir de 150€ daha verip care-concept\'ten sigorta yaptiririm ama istemiyorum yani dogal olarak. Hele AOK\'da yapmaya calistiklari dupeduz soygundu. Gecmiste yapmadiklari sigorta icin 600€ istediler.

Uzun oldu farkindayim ama vaziyet boyle, cok tesekkur ederim ilgilendiginiz icin.

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen Karthus » Çrş Mar 20, 2013 3:38 pm

Dil kursuna gidiyosan care-concept yapabilirsin ama universiteye kaydini yaptirdiysan,universite care-concept kabul etmiyor.Seni yonlendirirsem yanlis olur ama sigorta hakkinda bildigim tek sey bu.

Belanir
Mesajlar: 14
Kayıt: Çrş Mar 20, 2013 1:19 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen Belanir » Çrş Mar 20, 2013 3:44 pm

Evet buradaki universitenin ogrenciyim su anda, Erasmus da olsa farketmiyor sanirim. Cunku bana verdikleri ogrenci belgesiyle ucretsiz ulasim yapabiliyorum mesela. Care-consept yaptirmadim zaten, DAF diye bir seydi bugun yaptirdigim. Ama universiteye belge sunmadim saglik icin simdiye kadar, belediye istiyor oturum izni icin. Dur bakalim ne olacak.

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen Karthus » Çrş Mar 20, 2013 3:52 pm

Dogrudur umarim kabul edilir fazla masraf cikmaz ama.Bence care-concept\'ten baska sigortalar aramaya basla derim.C-C egitimde sadece dil kursu ogrencileri yararlanabiliyor.Forumda sigortalar hakkinda basliklar vardi galiba bende bi inceleyim.

Edit:Sayende bende yeni bisey ogrendim.Sigortayi belediyeye gitmeden once yapmamiz gerekiyormus.

Belanir
Mesajlar: 14
Kayıt: Çrş Mar 20, 2013 1:19 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen Belanir » Prş Mar 21, 2013 9:55 am

Ben soruma tam yanit alsam cok memnun olacagim. Dil ogrencisi degilim, Erasmus ile II. donem de uzatarak hala Hannover\'da ogrenciyim. Eylul 2012\'de geldim ve gene Eylul 2013\'te donus yapacagim. AOK\'dan baska bir sekilde bu belediyeden Mart.2013\'te bitecek gecici oturum iznimi uzattiramaz miyim? Cunku AOK, benden Eylul-Ekim aylarindan itibaren sigorta parami yatirmami istiyor. Boyle bir gerekce olamaz, hic bir sekilde sigorta hizmeti saglamadan 600€ almak istiyorlar benden. Bu DAF\'tan yaptirdigim sigorta belgesine hic guvenmez oldum bu gercekten univ. ogrencisi olanlarin AOK sigortasina ihtiyaci oldugunu okuduktan sonra.

murat181818
Mesajlar: 1112
Kayıt: Çrş Kas 03, 2010 11:13 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen murat181818 » Prş Mar 21, 2013 1:55 pm

Simdiye kadar senin gibin yapan olmadi ya at-11 belgesi ya da 78 euroyu aok odeyen oldu
Simdi ki durmunu merak edyorum ne oldu buraya yazarmisn eger kabul ediyorlarsa bizde ole yapalim

600 euro durmuna ise umarim vericek duruma gelmesin
So geht nicht !

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş Mar 21, 2013 2:25 pm

Belanir siteye hosgeldin.

DAF\'in kabul gormeyecegini soyleyebilirim.Almanya\'da universite ogrencileri 25 yasina kadar ailelerinin saglik sigortalarina baglidir.
Daha sonra yasal saglik sigortasi yaptirmak zorundalar.DAF bunun icinde degil.
Care -Consept vs dil kursu ogrencileri icin ,universite okuyanlar icin gecerli degil.

Asagida yasal sigortalara bakabilirsin:
http://www.gkv-spitzenverband.de/kranke ... nkenkassen


Zaten biz ogrenciler icin pek fazla secenek kalmiyor.
AOK
TK
BARMER
BKK


Turkiye\'de yapilan sigortalar \'\' ogrenciler \'\' icin burada gecerli olmuyor.Burada bir hastaneye gittiginde gecerli degil.
Sadece Turkiye\'den AT11 belgesi alabilenlerin saglik sigorta islemleri kabul ediliyor.

Onun haricinde malesef aylik 70-80 Euroluk sigorta bedelini odemek lazim.


Tavsiyelerime gelince:

AT 11 Belgesi nasil alinir sorusunu sitemizde biraz daha inceleme yaparak bulabilirsin :
http://www.deutschstudent.de/forum/view ... ad_id=3551


DAF veya diger aylik ucreti 70-80 Euro altinda olan sigortalarin kabul edilecegini zannetmiyorum.
Ya AT11 Belgesi ya da AOK , TK , BARMER gibi firmalardan ogrenci sigortasi.
Ya da bu parayi odemek istemiyorsan erasmus surecini uzatmayip geri donmen.

Ama erasmus sonunda Almanya\'da ki universite kalma hakkin var biliyorsun , bunun icinde oyle ya da boyle bu aylik 70-80 Euroluk sigortalari yaptirmak zorunda kalacaksin sayet AT11 belgesi alamiyorsan.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Belanir
Mesajlar: 14
Kayıt: Çrş Mar 20, 2013 1:19 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen Belanir » Prş Mar 21, 2013 6:55 pm

Hosbulduk. Tesekkur ederim detayli aciklama icin.

AT11 belgesi alamiyorum, Turkiye\'de sormustum 25 yasimi henuz doldurdugum icin ailemden dolayi SSK\'li sayilmiyorum artik ogrenci olsam dahi.

Mawista ve Care-Concept\'in sitelerinde sigortanin Exchange Ogrencileri icin (ki buna Erasmus dahil) gecerli oldugunu yazmis. Ben detayli bilgi almak icin ikisine de mail attim. Mawista yanitladi su sekilde:
\'\' Commonly our product mawista Student is accepted by the German authorities. With the insurance documents you get the confirmation for the Auslaenderbehorde. In the case that it would not be accepted the contract can be cancelled within 14 days after application. \'\'
DAF\'tan goturecegim sigorta buyuk ihtimalle kabul olmayacak dediginiz gibi, Mawista\'tan yaptiracagim sigorta dediklerine gore genellikle kabul ediliyormus, olmazsa da parami iade edebilirlermis. Auslaenderbehorde, bana normal Alman ogrenci muamelesi mi yapar yoksa Erasmus\'la geldigim icin International Student olarak gorup farkli mi davranir onu bilmiyorum. Mawista & Care-Concept Erasmus Ogrencileri icin gecerli diyor sigortalari icin.

Almanca bilmedigim halde ugrasiyorum ki dil olmadigi icin daha da buyuk sikinti oluyor benim icin bunlari sormak. Amacim ayda 77€ sigorta parasi vermemek degil. Zaten ben AOK\'ya gittim ilk, ben Nisan\'dan itibaren sizden sigorta istiyorum diyerek. Ama dupeduz soygunculuk yapiyorlar, Ekim 2012-Nisan 2013 arasinda var olmayan sigorta icin para talep ediyorlar ki bunu nasil yasal olarak yapiyorlar anlamak mumkun degil.

Sayet DAF kabul olmazsa, Mawista\'dan yaptiracagim sigorta. O da kabul olmazsa, iptal ettirip parami geri alacagim (Mawista\'dan) ve AOK disinda yasal olan digerlerini arastiracagim tabi onlar da yasal olarak soymaya calismazlarsa beni.

Bu kadar zora girecegini bilseydim, II. donem uzatmaz pasa pasa donerdim ulkeye. Ama simdi coktan II. donem basladi orada hatta vizeler bile oldu belki, donersem epey bir dersten kalirim. Yok yani bir de burada bu sikinti disinda mutluyum, sirf AOK beni soymaya kalkti diye de tirsip geri donmek istemiyorum.

Gelisme veya sonuclanirsa neticeyi yazarim.


Edit: 1 Nisan\'a kadar uzatamazsam, gecici olarak bir sure alabilir miyim Auslaenderbehorde\'den? Yani onumuzdeki hafta DAF\'i gotururum, red alirim. Mawista gotururum ama sayet ondan da ret alirsam biraz daha zaman gerekir bana bu AOK disindaki yasal sigortalarla gorusmem icin.

salvador_
Mesajlar: 23
Kayıt: Pzt May 21, 2012 3:55 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen salvador_ » Sal Nis 23, 2013 2:54 pm

Arkadaslar benim sorum su:
vizemi uzatmak icin yabancilar polisine gittim. axa yurt disi seyahat sigortam var 1 yillik.30000 euro teminatli. ben dil kursuna gidiyorum. vizem sprachkurs+studium
gorevli sigortami kabul etmedi ve aok yada daf dan yaptirmami soyledi. bana pek inandirici gelmedi. sigorta kagidimin ingilizce ciktisiyla tekrar basvuru yapmayi dusunuyorum.
sizce yeni bir sigorta yaptirmak zorunda miyim? bilgili arkadaslar yorumlarinizi esirgemeyiniz

salvador_
Mesajlar: 23
Kayıt: Pzt May 21, 2012 3:55 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen salvador_ » Sal Nis 23, 2013 2:55 pm

Arkadaslar benim sorum su:
vizemi uzatmak icin yabancilar polisine gittim. axa yurt disi seyahat sigortam var 1 yillik.30000 euro teminatli. ben dil kursuna gidiyorum. vizem sprachkurs+studium
gorevli sigortami kabul etmedi ve aok yada daf dan yaptirmami soyledi. bana pek inandirici gelmedi. sigorta kagidimin ingilizce ciktisiyla tekrar basvuru yapmayi dusunuyorum.
sizce yeni bir sigorta yaptirmak zorunda miyim? bilgili arkadaslar yorumlarinizi esirgemeyiniz

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen welly275 » Sal Nis 23, 2013 5:59 pm

sendeki reisekrankenversicherung yani seyahat saglik sigortasi. turkiyede alman konsoloslugunda beyanname imzalamissindir sanirim orda da yazar, bunun disinda konsoloslugun sitesinde de yazar. seyahat saglik sigortasi almanyada alman kuruluslarindan saglik sigortasi(krankenversicherung yani) yaptirincaya kadar gecerli olacak sekilde yaptirilir diye ifadeler var. sen neden 1 yillik yaptirdin ki bu sigortayi ? kabul etmemesi normal bana gore.

care concept diye bi firma var. aylik 50euro civari sanirsam. orasi uygun fiyatli olarak sigorta yapiyo ama doktora falan gittiginde kagit doldurtuyosun doktora ve sektreterler bilmiyo olabilir senin sigortani. yani derdini anlatincaya kadar sorun yasayabilirsin.

bunun disinda aok ve bunun gibi bircok krankenkasse denilen sigorta kuruluslari vardir. ogrenciler icin aylik ortalama 70euro gibi ucretle sigorta sagliyolar. ozel saglik kartin falan oluyo doktora gittiginde bunu verdiginde arti bisey yapman gerekmiyo.

karar senin

marcianorossi
Mesajlar: 10
Kayıt: Cmt Eyl 29, 2012 5:33 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen marcianorossi » Cmt Nis 27, 2013 11:07 am

[quote]salvador_ tarafindan yazilan metin:

Arkadaslar benim sorum su:
vizemi uzatmak icin yabancilar polisine gittim. axa yurt disi seyahat sigortam var 1 yillik.30000 euro teminatli. ben dil kursuna gidiyorum. vizem sprachkurs+studium
gorevli sigortami kabul etmedi ve aok yada daf dan yaptirmami soyledi. bana pek inandirici gelmedi. sigorta kagidimin ingilizce ciktisiyla tekrar basvuru yapmayi dusunuyorum.
sizce yeni bir sigorta yaptirmak zorunda miyim? bilgili arkadaslar yorumlarinizi esirgemeyiniz[/quote]

dostum bundan 2 ay once erlangenda ayni senin durumunda oturum basvurusunda bulundum ve bende bir daha sigorta kaydi istemediler dil kursu icin.
ben ingilizce nushasini vermistim bunlara.
veli istemeleri normal demis fakat eyaletten eyalete, memurdan memura karar degisiyo bence.
Sayet yaptir diyosa rîske girme yaptir.

salvador_
Mesajlar: 23
Kayıt: Pzt May 21, 2012 3:55 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen salvador_ » Cmt Nis 27, 2013 11:19 pm

Sagolun arkadaslar. O zaman ben care conceptin aylik 26 euroluk sigortasini yaptirayim. Alti aylik sigorta yaptirayim vizemi de bir yillik isteyeyim.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen welly275 » Pzr Nis 28, 2013 12:41 am

soyle bisey, burda da memurlarin bazilari pek sallamiyo olabiliyo ya da gozden kacirilabilen seyler olabiliyo. bunun disinda eyaletten eyalete sehirden sehire farklilik olabiliyo. forumda vize uzatma islemi yapan birisi hicbi belge istemediklerini gidip direk uzatip geldigini yazmisti yanlis hatirlamiyosam. uygulamaya degil de teoriye baktigimizda istemeleri normal, hatta bi memur isteyip baska bi memur istemeyebilir de :) yani almanyada da her zaman hersey tam uygulanmayabiliyo :)

retroguiterra
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr May 05, 2019 2:37 pm

Re: Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen retroguiterra » Sal May 28, 2019 9:57 pm

Arkadaşlar merhaba, bu konuyla ilgili ben de sorun yaşadığım için belki sonradan okuyanlar için yardımcı olabilir diye yazıyorum. Yabancılar ofisine gittiğimde vize uzatmak için, At11'im olmasına rağmen tekrar sağlık sigortası istedi,AOK veya başka bir yerden. Ancak internette DAAD'ın yazdığı bir yazıyı buldum. Bu yazıda ülkesinden sigortalı olanlar, özel sigortası olanlar ve almanya'da yaptıranlar şeklinde ayrılmıştı. Ben de bu yazıyı çıktı olarak yanıma aldım ve görevliye at11 ile birlikte verdiğimde okudu ve kabul etti. Daha önce de bahsedildiği gibi eyalete ve kişilere göre değişiyor ancak yardımcı olması açısından DAAD-Health Insurance olarak aratırsanız bulabilirsiniz.

Hypsia
Mesajlar: 329
Kayıt: Prş Oca 31, 2019 11:09 am

Re: Vize Uzatma - Sigorta Belgesi ...

Mesaj gönderen Hypsia » Prş May 30, 2019 5:43 am

salvador_ yazdı: Sal Nis 23, 2013 2:55 pm Arkadaslar benim sorum su:
vizemi uzatmak icin yabancilar polisine gittim. axa yurt disi seyahat sigortam var 1 yillik.30000 euro teminatli. ben dil kursuna gidiyorum. vizem sprachkurs+studium
gorevli sigortami kabul etmedi ve aok yada daf dan yaptirmami soyledi. bana pek inandirici gelmedi. sigorta kagidimin ingilizce ciktisiyla tekrar basvuru yapmayi dusunuyorum.
sizce yeni bir sigorta yaptirmak zorunda miyim? bilgili arkadaslar yorumlarinizi esirgemeyiniz
O sigortalar almanya'da gecersiz. Vize icin gecerli sadece. Care conceptin 35euroluk care concept comfort var onu secin.

Cevapla