Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
berkk
Mesajlar: 41
Kayıt: Sal Ağu 30, 2011 5:00 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen berkk » Pzt Nis 22, 2013 10:58 pm

Iyi aksamlar DS ailesi.Almanya\'da okuma fikri uzun bir suredir kafamda olan bir durumdu.Onceden de gormek istiyordum.Ve kisa da olsa lisedeki projemiz sayesinde gorme imkani yakaladim.Aachen\'a gittim.Ayrica Koln Monschau ve Gravenbroich yerlerini ziyaret ettim.

10 gunluk sure icinde , internette okudugum cogu kotu yorumla karsilasmadim.Iste insanlarinin cogu irkcidir , Turk deyince kafalarini cevirirler.Bunun gibi seyleri okuyup gitmistim acikcasi onyargilarimda vardi , insanlari soguk diyorlardi.

Nereye gittiysem cok yardimci oldular.Almancam A1 seviyesinde oldugu icin Almanca pek anlasamadim ama Ingilizce anlasabildim.Marketteki kasiyer dukkandaki calisan , muzedeki rehber , bottaki garson vs cogu Ingilizce biliyorlardi ve anlasmakta zorluk cekmedim.

Gittigim yerde mi var bir tek bilmiyorum ama yollari cok duzenliydi ve bu sure icinde hic korna sesi duymadim diyebilirim.Kurallara uymaya dikkat ediyorlardi.Bunun gibi bircok olumlu seyi gozledim.Gozume batacak derecede olumsuz birseyle karsilasmadim.

Ben cok mu olumlu bakiyorum Almanya\'ya bilemedim.Gitme istegim iyice artmis durumda orayi ziyaret ettikten sonra.

Akliniza gelen olumsuz yanlari yazarsaniz sevinirim.Tabii ki tum Alman halkinin yardim sever veya sicakkanli olacagini dusunmuyorum ama irkcilikla karsilasmadim.Internet\'te okudugum irkcilikla ilgili bircok sey palavradan oteye gidemedi.Daha giriste pasaportu kontrol eden gorevlinin irkcilik yaptigindan vs bahsetmislerdi.Turk oldugunu gordugu zaman damga vurup vurmamak arasinda kaliyormus vs.

En cok vakit gecirdigim sehir olan Aachen gocmen sayisi bakimindan Koln\'e gore daha azdi ama goze batacak derecede olumsuz bir durumla karsilasmadim.Dukkandaki calisan , Turkiye\'den geldigimizi duyunca Antalya\'yi anlatmaya baslamisti vs.

olumsuz yanlarini yazarsaniz veya benim yorumlarima karsi anti sentez oilusturursaniz sevinirim.Cok olumlu mu bakiyorum bilemedim.

karanlik
Mesajlar: 67
Kayıt: Cum Şub 25, 2011 7:24 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen karanlik » Sal Nis 23, 2013 12:08 am

Sen kisa sure kaldigindan dolayi sana oyle gelmis olabilir.
Olumsuz yani bence Uni nin agir olmasi birde almanca bilmemem olsa gerek.. Irkcilik tabi ki var! ama irkciligin olmadigi yerde yok..turkiyede de o kadar alman olsa bizde ayni seyleri onlara yapacagimiza inaniyorum..

izzy
Mesajlar: 622
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 1:01 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen izzy » Sal Nis 23, 2013 12:31 am

Turk milleti almanlara kiyasla cok daha irkci bence. Ben irkci bir yaklasimla karsilasmadim fakat boyle olaylar anlatanlar oldu. Ben 7 aydir burdayim ve aynen senin izlenimlerine sahibim. Yardimsever insanlar, cicek gibi sehirler ve oturmus bir duzen. Olumsuz olarak yemeklerin kotulugu , arkadas edinmenin ve derslerin zorlugu gibi seyler sayilabilir.

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen Karthus » Sal Nis 23, 2013 1:49 am

Her ne kadar duzenli bir calisma sistemleri olsada kendi aralarinda yani ilgili merciler arasinda mantiksiz bir yapilanma ve iletisimsizlik soz konusu.Ornek verirsek oturum icin sigorta gerekiyor ve yabancilar polisi benden sigorta yapmami istiyor ama cogu sigorta sirketi oturum olmadan sigorta yapmiyor.Baska bir ornek 5 nisandan beri evraklarimin dortmunddan bagli oldugum sehrin auslaenderbehordesine gelmesini bekliyorum.Ilk zamanlar saat sikintisi cekebilirsin ve tanidik,arkadas,akraba gibi yakinlarin yoksa dahada zor.Ben yabancilik cekmedim dil kursuna basladim suana kadar olan tek sorunum oturum almak.
RASTAFARI

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen bjk_oguz » Sal Nis 23, 2013 3:03 am

Daha yeni basima gelen bir olay, arkadasla alisveris sonrasi eve donerken yolda kopegini gezdiren ve ilk defa gordugumuz yasli bir Alman amca elimizdeki posetleri gorup bize birseyler soyledi.Daha sonra muhabbet etmeye basladik ve gayet keyifliydi.Hatta bir ara yemek tarifi falan verdi. :) Egitimden, Almanyadaki yabanci ogrencilerden falan konustuk ve oldukca iyi niyetliydi.Insan boyle seyler gorunce seviniyor gercekten.Cogu kisi irkciligin oldugunu soylese de sahsi olarak basima boyle bisey gelmedi.Diger yonlerden bakarsak mesela yemek konusunda marifetliysen zorluk da yasamassin bence ki biz istedigimiz herseyi yapabiliyoruz.Arkadas edinme olayi tamamen sana bagli birsey.Ozellikle yurtta kalirsan sikinti olacagini sanmiyorum.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39322
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen Physiker » Sal Nis 23, 2013 10:06 am

Bence de turkiye de yasayanlar(azinlik cogunluk hepsi) cok daha irkci insanlar. Biz kendimizi sicak insan olarak goruyoruz ama bence samimiyetsizlik sadece. Bizim insanimiz cok merakli sadece o yuzden ilk basta size sicak gozukuyor. Elbette almanlarin icinde de irkci olan veya kotu kalpli insan vardir mutlaka kimse sutten cikmis ak kasik degil ama bilhassa musluman ulkelerden gelen insanlara gore cok daha iyi niyetliler.

Bilhassa bir bayan icin soyleyim, en azindan sokakta yururken arkasindan kotu kotu bakan veya laf atan bir alman goremez. Ama bunu almanya da yasayamaz anlamina gelmiyor. Ama sadece turkler ve araplar boyle seyler yaparlar. Bilhassa fransaya, ingiltere veya polanya gibi garip ulkelere gidip insanlari gordugunuz zaman almanlarin cok daha sicak oldugunu anlarsiniz.

universitede irkcilik olayi bana hic bir zaman samimi gelmedi. Bir baslikta uzun uzun yazmistim "Turk ogrencisinin Almanya Anatomisi" diye.. Bizim turk ogrencisine kurstan baslar ogretmenler kafayi takmaya, mezun olana kadar devam eder ve dersten kalinca ya okul kotu olur ya hoca ve bilerek birileri isini gucunu birakip onla ugrasir. :)

Sistem olarak karsilastirma yapmaya bile gerek yok zaten.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

berkk
Mesajlar: 41
Kayıt: Sal Ağu 30, 2011 5:00 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen berkk » Sal Nis 23, 2013 12:39 pm

[quote]karanlik tarafindan yazilan metin:

Sen kisa sure kaldigindan dolayi sana oyle gelmis olabilir.
Olumsuz yani bence Uni nin agir olmasi birde almanca bilmemem olsa gerek.. Irkcilik tabi ki var! ama irkciligin olmadigi yerde yok..turkiyede de o kadar alman olsa bizde ayni seyleri onlara yapacagimiza inaniyorum..[/quote]

Okulun agir olmasi olumsuz bir ozellik degil bence.Ogrenmeye onem verdiklerinden dolayi ogrencilerin hepsinden iyi isler yapmasini bekliyorlar.Ziyaret ettigim okulda birkac derse katildim.Matematik , Biyoloji , Ispanyolca , Alman Edebiyati , Felsefe ve aklima gelmeyen brcok derste tum ogrencilerin derse katilmasina onem gosteriyorlar.Bizim ortaokulda isledigimiz uslu sayilar konusunu 9. sinifta goruyor olabilirler ama bizim egitim anlayisimizdan cok farkli.Uslu sayilarin basit yani ilk kismini biz 5 dakikada gecerken onlar tum dersi ayiriyorlar.Temel olmadiktan sonra ne yaparsan yap havada kaliyor.Ogretmenleri tum ogrencilerin derse katilmasini istiyorlar.Bizde ki gibi sinava oncelik vermedikleri icin konulari cabuk cabvuk gecme gibi dertleri yok.Sozel derslerde ogrencilerin yorumlarina onem veriyorlar.Bizim lise kitaplarinda olan etkinlikleri ogretmenler ders saati az , su konuya gecelim mufredat boyle diye yapma gereksinimi bile duymuyorlar.

Dil ogretirken bizde ki gibi grammari basipta yollamiyorlar.Ilk oncelikleri dinleme ve konusma.Bu yil bize Almanca kitaplari dagitilmadi , mufredatta olmasina ragmen.Gecen yil kitap vardi ama dinleme CDleri yoktu.Gerekceleri ise bakanlik vermemis CDleri.

Bizim egitim anlayisimizda on planda sinavlar kaldikca sistemden bir fayda gelmeyecek.

Ben direk olarak Turklere karsi ozel olarak yapilan irkcilik goremedim.Tabii ki de x kisisinin bireysel olarak kotu duygular besledigi olabilir ama tum halkinin da kotu duygular beslemedigini dusunuyorum.

[quote]izzy tarafindan yazilan metin:

Turk milleti almanlara kiyasla cok daha irkci bence. Ben irkci bir yaklasimla karsilasmadim fakat boyle olaylar anlatanlar oldu. Ben 7 aydir burdayim ve aynen senin izlenimlerine sahibim. Yardimsever insanlar, cicek gibi sehirler ve oturmus bir duzen. Olumsuz olarak yemeklerin kotulugu , arkadas edinmenin ve derslerin zorlugu gibi seyler sayilabilir.[/quote]

Yemeklerin kotulugunu bende farkettim , mutfaklarinda domuz eti eksik olmadigi icin doner ve vari seyler yemek zorunda kaldik.

[quote]Karthus tarafindan yazilan metin:

Her ne kadar duzenli bir calisma sistemleri olsada kendi aralarinda yani ilgili merciler arasinda mantiksiz bir yapilanma ve iletisimsizlik soz konusu.Ornek verirsek oturum icin sigorta gerekiyor ve yabancilar polisi benden sigorta yapmami istiyor ama cogu sigorta sirketi oturum olmadan sigorta yapmiyor.Baska bir ornek 5 nisandan beri evraklarimin dortmunddan bagli oldugum sehrin auslaenderbehordesine gelmesini bekliyorum.Ilk zamanlar saat sikintisi cekebilirsin ve tanidik,arkadas,akraba gibi yakinlarin yoksa dahada zor.Ben yabancilik cekmedim dil kursuna basladim suana kadar olan tek sorunum oturum almak.[/quote]

Umarim sorunu asabilirsin.Yabanci bir ortama , ulkeye gelmenin zorluklari olsa gerek arkadas edinmek.

[quote]bjk_oguz tarafindan yazilan metin:

Daha yeni basima gelen bir olay, arkadasla alisveris sonrasi eve donerken yolda kopegini gezdiren ve ilk defa gordugumuz yasli bir Alman amca elimizdeki posetleri gorup bize birseyler soyledi.Daha sonra muhabbet etmeye basladik ve gayet keyifliydi.Hatta bir ara yemek tarifi falan verdi. :) Egitimden, Almanyadaki yabanci ogrencilerden falan konustuk ve oldukca iyi niyetliydi.Insan boyle seyler gorunce seviniyor gercekten.Cogu kisi irkciligin oldugunu soylese de sahsi olarak basima boyle bisey gelmedi.Diger yonlerden bakarsak mesela yemek konusunda marifetliysen zorluk da yasamassin bence ki biz istedigimiz herseyi yapabiliyoruz.Arkadas edinme olayi tamamen sana bagli birsey.Ozellikle yurtta kalirsan sikinti olacagini sanmiyorum.[/quote]

Yorumlari okuyunca daha cok gitmeyi istiyorum.Tum halkini irkci olarak nitelendiren insanarin kesinlikle kotu bir anilarinin oldugunu dusunuyorum ve Almanlari sevmedigini dusunuyorum.Tabii ki arada irkcilik yapan insanlar olabilir ama Turkiye\'de birkac sehir gormus biri olarak insanlarinin daha demokratik ve ozgur oldugunu dusunuyorum.Karsisindaki insanin siyasi dusuncesine dinine rengine irkina vs karismiyorlar.

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:

Bence de turkiye de yasayanlar(azinlik cogunluk hepsi) cok daha irkci insanlar. Biz kendimizi sicak insan olarak goruyoruz ama bence samimiyetsizlik sadece. Bizim insanimiz cok merakli sadece o yuzden ilk basta size sicak gozukuyor. Elbette almanlarin icinde de irkci olan veya kotu kalpli insan vardir mutlaka kimse sutten cikmis ak kasik degil ama bilhassa musluman ulkelerden gelen insanlara gore cok daha iyi niyetliler.

Bilhassa bir bayan icin soyleyim, en azindan sokakta yururken arkasindan kotu kotu bakan veya laf atan bir alman goremez. Ama bunu almanya da yasayamaz anlamina gelmiyor. Ama sadece turkler ve araplar boyle seyler yaparlar. Bilhassa fransaya, ingiltere veya polanya gibi garip ulkelere gidip insanlari gordugunuz zaman almanlarin cok daha sicak oldugunu anlarsiniz.

universitede irkcilik olayi bana hic bir zaman samimi gelmedi. Bir baslikta uzun uzun yazmistim "Turk ogrencisinin Almanya Anatomisi" diye.. Bizim turk ogrencisine kurstan baslar ogretmenler kafayi takmaya, mezun olana kadar devam eder ve dersten kalinca ya okul kotu olur ya hoca ve bilerek birileri isini gucunu birakip onla ugrasir. :)

Sistem olarak karsilastirma yapmaya bile gerek yok zaten.[/quote]

Alman insanlari gercekten sicaklar ve ne kadar milliyetciler diye okumus olsamda Valon Bolgesi\'nde insanlarin Ingilizce bilipte israrla Fransizca konusmalari kadar itici bir durumla karsilasmadim.

Kizlar konusunda katiliyorum.Sokakta opusen ciftler gordukleri zaman bizde ki gibi karisma mantiklari yok veya gay bir cift gordukleri zaman linc etme girisimine girmiyorlar.Ayni seyler Turkiye\'de de oluyor tamam ama sonu kotu bitiyor.Gundem de boyle sosyal bircok olay var.Namus kavrami bizim insanimiza gore daha az olabilir ama insanlar kendi namuslarini kendi koruyorlar toplum korumuyor.Her koyun kendi bacagindan asilir mantigi var.

izzy
Mesajlar: 622
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 1:01 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen izzy » Sal Nis 23, 2013 1:17 pm

Okul sistemi konusunda okadar emin olma , burda isini sevmeyen cok ogretmen var ve sallamasyon ders anlatiyorlar sonra butun yuk ogrencinin sirtina biniyor. Turkiye\'deki ogretmenler cok daha iyi bence.

izzy
Mesajlar: 622
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 1:01 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen izzy » Sal Nis 23, 2013 1:30 pm

[quote]bjk_oguz tarafindan yazilan metin:

Diger yonlerden bakarsak mesela yemek konusunda marifetliysen zorluk da yasamassin bence ki biz istedigimiz herseyi yapabiliyoruz.Arkadas edinme olayi tamamen sana bagli birsey.Ozellikle yurtta kalirsan sikinti olacagini sanmiyorum.[/quote]

Niyetim kirmak dokmek degilde bu sana bagli lafi inanilmaz sacma dusunulmeden soylenmis bir laf gibi geliyor.

Yemekler nasil diye soruyor? Sana bagli abi marifetliysen sorun degil
Sinavlar nasil? Sana bagli abi calisirsan kolay.
Allah askina bu cevaplarin mantigi varmi , heralde girdigim sinav benim calismama bagli olacak , soru bu degilki.

Sen dunyanin en iyi yemek yapan insanida olsan, turkiyeden gelen biri icin yemek sorundur ayni sekilde arkadasliklarda turkiyedeki gibi degil sen ne yaparsan yap, oyle tamamen sana bagli falan degil.

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen eren_f2007 » Sal Nis 23, 2013 8:49 pm

Yemek konusunda aliskanliklar onemli.Bir de turkiyede tek basina yasamis bir insan icin problem olacagini hic sanmiyorum.

Trenlere alistiktan sonra ulasim sana isinlanma gibi gelecek.En azindan ben de oyle oldu.Kursa gidene kadar 4 tren degistiriyorum ve hepsinin de saati belli.Birbirlerini izliyorlar bekleme suren en fazla 3 dakika.Ben internetten indirdigim haritayla ogrendim sistemi.Bir gun yine harita elimdeyken bir alman( Almana benziyordu diyelim :)) yanima yaklasip dakikalarca anlatti soyle yapcan boyle yapcan, anlamiyorum diyorum elleriyle anlatiyor.Geleli cok kisa oldu ama henuz irkcilik konusunda bir sey gormedim.

Gelirken kendini ifade edecek ve az cok bir seyler anlayacak seviyede almancanin olmasi cok avantajli.Yoksa ilk zamanlar cok zor geciyor.

berkk
Mesajlar: 41
Kayıt: Sal Ağu 30, 2011 5:00 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen berkk » Sal Nis 23, 2013 9:39 pm

[quote]izzy tarafindan yazilan metin:

Okul sistemi konusunda okadar emin olma , burda isini sevmeyen cok ogretmen var ve sallamasyon ders anlatiyorlar sonra butun yuk ogrencinin sirtina biniyor. Turkiye\'deki ogretmenler cok daha iyi bence.[/quote]

Ayni sekilde ogretmenler Turkiye\'de de bulunuyor o konuda haklisin

[quote]eren_f2007 tarafindan yazilan metin:

Yemek konusunda aliskanliklar onemli.Bir de turkiyede tek basina yasamis bir insan icin problem olacagini hic sanmiyorum.

Trenlere alistiktan sonra ulasim sana isinlanma gibi gelecek.En azindan ben de oyle oldu.Kursa gidene kadar 4 tren degistiriyorum ve hepsinin de saati belli.Birbirlerini izliyorlar bekleme suren en fazla 3 dakika.Ben internetten indirdigim haritayla ogrendim sistemi.Bir gun yine harita elimdeyken bir alman( Almana benziyordu diyelim :)) yanima yaklasip dakikalarca anlatti soyle yapcan boyle yapcan, anlamiyorum diyorum elleriyle anlatiyor.Geleli cok kisa oldu ama henuz irkcilik konusunda bir sey gormedim.

Gelirken kendini ifade edecek ve az cok bir seyler anlayacak seviyede almancanin olmasi cok avantajli.Yoksa ilk zamanlar cok zor geciyor.[/quote]

Siz nerdesiniz suan hangi sehirde yani ve de hangi bolumu okumayi dusunuyorsunuz ?

A1 A2 bu dediginiz icin yeterli olur mu ? Birde aylik ne kadar para harciyorsunuz yeni gelen birisi oldugunuz icin size sormak istedim , ilk baslarda benimde sizin gibi olur muhtemelen.Forumda birkac kisi daha kistaslar vermisti ama birde sizden okumak isterim mesela ulasima barinmaya gidaya vs ne kadar para harcadiginizi kistas yaparak yazarsaniz sevinirim.Son olarak ne zamandir burdasiniz ?

Konu kirliligi olacaksa ozel mesajdan falanda iletebilirsiniz

wwhite
Mesajlar: 80
Kayıt: Pzr Şub 24, 2013 12:30 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen wwhite » Çrş Nis 24, 2013 12:14 am

Buraya yazmak isterdim ama site yoneticileri bu ise emek verip para kazandiklari icin yazmiyim daha iyi.

Tek diyecegim,kendinize cok guveniyosaniz beni hicbir sey yikamaz diyorsaniz gelin.

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen bjk_oguz » Çrş Nis 24, 2013 1:42 am

[quote][quote]izzy tarafindan yazilan metin:

[quote]bjk_oguz tarafindan yazilan metin:

Diger yonlerden bakarsak mesela yemek konusunda marifetliysen zorluk da yasamassin bence ki biz istedigimiz herseyi yapabiliyoruz.Arkadas edinme olayi tamamen sana bagli birsey.Ozellikle yurtta kalirsan sikinti olacagini sanmiyorum.[/quote]

Niyetim kirmak dokmek degilde bu sana bagli lafi inanilmaz sacma dusunulmeden soylenmis bir laf gibi geliyor.

Yemekler nasil diye soruyor? Sana bagli abi marifetliysen sorun degil
Sinavlar nasil? Sana bagli abi calisirsan kolay.
Allah askina bu cevaplarin mantigi varmi , heralde girdigim sinav benim calismama bagli olacak , soru bu degilki.

Sen dunyanin en iyi yemek yapan insanida olsan, turkiyeden gelen biri icin yemek sorundur ayni sekilde arkadasliklarda turkiyedeki gibi degil sen ne yaparsan yap, oyle tamamen sana bagli falan degil.[/quote][/quote]

Son zamanlarda dusunmeden yorum yapmayi cok abartiyorsunuz,biraz dikkat lutfen ! Dikkatli okusaydin yemekler nasil diye bir soru sorulmadigini gorurdun.Marifetliysen ve mecbursan sorun degil tabiki de.5 yildir yalniz yasayan biri olarak yemek yapmak benim icin hic problem olmadi ve hala da degil.Hatta arada cigkofte yaptigimiz da oluyor. :) Ikincisi sinavlari gecmen sana bagli diye bir cumle de kurmadim.Son olarak da yurtta kalip da arkadas edinemeyen biri olarak mi oyle soyledin bilmiorum ama ben sikinti yasamadim.Arkadaslik Turkiyedeki gibi olmaz demissin ki zaten buraya gelen insan herhalde olaya alman kankam veya kardesim olsun diye bakmiyordur.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Nis 24, 2013 3:02 am

Bu konuda cok soruldu bu sorular ve her seferinde ayni kiyaslamalar :)


Buraya gelirken , Almanya\'da olumsuz veya dezavantaj olarak bilmeniz gereken tek ama tek sey hava durumu.


Buraya gelen herkes tercihini baska bir ulke , baska bir kultur ve baska bir iklimde yasamak icin yapmistir.Kimisi ilk kez yurt disina cikacaktir ve bir cok seyin belkide Turkiye\'dekiyle ayni veya benzer olacagini dusunuyordur.

Hayir ,elbette arada cok buyuk farkliliklar olacaktir ; mentalite farkli , kultur farkli ,sistem farkli.Bu tercihi yapan insan bunun farkindadir , farkinda olmak zorundadir.
Bir Turk arkadasinizla yaptiginiz bir cok sohbetleri , hobilerinizi ,aliskanliklariniz bir Alman ile yapamayacaginizida bilerek buraya geliyorsunuz.
Elbette farkliliklar var.

Konu iki erkegin sokakta el ele tutusup opusmesi ise ,
Konu sokakta yuruyen mini etekli kizlarin dahi hemen hic kimse tarafindan rahatsiz edilmemesi ve sozlu satasmanin ,laf atmanin olmamamasi ise ,
Konu alt yapi sistemleri ise ,
Konu trafik ise ,
Konu ulasim ise ,
Konu egitim sistemi ise ,
Konu yasam standartlari ise ,

evet Almanya Turkiye\'den cok daha ileride veya ileride demeyim farkli.


Ama siz siz olun , Turkiye ve Almanya \'yi daha ustun veya daha iyi kultur ve mentalite olarak kiyaslamak gibi bir hata icerisine dusmeyin.
Ekonomik olarak kiyaslayin , alt yapi ve sistem olarak kiyaslayin vs vs.
Zira Turkiye\'nin 2023 ekonomik hedefi olan rakam , Almanya\'da 2013 yili itibari ile bu 2023 hedefinin 3.5 katidir , yani ekonomik olarak 35-40 yil ileride ve bu sehirler arasi kiyaslamada 50-60 yil ileridedir.

Ama Turkiye\'ye o kadar zitliklari barindiran bir ulke ki, yasadiginiz semte gore , sokaga gore , sehre gore kulturel , ekonomik ve mentalitede cok buyuk farkliliklar gorulebilir.Kimisi Almanya\'dan daha iyidir , kimisi cok daha kotu , kiyaslanamaz bile.
Istanbul\'da oyle semtler, siteler , mahalleler var ki , Almanya\'dan cok daha konforlu ve refahi yuksek yerlesim yerleri.Gene ayni sekilde o kadar iyi ,temiz dusunen insanlar var ki , Almanlarin icinde 1000\'de 1 cikar oyleleri.Gene ayni sekilde berbat semtler ve insanlarda var Istanbul\'da.

Almanya\'da neden BIM yok , Almanya\'da neden gunesli hava cok az , neden 3 tarafinda denize girilmiyor gibi seyleri dezavantaj veya olumsuz olarak dusunen birisi olamayacagina gore , geri kalan tum olumsuzluklar bir insanin anavatani disinda dunyanin hemen her \'\'normal\'\' ulkesinde karsisina cikabilecek olumsuzluklardir Almanya\'da.


Irkcilikmis , suymus buymus hemen her yerde basiniza gelebilecek seyler.Sizler nasil ki tum Turk olan insanlari cok seviyorum derseniz , anormal olacagindan , Almanlarinda tum Turk insanini seviyorum demesi anormal olacaktir.Bunu demedi , bazi Turkleri sevmiyorum dedi diye kimse Almanlari irkci diye suclayamaz.Cunku ayni seyi bizde soyluyoruz.

Irkcilik var mi ? Var , ve bazi Almanlarin genlerine islemis bu gercek.Ama bir Alman sizden sadece irkiniza bakarak degilde , mentalite , kultur ve stilinize bakarak hoslanmadiysa ,hal hareket ve tavirlariniz hosuna gitmediyse ve sizde bunu anladiysaniz direk olarak o Almana irkci damgasi vurmak burada cok kolay bu konularda.
Burada Turklerin hakkinda ki yanlis onyargilari sizler kiracaksiniz , bir cok Almani sasirtacaksiniz , Almanlarinda cahil mi cahil olan , dunya\'nin sadece Almanya\'da ibaret oldugunu dusunen zavalli bilge insanlari var.


Diger tum konularda kesin bir yargiya varilmasi ve bir milletin digerinden ustun oldugunu iddia etmesini yanlis buluyorum ve bu tur yorumlarin ciddiye alinmamasini tavsiye ediyorum buraya gelecek olan arkadaslara.

Siz iyi olun , durust olun ve arkadaslarinizi iyi secin , bu bilincle Almanya\'ya gelecek olanlarin akillarinda tek bir olumsuz dusunce olmali , o da hava durumu.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Nis 24, 2013 12:36 pm

[quote]duisburger tarafindan yazilan metin:

Staatsmann bu tur konularda yazdigin seyleri okurken o kadar canim sikiliyorki, sonuna kadar sabredemiyorum bile... :) Bu adam ne yaziyor diye bakiyorum sadece.[/quote]


Elestirin icin tesekkurler duisburger , katilip katilmaman sana bagli elbette ama suan yazdigin mesaj, katilip katilmadigindan ziyade bos yere yazmis oldugun bir mesaj.
Onun yerine cevaplanmamis sorulara cevap yazsan , bos zamanini bos islere harcamazsin.

Simdi bugun cevap yazdim uyeye deme , 2009 yilindan beri uyesin toplam mesaj sayin 24. :)
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen eren_f2007 » Çrş Nis 24, 2013 6:16 pm

[quote]

Siz nerdesiniz suan hangi sehirde yani ve de hangi bolumu okumayi dusunuyorsunuz ?

A1 A2 bu dediginiz icin yeterli olur mu ? Birde aylik ne kadar para harciyorsunuz yeni gelen birisi oldugunuz icin size sormak istedim , ilk baslarda benimde sizin gibi olur muhtemelen.Forumda birkac kisi daha kistaslar vermisti ama birde sizden okumak isterim mesela ulasima barinmaya gidaya vs ne kadar para harcadiginizi kistas yaparak yazarsaniz sevinirim.Son olarak ne zamandir burdasiniz ?

Konu kirliligi olacaksa ozel mesajdan falanda iletebilirsiniz[/quote]

Ben hamburgdayim , ancak hamburg pahali bir sehir.Barinma ve yeme icmeye para vermeme ragmen 450 500 euro arasi masrafim oluyor.

37 euroya tren icin kart aliyorum aylik, hem belli saatleri kapsiyor hem de belli yerleri.
30 euroya sigortam var.
330 euro civari dil kursu.6 haftalik 500 euro.
telefon icin 15 20 euro arasi odersin.

Ben iktisat bitirdim turkiyede.

izzy
Mesajlar: 622
Kayıt: Çrş Nis 11, 2012 1:01 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen izzy » Çrş Nis 24, 2013 7:07 pm

[quote]bjk_oguz tarafindan yazilan metin:

[quote][quote]izzy tarafindan yazilan metin:

[quote]bjk_oguz tarafindan yazilan metin:

Diger yonlerden bakarsak mesela yemek konusunda marifetliysen zorluk da yasamassin bence ki biz istedigimiz herseyi yapabiliyoruz.Arkadas edinme olayi tamamen sana bagli birsey.Ozellikle yurtta kalirsan sikinti olacagini sanmiyorum.[/quote]

Niyetim kirmak dokmek degilde bu sana bagli lafi inanilmaz sacma dusunulmeden soylenmis bir laf gibi geliyor.

Yemekler nasil diye soruyor? Sana bagli abi marifetliysen sorun degil
Sinavlar nasil? Sana bagli abi calisirsan kolay.
Allah askina bu cevaplarin mantigi varmi , heralde girdigim sinav benim calismama bagli olacak , soru bu degilki.

Sen dunyanin en iyi yemek yapan insanida olsan, turkiyeden gelen biri icin yemek sorundur ayni sekilde arkadasliklarda turkiyedeki gibi degil sen ne yaparsan yap, oyle tamamen sana bagli falan degil.[/quote][/quote]

Son zamanlarda dusunmeden yorum yapmayi cok abartiyorsunuz,biraz dikkat lutfen ! Dikkatli okusaydin yemekler nasil diye bir soru sorulmadigini gorurdun.Marifetliysen ve mecbursan sorun degil tabiki de.5 yildir yalniz yasayan biri olarak yemek yapmak benim icin hic problem olmadi ve hala da degil.Hatta arada cigkofte yaptigimiz da oluyor. :) Ikincisi sinavlari gecmen sana bagli diye bir cumle de kurmadim.Son olarak da yurtta kalip da arkadas edinemeyen biri olarak mi oyle soyledin bilmiorum ama ben sikinti yasamadim.Arkadaslik Turkiyedeki gibi olmaz demissin ki zaten buraya gelen insan herhalde olaya alman kankam veya kardesim olsun diye bakmiyordur.[/quote]

Onlar ornek sevgili oguz sen dedin demiyorum. Ogleyin okulada cigkofte mi goturuyorsun, zira ben okulun yemeklerinden bikmis durumdayim bu baya baya bir sorun ve rahatlikla dezavantaj listesine sokulabilecek birsey. Bunu anlamak bukadarmi zor. Ister bak ister bakma alman kankan olmayacak bunuda yazdikmi dezavantaj listesine , baska soru ?

wwhite
Mesajlar: 80
Kayıt: Pzr Şub 24, 2013 12:30 pm

Dezavantajlari/olumsuz yanlari

Mesaj gönderen wwhite » Cmt Nis 27, 2013 3:35 am

Valla cok ucu acik bir tartisma,zaten universite yasina gelmis bir insan uc asagi bes yukari tahmin ediyor neleri bulamayacagini yabanci bir ulkede.tahmin etmiyorsa da her yerde yazili.Tabi ki bazi seyler kisiye gore degisiyor ama cogu sey kesinlikle belli.Izzy\'e katiliyorum bu konuda.

Yukarda da soyledigim gibi,cok guclu biriyim diyemiyorsaniz gelmeyin.Ya da en iyisi maddi durumunuz buna uygunsa,gelin bir bakin 1 ay filan deneyin olmadi geri donersiniz.

Aklima gelmisken soyleyeyim,geleceklerin isine yarar belki;burdaki evler,yurtlar yani kalicak yerler kesinlikle Turkiye\'nin bircok yerine gore standartlarin cok cok altinda.Ornek veriyim,Berlin\'in en modern yeri Potsdamer Platz\'daki gokdelenlerindeki evler Kadikoy\'deki gunluk kiralanan evlerle ayni standartta sayilir.Bahsettigim yerin aylik kirasi 2000-2500 civari.Siz dusunun olayi.

Cevapla