Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Konstanz Universitesi sartli kabul ?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
zorba43
Mesajlar: 125
Kayıt: Cmt Kas 03, 2012 1:28 pm

Konstanz Universitesi sartli kabul ?

Mesaj gönderen zorba43 » Cum Nis 05, 2013 12:50 pm

Arkadaslar merhaba.Ben yaklasik 4 ay once almanyada Baden-Wurtemberg bolgesi Konstanz adli bir eyaletteki bu bolgedeki ogrenci islerine bakan kurumdan kabul belgemi aldim.Not ortalamama cevrildi 2.2 geldi..Ve bu bolgedeki universitelere kabul kagitlarimi gondermem gerektigi soylendi.Ancak forumda okudugumda sartli kabul denilen bir olay varmis.Ama benim bu bolgedeki universitelerde boyle birsey yok.Kac defa aradim hepsini sartli kabul denilen birseyin olmadigini universite kayit doneminde kaydimi yaptirabilecegimi soylediler.Ancak bn daha yeni dil kursuna basladim A1 seviyesi haziranda biticek.Seneye orda B2 ye kadar yani 3 seviye daha gidicem..Ben sartli kabul mu yaptiricam ama oyle birsey yok diyorlar. Yardim ederseniz sevinirim.TEsekkurler

Voyager33
Mesajlar: 127
Kayıt: Pzr Şub 24, 2013 12:30 pm

Konstanz Universitesi sartli kabul ?

Mesaj gönderen Voyager33 » Cum Nis 05, 2013 12:58 pm

Sartli kabul alman lazim ,okul A1 seviyesinden itibaren kurs vermiyorsa gidemezsin.Cunku suanda A1 sin,yani ondan da sartli kabul vermiyor olabilirler.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Konstanz Universitesi sartli kabul ?

Mesaj gönderen welly275 » Cum Nis 05, 2013 1:21 pm

sartli kabulu her universite vermiyo. mesela bayern eyaletinde de yok sartli kabul olayi. almanyada sayili universite var bunu veren. biri duisburg-essen, padeborn da veriyo sanirsam. ama tam bilmiyorum. forumda bunlarla ilgili bilgiler var.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Konstanz Universitesi sartli kabul ?

Mesaj gönderen Staatsmann » Cum Nis 05, 2013 2:17 pm

Baden-Wurtemberg bir eyalet ve Konstanz ise bu eyaletin bir sehri.

Ogrenci islerine bakan kurumun adi nedir ?
Kabul kagitlarini universitelere gondermek derken ?

Konstanz Universitesi\'nde sartli kabul yok , direk DSH 2 istiyor.Universitenin bunyesinde DSH hazirlik kursuda yok.Asagida da bu konu kirmizi renkli yazida acikca belirtilmis.

http://www.studium.uni-konstanz.de/bewe ... e/?print=1



Diger arkadaslarin dedigi gibi , bazi universiteler sifir Almanca bilgisi , bazilari ise B1-B2 - C1 gibi sertifikasi olanlara sartli kabul veriyor ve bazilari uni bunyesinde Almanca kursu imkani sunuyor.
Turkiye\'de sadece universitelerden , Goethe ve Temor\'den alinan sertifikalar gecerli sayiliyor.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

zorba43
Mesajlar: 125
Kayıt: Cmt Kas 03, 2012 1:28 pm

Konstanz Universitesi sartli kabul ?

Mesaj gönderen zorba43 » Cmt Nis 06, 2013 2:12 pm

Kurumun adini bilmiyorum benim almanyadaki danismanim yolladi notlarim filan cevrildi 2.2 geldi.Ve bana denildiki bbu belgeleri Bauingeniur bolumu olan universitelere yolla.Bn Karlsruhe\'yi aradim ve dedim iste not ortalamam 2.2 geldi unvierstenizde onkayit yaptirmak istiyorum.Bana dedilerki sartli kabul diye bir olay yok.Universite kayit tarihlerinde kayit yaptirabilirsin yeterli almancan varsa dediler.Napicam bilmiyorum.Birde Baden-Wurtemberg bolgesinde hazirlik kursu olan uni varm?? .Mesela universitede bauingeniur bolumu yok ama bn almancayi o universitede ogrenip KArlsruhe\'ye veya Stuttgarta kayit yaptirsam benim almanca belgelerim kabul olurmu? Universitelerin hazirlik kurslarinin fiyati ne kadar? Avantaji varmidir?Ya 1 sene kaybettim zaten.Su anda Osmangazi Universitesi 1.sinif Insaat Muh.Okuyorum.Dil kursuna basladim 1 ay sonra A1 seviyem biticek.Lutfen biraz bilgilendirin.Seneye almanyaada olmak istiyorum.bilenler lutfen yol gostersin.Gecen sene gidemedim bu sene gitmek istiyorum..:( Hic bir seyi Almanyada okumak kadar ARZULAMADIM...

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Konstanz Universitesi sartli kabul ?

Mesaj gönderen Karthus » Cmt Nis 06, 2013 3:04 pm

Sartli kabul yoksa yapabilecegin bisey yok sartli kabul veren unilere bakacaksin.Dil kursuna istedigin yerde gidebilirsin.Bunlari kendin bulabilirsin ben sahsen kendim arastirdim kendim dortmundda buldum kendim kayit oldum google sagolsun.Sana tavsiyem arastirmaci olman almanyaya geldiginde armut pis agzima dus olmayacak ne yazikki.Sartli kabul al DSH sinavini verdikten sonra istedigin yere basvur
RASTAFARI

Cevapla