Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'da Japonca okumak..

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
dozo
Mesajlar: 33
Kayıt: Prş Şub 28, 2013 8:35 pm

Almanya\'da Japonca okumak..

Mesaj gönderen dozo » Sal Mar 26, 2013 10:02 am

enteresanmis :))

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Almanya\'da Japonca okumak..

Mesaj gönderen Karthus » Sal Mar 26, 2013 10:59 am

Japoncanin yaninda almanca\'da ogrenmek istiyor.Ne tur bir meslek istiyor bilemiyorum ama isine yarayabilir bence fakat Almanca\'yi ogrenip Japonca\'yi almanca uzerinden okumasi ne kadar yararli olur bilinmez.
RASTAFARI

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39305
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya\'da Japonca okumak..

Mesaj gönderen Physiker » Sal Mar 26, 2013 11:01 am

Peki burdaki universitelerde Japanologie okutulan bolumlerde mufredatlari inceledinmi?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

smd
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Mar 27, 2013 10:40 pm

Almanya\'da Japonca okumak..

Mesaj gönderen smd » Çrş Mar 27, 2013 11:21 pm

Merhabalar,
@shika13 ile ayni siniftayiz (yanlis konuya gelmemisimdir umarim eheh) neyse;
Canakkale\'deki egitimden kendi acimdan konusmak gerekirse su an icin oldukca memnunum. Ama, gerek bolum icinde yasanan bazi sorunlar (asil konu bu olmadigindan dolayi acik acik anlatmak gereksiz olacaktir geciyorum direkt) gerekse son 2 sene derslerimize hic bir Japon hocanin girmeyecek olup derslerin cogunlugun Turkce ve egitim dersleri olmasi beni bolumden oldukca soguttu. Son 2 sene egitim derslerinin oldugunu bildigim halde girdim ancak su an 6 Japon hocamiz var (7 idi ancak biri ayrilmak zorunda kaldi) ve hicbiri girmeyecek o derslere. Bolumu asil secme amacimin son 2 sene hicbir ise yaramayacak olmasi haliyle insanin canini sikiyor.

Neyse, @shika13 ile arada yaptigimiz konusmalarda Almanya meselesi bana mantikli geldi. Ingilizcem iyi sayilir, Japoncami da eger kendimi salmazsam egitimim boyunca ana dilim gibi ogrenmek istiyorum ve bunlarin yanina Almanca\'yi da eklersem kendim icin mukemmel olur. Ama tabi ki Almanya mantikli hemen gidelim olmaz.
Acikcasi bana Almanya\'nin mantikli gelmesinin en onemli sebebi diger ulkelerdeki universiteler gibi harc olayinin acimasiz olmayisi. Yani Ingiltere\'ye gidip atiyorum yillik 10 bin pound verebilecek durumum olsaydi eger Canakkale\'ye gitmeden direkt olarak Japonya\'da baslardim universiteye.
Ama o kadar yurt disi diyoruz secilecek universitenin en azindan Almaya\'nin orta halli bir universitesi olmasi onemli , Turkiye\'de Comu\'nun orta halli bir universite oldugu gibi. Bizim bolumde muhendislik vs. gibi bolumlerin aksine onemli olan universitenin ismi degil de egitimin kalitesi cunku. Benim aklima en cok takilan konu da tabi ki universitedeki hocalari ve mufredati. Lisede 3 yil Almanca gordugum halde ilk senenin cogunu kacirdigimdan oturu Almancam baslangic seviyesinde o yuzden okullari arastiramiyorum. Universite\'de dersler Almanca mi anlatilacak, kac Japon hoca var, okul icin onemli sorular bunlar. Cunku biz burada dersleri Japonca isliyoruz arada 1-2 Turkce bilen hoca cok takildigimiz yerler olursa ellerinden geldigince Turkce anlatiyorlar. Ama orada dersler Almanca ise mesela 1 yil hazirlik egitimi alsak dahi Almanca\'da egitim oldukca sikinti olacaktir. Sonucta 2 tane yeni oldugum dili bir arada gormek zor olur mantikli dusununce. Bir de buradaki gibi mufredat kurbani olmak istemiyorum acikcasi, o yuzden mufredat da oldukca onemli bir konu.

Cevaplariniz icin cok tesekkurler simdiden. :)

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Almanya\'da Japonca okumak..

Mesaj gönderen bjk_oguz » Prş Mar 28, 2013 1:34 pm

Almanya\'da kimle Japonca konusacaksiniz? Bence Japonya\'ya gidin.Sanirim oraya vize de istemiyorlar, bizim gibi strese girmessiniz hic olmassa :)

smd
Mesajlar: 2
Kayıt: Çrş Mar 27, 2013 10:40 pm

Almanya\'da Japonca okumak..

Mesaj gönderen smd » Prş Mar 28, 2013 2:34 pm

[quote]bjk_oguz tarafindan yazilan metin:

Almanya\'da kimle Japonca konusacaksiniz? Bence Japonya\'ya gidin.Sanirim oraya vize de istemiyorlar, bizim gibi strese girmessiniz hic olmassa :)[/quote]

Burada da konusamiyoruz ki. :) Stres derken neden bahsettiniz acaba? Japonya\'da vize istenmiyor evet ama benim yurtdisi icin asil hedefim 3. bir yabanci dil ogrenmek. Yoksa okul bitince Japonya\'ya yerlesmeyi ya da en kotu Japonya\'ya is gezisi olan bir ise sahip olmak istiyorum. Ki Turkiye\'deki Japon firmalari Japonca bilen Turk elemanlarini sikca Japonya\'ya is gezisine gonderiyor.

Cevapla