Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Onemli Almanya\'daki Ogrenci Arkadaslar

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Turkisch38
Mesajlar: 19
Kayıt: Cum Şub 13, 2009 1:03 pm

Onemli Almanya\'daki Ogrenci Arkadaslar

Mesaj gönderen Turkisch38 » Pzt Mar 23, 2009 1:03 am

Ben 2003 yilinda dil+mster icin Almanya ya geldim.1 yil kalip geri dondum.Ben tekrar oraya gelmek isterim.Ama Almanya ya esimi getirmem zor.
Ancak onun icinde bloke hesap yaptirip onu da dil+master icin kayit yaptirip vizeye basvurmam gerekir.
O zaman da Almanya icin 7200+7200 euro gozden cikarmam lazim.Bana o zaman Avustralya veya baska bir ulke Almanyadan daha pahaliya gelmez ki...
Ayrica arkadaslar Almanya nin Avustralya dan daha iyi ve ucuz oldugunu yazmislar.Ama ben iyice arastirdim.Almanya da ve Avustralyada da ayda 1000-1500 tl arasi para bekar bir ogrenci icin yeterlidir.
Avustralya da dil kursu sirasinda haftada 20 saat calisma izni var.Almanya da ise bu calisma izni ancak Universiteye girince basliyor.
Gerci ne Almanya ne de Avustralya da bu kurala Turk ogrenciler pek uymazlar.
Bende zamaninda Almanya da haftada 50-60 saat kacak calisip dil kursuna gittim.Sartlarin cok degistigini zannetmiyorum arkadaslar...

Avustralyadan bircok ogrenci arkadasla konusuyorum.Orda da haftada 50-60 saat calisan arkadaslar hem masraflarini cikarip hemde para biriktiriyorlar.
Ayrica Avustralya da 1 yil dil+2 yil master veya meslek yuksek okulu okuyupda 1 yilda calisirsaniz orada 4 yil kaldiginiz icin surekli oturum ve calisma izni alma sansiniz cok yuksektir.
Benim derdim para ayarlarsam bir an once Almanya veya Avustralya veya baska bir yerlere gitmektir.Cunku burada Devlet dairesinde sozlesmeli olarak calistigim halde isimden nefret ediyorum.Arkadaslar halime sukrediyorum ama Almanyanin sosyal hayat sartlarini da gayet iyi biliyorum.Gerci bizim oradaki Turkler her zaman orayi kotulerler ya neyse...
Ama siz ogrenci arkadaslar bu konuda daha durust ve aciksozlusunuz.
Benim de amacim master bahanesiyle oraya veya Avustralya ya gidip kendime yeni bir hayat kurmaktir.
Yoksa Turkiyede 65 yasinda emekli olupda en fazla 30000 tl. emekli ikramiyesi almak istemiyorum.Bu hayat sartlarinda 65 yasinda bastonla daireye gidip calismak istemiyorum.
Basinizi agrittigim icin kusura bakmayin arkadaslar ama ben de sizin gibi Almanya ya gitmek ve orada kalmak istiyorum.Avustralyadaki arkadaslarla konustum.Birazda sizden su andaki Almanya hakkinda fikirlerinizi ogrenmek istedim.
Esimin akrabalari orada ve surekli Almanya yi kotulerler.Genlede ordaki Turkler hep ayni seyleri soylerler.Oraya gelip onlara yuk olacagimizi ve oraya sadece evlilik yoluyla gidilecegini dusunurler ya neyse.
Bu yazimi sonuna kadar okuyan arkadaslar tesekkur ederim.Sizden de tekrar Almanya ve Avustralya hakkinda fikirlerinizi heyecanla bekliyorum.
SAYGILARIMLA........... BARIS.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Onemli Almanya\'daki Ogrenci Arkadaslar

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Mar 23, 2009 1:49 am

Turkisch38 simdi okul icin gideceksin desem neyse ama sen aileni\'de goturmek istiyorsun bu gercekten zor,zahmetli ve masrafli bir is kaldi ki ikinizin universitelere basvurup kabul edilmesi,Almanca seviyeleriniz,vize basvurulariniz,bloke hesaplar sende planladiysan baya masrafli bir is..Bloke Hesap 7200 degil 7716+50 Euro\'dur..

Avustralya hakkinda az cok bilgim var onuda yazmistim diger baslik actigin konuya..
Simdi aslinda hersey ortada,kararda senin elinde gibi..
Almanya sartlarini biliyorsun ki bunu x 2 dusun tum masraflari..
Benim gorusum once kendin TEK gidip gerekli alt yapiyi olusturduktan sonra esinide getirmen..

Avustralya daha pahali emin ol universite parasinin 10.000 lerde olmasi yeterli bir kanit..
Ama is olanaklari daha fazla ve serbest olabilir..
Karar senin..
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

der Nordostwind
Mesajlar: 678
Kayıt: Cmt Eki 25, 2008 12:20 pm

Onemli Almanya\'daki Ogrenci Arkadaslar

Mesaj gönderen der Nordostwind » Pzt Mar 23, 2009 2:06 am

baris abinin dedigi gibi bende Almanyayi iyi diyen sadece bu sitede gordum benim akrabalar almanyada dayim kesin donus yapti ama hicbirinin iyi dedigini duymadim. ama orda olan arkadaslarin dedikleri tam tersi... herkesinde korkusu ayni hee yuk olunmasindan korkuluyor nedense... birilenin daha hayat kurmasi zorlarinami gidiyor ne sebebinide tam olarak anlayabilmis degilim...

yolun acik olsun abi
Allah yardimcin olsun.. yazilanlari surekli okuyorumda masraflar acisindan Almanya daha iyi gibi duruyor

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39329
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Onemli Almanya\'daki Ogrenci Arkadaslar

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Mar 23, 2009 12:40 pm

ilk olarak baslik acip, basliga paralel olarak cevap yazarken lutfen yeni bi baslik daha acmayin.. o yuzden bu basligi kitliyorum.. ordan devam edersiniz..

bi konuda katilmiyorum size, almanya kotu diyenler artik hakli.. birilerinin hayati buraya gelince kurtuluyor ??? ridvan bunun garantisini kimse veremez.. kacak calistiginiz isler, adi ustunde kacak ve almanya da artik ozellikle son 3 yildir bu durum cok denetlenir oldu.. o yuzden cok fazla denemeyin.. bi de almanya gercekten eski almanya degil, mark doneminde 2000 mark alan bi kisi, cok rahat gecinip hatta tr de ailesine duzenli para yollar , lux arabalara biner ve iyi tutumluysa tr den bi de guzel bi ev alirdi.. ama artik 2000 mark , 1000 euro ediyor.. 1000 euro ile gunumuz almanyasinda aile sahibi kimse gecinemez.. bekar ve tek yasayan bi insan bile 1000 euro ile ay sonunu zor getirir oldu.. o yuzden son 5-6 yilda tr ye geri donup almanya ya gitmeyin diyenlere katiliyorum.. artik almanya ya inenleri havaalanlarinda davul zurna ile karsilamiyorlar;)

avustralya , kanada, ing veya abd kadar pahali degil egitim acisindan ama almanya ya gore cok daha pahali oldugu kesin.. tek tek masraflari karsilastirirsak bunu cok iyi gorebiliriz.. okul parasindan, ucak bileti fiyatina kadar..

diger basliktan devam edin lutfen.. bu baslik kitlendi.

burdan devam lutfen :

http://deutsch.byethost6.com/forum/view ... #post_6668
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kilitli