Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
gsgs
Mesajlar: 158
Kayıt: Sal Haz 12, 2012 11:33 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen gsgs » Sal Mar 05, 2013 8:13 pm

Tesekkur ederim :)

burak85
Mesajlar: 180
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 5:33 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen burak85 » Sal Mar 05, 2013 8:22 pm

hayirli olsun :))) sevindirdin bizi de.

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen eren_f2007 » Sal Mar 05, 2013 9:35 pm

[quote]gsgs tarafindan yazilan metin:

Arkadaslar ayin 18inde basvurdugum ogrenci vizemin bugun ciktigimin ogrendim.Darisi sizlerin basina :) :lol[/quote]

Tebrikler , Eger subatin 18 in de basvurduysan cok erken gelmis vizen;)

gsgs
Mesajlar: 158
Kayıt: Sal Haz 12, 2012 11:33 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen gsgs » Sal Mar 05, 2013 9:40 pm

Evet bende sasirdim bu kadar cabuk beklemiyordum :)

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Karthus » Çrş Mar 06, 2013 3:37 am

tebriklerrr cok sevindim umarim basarili olursun :)

Cansuxx
Mesajlar: 276
Kayıt: Pzr Haz 10, 2012 12:57 am

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Cansuxx » Çrş Mar 06, 2013 6:07 am

Okudum hepsini, bes kez red alandan hemen kabul alana kadar her cesit tecrube var. Tam sans oyunu oynuyoruz. Herkese baska muamele yapmislar.
Red alip itiraz ettiginiz sure icinde ne kadar masraf yapip zaman kaybediyorsunuz? Illaki bir avukatla mi yapmak gerekiyor?

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen bjk_oguz » Çrş Mar 06, 2013 11:44 am

[quote][quote]gsgs tarafindan yazilan metin:

Arkadaslar ayin 18inde basvurdugum ogrenci vizemin bugun ciktigimin ogrendim.Darisi sizlerin basina :) :lol[/quote][/quote]


Vizen hayirli olsun gsgs. Egitim hayatinda basarilar.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Mar 06, 2013 11:45 am

canusxx bu vize islerini, sureci bilen avukatlar almanyada. avukatlar gelse dahi avukatlar da pat diye isi cozemiyo. masraf olarak baktiginda tuzlu olur. avukat konsolosluga gelip konusmam lazim derse, ucak parasini da konaklama parasini da senden isteyebilir. sonucunda da yine garanti yok.

Cansuxx
Mesajlar: 276
Kayıt: Pzr Haz 10, 2012 12:57 am

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Cansuxx » Çrş Mar 06, 2013 12:11 pm

Of diyorum. Bu sorunu baska bir bicimde cozmek mumkun olmuyor mu?

gazi1905
Mesajlar: 18
Kayıt: Pzr Mar 03, 2013 3:17 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen gazi1905 » Çrş Mar 06, 2013 12:38 pm

Arkadaslar herkese merhaba, ben paderborn universitesinden master icin sartli kabul aldim . Merak ettigim bir konu var vize gorusmesine kabul belgesinin yaninda dil kursunun kayit belgesinin ve makbuzunun goturulmesi gerekiyormus. konsolosluk vize icin kac kurun fiyatinin odenmesine dikkat ediyor veya istiyor yada benim kac kurun fiyatini odemem gerekiyor bu konuda yardimlarinizi rica ediyorum simdiden tesekkurler..

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Karthus » Çrş Mar 06, 2013 1:15 pm

[quote]gazi1905 tarafindan yazilan metin:

Arkadaslar herkese merhaba, ben paderborn universitesinden master icin sartli kabul aldim . Merak ettigim bir konu var vize gorusmesine kabul belgesinin yaninda dil kursunun kayit belgesinin ve makbuzunun goturulmesi gerekiyormus. konsolosluk vize icin kac kurun fiyatinin odenmesine dikkat ediyor veya istiyor yada benim kac kurun fiyatini odemem gerekiyor bu konuda yardimlarinizi rica ediyorum simdiden tesekkurler..[/quote]

http://www.deutschstudent.de/forum/view ... ad_id=2610
ben 2 kur odedim isi garantiye almak icin ayrica baska sorun olursa bu basliktan yanit bulabilirsin

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Mar 06, 2013 1:22 pm

[quote]Cansuxx tarafindan yazilan metin:

Of diyorum. Bu sorunu baska bir bicimde cozmek mumkun olmuyor mu?[/quote]


avukatla cozemezsin demedim aslinda. cozulebilir. ama dedigim gibi garantisi yok, ettigin masrafla kalabilirsin de vizeyi alabilirsin de. cunku vizenin verilip verilmeme surecinde avukatlar dahil olamiyo. degerlendirme sonucuna gore yapilabilecek bisey varsa yapiyolar.

bu konuda sansli olman lazim. mesela konsoloslukta vize gorusmesi sirasinda sorulan sorulara vedigin cevap almanyada yabancilar subesindeki memuru pozitif de dusundurebilir negatif de ve memurdan memura da degisiklik gosterebilir. yani biraz da sans lazim diyebiliriz

h0oney
Mesajlar: 232
Kayıt: Pzr Nis 03, 2011 11:08 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen h0oney » Çrş Mar 06, 2013 2:11 pm

Oncelikle gsgs seni gercekten tebrik ediyorum 15 gun cok iyi bir sure . Hangi konsolosluktu?Ankara degildir herhalde :(

Benimde dun 09.00 \'da randevum vardi Ankarada. 8.30 gibi geldik konsoloslugun onune bekleyecektim oradaki birisi 11 de randevusu olan bile girdi girebilirsin dedi pekala dedim girdim. Upsde siraya girdim sira bana geldi islemleri yapicak adam adresi vericem tam paatt elimden kayip dustu tum kagitlar heyecandan titriyordum o sogukta terledim vallahi. Sagolsun arkamdaki kisi yardim etti sen islemleri hallet ben toplarim dedi topladim hallettim iste ups yi . Iceriye gectim evraklari duzenlemek icin O anda aklima vize basvuru formunu doldurmadigim geldi yanima almistim ciktisini ama istanbulunkiydi bu siteden cikarmistim. Yardim edebilecek kimse var mi dedim hayir biz mudahale edemiyoruz dediler. Yeni form verebilirim dedi yok tesekkur ederim. Var bende dedim sonra vazgecip tekrar istedim:) aldim formu bahceye ciktim. Sitedeti Staatsmann \'in verdigi ornegin ciktisini almistim. Cok isime yaradi cok tesekkur ediyorum ona buradan:) formu doldurdum yine evraklari duzenleyen bayanin yanina gittim duzenledi fisimi aldim. Yaklasik bir saat sonra sira bana geldi 2 numarali kabinde gorusmeye girdim.Bir saat kalmisimdir iceride cok soru sordu hepsi aklima gelmiyor.
Gectim iste oturdum. Evraklari alabilirmiyim dedi tabi dedim uzattim alttan. Inceledi biraz en one iyi niyet mektubunu yerlestirmistim okumadi gicik oldum biraz ilerleyen saatlerde ben belirttim :) yazdim orada herseyi diye yazman hosuma gitti dedi. Kadin surekli agzinda bisiler geveliyordu pek gulmuyordu. Dedim eyvah kesin kotu gececek.
Bana sordugu sorulara gelecek olursak; universiteye kaydini yaptirmadin mi dedi bende Almanyayi dusundugum icin kayit yaptirmama gerek yok diye biliyorum. Bilseydim yaptirirdim dedim.
Peki burada hangi bolume yerlestin diye sordu bende ULuslar arasi iliskiler bolumu dedim. Orada siyaset bolumunden kabul almissin dedi evet en yakin bolum buydu dedim.

Neden almanyayi sectin diye sordu . Bende bilirsiniz ki bolumumde basarili olmam icin cok iyi ve birden fazla dil bilmem gerekir ben diger ulkeleride arastirdim. Kanada ve almanyada karar kildim dedim. Ama Almanya KAnadaya gore cok daha uygun geldi dedim. Bu yuzden Almanyayi sectim dedim peki dedi.

Sadece bachelor icinmi dusunuyorsun almanyayi dedi ondan sonra kalacakmisin dedi . Bende master dusunuyorum fakat dilleri ingilizce olan bir ulkeyi tercih etmeyi dusunuyorum dedim. Sonrada ulkemde basarili bir kariyer yapmak istiyorum dedim. Peki gelecekteki hedeflerin ne dedi yani ne yapmayi planliyorsun diye sordu. Bende bolumumun onu cok acik siyasetle ilgilenmeyi dusunuyorum dedim. Bunun icin sizin okulunuzu sectim dedim.

Duisburg- essen universitesine basvurmussun sadece burayami basvurdun dedi bende evet sadece buraya basvurdum dedim. Baska okullari dusundun mu dedi evet dedim bende aklima gelen isimleri saydim aachen dedim sonra guldum almancam yetmezdi dedim baska var mi dedi bende paderborn mallheim, heidelberg dedim. Evet heidelberg guzel sehir dedi. Bende evet gercekten cok eski yapilara sahip bende cok seviyorum dedim. Doga harikasi bir sehir dedim. Gidersem orayada gidecegimi belirttim zarf attim:))
Dil bilip bilmedigimi sordu bende ein wenig dedim artik ne kadar dogru dediysem heyecandan :)) tekrarladi oda hmm dedi kursa gittin mi dedi hayir orada gitmeyi tercih ettim tum kurlari dedi ingilizce bilip bilmedigimi sordu bende kendimi ifade edebilecek kadar bildigimi soyledim.
Ilk sorusunu simdi hatirladim en korktugum soruydu. Garantor belgemde eksiklik vardi benim yenisinide cikaramamistim sorunlar olmustu. Ogrenci yazmiyor sanirim yine bakayim dedi kadin ama basliginda yaziyor garantor diye dedim . Evet ama yazmasi lazim yinede neyse dedi. Soyledigim seyleri Bilgisayara not ediyordu hep bana pek bakmiyordu yani. Allahtan sorun cikarmadi kabul etti basvurumu. 60 euro bozuk varmi yaninizda dedi var tabiki dedim alttan verdim parayi. Makbuzu verdi bana. Kalkiyordum tam simdi sana birkac soru sormam gerek dedi.
Sorularin yeri karismistir neyi ne zaman sordu hatirlamiyorum ama gercekten uzun surdu. Hic ailen var mi dedi orada kuzenin yollamis garantor belgesini dedi evet o yolladi dedim ama uzak zaten bana dedim. Ablam var dedim adini sordu ablamin yasadigi sehri sordu soyledim okula yakin diye adrese onun evini yazmistim basvuru formunda. Baska akraban var mi dedi varda gorusmuyorum kimseyle dedim. Kim var mesela dedi abim var dedim ikitane ama gorusmuyorum onlarla dedim. Sehirleri sordu saarbrucken biride osnambruck adlari herneyse iste ordalar dedim baska varmi dedi tum sulale orada diyemedim yok baska akrabam dedim.aslinda niyetim sadece garantor olan akrabamdi ama sorunca mecbur soyledim. Ikametgahta vs cikar diye yalanim yalana basvurmadim.
Red alirsan ne yaparsin diye sordu bana bende itiraz ederim. Oda olmazsa baska ulkelere basvururum dedim.anlayacaginiz sormadigi soru kalmadi aklima gelirse daha eklerim. Annen ve baban buradalar mi dedi daha once gittier mi dedi bende evet buradalar daaha once gidip geldiler bircok kez dedim. Tamam dedi. Bana gidip gitmedigimi sordu bende gitmedim daha once dedim. Parmak izimi aldi heyecandan elim terledigi icin bayagi sorun oldu makinalari bozuk arkadas:) parmaklarinda sorun mu var dedi bana okumuyor serce parmagini dedi. Ayaga kalkarsan daha iyi okuyabilir dedi tabi dedim. Pecete vermemi istermisin dedi evet dedim sildim surekli her olmayista camini temizliyordum makinanin ne uyuz bir andi yahu :)) sonra bana ben belgelerini birde amirimemi birisine gostericem seni biraz bekleticem dedi. Tabiki dedim ciktim. Bir saat belki daha fazla sonra adimi okudu girdim. Ebru hanim tamam gidebilirsiniz dedi gulerek islemleriniz tamam dedi. Icime sevinc dustu kadin gulunce . Disariya ciktim hava gunesliyken ben ciktigim anda kar yagmaya basladi :) alman havasina alisayim diye herhalde :) cok yagmadan durdu zaten. Iste boyle bir gorusmeydi benimkisi. Sizce nasil gecmis?

Not: fotokopilerinizi gitmeden cektirin arkadaslar benim bir tane eksikti 10 sayfaya 5 tl dedi ya ben 64 sayfaya 2 tl vermistim burada.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Mar 06, 2013 2:59 pm

64 sayfa fotokopi derken o kadar evrak vermedin dimi hooney :D

dedigim gibi almanlar da herseyi noktasi virgulune istemiyo, garantor belgen pek sorun olmamis. gorusme sirasinda ya da gorusmeden once tereddutte kaldiklari durum olunca sefleriyle ya da amirleriyle gorusuyolar, onlar tamam derse basvurnu aliyolar. bu durumda goze batan onemli bir sorun yok belgelerinde ve basvurunda.

akrabalari sorduysa soylemen senin yararina, sonrasinda agzindan kacirsaydin daha buyuk sorun olurdu. akrabalarin degerlendirmede buyuk bi etki sahibi oldugunu dusunmuyorum. ret vermek isteyen akraban olmasa dahi ret icin bahane bulur zaten.

gorusmene bakarsak konsolosluk kanadinda sorun yok bana gore zira gorusmen benim vize gorusmesinden daha iyi gecmis, senin heyecanin disinda :) belgelerini almanyaya gonderirler, artik top almanyada. 3-4 hafta icinde cevap gelmezse almanyada adres olarak verdigin sehrin yabancilar subesiyle iletisime gecsin akrabalarin. ona gore konsoloslukla gorusursun.

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Karthus » Çrş Mar 06, 2013 3:05 pm

Konsolosluk farkina bakin ya ben istanbuldan basvurdum max 20dk surmustur 5dk\'si parmak izi zaten ve kisisel hic soru sorulmadi.

Verdigin evraklari yazarsan daha saglikli yorumlar yapabiliriz.Ama olumlu gozukuyor(Akraba olayi disinda,koz olarak kullanabilirler)

h0oney
Mesajlar: 232
Kayıt: Pzr Nis 03, 2011 11:08 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen h0oney » Çrş Mar 06, 2013 3:14 pm

Yok ben ne olur ne olmaz diye 3 er tane cektirmistim :) saydim simdi bende kalan fotokopiler 22 taneymis :) basvuru formu ve iyi niyet mektubu haric.

Oradada oyleydi ben takip ettim ayni kabini en uzun beni tuttu iyi mi kotumu bilemicem. Verdigim evraklara gelirsek
- seyahat saglik sigortasi hem turkce hem ingilizce
-diplomam turkcesi ve tercumesi
-nufus kayit ornegi
-okuldaki ogretmene yazdirdigim bir mektup
-benim annemin ve babamin (adini unuttum nufus kayit ornegini alirken aldigimiz belge)
-dil kursundan 3 sayfa yolladiklarinin hepsi
-sartli kabul belgesi
-garantor belgesi
-osym yerlesti belgesi turkce ve tercumesi
- vize basvuru formu
- iyi niyet mektubunu toplam 5 sayfa verdim:) bir bucuk sayfa bilgisayar ciktisi 3 sayfada benim el yazimla zimbalattim gozleri korkmaz insallah:)

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Mar 06, 2013 3:50 pm

5 sayfa iyi niyet yazisi, keske daha kisa tutsaydin

uzun tutmasi su acidan yararina olabilir, bu en son aldigim ogrenim amacli vizede de beni de yarim saatten fazla tutmustu memur.

hatta soyle bi deneyimim var. schengen vizesi aldigim bi sene. daha onceden 2-3 kez gitmistim almanyaya, vizeye basvrdum, gisedeki memur neredeyse hic soru sormadi, tmm dedi 2-3 gun sonra gelin alin pasaportunuzu dedi tmm dedim ciktim. pasaportu aldigimda ret vermisler. 1 hafta sonra tekrar girdim basvuruya, bu sefer baska giseye denk geldim. kadin biraz da iyi niyetli biriydi, baya soru sordu, guzel guzel cevaplari verdim. en sonunda dedim ki neden ret verdiniz bi oncekinde. tam goremiyorum ama su su sebeplerden olabilir dedi, inandirici gelmemis olabilir dedi. ben de iyi de ben almanyada kalmak istesem 3 kez imkanim vardi, kalmak isteseydim o zaman kalirdim, neden boyle vize alamama riskine gireyim kalmak istiyosam dedim. bilemem dedi ve en son vize vermicekseniz soyleyin de bosyere 60 eurom yanmasin dedim guldu bilemem 3 gun sonra goruruz dedi ve vizeyi aldim. yani ikinci gorusmem ilkine gore daha uzundu yarim saate yakin surmustur, ve aldim vizeyi. demek istedigimi anlatabilmisimdir umarim :)

cagriburkay
Mesajlar: 36
Kayıt: Cmt Ara 08, 2012 10:34 am

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen cagriburkay » Çrş Mar 06, 2013 4:20 pm

resko itirazdan haber var mi ?
Siddete Meyyalim Vallahi Dertten...

gazi1905
Mesajlar: 18
Kayıt: Pzr Mar 03, 2013 3:17 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen gazi1905 » Çrş Mar 06, 2013 4:49 pm

[quote]Karthus tarafindan yazilan metin:

[quote]gazi1905 tarafindan yazilan metin:

Arkadaslar herkese merhaba, ben paderborn universitesinden master icin sartli kabul aldim . Merak ettigim bir konu var vize gorusmesine kabul belgesinin yaninda dil kursunun kayit belgesinin ve makbuzunun goturulmesi gerekiyormus. konsolosluk vize icin kac kurun fiyatinin odenmesine dikkat ediyor veya istiyor yada benim kac kurun fiyatini odemem gerekiyor bu konuda yardimlarinizi rica ediyorum simdiden tesekkurler..[/quote]

http://www.deutschstudent.de/forum/view ... ad_id=2610
ben 2 kur odedim isi garantiye almak icin ayrica baska sorun olursa bu basliktan yanit bulabilirsin[/quote]




tamamdir cok tesekkur ederim :)

exlance12
Mesajlar: 49
Kayıt: Cmt Şub 23, 2013 4:53 pm

Vize Ani Defteri 13 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen exlance12 » Çrş Mar 06, 2013 4:57 pm

benimde ankarada vize randevum vardi gayet guzel gecti sonucta guzel olur insallah:-)

Kilitli