Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Mar 18, 2009 6:13 am

Bense bu kadar olumsuz elestirilerinizin bircoguna sasiriyorum..Bende 15 yildir Istanbul\'da yasayan biriyim dediklerinizin bircogunu yasamadim ve sahit olmadim..Bilmiyorum cokta gezen biriydim Istanbul\'da en pis semtlerinden en luks semtlerine kadar..
Ustune basa basa soyluyorum ;

Burada yasanmaz..!
Nasil tahammul ediyorsunuz bu mahalleye..!
Igrenc bir yer..!
Disariya baktikca sinir stres oluyorum..!
Buralari gorunce moralim bozuluyor..!
Bu mahalle midemi bulandiriyor..!
Carpik binalar,duzensiz cukurlu tumsekli yollar..!
Copluk..!
Off lanet osun gene Trafik..!

gibi terimleri surekli kullanmisimdir..

Gelisi guzel serpilmis yanyana binalari gorunce gercekten moralim bozuluyordu ve mimar gibi gozumun onunde ki bu tabloyu yeniden insa etmeye calisiyordum acaba nasil gozukurdu diyerekten..

Ancak tum bunlar biryana Turkiye gibi bir ulkede,kayitli 15 kayit disi ise 18 milyona yaklasan bir sehir Istanbul\'da bunlarin olmasi beni sasirtmiyor.
New York\'da bu sekilde gelismis duzenli semtlerinin yani sira pislik icinde olan,kuralsiz,saygisiz insanlarin oldugu semrleride var..

Suan Hannover\'deyim,Almanya\'nin 2.Dunya Savasinda yikilip yeniden insa edilmis kentlerinden birisi gayet duzenli,alt yapisi bitmis,son derece modern bir sehir..Ancak inanin Turkiye\'de Istanbul icin soyleyeyim buradan kat kat daha guzel semtler var..
Hersey maketten yapilmis gibi olmuyor iste canlilik gerekiyor,renklilik..
Atasehir,Bebek,Ortakoy,Bagdat Caddesi boyunca,Beykoz vs..
Orman ve Deniz manzarali bir cok yerler inanin buradan cok daha guzel..Insanlarida son derece kaliteli nezih insanlar.
Gerci arkadas cevreniz,gittiginiz ortamlar,is alaniniz,aileniz bu tur ortamda sekillenmenize olanak sagliyor..
Soyle soyleyim ;
Siz neyi gormek isterseniz gozunuz size onu gosterecektir..
Bardagin dolu yada bos tarafini karar sizin,kotu gormek isterseniz kotu gorursunuz..
Yada Istanbulda yasamayan birinin bir kac yeri gorup begenmemesi gayet normal..

Ancak Anadolu\'da ki sehirlerimiz icin bunlari soyleyemeyecegim cunku bir kac sehire gittim ve Almanyayla elbette kiyaslanamaz ; duzen,sistem,imkanlar olarak..Ancak Istanbul icin bardagin dolu tarafini gormek lazim..
Hatta buralarda olmayan bir cok seyde Istanbulda var..

Bilmiyorum belki benim yasadigim cevre,ortam,semtten olsa gerek sikayetci degilim hatta soyluyorum buradaki semtlerden cok daha gelismisleride var..

Tabi bu guzellikler icin maddiyat lazim,malesef ulkemizde bu eksik iste adalet,esitsizlik,rusvet,kuralsizlik vs..
Bu yuzden Istanbul\'u yasayanlar tadina varanlar,genelde zenginler oluyor,bir cogu ise bu buyuk gemi Titanik\'in alt tabakasinda geminin ilerlemesini sagliyor..
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

ugurkaraman88
Mesajlar: 71
Kayıt: Pzr Mar 01, 2009 10:54 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen ugurkaraman88 » Çrş Mar 18, 2009 12:31 pm

eger oyle bisey warsa psyker mersin cidden cok gusel hatta 21 senedir istanbulda oturuyorum ve mersinde yasamayi bile dusundum ama tabii yine ist\'u birakamadim...;) FuNdeRSchatteN arkadasimin dediklerine aynen katiliyorum ist\'un suyunu icmis biri ist\'\'u bi daha birakmaz ;)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Physiker » Prş Mar 19, 2009 12:28 am

iyi de ben newyork dami yasayim yoksa istanbulda mi diye sormuyorum =) .. ama istanbul kadar berbat bi sehir gormedim omrum boyunca.. funder, sen nasil oldu da bu dediklerimi 15 yildir basina gelmemis, sasiyorum ya onu yapanlardandin ya da farkina varmadin =) .. 25 km lik bi yolu hic ist da 1.5 saat de gitmedin mi ? veya sevgilinle kizkulesine oturdugunda artik gelip giden sana biseyler satmaya calisan zorla, hatta elini zorla tutup falina bakayim diyen ya da sokakta dururken bi dilenci gelip para istediginde, bozuk olmadigindan dolayi cikartip 50 euro veremediginde dilencinin sana dumduz kufur etmesi, onu da gectim insanlarin asiri derecede kabaligi vs. vs.. vs.. almanyanin her yeri ayni diyen bi kac abuksubuk vardi, onlara soruyorum .. sizce ist un heryeri ayni degilmi ? :D bi denizi bogazi var , baska ? goze cok cirkin gorunen farkli farkli binalar.. orda yasarken bunlar hep gozunun onunde ve benim icin cevre ve yapilanma altyapi falan filan cok onemli, sayet orda yasayacaksam.. yoksa mimari acidan incelemek istanbulun varos goruntusunu, mimar sinan bile kacip adini goethe olarak degistirirdi yasasaydi bu donemde =)

peki hic dikkat ettiniz mi , dunyanin hangi ulkesinde ( moskova disinda ) bu kadar yogun nufus var ? dunya da en cok tecavuzun kapkacin , sapikligin cinayetin , trafik kazasinin oldugu yer.. bunlardan rahatsiz olmuyorsaniz diyecegim bisey yok.. cikmaz demeyin sansinizi deneyin, bigun size de vurabilir piyango;)
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

prato
Mesajlar: 51
Kayıt: Cum Kas 21, 2008 6:15 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen prato » Prş Mar 19, 2009 12:49 am

bende istanbulda 13 yil yasadim... 2 yil okul icin sakaryada yasadim bana cenehem gibi geldi... dogdugum yere memleketime 2 haftaligina gittim 4 gun dayanabildim... istanbul disinda yapamiyordum... simdi koln deyim.. ilk baslarinda istanbulu acayip ozluyordum... ama geldikten snra iki kez tatil icin istanbula gittim boguluyordum gibi kendimi hisediyordum.... acayip kalabalik hersey duzensiz trafik cinayet gibiyxdi... bunlardan sikayet edince ailem ve arkadaslarim benle dalga gecip ne cabuk avrupali oldun diyorlardi... ama istanbul gercekten yasanilmaz bi hal almis 13 yil belki mecbur kaldigim icin belki alistigim icin yasayabildim... burasi rahat ulasim cok iyi... istanbulun tek bogazini hic bieseye degismem... bogaz gibisi yok gercekten.... ben okldan sonrada simdilik burayi dusunuyorum.... belki cok ilerleyen yillarda tr donmeye karar verirsem altinoluka yerlesecem.... ama onumuze neler cikar bilemem... belkide baska diyarlara goceriz hayat ne olacagi hic belli olmaz.... turk insanini artik gercekten cozemiyorum ya... bi bakarsin dunyanin en merhametli en yardim sever misafirperver insanlari birde bakiyorsun hic yoktan adam oldurme tecavuz devleti dolandirmak bilmem daha ne kadar pislik varsa onlarin icinde... nasil bu kadar farkli durumlari ayni insan yapar anlamiyorum...

ugurkaraman88
Mesajlar: 71
Kayıt: Pzr Mar 01, 2009 10:54 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen ugurkaraman88 » Prş Mar 19, 2009 12:50 am

ist kalabalik bi sehir buraya gelecek veya burda yasamak isteyen kisi bunu bilerek gelmesi lazim cok sakin bir ortamdan buraya gelecekse alisir alisamaz degil ama bayaa bi zorluk ceker.25km kismina gelince gunun her saati oyle degil yogun olan zamanlar war ozaman trafik olur ayrica metrobus diye bisey war artik yollar kisaldi merak etme...;)

kucuk cocuklarin gelip eline pecete sikistirmalari hatta cingeneler seni sewgilinle beraber gormesin gulu satmak icin elinden geleni yaparlar gerci bana satmayi daha beceremediler ama...:) bunlarda guzellikleri :)
sen nereleri gezdin naptin bilmiyorum ama ist\'u sevmen icin burda biraz kalman lazim sana sunun garantisini weriyorum bi daha geri gitmezsin bi daha kigelisinde bana haber wer beraber gezelim ;)

ayrica gecen gun 2 cift ayakkabim kapinin onunden calindi :) ilk defa basima geldi ama giden gitti...bu da ist \'un sucu degil insanlari calmaya itenlerin sucu....:( bu tur olaylar cogalir daha..

der Nordostwind
Mesajlar: 678
Kayıt: Cmt Eki 25, 2008 12:20 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen der Nordostwind » Prş Mar 19, 2009 12:52 am

arkadaslar 5dklik yolun 5 saatte gidildigi bir yerde yasamak bende hayatta istemem ama yinede hayatta ruzgarin nereye esecegi belli olmaz.. istemedigimiz yerlere suruklenebiliyoruz. bogazi haric herseyi berbat

residentevil
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzr Kas 16, 2008 3:39 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen residentevil » Prş Mar 19, 2009 1:43 am

Almanyada cok yeniyim ama gerci henuz karar vermek icin cok cok erken oldugunun da bilincindeyim ama su anda uzun vadede kendim icin burada kalmayi hedefliyorum. Hepinizin onceden de belirttigi gibi Almanya\'da iyi isleyen bi sosyal sistem mevcut. Ayrica size maddi bagimsizligini saglama olanaklari da su anda her acidan Turkiye\'den daha ustun tabii ki bu Turkiye\'de, Almanya\'da bulabileceginiz islerden daha iyi isler ve kariyer firsatlari olmadigi manasina gelmiyor. Sahsi fikrimce kendi ulkemizde de basarili olunabilir, iyi bir maddi gelire sahip olabiliriz ama gozumde Almanya\'yi bu konuda Turkiye\'den ustun kilan faktor ise Turkiye\'deki gibi burada yetismis insan yogunlugunun cok fazla olmamasi. Mesleginizi iyi yapan biri olursaniz ve ozellikle teknik alanda bir dereceniz varsa sadece Almanya\'da degil, AB ulkeleri ve gelismis bir cok ulkede is olanaklari ardina kadar acik. Buraya geldikten sonra sunu dusundugumu soyleyebilirim ki, cesitli sebeplerden oturu yurtdisina gelemeyen ve egitimine burada devam edemeyen arkadaslarim icin cidden uzuldum cunku eminim ki burdaki bir cok ogrenciden, gerek Alman gerekse yabanci olsun, daha yetenekliler. Ayrica yine gozlemlerinden biri daha ise Turkiye\'den gelen bizim gibi Turk ogrencilerin ortama adapte olmak konusunda fazla sikinti yasamamalari ve ozellikle Avrupali ogrenciler ile iyi diyalog kurabilmeleri zira bunu ise ulkemizdeki Laik ve Demokratik sistemin olumlu sonuclarindan biri olarak gormekteyim. Ama maalesef buradaki bazi gurbetcilerin yarattigi kotu imajdan bizde nasibimize duseni fazlasiyla aliyoruz. Son olarak sunu soylemek istiyorum ki; Aslinda kariyer hedeflerimize ulasabilmek bulundugumuz ulkeden tamamen bagimsiz ve ayri bir konudur. Kendimizi gelistirmek icin ne kadar cabalarsak, sansimizin o derece arttigina inanmaktayim ama sunu da unutmayin ki Almanya\'da (uluslararasi) bir firmada calismak ve buradaki bir universitede egitim gormek inanin hepimize butun dunyanin kapilarini ardina kadar acacaktir. Ayrica kalifiye insan eksikliginin de kendi lehimize olan bir sey oldugu cok acik.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Physiker » Prş Mar 19, 2009 3:57 am

iste demekki zevklerimiz farkli.. ben 20 dk lik yolu korna sesleriyle, insanlarin birbirine bagirmasi hatta arada arabadan inip birbirlerine dalmasi =) .. istanbul da kadikoy e gittim uskudar, kizkulesinin civari.. eskiden de taksim meydanina gitmistim =) sanki insanlar ustume kosuyordu :D.. bosver ist u gel sana eurayi gezdirem ugur =)
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

ugurkaraman88
Mesajlar: 71
Kayıt: Pzr Mar 01, 2009 10:54 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen ugurkaraman88 » Prş Mar 19, 2009 1:43 pm

tamam olur zaten yakinda geliyorum ;)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Nis 04, 2009 2:54 am

turkiye de bedelli askerlikten yararlanabilmek icin yurt disinda ne kadar sureyle calismis olmamiz gerekiyor, bilgisi olan var mi bu konuda ?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Sakura
Mesajlar: 126
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 11:03 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Sakura » Cmt Nis 04, 2009 11:32 am

DOVIZLE ASKERLIK HIZMETINDEN YARARLANMAK ICIN BASVURACAKLARDA ARANILACAK SARTLAR

Oturma veya calisma iznine sahip olarak en az uc yil sureyle yabanci bir ulkede isci, isveren, yabanci gemilerde calisan gemi adami olmak veya herhangi bir meslek ya da sanati icra etmek. Turkiye\'de henuz silah altina alinmadan dovizle askerlik hakkindan yararlanmak icin , T.C. konsolosluklarina muracaat ederek gerekli belgeleri ibraz etmek.
Yasada belirlenen dovizi; hazirlanan yonetmelikte belirtilen cins, miktar, sure ve sartlara uygun olarak odemek.
Bir aylik temel askerlik egitimine en gec 38 yasini tamamlayacagi (takip eden) yilin son celbi olan ekim celp donemine kadar baslamak sartlari aranir.
DOVIZLE ASKERLIK KAPSAMINDAN CIKARILACAK YUKUMLULER

Dovizli askerlik sartlarini kaybedenler.
Kendi istek veya dilekleriyle dovizli askerlik hizmetinden yararlanmaktan vazgecenler.
Belirlenen doviz miktarini 38 yasini tamamladigi yilin sonuna kadar odemeyen veya odemekten vazgecenler.
Ucret veya maaslari yurt icinden transfer edilenler.
1 aylik temel askerlik egitimini yapmadan ve taksitlerin tamamini odemeden yurda kesin donus yapanlar.
Yurt disinda oturma ve calisma iznine sahip olmakla birlikte her yil toplam alti ay yurt icinde kalanlar.
Issizlik sigortasi alan, hapis olan, istirahatli olan, savas ve olaganustu durumlar 6 nci madde disinda kalir.
Resmi ve hukuki idareler tarafindan yurt disina gonderilen veya yurt disinda gorev almak uzere; kanunda belirtilen sifatlarin haricinde yurt disinda calisan ve maaslari ilgili idareler tarafindan transfer edilen geri hizmet pasaportlu yukumluler,
Ogrenci olup, ogreniminin zorunlulugu geregi veya devami niteliginde hizmet yuruten isci, isverenler ve bir meslek yada sanati icra eden tanimlamasina girmeyenler.
DOVIZLI ASKERLIK HIZMETINDEN YARARLANMAK ISTEYEN YUKUMLULERE YAPILACAK ISLEMLER

Dovizli askerlik hizmetinden istifade etmek uzere, konsolosluklara bir dilekce ve asagidaki belgeler ile temel egitime baslamak istenilen tarihten en az alti ay once basvuruda bulunmak gerekmektedir.
BASVURU ESNASINDA GEREKLI BELGELER

Dort adet basvuru belgesi (konsolosluklardan alinacak)
Pasaport, oturma izni, calisma izni belgeleri
Nufus cuzdani
Yatirilan paranin (pesin veya taksit) banka dekontu tabip muayene formu (yurt icinden veya yurt disindan alinacak olan)
Yonetmelikte belirtilen miktar ve odeme sekline uygun olarak odeme yapildigina dair banka dekontunu ilgili konsolosluga ibraz etmek.
Odenecek miktarin en az 1/4\'unu veya tamamini pesin odemis olmak.
Taksitle odemelerde 38 yas sonuna kadar odemelerin tamamlanmasi
BASVURUDAN SONRA YAPILAN ISLEMLER

Basvuru islemlerini yukarida aciklanan sartlara haiz olarak tamamlayan yukumluler icin ilgili konsolosluklar dort nusha basvuru belgesi tanzim ederler. Bunlarin;
a. Bir nushasi yukumluye verilir.
b. Bir nushasi konsolosluklarda kalir.
Konsolosluklar iki nusha basvuru belgesiyle beraber;
Pesin veya taksit dekontunu
Kimlik cizelgesini
Son yoklama formunu yerli As.Sb.Bsk.ligina gonderir.
Yerli askerlik subelerince basvurulari uygun bulunanlarin evraklari onaylanarak MSB\'ligi ASAL Daire Baskanli\'gina gonderilir.
Bu yolla kaynaga alinan yukumlulerin silah altina alinacaklari celp donemlerinden iki ay once konsolosluk ilan panolarina, yukumlulerin kimliklerini gosteren tertibat cizelgeleri asilir.
Celp doneminde silah altina alinacak yukumlulere yerli askerlik subelerince celp cagri pusulalari varsa yurt ici adreslerine yoksa, yurt disi adreslerine (konsolosluklar kanaliyla) gonderilir.
Celp cagri pusulasi eline gecmeyen yukumlulerin tertibat listesinde adi cikmis ise silah altina alinmasinda herhangi bir sikinti olmaz.
Tertibat listesinde adi cikmis, ancak cesitli nedenler ile celbe icabet edemeyecekler, celp tarihinden once mazeret beyan belgeleri ile birlikte ilgili konsolosluklara basvurarak takip eden celp donemlerinden herhangi birine ertelenmesi icin basvuruda bulunmak zorundadir.
Celp donemini degistirmek isteyenler ilgili konsolosluklara basvuracaklari gibi MSB\'ligi ASAL Daire Baskanligina da muracaat edebilirler.
Celbe icabet edecek olan yukumluler celp tarihinden once yurda donerek celp tarihinde Burdur As.Sb.Bsk.ligindan sevk evraklarini alarak silah altina alinirlar.
Herhangi bir nedenle istenilen celp doneminden once silah altina alinmayi talep edenler, ASAL Daire Baskanligi\'na basvurmalari halinde istedikleri donemde silah altina alinabilirler.
SILAHALTI VE TERHIS ISLEMLERI

Silah alti islemleri: Egitim merkezlerinde silah altina alinan yukumluler; Genelkurmay Baskanligi\'nca tespit edilen egitim programlari cercevesinde bir ay sureyle egitim gorurler.
Terhis islemleri: Bir aylik temel egitimini tamamlayan yukumluler; egitim merkezince tanzim edilen uc nusha gecici terhis belgesi ile terhis edilir. Egitim merkezince tanzim edilen uc nusha gecici terhis belgesinden;
Bir nushasi yukumlunun kendisine verilir.
Bir nushasi yerli askerlik subelerine gonderilir.
Bir nushasi egitim merkezinde kalir. Egitim merkezince yukumlulerden toplanan pasaportlara terhis kasesi vurularak terhislerinde pasaportlar yukumlulere iade edilir.
ODEMELERLE ILGILI ESASLAR

Dovizli askerlikten faydalanmak icin odenmesi gereken miktar 10.000 Alman Marki\'dir.
Farkli para birimiyle odeme yapmak isteyenler MSB. liginca her yil ocak ayi icerisinde yayinlanan Alman Marki bazinda diger ulke paralarinin kur listesi cercevesinde odeme yapabilirler.
Her yil yayimlanan kur listeleri o yilin 31 ARALIK tarihine kadar gecerliligini korumakta olup yil icerisinde olabilecek kur degisikliklerinden (artis veya eksilme) etkilenmez.
Yukumlu hangi ulkenin parasiyla odemeye baslamis ise o ulkenin parasi ile odemesini tamamlamak zorundadir.
Yukumluler basvuru esnasinda paranin tamamini pesin odeyebilecekleri gibi 1/4\'unu pesin, kalanini da uc esit taksitte odeyebilirler.
Yukumluler her yil 1 OCAK - 31 ARALIK tarihleri arasinda taksitlerini yatirarak alacaklari banka dekontlarini yerli askerlik subelerine gondermek zorundadir.
Odemeler yurt disindaki T.C. Merkez Bankasi muhabir bankalari araciligi ile yapilir.
Bulunduklari ulkede Merkez Bankasi bulunmayanlarin odemeleri kendileri veya vekilleri adina T.C. Merkez Bankasi\'nda actiracaklari kredi mektuplu doviz tevdiat hesabindan dovizli askerlik ozel hesabina odenmek kaydi ile yapilabilir.
Odemelerde alinacak dekontun uzerinde;
Yukumlunun adi soyadi
Askerlik numarasi
Dogum tarihi
Baba adi
Yerli askerlik subesine ait bilgilerin tam ve dogru olarak yazili olmasi gerekmektedir. Aksi takdirde dogabilecek aksakliklardan yukumlulunun kendisi sorumludur.
Yukarida saydigimiz sure ve sartlar dahilinde odemelerini yapmayan ya da geciktiren yukumlulerin dovizli askerlikten cikarilmasina dair teklifler yerli As.Sb.Bsk.liklarinca MSB. ASAL. Daire Baskanligi\'na iletilir.

DOVIZLI ASKERLIK YASA KAPSAMINDAN CIKARILMA

Dovizli askerlik temel egitimini yapmamak.
Temel egitimi yapsa dahi odeme yukumlulugunu uygun sartlarda yerine getirmemek.
Parasini odemis ve hatta temel egitimini yapmis olsalar dahi yonetmelikte belirtilen sartlari tasimadiklari anlasilan yukumluler kapsam disina cikarilir.
KESIN TERHIS VE YEDEKLIÐE AYRILMA ISLEMLERI

Gecici terhis belgeleri yurtdisina cikarken askerligini yaptigina dair belgedir. Ancak kesin terhis islemi icin kesinlikle kullanilmaz.
Dovizli askerlik hizmetiyle ilgili yukumluluklerini tamamlayan yukumlulerin kesin terhis islemleri yerli askerlik subesi baskanliklarinca yapilir.
Yukumluler terhis kaydini yaptirmak maksadiyla yerli askerlik subelerine muracaat etmek mecburiyetinde degillerdir. Ancak kesin terhisini takip eden yildan itibaren her yil yedeklik yoklamalarini, konsolosluklarindan alacaklari yedeklik yoklama belgelerini doldurarak yerli as. subelerine postalamak suretiyle yaptirmak zorundadirlar.
DOVIZLI ASKERLIKTEN CIKARILMA DURUMUNDA GERI ODEME YAPILMAYACAK YUKUMLULER

Bir aylik temel askerlik egitimini tamamladiktan sonra olen veya askerlige elverisli degildir hastane raporu alanlara.

DOVIZLI ASKERLIKTEN CIKARILMA DURUMUNDA GERI ODEME YAPILACAK YUKUMLULER

Dovizli askerlik hizmeti icin odenmis ve ozel doviz hesabina alinmis dovizler geri odeme yapilmasi gerektiginde "Turk Lirasi" olarak muracaat edilen tarihin kurundan odenir.

Dovizli askerlik hizmeti kapsamindan cikarilanlara; askerlik gorevini, tabi olduklari statulerden biri (yd.sb. erbas/er) ile yerine getirmelerinden sonra
Bir aylik temel askerlik egitimini tamamlamadan odeme safhasinda olen veya askerlige elverissiz hale gelenlere ise, bu durumlarinin belirlenmesi halinde kendilerine, vekillerine veya kanuni mirascilarina yurt icinde gosterecekleri banka hesap numaralarina odenir.
GERI ODEME ICIN BASVURUDA YAPILACAK ISLEMLER

Geri odeme ile ilgili basvurular; yurt icinde yukumlunun yerli askerlik subesine, yurt disinda ise, yerli askerlik subesine iletilmek uzere bagli bulunan konsolosluga bir dilekce ile yapilir ve dilekceye;

Doviz odemesine dair banka dekontu veya dekontlari
Dovizli askerlik hizmeti kapsami disinda tabi oldugu statude (yd.sb, erbas/er) askerlik hizmetini yaptigini gosterir terhis belgesi
Paranin gonderilecegi Turkiye\'deki banka hesap numarasi eklenir.
Bir aylik temel askerlik egitimini tamamlamadan olen ya da askerlige elverissiz hale gelenler icin yukaridaki belgelere ilaveten ;
Olenlerin vukuatli kunye kaydi ve veraset ilani
Askerlige elverissiz hale gelenlerin onayli saglik raporlari eklenir.
Celp tarihleri asagidaki sekilde yeniden duzenlenmistir.

2,3,4 OCAK.............................1 nci donem
1,2,3 NISAN............................2 nci donem
1,2,3 TEMMUZ.........................3 ncu donem
1,2,3 EKIM..............................4 ncu donem

copy/paste ve google a tesekurlerimi sunarim :P

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Nis 04, 2009 12:27 pm

bizde sana tesekkurlerimizi sunuyoruz toktur, ama ordaki sorun 10000 alman marki demisler.. mark kalkali seneler oldu, acaba bilgiler guncel mi ?:@
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Staatsmann » Cmt Nis 04, 2009 4:03 pm

Bir iki hafta once arkadaslarla konusurken 5000 Euro dediler.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Sakura
Mesajlar: 126
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 11:03 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Sakura » Cmt Nis 04, 2009 5:39 pm

Kimler Parali Askerlik Yapabilecek?

Yurtdisinda enaz 3 yil calisan Turk vatandaslari 38 yasin altindaysa 5 bin 112 Euro, 38 yasin ustundeyse 7 bin 668 Euro odeyerek dovizle askerlik yapma hakkini elde edecek.


Yurtdisinda enaz 3 yil calisan Turk vatandaslari 38 yasin altindaysa 5 bin 112 Euro, 38 yasin ustundeyse 7 bin 668 Euro odeyerek dovizle askerlik yapma hakkini elde edecek. Dovizle Askerlik Hizmeti Uygulama Esaslari Hakkinda Yonetmelik Resmi Gazete de yayimlanarak yururluge girdi.

Dovizle Askerlik Hizmeti Uygulama Esaslari Hakkinda Yonetmelik Resmi Gazete`de yayimlandi. Yonetmelik, dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak icin basvuran yukumlulere iliskin duzenlemeleri ve bu yukumlulerle ilgili islem yapacak kurum ve kuruluslarin gorev ve sorumluluklarini kapsiyor.

KIMLER BASVURABILECEK?

Yonetmelige gore, dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yukumlulerin, durumlarini ispata yarayan belgeleri bagli olduklari konsolosluklara ibraz etmeleri gerekiyor. Bir meslek veya sanati icra eden kisi, bulunduklari yabanci ulke mevzuatina uygun bir sekilde oturma veya calisma iznine sahip olarak isci veya isveren tanimi disinda kalan herhangi bir meslek veya sanati, en az toplam bin 95 gun sureyle fiilen yabanci ulkede bulunmak suretiyle icra ettigini resmî belgelerle kanitlayan, ucretini yabanci ulke parasi olarak alan ve dovizle askerlik yukumlulugu suresince bu durumu devam eden yukumluler dovizle askerlik hizmetinden yararlanabilecek.

CELP DONEMI

Millî Savunma Bakanligi tarafindan tespit edilecek esaslara gore yukumlulerin temel askerlik egitimine sevk edilecekleri baslangic ve bitim tarihleri Genelkurmay Baskanligi tarafindan belirlenecek.

Dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak icin yabanci ulkede en az bulunma suresi de soyle belirlendi:

Yukumlulerin, yabanci ulkelerde oturma veya calisma iznine sahip olarak calismaya basladiklari tarihten itibaren, basvuru tarihine kadar, herhangi bir nedenle yurticinde gecirilen sureler haric olmak uzere, yabanci ulkelerde fiilen bin 95 gun bulunma sarti aranacak. Isciler, bulunduklari yabanci ulke mevzuatina uygun bir sekilde oturma veya calisma iznine sahip olarak bir isveren ile yapilan hizmet akdine gore en az toplam bin 95 gun sureyle fiilen yabanci ulkede bulunmak suretiyle meslegini icra ediyorsa, ucretini yabanci ulke parasi olarak aliyor ve dovizle askerlik yukumlulugu suresince bu durumu devam ediyorsa dovizle askerlik hizmetinden yararlanma hakkina kavusacak. Yurtdisinda yasayan isverenler icin de ayni sartlar gecerli olacak.

KIMLER YARARLANACAK?

Yonetmelik de dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyenlerde aranacak sartlar soyle siralandi:

- Her ne sebeple olursa olsun yurticinde gecirilen sureler haric olmak uzere;

- Oturma veya calisma iznine sahip olarak isci, isveren sifatiyla veya herhangi bir meslek ya da sanati icra ederek en az toplam 1095 gun sure ile yabanci ulkede fiilen bulunmak,

- Bir hizmet akdine dayanarak, yabanci ulkede kurulu sirketlere bagli yabanci bandirali gemilerde ve yabanci ulkelerde, en az toplam 1095 gun sure ile fiilen gemi adami olarak calismak,

- Donemlik askerlik hizmeti disinda diger askerlik hizmet sekillerinden biri ile yurticinde silah altina alinmamis olmak,

- Dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak icin Kanunda gosterilen doviz miktarini, 38 yas siniri icinde bulunanlar icin 5.112 Euro veya karsiligi yabanci ulke parasini 38 yasini doldurduklari yilin 31 Aralik tarihine kadar odemek ve basvuru islemlerini tamamlamak,

- 38 yas sinirini asanlar icin 7.668 Euro veya karsiligi yabanci ulke parasini basvuru sirasinda pesin olarak odemek ve basvuru islemlerini tamamlamak,

- Yukumluluklerin devami suresince yurda kesin donus yapmamak,

- Basvuru esnasinda ve yukumluluklerin devami suresince yabanci ulkedeki statusunu muhafaza etmek,

- Temel askerlik egitimine; 38 yas siniri icinde basvuranlar icin en gec 39 yasini doldurduklari yilin en son celp doneminde, 38 yas sinirini asanlar icin en gec basvuru islemini tamamladiklari tarihi takip eden ilk veya ikinci celp doneminde baslamak, sartlari aranir.

- Dovizle askerlik hizmetinden yararlananlar, kalan taksitlerin tamamini odemek ve temel askerlik egitimini yapmak suretiyle, basvuru sirasinda belirlenen odeme suresinden once kesin donus yapabilirler.

- Dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak icin gereken yukumluluklerini tamamlamadan yararlanmaktan vazgecenler, yabanci ulkelerde resmî gorevle bulunanlar veya ucret, maas veya yolluklarinin karsiligi yurticinden transfer edilenler dovizle askerlik hizmetinden yararlanamayacak.

ODEMELERDE EURO ESAS ALINDI

Yonetmelikde, dovizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyenlerin odemelerini Euro uzerinden yapmasi istendi. Euro para birimini kullanmayan, ancak paralari konvertibl olan ulkelerde calisan ve ucretlerini bu paralarla alan yukumluler icin odemelere esas olacak para cinslerinin tespiti ile odenecek pesin veya taksit miktari Millî Savunma Bakanligi tarafindan tespit edilip yayinlanacak. Bunlarin odeyecekleri toplam doviz miktari ve taksit miktari, Euro tutarinin her mali yilin ilk mesai gunundeki Turkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi kuruna gore hesap edilecek karsiligi kadar olacak.

Guncel hali bu

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Nis 05, 2009 12:29 am

sagol sekerim eline saglik.. 1095 gun kac sene yapiyo :D

bi de acaba, ogrenciyken calistigim sayiliyormu.. yoksa okul biter bitmez gidiyim yapiyim geliyim..
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Sakura
Mesajlar: 126
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 11:03 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Sakura » Pzr Nis 05, 2009 3:31 am

soole yap start >Alle Programme > Istanbulda adami yutar da rechner i tikla ..yuh adam kac sene yapio diie soru :D

Hic sanmiyorum okurken ki zaman icindeki isin dahil oldugu oole olsa bile okudugun bolumle olmasi gerekir deerim aman ne biliyim ..Sonucta bende bilmiyom...Ac ara sor konsoloslugu sana vercegim hesaba havale et parayi gerisini ben ayarlarim :P :):p

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Jamir » Pzr May 03, 2009 5:50 am

Arkadaslar tum yazilanlari okudum umarim universite sonrasi icin hersey istediginiz gibi seyreder... ama konudan biraz sapilmis gibi yada herkes universiteden sonra hemen is bulmus gibi nerde kalacagini tartisiyor =) Cogunuz almanyada okuyorsunuz ve bizlerde yaniniza gelmeye calisiyoruz bu bana cogu kisinin elde edemeyecegi bir firsat gibi geliyor yoksa pembe hayallermi kuruyorum... almanyada okuyanlari kaparlar gibi geliyor bana yoksa cok farketmezmi tabi bir suru istisnai durum var ama ...

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39340
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Physiker » Sal May 12, 2009 4:57 pm

herkesin kendi kafasinda kendine gore hayalleri planlari var elbette.. ben de bayagi git geller yasadim ilk geldigimde kesinlikle aklimda burda kalmak vardi ama burdaki sosyal hayatin sifirligi herseyin artik vergi olmasi ve ne kadar yukselirsen yuksel alninda hep bi " yabanci " damgasinin olmasi turkiye ye sicak bakmami sagladi.. ama kesinlikle okul bittikten sonra almanya da 3-4 yil en azindan calismak istiyorum.. hem bu sayede yurt disi meslek tecrubesi elde etmis olurum hem de 3 yil calisanlara bedelli askerlik hakki doguyor =) ama tabiki turkiye de cok iyi bi is bulmadan gidecek kadar da cilgin degilim.. ama bakalim bulabilecekmiyiz..

mavisim
Mesajlar: 124
Kayıt: Cum Eyl 17, 2010 9:55 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen mavisim » Pzt Kas 21, 2011 1:58 am

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:

iyi de ben newyork dami yasayim yoksa istanbulda mi diye sormuyorum =) .. ama istanbul kadar berbat bi sehir gormedim omrum boyunca.. funder, sen nasil oldu da bu dediklerimi 15 yildir basina gelmemis, sasiyorum ya onu yapanlardandin ya da farkina varmadin =) .. 25 km lik bi yolu hic ist da 1.5 saat de gitmedin mi ? veya sevgilinle kizkulesine oturdugunda artik gelip giden sana biseyler satmaya calisan zorla, hatta elini zorla tutup falina bakayim diyen ya da sokakta dururken bi dilenci gelip para istediginde, bozuk olmadigindan dolayi cikartip 50 euro veremediginde dilencinin sana dumduz kufur etmesi, onu da gectim insanlarin asiri derecede kabaligi vs. vs.. vs.. almanyanin her yeri ayni diyen bi kac abuksubuk vardi, onlara soruyorum .. sizce ist un heryeri ayni degilmi ? :D bi denizi bogazi var , baska ? goze cok cirkin gorunen farkli farkli binalar.. orda yasarken bunlar hep gozunun onunde ve benim icin cevre ve yapilanma altyapi falan filan cok onemli, sayet orda yasayacaksam.. yoksa mimari acidan incelemek istanbulun varos goruntusunu, mimar sinan bile kacip adini goethe olarak degistirirdi yasasaydi bu donemde =)

peki hic dikkat ettiniz mi , dunyanin hangi ulkesinde ( moskova disinda ) bu kadar yogun nufus var ? dunya da en cok tecavuzun kapkacin , sapikligin cinayetin , trafik kazasinin oldugu yer.. bunlardan rahatsiz olmuyorsaniz diyecegim bisey yok.. cikmaz demeyin sansinizi deneyin, bigun size de vurabilir piyango;)[/quote]

Bu kadar net anlatilabilirdi.

Yd\'da okuyup ornegin muhendis olmus birisinin(yd da is bulmasina ragmen) Tr e donmesini ben anlayamiyorum.
Turkiye ne yazik ki giderek karanliga gomuluyor,iyiye gittiginden bahsedilen veriler ne yazik ki sisirme,uni.sinav sorulari bile caliniyor..

Insan yasaminin degeri olmayan,egitimsiz insanlarin bol oldugu,gelismesine en az 100 sene daha olan bir ulke burasi.Bilginizin egitiminizin emeginizin ve en onemlisi yasaminizin hicbir degeri yok!Yeni jenerasyonlari kalifiye yetistirmek sureti ile buradan medeniyete kacirmaya calisiyoruz..Aci ama gercek karanlik giderek koyulasiyor ve ne yazik ki hava ve gunesle hersey olmuyor..
Degismeyen tek sey degisimdir!

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanya da Universite, peki ya sonra ?

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Kas 21, 2011 3:25 am

[quote]mavisim tarafindan yazilan metin:

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:

iyi de ben newyork dami yasayim yoksa istanbulda mi diye sormuyorum =) .. ama istanbul kadar berbat bi sehir gormedim omrum boyunca.. funder, sen nasil oldu da bu dediklerimi 15 yildir basina gelmemis, sasiyorum ya onu yapanlardandin ya da farkina varmadin =) .. 25 km lik bi yolu hic ist da 1.5 saat de gitmedin mi ? veya sevgilinle kizkulesine oturdugunda artik gelip giden sana biseyler satmaya calisan zorla, hatta elini zorla tutup falina bakayim diyen ya da sokakta dururken bi dilenci gelip para istediginde, bozuk olmadigindan dolayi cikartip 50 euro veremediginde dilencinin sana dumduz kufur etmesi, onu da gectim insanlarin asiri derecede kabaligi vs. vs.. vs.. almanyanin her yeri ayni diyen bi kac abuksubuk vardi, onlara soruyorum .. sizce ist un heryeri ayni degilmi ? :D bi denizi bogazi var , baska ? goze cok cirkin gorunen farkli farkli binalar.. orda yasarken bunlar hep gozunun onunde ve benim icin cevre ve yapilanma altyapi falan filan cok onemli, sayet orda yasayacaksam.. yoksa mimari acidan incelemek istanbulun varos goruntusunu, mimar sinan bile kacip adini goethe olarak degistirirdi yasasaydi bu donemde =)

peki hic dikkat ettiniz mi , dunyanin hangi ulkesinde ( moskova disinda ) bu kadar yogun nufus var ? dunya da en cok tecavuzun kapkacin , sapikligin cinayetin , trafik kazasinin oldugu yer.. bunlardan rahatsiz olmuyorsaniz diyecegim bisey yok.. cikmaz demeyin sansinizi deneyin, bigun size de vurabilir piyango;)[/quote]

Bu kadar net anlatilabilirdi.

Yd\'da okuyup ornegin muhendis olmus birisinin(yd da is bulmasina ragmen) Tr e donmesini ben anlayamiyorum.
Turkiye ne yazik ki giderek karanliga gomuluyor,iyiye gittiginden bahsedilen veriler ne yazik ki sisirme,uni.sinav sorulari bile caliniyor..

Insan yasaminin degeri olmayan,egitimsiz insanlarin bol oldugu,gelismesine en az 100 sene daha olan bir ulke burasi.Bilginizin egitiminizin emeginizin ve en onemlisi yasaminizin hicbir degeri yok!Yeni jenerasyonlari kalifiye yetistirmek sureti ile buradan medeniyete kacirmaya calisiyoruz..Aci ama gercek karanlik giderek koyulasiyor ve ne yazik ki hava ve gunesle hersey olmuyor..[/quote]


Anlasildi Turkiye\'yi tamamen topyekun tasviye etmek lazim sanirim...
Herkes kacsin ! Gemi batiyor ! Olduk, bittik, mahvolduk , cocuklarim kacsin ,gencler kacin ,aydinlar kacin , muhendisler terk edin ulkeyi ,medeniyete kacin ! Isiga kacin ! Kacin ,kacin kara delik buyuyor ,yutacak bizleride !

:)

Belki o Almanya\'da okuyup muhendis olmus ve sonradan Turkiye\'ye donen birisi su sozleri okumustur ;

\'\' Sizleri birer kivilcim olarak gonderiyorum; alevler olarak geri donmelisiniz. \'\'

Bu kadar karamsar olmayi yanlis buluyorum ;
Kaldi ki Almanya\'da dogmus buyumus ve akademik kariyer yapmis kisiler her yil daha da artan bir rakamla Turkiye\'ye geri donuyorlar.
http://www.welt.de/politik/ausland/arti ... hland.html
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Cevapla