Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

120 Gun Calisma iznini Asmak

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
hurricane
Mesajlar: 30
Kayıt: Pzt Kas 29, 2010 11:03 pm

120 Gun Calisma iznini Asmak

Mesaj gönderen hurricane » Prş Eyl 13, 2012 7:15 pm

Arkadaslar, ben su zamana kadar 56 tam gun 86 da yarim gun (saat hesabina gore haftalik 20 saat=5 yarim gun) calismisim bu da demek oluyor ki geriye 42 yarim gun (21 tam ediyor) calisma iznim kalmis.

Yeni bir ise girecegim simdi ama isvereni kagit ustunde calisma saatim ve saat ucretimde oynama yapma hususunda ikna edebilecegimi dusunmuyorum, firma buyuk firma.

Auslaenderbehorde ile bu konuda tecrubesi olan var mi? Misal yeni baslayacagim iste hic calismamisim gibi o belgeleri hic bir zaman bulastirmasam (yeni kanuni duzenlemenin de isiginda) benim ne kadar emeklilik sigortasi odedigim ortaya cikar mi? Su anda elimde yalnizca Finanzamt\'tan zamaninda aldigim Bescheinigung ve calistigim her ay icin de Verdienstabrechnung dokumlerim var. Auslaenderbehorde farkli bir kagit isteyerek (misal emeklilik sigortasiyla alakali) ne kadar calistigimi ogrenip beni magdur edebilir mi? Yuksek lisans yapiyorum ve ileride Alman vatandasligi da dusunuyorum, bu calistigim aylarin hepsini saydirarak vatandas olmam daha kolay olurdu ama napalim...

Bu konuda tecrubesi ya da bilgisi olanlardan haber bekliyorum. Haa unutmadan ekleyeyim Nisan ayinda Behorde ile buyuk sikintilar yasadim, pasaportumu kilitleyip calisma oturma ne iznim varsa hepsini iptal ettiler de hocalardan imzali kagit alarak kurtarabildim pasaportu ve Aufenthaltstitel\'i. Bir memurla da bi kufurlesmedigimiz kaldi :)

Bu bilgiler isiginda degerlendirilebilir durum :D

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

120 Gun Calisma iznini Asmak

Mesaj gönderen Physiker » Cum Eyl 14, 2012 11:16 pm

herhangi bir degisilik yapamazsin maalesef.

ybrk
Mesajlar: 157
Kayıt: Prş Tem 15, 2010 12:09 pm

120 Gun Calisma iznini Asmak

Mesaj gönderen ybrk » Cmt Eyl 15, 2012 11:44 am

120 gun ekstra bir izne tabii olmadan calisma suresi. Daha fazlasina ihtiyacin varsa yabancilar dairesi ile gorusebilirsin. Ancak bildigim kadariyla boyle durumlarda yabancilar dairesi tek basina karar vermiyor. Ilk once basvurunu olumlu gormeleri lazim, ondan sonra calisma dairesinin onayi gerekiyor. Onlarin da cesitli degerlendirme kriterleri var, aldigin maastan, yaptigin ise, Alman is piyasasinin sana ihtiyacina kadar vs. bakiyorlar.

Ancak daha once papaz oldugun adamlarla bu islere girmeni onermem. Heleki ileride burada kalmayi dusunuyorsan, oyle yabancilar dairesinden belge-bilgi saklama gibi islere hic bulasma. Yabancilar dairesinin hakkinda ne tur bilgilere ulasabildigini bilmiyorum ama tahminim isterlerse senden belge istemeden de herhalde bir sekilde seninle ilgili bilgilere ulasabilirler.

Unutma ki ileride okul bitince is buldugunda almak isteyecegin oturma ve calisma izinleri yine yabancilar dairesi ve calisma dairesinin elinde.

Cevapla