Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Hakkinda Cok Onemli...

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Turkisch38
Mesajlar: 19
Kayıt: Cum Şub 13, 2009 1:03 pm

Vize Hakkinda Cok Onemli...

Mesaj gönderen Turkisch38 » Cmt Şub 14, 2009 4:00 pm

1974 dogumluyum.2002 de 4 yillik tarih bolumunu bitirip,Ankara da 5 ay 480 saat Alman Kulturden Almanca dersi aldim.Almanyadaki Universitelerle yazisip,Erlangendeki Universiteden onkabul aldim.Babam kefil oldu.Bloke hesap gostermedim.
2003 mart ayinda vizeye basvurdum.5 gunde vizem cikti ve Almanya ya gittikten sonra orada dil kursu,evi ayarladim.
8 ay dil kursuna gidip kacak calistim.Ailevi problemler oldu ve 2003 kasimda Turkiye ye geri geldim.
3 yildir Kayseri de devlet dairesinde sozlesmeli isci olarak calisiyorum.Tekrar Almanya ya Dil+Master icin gitmek istiyorum.
Gerekirse bloke hesapda acarim.Evliyim ama cocugum yoktur.
Size sunu sormak istiyorum.Universitelerle yazisip on kabul alsam ve oradaki dil okullarindan birine en az 3 aylik kayit yaptirsam tekrar vize alip oraya gitme sansim varmidir?2003 de aldigim Alman Kulturun (Goethe Institut Ankara) 480 saatlik katilim belgesi hala gecerli olurmu ve Almanyadaki Universiteler bu belgeye bakarak bir on kabul belgesi gonderirlermi sizce?

Amacim DSH yi gecerek orada master yapmak ve esimle orada is bularak yasamaktir.
Biliyorum sozelci olunca DSH sinavi cok zor olacak ve Almanyada isdsizlik fazla,eskisi gibi degil.Ama ben herseye raziyim.Gozum kara yani.
Vize alma sansim ve DSH\'yi gecersem Universiteye girince esimide yanima alma sansim varmidir?
Daha once gidip de DSH\'ya girmeden geldigim icin verilen sansi sanki degerlendirmemisim gibi gorunuyor.Hatta Ankaradaki Danisman Firmalar artik eskisi gibi Almanya’nin ogrencilere vize vermedigini,cok zorladigini soyluyorlar.Belkide Almanya’daki okullardan dil kursu kaydi icin fazla komisyon alamadiklarindan boyle diyorlar.
Ama DAAD\'a gittim.Ordakilerde bana gerekli evraklar ve bloke hesabi halledersem yasimin,evli olmamin ve devlet dairesinde calismamin problem olmayacagini soylediler.Vizemin cikabilecegini soylediler.
Isyerimden donecegime dair izin belgesi sartmidir veya devlet isinde calismam,yasim,evli olmam dezavantajmidir?
Gercektende yas bence problem olmamali.Her yasta insanin okuma ozgurlugu olmasi lazim.
Sizce bu sartlarimla Vize alma ve oraya gidebilme,sonradanda DSH\'yi gecip Universiteye girersem Esimide yanima alma sansim varmidir?
Sizden en kisa zamanda bilgiler gondermenizi rica ediyorum.Mail adresime mail olarak gonderirseniz cok memnun olurum.
Belkide vereceginiz bilgiler benim gelecegimi degistirecektir.

Saygilarimla... BARIS SEYYATOÐLU.

Turkisch38@gmail.com
Barissoglu@hotmail.com
Barissoglu@yahoo.co.uk

der Nordostwind
Mesajlar: 678
Kayıt: Cmt Eki 25, 2008 12:20 pm

Vize Hakkinda Cok Onemli...

Mesaj gönderen der Nordostwind » Cmt Şub 14, 2009 4:17 pm

MERHABA Abicim bildigim kadariyla sana cvp vermeye calisacagim. Almanyada okumak icin dsh sinavini gecmen gerek. veya buna alternetif olarak TRde ve bircok ulkede testdaf sinavina girebilirsin. Egerki almancana guveniyorsan suan TRde testdaf sinavini deneyebilirsin almanyaya gitmeden. ne de olsa girmek sinirsiz.
Almanca gittigin kurs unilerde ise yarar cunku kimi uniler dil kursuna baslamak icin belirli bir saat almanca gorme sarti koyuyor. oylelikle dsh kursuna baslayabiliyorsun diye biliyorum.
egerki almanyada garantor olacak biri yoksa tanigin falan orda bir bankara 7000 euro civari bir para yatirman gerek bloke hesap olarak. egerki dil kursu vizesini alip, dsh gecersen ve bir universitede ogrenimime baslarsan esini hemen alamazsin. cunku okuduklarima gore almanyada okulu bitirdikten sonra 2 yil icinde is bulman gerek oturum alman icin.. oturum aldiktan sonrada belli bir suren var diye biliyorum.

vize icin ( ogrenci adayi vizesi) almanyada bir dil kursuna kayit yaptirarak veya bir universiteden sartli kabul alabilirsin. tabiki diger istenenleride tam olarak yerine getirirsen. bunla ilgili bilgiler forumda yer almakta.
Allah yardimcin olsun...

Thehelys
Mesajlar: 108
Kayıt: Cum Ara 19, 2008 4:08 pm

Vize Hakkinda Cok Onemli...

Mesaj gönderen Thehelys » Cmt Şub 14, 2009 9:08 pm

Eger almanyaya gidersen zaten ogrenci vizesi ve akabinde ogrenci oturumu alacaksin. ogrenci oturumu ile esinizide almanyaya goturebileceginizi zannetmiyorum. Ustelik esinizinde sizin yaniniza gelebilmesi icin oncelikle basit almanca bilgisi olmasi gerekiyor diye biliyorum. Cunku aile birlesimi icin evlenip gitmek isteyen es\'ler suan bir almanca sinavina tabii tutuluyor konsolosluklarda.. ama tabi oraya gidip universite egitimi sonrasinda bir iste olursan.ve sinirsiz bir oturum alirsan kendine ait kiralik bir evin ve belirli duzenli ucretli bir isin olursa. esiniz icinde almancasi olursa sanirim bu sekilde goturebilirsiniz. yada esinizde egitim icin basvurup o sekilde vize alabilir.isin devlet dairesinde sozlesme oldugu icin bunu karistirmana gerek yok sanirim. sonucta bloke hesap ve masterin olduktan sonra bunun sana bi faydasi ve dezavantaji olup olmayacagi belli degil.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Vize Hakkinda Cok Onemli...

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzr Şub 15, 2009 3:24 am

Tekrardan universitelerle yazisip kabul alabilirsin ayni sekilde dil kursunada yazilabilirsin..Sitemizde Alman Universite tanitimlari bulunuyor ve kayit tarihleri yazisma adresleri hepsi mevcut..
Daha once Vize alman cok iyi,tekrar vizeye basvurusan 2003\'te ki geri donusunu anlatirsin \'\' ailevi sorunlar sebebiyle\'\'
Goethe Institut\'ten aldigin belge gecerli hala..Hic Almanca bilmedende kabul veren unuversiteler var 400 saat isteyende var sitemizde bulabilrisin bilgileri..
Esini yanina alma sansin yok malesef..! Alman Vatandasi olman lazim..Veya ogrenci degilde isci oturumu..
Turkiyede bir yerde calisiyor olman avantajj..Turkiye\'ye geri donecegini ima edebilir..Belge istemezler buyuk ihtimal.
Evet eskisi gibi kolay vize vermiyorlar artik heleki sen 5 gunde almissin nasil aldin sasirdim..En az 3 hafta en fazlada 2 ayi bulan bile var..
Yas sorun olmaz..

Ancak artik ya garantor istiyorlar (Almanya\'dan yada 7716 Euro \'uk Alman Banka\'sinda Bloke Hesap..
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Cevapla