Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Essen de DSH ya girmeyin!

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39422
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Essen de DSH ya girmeyin!

Mesaj gönderen Physiker » Cmt Haz 30, 2012 8:06 pm

Essen de son yillarda dsh sinavinda yasanan organizasyon bozukluklari artik 22 haziran da ve bugun son bulan sozlu sinavla beraber had safaya ulasti.

Ilk olarak kayit sisteminde sacma sapan bir degisiklik getirildi. Universite ozel olarak dsh burosu acti ve bu buronun basina da bir donemler Rheinland Privatschule Essen de ogretmen olarak calisan Ashwini Kakodkar diye bir bayani getirdiler. Fakat mail sistemi disinda herhangi bir iletisim kaynaklari yok. Mail attiginzida da 3 gun sonra donus yapiliyor.

Kayitlar artik universitenin ortak calistigi dil kurslarinda yapiliyor. Ornegin Rheinland Privatschule, IBZ gibi okullarda kayit yaptiriyorsunuz. Kayit yaparken 110 euro oduyorsunuz ve bu parayi okullar kayit suresi bitince universiteye havale ediyor. Bu durumda ogrenciler ne parayi odediklerine dair bir fatura veya sinava kayit olduklarina dair herhangi bir belge alamiyorlar.

Sinav gunu gelip cattiginda ise organizasyon bozukluklari iyice su yuzune cikiyor. Sinav tek bir salonda yapiliyor. Son yapilan sinavda beklenilenden cok fazla basvuru yapildigi icin ogrenciler sirada sikisarak oturmak zorunda kaldilar. Bunun disinda oturacaginiz yerler onceden belirleniyor ve sinav horvestehen le basladiginda ya arkadan okunuyor ya da onden. Sayet arkadan okunursa onde oturanlar, onden okutulursa arkada oturanlar tam olarak duymuyorlar. Ayni sorunu 5 yil once kendim de yasadim ve ilk okumada hic bir sey anlamamistim.:)

Bunun disinda bazen sinav kagitlarinda veya oturdugunuz yerlerde isimlerinizin yanlis yazildigi durumlar olabiliyor. Tabiki alacaginiz sertifikada da isimler yanlis yaziyor haliyle.

Sinavin ise hic ara verilmeden 4 saat boyunca yapilmasi ise ayri bir sorun. Horvestehen den sonra butun sorular dagitiliyor ve 4 saat icinde diger butun bolumleri de kendin yapabilirsin.

Son sinavda ozellikle kopya olayi oldukca yaygindi. Insanlar nerdeyse ust uste oturdugu icin birbirine bakip yapanlar, hatta sinavda telefonla konusanlar hersey vardi. Bunun disinda ogrenciler ornegin sinav sirasinda wc ye gittiginde disardaki herkesle gorusebiliyor. Hatta son sinavda disarda bekleyen bir arkadas, sinavdaki bir ogrenciyle wc de gorusmusler ve sinav hakkinda muhabbet bile etmisler.:) Bunlar bir cogunuza avantaj gibi gorunebilir ama sonucta size zarari bile dokunabilir(yaninizdaki kisinin kesin bildiginin bir garantisi yok sonucta).

Bununla da bitmiyor tabiki, 22 haziran da yapilan yazili sinavda, sozlu sinavin 28 mart da yapilacagini soylemisler baslangicta ogrencilere.:) Tarih olarak bile dogru duzgun bir organizasyon yapamiyorlar. Ayrica sinav kagitlari gayet karambole basilmis. Ornegin sinav kagidinda textproduktion icin yazilacak olan grafigi o kadar sacma bir yere koymuslarki, sinavin sonunda grafigi fark eden arkadasimiz bile var.

Son sinavda en sinir bozucu olay ise, bir kac arkadasimizin sozlu sinav tarihi nedeniyle mahdur olmalari. Kayitlar baslarken sozlu sinavin 29 haziranda olacagini soylemislerdi. Bir kac arkadasimiz da isi garantiye almak icin 30 hazirandaki dortmund dsh ya kayit oldular. Fakat yukarda da degindigim gibi, beklenilenden fazla basvuru oldugu icin sozlu sinav tarihlerine sonradan 30 hazirani da eklemisler. Tabiki bu durumda ayni gun dortmund da sinava girecek olan arkadaslarimizin sinavi yandi. Bu arkadaslar gerek maille gerekse kisisel olarak gidip sinavlarinin 29 temmuz a kaydirilmasini rica etmelerine ragmen bu istekleri, ozellikle dsh burosunun basinda bulunan ve kendini cok disiplinli bir alman olarak sergilemeye calisan ashwini hanim tarafindan gayet kaba sekilde red edilmis:).

Rezillikler bununla da bitmiyor tabiki. Ornegin sinava yaklasik 150 ogrenci katiliyor. Bu 150 ogrencinin sinavlari 4 kisilik sinav komitesi tarafindan 3 gunde nasil okunup sonuclar yayinlaniyor orasi da cabasi. Son sinavda basvuru sayisi fazla oldugu icin 5 gun surdu ve sonuclari gece yayinladilar.

Ayrica yazili sinavdaki sonuclari aldiginizda, dsh 1 mi yoksa sinavi gectinizmi bilmiyorsunuz. Sadece sozlu sinava girmeye hak kazananlari ve kazanmayanlari acikliyorlar. Ornegin dsh 1 belgesi hic bir isine yaramayacak bir ogrenci de sozlu sinavi buyuk bir merakla bekleyip, genel sonucu sozlu sinavdan sonra ogrenmek zorunda kaliyor.

Yukardaki sorunlara sinava girip cikan arkadaslarin da ekleyecekleri vardir elbette. Benim aklima gelenler su anda bunlar. Bu sebeplerden oturu kesinlikle ama kesinlikle Essen deki dsh sinavina girmemenizi tavsiye ederim.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Essen de DSH ya girmeyin!

Mesaj gönderen technonur » Cmt Haz 30, 2012 8:56 pm

1) dakka basi tuvalete gidip gelenlerin sesi
2) bazi okuzler en onde bulunan yerden geciyorlar orasida tahtadan yapilmis tam sorulara daliyosun savas cikmis gibi paldir kuldur sesler geliyor
3) masalar o kadar kucukku yanindaki adamin masasini isgal etmek icin savas veriyosun resmen :D
4) hangi bolumden kac puan aldik hicbirsey goremiyoruz ben dsh ya 2 kere girdim bir hannoverde bide son olarak bu sinava ve diyebilirim hannover bunun yaninda 5 yildizli otel kalitesinde disiplin tam hersey duzenli kisacasi esseni hic tavsiye etmem ayrica ashwinin yaptigi ney 4/4luk olmus ki bu olsun

ayrica arkamda oturan bi turk kizi vardi kopyanin anasini aglatti burdan onu tebrik etmek istiyorum son dakka kala bana bagirarak onur su sorunun cevabini ne yaptin deyince sok oldum ulan diyorum bu beni nerden taniyor :D

Nsb
Mesajlar: 39
Kayıt: Sal Eyl 08, 2009 11:30 am

Essen de DSH ya girmeyin!

Mesaj gönderen Nsb » Cmt Haz 30, 2012 10:46 pm

Gurkan soylenebilecek herseyi soylemissin. Bende kimseye tavsiye etmiyorum Essen da DSH ya girmeyi arkadaslar. Oturma plani yanyana birer bosluklu ve on grupta oturanlarla arka grupta olanlarin arasinda da bir basamak bosluk vardi. Sonra " fazla kisi " olunca benim arkamdaki sira doldu yanimdaki kizla kol kola sinav yaptim. Sinav kagidim halka acikti resmen. Diger bir yanimdaki arkadasta rahatlikla calan telefonunu acabildi sok icinde izledim olanlari. Sinavin DSH1 mi 2 mi oldugunu aciklamamalari ekstra bir sorun benim icin. Eger aciklamis olsaydilar belki de sozlu sinavi iki gune bolmek zorunda kalmayacaklardi DSH1 alan ve sozlu sinava girmek isteyen ogrenciler yada girmek istemeyen ogrenciler maille durumlarini bildirebilirlerdi boylelikle Dortmundta sinavi yanmicakti kimsenin. Organizasyon ve sinav kagidi benim icin butunuyle hayal kirikligiydi... Umarim bu yetki ellerinden alinir ! :@

yildiz20
Mesajlar: 39
Kayıt: Sal Mar 22, 2011 4:01 pm

Essen de DSH ya girmeyin!

Mesaj gönderen yildiz20 » Pzr Tem 01, 2012 3:24 am

bundan onceki dsh ashwini %80 basari dorunce biseylerin normal olmadigini anladi sinavda kopya falan filan heryerde var fakat sinavi zorlastirmislar sistemi hannover benzetmeye calismislar ve kontrol edlilirken cok keyfi kontrol edildigi taratariyim. isin en iyisi ver bi yakinina girsin sen yerine yazsin sende sterss cekip durma. fakat aswini evlendikten sonra olsa gerek ne berbat sinavini yapti oranlari soylemiyorlar fakat gecenlerin %60 dsh1 ozellikle sordum orani hesaplamadik olayina geliyo hep.
neyse herkese gecmis olsun.

essen dsh sistem oturtamaz en iyisi biraz iyi calisip hannoverda sinavi vermektir. sistem en azindan standart

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Essen de DSH ya girmeyin!

Mesaj gönderen bjk_oguz » Pzt Tem 02, 2012 10:30 am

Daha da girmem zaten Essen\'da.Physiker sinava girmis gibi herseyi soylemis zaten.Rezillik once oturma plani ile basladi.Sonra tarih hakkindaki yanlis bilgilendirmelerle devam etti ve yarim saat gec basladik sinava.4 saat boyunca tak tuk ayak sesleri dinledik.Kopya da cabasi.Arkadasinla ayni anda wc ye git cevabi biliyorsa soylesin sana o misal :) Zaten ne tur soru gelecegi belirsiz biyer, internette ornekleri bile yok.Uzun lafin kisasi Dsh ya Essen\'da girip paraniza yazik etmeyin bizim gibi :)

yildiz20
Mesajlar: 39
Kayıt: Sal Mar 22, 2011 4:01 pm

Essen de DSH ya girmeyin!

Mesaj gönderen yildiz20 » Pzr Tem 15, 2012 6:18 pm

1)essen dsh girin soyadi sizinle tutan bir akrabaniz varsa direk gecersiniz. yanyana oturuyorsunuz. biraz fazla para odersiniz sadece
2)kopya cekmek serbest a2 sevisesinde dsh alma sansiniz
baska yerde yok.
3)sinav anmeldung olma cok kolay
4)yerinize istediginiz birini sokabilirsiniz mundlich dahil kontrol yok gibi. %99 yakalanmaszsiniz ki yapan cok
5)mundlich prufunglari genelde turkistikteki hocalar yapiyor. buyuk ihtimalle gecersiniz cok iyiler
6)tabi bunllarin hicbirini yapamiyorssaniz ve almancanizda iyi degilse essende gIrmeyIn geCme sansInIz yok:)

Cevapla