Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Uni Erlangen .Gittim konustum.Deneyimlerim...

Bayern eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
prodigysrcan
Mesajlar: 106
Kayıt: Prş May 14, 2009 5:17 pm

Uni Erlangen .Gittim konustum.Deneyimlerim...

Mesaj gönderen prodigysrcan » Cmt Haz 26, 2010 6:58 pm

Bugun uni erlangenin(nurnberg) butun bolumlerini hemen hemen gezdim.Allahtan bircok bolum sehrin tam ortasinda ve benim istedigim bolumde bunlarin icinde.Universite iyi gibi aklimdaki sorulari sordum ilgilendiler zaten benim bildigim seyleri bide onlardan duydum tasdik etmis oldum :)

Simdide sorunlara gelelim.Kardesim nasil bir sehir bu yaw..Mesela hava bugun superdi bide cumartsi diye aha dedim dolar tasar heryer ama nerdeeeeeeeee.

Sokaklarda insanlar var biraz tamam ama hava iyi insanlar soguk.Sokaklarda ses cikmiyor sadece bisikletin cikardigi sesler 1 hafta oldu geleli buraya simdiden sapiticam gibi.

Ustelik benim imkanlarda iyi..Yani araba var super,dayimlarin yannda kaliorum evleri super..bla bla bla..Ama arkadas olmayinca kaldim ole sap gibi.Sadece dayimin takildigi kahvedeki turkler var e onlarda yasli basli tipler.Almancam mukemmel olmadigi icin birsey yapamiorum..2 sene amerikada kaldim ingiliyce konusim diorum ya tenezzul etmiolar yada bilmiolar.

Tamam heryer guzel sokaklar biblo gibi heryer tertemiz felan filanda yaw istersen havada uc yinede disari cikinca egerki iyi zaman geciremiosan cok kotu oluyor :(((( Naapacam bilmiorum...

duffie
Mesajlar: 142
Kayıt: Pzr Kas 15, 2009 12:11 pm

Uni Erlangen .Gittim konustum.Deneyimlerim...

Mesaj gönderen duffie » Çrş Ağu 11, 2010 4:17 pm

Bayern icin (Munih haric) hep kotu izlenimler duyuyorum. Bende Bayreuth dan kabul aldim ama insanlarin soguk ve kaba oldugunu soyluyorlar. Orada yasayan arkadaslarda izlenimlerini yazabilirler mi? Gitmeden gozum korktu!!

ARctica
Mesajlar: 53
Kayıt: Pzr Eyl 20, 2009 12:27 am

Uni Erlangen .Gittim konustum.Deneyimlerim...

Mesaj gönderen ARctica » Çrş Ara 08, 2010 7:52 pm

Merhaba. Uc kez Almanyaya gittim toplamda iki aya yakin kaldim Surekli Bayerndeydim bi kez Mannheime gittim...
Bayernde gittigim sehirler, Ingolstadt, Regensburg, Munih, Nurnberg
Ingolstadt ve Regensburgda insanlar Turkiyede gorduklerimden cok daha sicak alcak gonullu ve guleryuzluyduler Zaten Ingolstadtta yasayacagim.
Munihte normal her buyuk sehirde oldugu gibi klasik metropol yasami insanlar da ayni..
Nurnberg arkadasin dedigi gibi bana da biraz yabani geldi :D Insanlarla pek konusamadim yani konusmaya calistim da konusamadim gercekten cok soguktular :D
Ama duydugum sey Bayernin insanlarinin elinde birasi olan hep gulen tipler olduguydu..
Bence de dogru

livedie
Mesajlar: 4
Kayıt: Sal Haz 02, 2009 4:47 pm

Uni Erlangen .Gittim konustum.Deneyimlerim...

Mesaj gönderen livedie » Cum Oca 21, 2011 1:45 pm

yuksek lisansimi bayernde ingolstadtta yaptim. tezimi ise su an stuttgartta yaziyorum. bayern insani klasik. ne konustuklarini nede davranislarini anlayamassiniz kolay kolay. almanyanin genelinden insan olarak da iklim olarakda cok sogukturlar. nurnberg ve augsburg buyuk ama kaba sehirlerdir. munih almanyanin kalbidir ve cok guzel bir sehirdir. munihten sonra ingolstadt da sanayide cok gelismistir. otomotivin kalbi bu bolgede ve baden bolgesinde atar. regensburg da sirin ve guzel bir sehirdir. ingolstadt kucuk sessiz sakin soguk biraz sIkIcI bir sehirdir...almanyanin kuzeyi eger gecici olarak bulunacaksaniz daha sicak turklere daha alisik daha keyiflidir. bayern cok kati kurallara ve disipline sahiptir...
baden w. daha guzel bir eyalet bence mesela.
ama ekonomik olarak tartismasiz almanyanin en kalkinmis eyaletidir. almanlar burda yasayanlara bauer(ciftci) derler. haklilardir da.okumak calismak icin ideal yasamak icin ise tartismali bir bolgedir bayern...

ersad
Mesajlar: 16
Kayıt: Pzt Haz 11, 2012 6:29 am

Uni Erlangen .Gittim konustum.Deneyimlerim...

Mesaj gönderen ersad » Çrş Haz 13, 2012 6:28 pm

dostum bende buraya 2. gelisim simdi erlangen universitesine girmeye calisiyorum dil okuluna gidiyorum...cat pat ingilizce var adamlar umursamiyor seni dinlemiyor hayat olu 8 diyince bitiyor hersey discolar adam kayiriyor bol pantolonla girmek yasak bla bla bla yani anlayacaginiz adamlar bi degisik aga yurdum insani farkli....ben suan 1 aydir buradayim evden hic cikmiyorum bi kurs haric bu yuzden 1 ayda ogrenilmesi gereken dilin yarisini ogrenebildim pratik yaparim diye geldim almanyada kursa hic yapamiyorum

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Uni Erlangen .Gittim konustum.Deneyimlerim...

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş Haz 14, 2012 4:35 am

Alman arkadaslarim dahi Bayern\'de yasama dusuncesinden irkiliyorlar :D
Abartilacak bir durum yok Almanya\'nin en muhafazakar eyaleti neticede.

Arkadas bulmak size kalmis bir durum , girisken olun ,cekinmeyin hatalida olsa soylemek istediginizi uygun bir sekilde ve birazda sempatik bir sekilde soylerseniz size muhakkak yardimci olurlar.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Cevapla