Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

DAAD\'den gelen mail ve yeni duzenlemeler hakkinda bilgi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
coupdetat
Mesajlar: 10
Kayıt: Prş May 03, 2012 4:51 pm

DAAD\'den gelen mail ve yeni duzenlemeler hakkinda bilgi

Mesaj gönderen coupdetat » Prş Haz 14, 2012 8:01 pm

Herkese selam. Bugun DAAD\'den bir kac mail aldim. Bir tanesi Almanya\'da ogrenci olan ya da olmak isteyenlerle ilgili yeni kanun ve duzenlemeleri ayrintili olarak anlatiyor. Ilgileneler icin linkini asagida veriyorum. Daha once yayinlandiysa moderatorlerden silmesini rica ediyorum.
Okuduklarim icinde dikkatimi ceken bir cumle "LYS sinavinda mutlaka Almanya\'da okunmak istenen bolumun kazanilmasi gerekiyor" cumlesi oldu. Birbirine yakin bolumlere (tip-biyoloji) kabul verildigini biliyordum, bu yeni bir uygulama mi acaba?

http://ic.daad.de/imperia/md/content/in ... _12.06.pdf

muhammet
Mesajlar: 159
Kayıt: Cum Oca 29, 2010 2:17 am

DAAD\'den gelen mail ve yeni duzenlemeler hakkinda bilgi

Mesaj gönderen muhammet » Prş Haz 14, 2012 8:36 pm

Paylasim hakkikatten cok guzel sadece lisans hakkinda bilgiler degil yeni calisma yasalari, ve doktoraya yonelik arastirma imkanlari ve linkleri ile de cok faydali bir dokuman, tesekkurler.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39419
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

DAAD\'den gelen mail ve yeni duzenlemeler hakkinda bilgi

Mesaj gönderen Physiker » Prş Haz 14, 2012 11:58 pm

DAAD genelleme yaparak bir sunum hazirlamis. Yakin bolumler de kazanabilirsin, kabul sisteminde herhangi bir degisiklik yok. Bilgiler tamamen genel.

Ornek verecek olursak:

1- Vize icin garantor belgesi olmasi gerektigini soylemisler. Fakat simdi bundan yola cikarsak, artik bloke hesap istemiyorlar diye bir yorum yapamayiz.

2- Turkiye den anne babanin imzalayacagi bir garantor belgesinden bahsedilmis. Turkiye den garantor kabul edilme %1 bile yoktur.

3- YGS - LYS sonuclarinin bir onemi yok demis. Aslinda yanlis bir bilgi, ozellikle NC olan bolumlerde osym puanina dikkat ediliyor lise notu yaninda.

Cevapla