Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'da universite ve evlilik

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Jeanne
Mesajlar: 67
Kayıt: Pzt Haz 28, 2010 9:37 pm

Almanya\'da universite ve evlilik

Mesaj gönderen Jeanne » Sal May 08, 2012 1:01 am

Merhaba,

Denk gelmedim, sorulduysa kusura bakmayin. Ben Almanya\'da yuksek lisans yapiyorum, tezden once son derslerimi aliyorum ve seneye insallah mezun olmak gibi bir hedefim var. Simdilik ortalamam fena degil, calistigim sirket de destekledigi icin doktoraya da basvurmak istiyorum ve doktora oncesi nisanlimla evlenmek istiyoruz. Etraftan duyduklarimda celiskiler oldugu icin, bir de size sormak istedim.

Nisanlim Almanya\'ya cok gelmek istemese de, doktora yapmaya karar verirsem kendisi de burada yuksek lisans yapacak. Itu insaat muhendisligi mezunu ve uzun zaman is deneyimi var. Yuksek lisans kabulu konusunda sikinti olacagini dusunmuyorum, cok iyi Ingilizcesi, biraz Almancasi var. Bildigim kadariyla 30 yas ve ustune yuksek lisans fikri inandirici bulunmadigi icin genelde vizeden red geliyor. Konsolosluga benimle yaptigi evliligi bildirmesinin karara etkisi olur mu? Ben ogrenciyken onun daha kolay vize almasini saglayabilir miyim, bunu merak ediyorum.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Almanya\'da universite ve evlilik

Mesaj gönderen Staatsmann » Sal May 08, 2012 1:20 am

Onun vizesine poizitif veya herhangi bir etki yapacagini hic zannetmiyorum..
Eger 30\'un cok ustune degilse cokda gec degil , madem uzun yillar is deneyimi var ve hala bir is yerinde calisiyorsa , alaninda Turkiye\'de kariyer yapmak icin yurtdisinda bir master\'a ihtiyaci olduguna inandirabilirse senden bahsetmesine de gerek kalmaz.

Ama aslinda sende Turkiye\'den geliyorsan yani Turk Vatandasi\'ysan , konsoloslukta senden bahsetmesinin , vize almasinda bir dezavantaj yaratacigini da pek ihtimal vermiyorum.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Cevapla