Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ruhr University

Study in Germany
Mehmett
Mesajlar: 2
Kayıt: Cum Nis 13, 2012 1:44 am

Ruhr University

Mesaj gönderen Mehmett » Cum Nis 20, 2012 12:36 am

Merhaba Arkadaslar, Isvec\'te kimya okuyorum. egitim burda tamamiyle ingilizce ve ingilizce master egitimi veren Ruhr University Kimya Bolumunde master yapmak istiyorum. Isvec\' teki Universitenin diplomasi ile basvuru yaparsam, benden dil yeterliligi icin TOEFL veya IETLS gibi extra bir belge istenir mi? Ruhr Uni international office ile gorustum ama onlar saglikli bir bilgi vermediler, kayit ekibinin belirleyecegini ifade ettiler. Bilgisi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim :) Gute Nacht

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

Ruhr University

Mesaj gönderen mirage » Cum Nis 20, 2012 9:17 am

Tabikide IELTS veya TOEFL isteyeceklerdir :)

Neden bu sinavlara girmekten korkuyorsunuz ki?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39305
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Ruhr University

Mesaj gönderen Physiker » Cum Nis 20, 2012 11:48 am

Normalde isvecten gelen bir ogrenciden toefl veya ielts istemezler. Ama sayet liseyi turkiyede bitirdiyseniz ve isvecte universiteye basladiysaniz teofl isterler basvuruda.

Fakat soyle bir durum var, bu tur durumlarda yuzyuze basvuru yapmak her zaman avantajlidir. Evraklarla basvuru yapinca sadece gerekli prosedur neyse onu uygularlar ama gidip yuzyuze gorusursen, ki bilhassa International Office de calisan ALT diye bir calisan var, o direk kaydini alir.

Mehmett
Mesajlar: 2
Kayıt: Cum Nis 13, 2012 1:44 am

Ruhr University

Mesaj gönderen Mehmett » Cum Nis 20, 2012 5:30 pm

Tesekkur ediyorum arkadaslar. Mirage : Korktugumu nerden cikardin? :) Gerekli degilse bosu bosuna 200 dolar TOEFL sinav girisi odemis olacagim, onun icin arastiriyorum.


Physiker : Tsk ederim abicim, Benim durumum soyle ama; Lisans 3. sinifa kadar, tr de okudum, son sene Erasmus degisim ogrencisi olarak isvec e geldim ve thesisimi vs burda yapip diplomayi alacam nasipse. Ayni durum gecerli olur mu? Bilemiyorum iste. haziran gibi Almanya dayim, dedigin gibi en iyisi yuzyuze basvuruyu yapmak. Tekrar tesekkurler tavsiyelerin icin.

Cevapla