Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

TEST DAF yardim...

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
der Nordostwind
Mesajlar: 678
Kayıt: Cmt Eki 25, 2008 12:20 pm

TEST DAF yardim...

Mesaj gönderen der Nordostwind » Pzr Şub 01, 2009 3:47 pm

Merhaba Arkadaslar,
su anda ozel bir kursa gitmekteyim ve ilk olarak TRde TEST DAF sinavina girecegim. Tesdafi birkac denemeden sonra veremezsem son care DSHye girecegim. Tesdaf konusunda birkac bisey okudum acaba dogrulugu nedir? bu konuda bilginiz var mi?
yardimci olursaniz sevinirim. umarim benim gibi DSde bu sinava hazirlananlar vardir...

Testdaf sinavi DSH sinavi gibi Almanyada ki Universitelerde okuyabilmek icin yeni cikan bir Sinav sistemi.Ama benim incelememe gore Dsh sinavindan daha basit cunku sinavin %80 ni a,b,c gibi secmeden olusuyor yani test seklinde yapiyorsunuz yazma olayi fazla yok ve bu sinavda da dsh gibi toplam 4 bolumden olusuyor. 1)okudugunu anlama bu bolum tamamen a,b,c ile yapiliyor 2)Duydugunu anlama bu bolum kendi arasinda 3 bolume ayriliyor inan ki ilk bolum yazmali ama cok cok basit yani her almanca bilen yapabilicegi seviyede yine 2. bolumu a,b,c seklincede ve en sonununcu 3. bolumde yazmali faka yinede dsh kadar kasinti degil.simdi geleelim 3)Komposizyon yazma artik buda size kalmis birsey 4)Bu da Konusmadan ibraet 30 dakka boyunca size sorulan sorular ya da size verilen gorevlere karsi elinizie bir walkman veriyorlar ve bu walkmane cevaplarinizi dolduruyorsunuz.

Simdide gelelim degerlendirmeye eger ki bir universitede direk okumak istiyorsaniz Testdaf sinavninin 4 bolumunde de ya 5,5,5,5 almaniz ya da enaz 5,5,4,4 olmaniz gerekiyor ama en kotu durumda da iste buda bence dsh ya gore buyuk bir avantaj 4,4,3,3, alirsaniz yine bir universite de okuyabilir fakat ayni zamanda da bir deutsch kurs yani almanca kursu yapmaniz gerekir
Almanyada ki arastirmis oldugum bazi Universitelerin Dil sinavi kanunlarinda hepsinin Testdaf sinavindan 5,5,5,5, ya da 4,4,3,3, istedigini gormuyoruz bazi Universiteler var ki sadece Testdaf fan yeterli bir not alinmis olmasi yeterli diyor bazilari ise acikca Testdafin 4 bolumunden de 3,3,3,3 notlarini yeterli buluyor bende size asagida bu Universitelerin adlarini verecegim..

Tam olarak 3,3,3,3 notlarini kabul ettigini bildirmis Universite ve Fachochschuleler

1)Universitaet Regensburg

2)Universitaet Flensburg

3)Fachhochschule Westkueste

4)TU-Muenchen

5)Fachhochschule Augsburg

6)Fachhochschule Hannover

Tam Olarak istedigi notlari belirtmemis ama yinede 3,3,3,3 ya da 4,4,4,4 notlarini almis kisileri kabul etme olasiligi yuksek Universiteler

1)Universitaet Leipzig

2)TU-Clausthal

3)Univeritaet Passau

4)Universitaet Mainz

5)Hochschule Freiburg

6)Fachhochschule Nuernberg

7)Fachhochschule Zwikau

8)Universitaet Wurzburg

9)Fachhochschule Bingen

10)TU-Cottbus(Ingilizce Egitim Mumkun)



SIZCE DOÐRULUÐU NEDIR?

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

TEST DAF yardim...

Mesaj gönderen maniaturk » Pzr Şub 01, 2009 4:31 pm

Bu bilgiler cok cok yanlis ve eski. Ben daha once belirtmistim aslinda. Yakinda Testdaf ile ilgili guncel bir yazi yazacagim.. :)

oradaki universiteler artik testdaf 3 ile kabul etmiyor.. :)

Cevapla