Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Egitim Bilimleri - MASTER

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
ebru59
Mesajlar: 11
Kayıt: Çrş Haz 15, 2011 4:21 pm

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen ebru59 » Pzr Eki 16, 2011 4:14 pm

merhaba arkadaslar daha oncede bu sitede belirttigim gibi Marmara Univ. sosyal bilgiler mezunuyum. Burada Erziehungswissenschaften alaninda master yapmak istiyorum. Bielefeld\'de oturdugum icin oncelikle Bielefeld universitesine wintersemester icin basvuru yapmistim. Fakat benim diplomami saymadilar ve Bonn\'a gonderdiler. 1 bucuk ay sonra cevabi alabildim. Diplamami tanidilar ve 4 yil okudugumu saydilar.Bende boylece ilk problemi atlattim ama okulun internation office\'den yine bir problemle karsilastim. Ben ogretmenlik mezunu oldugum icin diplomamda \'\'Lehramt als Sozialkunde\'\' yaziyor. Yani benim Master of Education yapmam gerekiyor fakat bu da almanya\'ya yurtdisindan gelen ogrenciler icin mumkun degilmis, ogretmenlik bolumunde yeni sisteme gore ben \'\'wintersemester 14/15\'\' yilinda master yapabilirmisim, bu durumda tekrar bachelor okumam gerekiyormus... Sorulara gelince;
1.Erziehungswissenschaften bolumunde hem Master of ARTS hemde Master of education var. Ben sadece master of arts kismina basvursam olur mu?
2. Hangi universiteler bu bolumde yutdisindan gelen ogrencilere kolaylik taniyorlar.?
1 senedir buradayim inanin kimseden bir tek bilgi alamadim ve nereye hangi bolume basvurayim sasiriyorum.bu konuda yardimlarinizi bekliyorum simdiden cok cok tesekkurler...

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Pzr Eki 16, 2011 4:31 pm

selam Ebru :) Oncelikle sunu soylemek istiyorum : Artik endiselenme; cunku her seyi simdi halletcez :)
Ben de Turkiyede almanca ogretmenligi bitirdim ve suanda Bochumda Master of Arts da masterimi yapiyorum. Soyledikleri su durum dogru : Turkiyede herhangi bir ogretmenlik bolumunu bitiren ogrenci egitim bilimlerinden direk mastera baslayabilirken almanyada boyle bir sansi yok. Biz ilk once bu bolumun baskanindan termin aldik ve transkriptlerimiz ile birlikte gorusmeye katildik. bayan bizi mastera kabul etti ve direk master kaydimizi yaptik ; ama sistem farkli oldugu icin master derslerinin yaninda bazi lisans derslerini de almamizi sart kostu.bunun da egitimimize yansima durumu: normal sartlarda master 2 sene surerken biz 3 sene yapmak zorunda kaldik! bu 2. semesterimiz ve her sey yolunda suanda. Bochumda hem SS de hem WS de bu bolume kayit mumkun. Eger bu sartlar aklina yattiysa sana ilgili hocanin mail adresini atcam ve termin aldiktan sonra birlikte odasina gidebiliriz.

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen mirage » Pzr Eki 16, 2011 5:19 pm

Merve\'nin de okudugu gibi Master of Arts okumaniz gerekiyor. Ogretmenlik okuyabilmeniz icin Alman pasaportunuz olmali.

ebru59
Mesajlar: 11
Kayıt: Çrş Haz 15, 2011 4:21 pm

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen ebru59 » Pzr Eki 16, 2011 5:32 pm

Merve cook tesekkur ediyorum verdigin bilgiler icin. Inan bende artik umidimi yitirmistim bana 2014 yilinda mastera baslayabilirsin dediklerinde. Simdi geriye sadece dil sinavi kaliyor. Daha once sana yazmistim Hannover\'de Dsh sinavina girecegim diye. Maalesef kazanamadim. Sifir almancayla 1 sene once gelmistim almanya\'ya. simdi Bielefeld uni de dil kursuna devam ediyorum.
bana ilgili hocanin mailini atarsan gercekten cok sevinirim. Randevuyu aldiktan sonra sana haber veririm. Yardimlarin ve ilgin icin tekrar cok cok tesekkurler...

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Pzr Eki 16, 2011 5:42 pm

bir hafta sonraya termin verecektir hemen.ozelden adresini atiyorum sana.ona derslerini tanittiktan sonra ve kabulu aldiktan sonra dil sinavini da halledersin ve her sey yoluna girer. butun bu belgelerle uni basvurunu yapariz daha sonra.ben de senden haber bekliyor olcam.

cobain
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzr Nis 24, 2011 10:18 pm

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen cobain » Pzr Eki 16, 2011 10:06 pm

mirage buradan devam edebilecegimi soylemis. Once sorumu paste ediyorum:

Merhaba arkadaslar,

Tr de Fen Fakultesi Biyoloji bolumu bitirdim. TestDaf belgem var. Sorum su : Almanya da ogretmenlik yapmak icin Lehramt a mi basvurmam gerekiyor?

Eger evetse Lehramt da iki bolum bitirilmesi zorunlu oldugu icin baska bir bolume de mi basvurmam gerekiyor? (Ikinci bolum icin mesela Ingiliz Dili ve Edebiyatini secersem, bununla ilgili oss belgesi istenir mi?)

Ya da ikinci bolum secmeden Lehramt ile Turkiye’deki lisans arasindaki farkli dersleri alarak ogretmenlik yapamaz miyim?


yalniz benim durumum burada yazan arkadaslara pek uymuyor.
Oncelikle ben \'ogretmenlik mezunu\' degilim ve illa da master a baslayacagim demiyorum. Lehramt Bachelor a baslayip eksik dersleri verip mastera gecebilirim.

ayrica yabanci ogrencilerin ogretmen olamayacagindan emin misin? Internette

Auslaendische Bewerber konnen bei Bedarf Lehrer in Deutschland werden. Zuerst mussen
immer die auslaendischen Bildungsabschlusse in Deutschland anerkannt werden denmis.

Almanya da okuduktan ve Staatsexam-i gectikten sonra oluyorsun diye duydum. Burada TR deki gibi TC vatandasi olma sarti bildigim kadari ile yok. Ama yabancilari pek tercih etmiyorlar dersen onu bilemem tabi :)

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen mirage » Pzr Eki 16, 2011 10:36 pm

Yabanci ogrenciler ogretmenlik okuyamaz zaten Ebru59 da bu konuda sorun yasiyor. Ancak o bolumde "x of Arts" yapabilirsiniz yani ogretmen statunuz olmaz.

Ikinci bir nokta kabul alsaniz bile ki sanmiyorum vize alamazsiniz. Neden derseniz Ogretmen olmak icin Almanya\'ya gitmek nedemektir? Benim aklima gelen ilk sey orada yasayacagim demektir. Yani siz soyle dusunun, vize gorusmesine gidiyorsunuz direk memura ben orada yasamaya gidiyorum ama yaninda universitede okuyacagim diyorsunuz.

Ogretmen olmak demek budur. Baska bir aciklamasi da yoktur malesef.

cobain
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzr Nis 24, 2011 10:18 pm

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen cobain » Pzr Eki 16, 2011 10:49 pm

mirage benim vize problemim yok. zten almanyadayim ve bio. masteri yapiyorum.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39339
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Eki 16, 2011 11:48 pm

Yabanci ogrenciler Almanya da ogretmenlik okuyamazlar diye bir kanun yok. Elbette okuyabilirler ve okuyorlar da. Calisabilmeleri icin ama oncelikle cok ust seviyede almanca bilmeleri ve en azindan sinirsiz oturum veya vatandaslik almalari gerekiyor.

Lehramt da 2 bolum seciyorsun ve sectigin ana bolum ile yan bolum beraber okutulacak bolumler olmali. Bu da universiteden universiteye degisior ve universitelerin kendi sayfasinda hangi bolumun hangi bolumle yan ve ana dal olarak okutulacaklari grafik seklinde gosteriliyor.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39339
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Eki 17, 2011 3:09 pm

Devlet okullarinda da yukardaki kosullarda calisabilirler. Calisan insanlar da var. offf.

eminkerum
Mesajlar: 1
Kayıt: Pzt Eki 17, 2011 9:43 pm

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen eminkerum » Pzt Eki 17, 2011 9:53 pm

ben ukranyada tip okudum ve ihtisas icin almanyaya gitmey dusunuyorum
goethede a1 deyim

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Egitim Bilimleri - MASTER

Mesaj gönderen eren_f2007 » Pzt Eki 17, 2011 10:23 pm

merhaba kendini tanitin diye bir bolumumuz var orada kendinizi tanitabilirsiniz;)http://deutschstudent.de/forum/viewforum.php?forum_id=2

Cevapla