Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Ogun
Mesajlar: 384
Kayıt: Prş Ağu 25, 2011 2:27 am

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Ogun » Cum Eki 14, 2011 4:42 pm

Evet hayirli olsun darisi siradakilerin basina artik :) 2 sene sonunda alman azimle ..... duvari deler atasozunu de dogruluyor boylece :) Saglamasi :D

ctuezuen
Mesajlar: 152
Kayıt: Sal Eyl 06, 2011 9:54 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ctuezuen » Cum Eki 14, 2011 4:44 pm

muhammetakp hayirli olsun vizeniz egitim hayatinizda basarilar.Amin ins. ben ve benim gibi vize sonucu bekleyen herkesin vizesi en kisa zamanda olumlu sonuclarla hayrilisi gelir.

defritmiz
Mesajlar: 36
Kayıt: Çrş Eyl 07, 2011 9:35 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen defritmiz » Cum Eki 14, 2011 4:55 pm

muhammetakp hayirli olsun. kendini biraz tanitabilirmisinneden 4 kere neden 4.sunde oldugunu merak ettimde kusuruma bakma.
Benimde ilk reddi yemistim 2 ay once senin tecrubelerinden bi nebze olsun yararlanmak isterim.

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen bjk_oguz » Cum Eki 14, 2011 5:12 pm

muhammet vizen hayirli olsun ins bekleyenlerin vizesi de en kisa zamanda gelir :)

ekn_oky
Mesajlar: 489
Kayıt: Prş Haz 02, 2011 9:50 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ekn_oky » Cum Eki 14, 2011 8:39 pm

muhhammet hayirli olsun valla bu kdr denemeden sonra olmasi gerekiyordu artik sevindim senin adina.:)

mohsen
Mesajlar: 269
Kayıt: Prş Ara 31, 2009 6:54 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen mohsen » Cmt Eki 15, 2011 2:35 am

muhammet hayirli olsun kurban bayrami yakin kurban kes onun etiyle fakir fukara(ogrenciler) doyur ama o etten sen yeme tabi bunu gelip almanyada yapabilirsin.

mehmetcobanlar
Mesajlar: 575
Kayıt: Çrş Nis 27, 2011 1:29 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen mehmetcobanlar » Cmt Eki 15, 2011 11:59 am

:D
[center]Guzel Gunler Zorlu Duraklardan Gecer..[/center]

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen mirage » Cmt Eki 15, 2011 8:25 pm

Muhammet vizeyi aldi daha foruma ugramaz. Insan bi anlatir neden 3 defa red yedigini, ne icin gittigini, onerilerini. Ah ah cok mu sey istiyoruz!

FarukDemir
Mesajlar: 634
Kayıt: Pzt Şub 07, 2011 5:26 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen FarukDemir » Cmt Eki 15, 2011 10:26 pm

Onceki sayfalarda yazmisti zaten durumunu :

http://www.deutschstudent.de/forum/view ... post_37700


Bu arada hayirli olsun vizen, Almanya\'da basarilar..
[center]Ihtiyacin olan tek sey; Sonuna kadar inanmak..[/center]

Yilmaz
Mesajlar: 8
Kayıt: Prş May 19, 2011 7:14 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Yilmaz » Cmt Eki 15, 2011 11:00 pm

Merhabalar Arkadaslar,

Bende vize gorusmemi burada paylasmak istiyorum. Tabii ordaki yasadigim heycandan bazi ayrintilari hatirlamiyorum :) :D ama aklimda kalanlari yazmaya calisacagim.

Benim vize gorusmem 23.09.2011 tarihinde saat 10:30 da istanbul konsoloslugunda idi. Ben evraklarimla birlikte saat 8:30 gibi taksim meydanina ulastim. cok erkendi biraz ortalikta surttuk daha sonra saat 10:00 da vize giris kapisina gittim kapidaki gorevli bana randevunuz kacta dedi bende "saat 10:30" dedim vizenizin cinsi ne bende "ogrenci dedim" pasaportu aldi sonra geri verdi. iceri girdikten sonra direk karsida bulunan gise bolumune dogru gittim orda gorevli bir arkadas belgelerimi aldi asillarla fotokopileri ayirdi ama biraz karistirdi, duzeltmeye calistim ama basarili olamadim aile birlesimi yazan gisede bulunan yetkili bayan gorevli arkadasi ikaz etti , gorevlide beni giseye dogru yonlendirdi. bende gittim merhaba dedim , oda merhaba dedi. sonra koltuga oturdum sonra dedi ki " ogrenci vizesi mi " bende "evet" dedim. belgeleri cekmeceye koy dedi bende hepsini cekmece icine biraktim. Sonra belgeleri aldi incelemeye basladi icinde fazla olanlari tek tek ayikladi bana geri verdi. Tabii benim belgeler biraz fazla idi biraz duzenlemek icin ugrasti. Ne icin gidiyorsun dedi bende Universite ogrenimi icin dedim.
orda dil kursuna gidecekmisin dedi bende evet dedim ama univeristenin bunyesinde olacak.Sonra dediki univeriste ogrencisimisin bende hayir mezunum dedim , Alman lisesi mezunumusun dedi hayir dedim (bunu neden sordugunu anlamadim) sonra bilgisayara bisiler girmeye basladi. daha sonra eline bir belge aldi yas kac dedi 30 dedim , yazdi (biraz tereddut ettim 29mu 30 mu diye:)), Almanca kursuna gittin mi? dedi "evet" dedim ne kadar oldu dedi bende bir bucuk ay dedim ama dedim ki sertifika ya bakabiliriz gibi bisi dedim o bosver dercesine tamam dedi.Giderleri nasil karsilaycaksin dedi bende bloke banka hesabiyla dedim. Ekte Deusche banka hesap acilmasina ait basvuru (konsolosluk onayli ,20 euro aldilar) belgeler var dedim .hesabin acilmasini bekliyorum dedim, IBAN gelince parayi yatiracam dedim. Ayrica dedim ki ben randevu tarihini ertelemek istedim ama banka belgelerini onaylayan konsolosluk gise gorevlisinin bana bu belgelerin fotokopisini vize gorusmesinde sunmanin yeterli olacagini soyledi dedim. O da dediki bunu bu sekilde kabul edemeyiz ama islemlerini yapacam, sen banka ya gerekli parayi yatirinca dekont la birlikte islem numarani yaz ve vize giris kapisina ver dedi. bende tamam dedim. sonra dediki Univeristeyi bitirdikten sonra neler yaptin bende dedim ki bitirdigim 2 yillik elektrik (istanbul uni.) ondan sonra ekte bulunan 4 belgede goruldugu gibi calisma hayatima basladim ve halen calisiyorum. ayrica Acik ogretim 4yillik isletmeyi bitirdim ve cok sayida mesleki kursa ve ingilizce kursuna gittim . Bu belgeler yanimda isterseniz onlarida verebilirim dedim tamam ver dedi bende ayarladim ve cekmeceye koydum, lise diplomasini sordum vereyimmi diye oda bana " univeristeden sonrakiler dedim" dedi hafif sinirli :) bende pardon dedim. 60euro istedi verdim bende .sonradan verdigim belgeleri aldi ve goturup fotokopilerini cekti ve bunlari diger belgelere ekledi. sonra gulerek bir "imdat" cekti gulerek.bende guldum. sonra bilgisayardan cikti aldi bana gosterdi dediki burda takip numaran var bunu kaybetme daha sonra ek belge istedigimizde ve vize surecini takipte kullanirsin. Bitti mi dedim evet bitti dedi. Ben de Almanca "vielen dank" "auf wiedersehen" dedim. ve ciktim

Goturdugum belgeler asagida siraladim.

1- 3 ay 30000 euro saglik sigortasi
2- Universite kabul belgesi (Bergische Universitat Wuppertal )
3-ikametgah belgesi-Almanca tercumesi
4-Nufus kayit ornegi -Almanca tercumesi
5-is yerlerinden aldigim calistigima dair belgeler 4 adet , ingilizce
6-2 yillik elektrik bolumu diploma ve transkript- Almanca tercume
7-Oss sonuc belgeleri 1999 ve 2001 -almanca tercumesi (almadi)
8-pasaport
9-3 adet fotograf - biyometrik
10-Vize basvuru formu 2 adet
11-Almanca A1 seviyesi sertifika
Ingilizce sertifika
Autocad kurs belgesi Almanca tercume
solidworks kurs belgesi Almanca tercume
plc otomasyon kurs belgesi ingilizce
4 yillik isletme diploma ve transkript ingilizce

yetmez beni 26.09.2011 tarihinde telefonla gisedeki bayan aradi ve bize iyi niyet mektubu ve cv ni getirebilrimisin dedi bende tamam ingilizce olarak hazir var dedim, oda almanca olsun dedi, tamam dedim. Dedim ki banka IBAN numarasini bekliyorum dedim dekontla birlikte getireyim dedim. oda tamam dedi. Belgeleri almancaya cevirtip hazirladim. Baktim bankadan bilgi gelecegi yok. Bankaya bir email (ingilizce) yolladim sadece 5 dk gecmistiki belgeler ekte olacak sekilde bankadan email geldi. bende hemen internetten gereken parayi hesabima havale ettim (30tl masraf) . dekontun aslini gidip subeden aldim ve 04.11.2011 tarihinde gise bolumune diger belgelerle birlikte verdim. 06.10.2011 tarhinde Deusche bank dan bir email aldim isleminiz tamamlanmistir diye ve bu belgeden bir kopya konsoloslugada gonderildi yaziyordu.

benim dersler 17 ekimde basliyor ve en gec 28 ekime kadar universiteye sahsen basvurmam gerekiyor. Baktim olacak is degil vize gecikiyor dun konsoloslugu aradim bir bayan cikti , bende vize islemlerimin ne durumda oldugunu ogrenmek istiyorum dedim oda bilgisayara bakti dediki islemlerin devam ediyor dedi. Ama benim okul 17 sinde basliyor ve en gec 28 ekime kadar Almanyada olmam lazim acaba vize 28 inde once olurmu dedim. oda bizlik bir olay degil olay almanyada bitiyor.Bloke hesap actirdin mi? dedi actirdim dedim. tamam dedi telefonumu aldi ben inceleme yapicam dedi ve eger eksigin varsa sana donerim dedi, yok donmez isem demek bir sorun yoktur. sonra bye deduk.

Kisa olur zannetmistim ama bayagi uzun oldu. Goruslerinizi bekliyorum. Ne olur acaba beyler ve bayanlar.


gorusmek uzere ....

muhammetakp
Mesajlar: 7
Kayıt: Cmt Eki 08, 2011 5:46 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen muhammetakp » Cmt Eki 15, 2011 11:13 pm

arkadaslar oncelikle hepinize cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz ve temennileriniz umarim sizlere doner ben herseyi anlatacagim umarim sizlere faydam dokunur benim dustugum hatalara dusmeden ilk seferde vize alirsiniz, bu konuda uzmanlastigimi soylesem sanirim abartmis olmam:) 4 kez vize basvurusu ve tam 2 yil dile kolay arkadaslar

muhammetakp
Mesajlar: 7
Kayıt: Cmt Eki 08, 2011 5:46 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen muhammetakp » Cmt Eki 15, 2011 11:34 pm

ilk vize basvurumda almancam 0 di ve sadece dil kursuna kayit yaptirmis idim, bunun yanisira blocke hesabim vardi , vize basvurusunda dil kursuna gidecegimi daha sonra universiteleri arastiracagimi soyledim , onlarda bana neden tr de almanca ogrenmedin dediler ve klasik sorulari sorduktan sonra gidebilirsiniz dediler yaklasik 2.5 ay sonra ilk red cevabimla tanismis oldum:) sonra sacma salak bir siteyi ziyaret ettim oradan aldigim gaz ile ayni evraklarla ve hic bir degisiklik yapmaksizin tekrar bas vuru yaptim( amac ne kadar kararli oldugumu gostermek:)) basvuru esnasinda gorusmeyi yaptigim bayan beni ne kadar uyardiysada para etmedi ve ben basvurumun degerlendirilmesini istedim,israrlarima dayanamayan cokta iyi niyetli oldugunu dusunmedigim bayan basvurumu kabul etti , etti etmesinede sonuc zaten belliymis:) neyse 3 hafta sonra cagirdilar beni sefleriyle gorustuk malum sorulari tekrar sordular yazmis oldugum motivasyon mektubunu oldukca olumsuz buldular vs vs bu gorusmede aslinda bir cok seyi anlamistim israrla bana dil kursunun yolunu gosteren yetkililer goethe enstitusunun reklaminida yapmayi ihmal etmediler, takriben 3 gun sonra 2. reddimle tanistim:) tabi yilmadim:) kader kismet diyerek goethe enstitusunun (taksim) yolunu tuttum tam 4 ay suren kursun ardindan a1 i 80 puanla tamamladim tabi bu arada almanyadaki universitelerden kabuller yagmaya baslamisti:) evraklari tas tamam ettim uni kabulum(kimya) dil kursu yapti belgem ve diger butun hersey tamamdi bu sefer oldu diyerekten tam 3 ay bekledim:) 3 ayin sonunda 3.reddimle tanistim gerekce tr de zaten 4 yillik uni bitirmissiniz 2. uniyi almanyada okuyamazsiniz hic uni okumamis insanlarin onunu kapatiyorsunuz vs vs sinirden cilgina donmustum ama nafile elden ne gelirki birkere aldik reddi ama gonderdikleri yazida ilgimi ceken bir nokta sanirim sonunda dogru adimi atmamdaki en buyuk etkendi (siz 2. uniyi okuyamazsiniz ancak master yapabilirsiniz bu sizin yarariniza olucaktir ............) tamam dedim anladim ben onu:) bu reddin uzerine soguk bir su ictikten sonra dogruca dil kursunun yolunu tuttum a2 ve b1 i bitirdikten sonra unilere master icin basvurular yaptim bir kac uniden cevap geldi ilgi cekici olani ruhr bochum uni siydi biologi master ve dil kursu icin kabul vermislerdi bende geri kalan kismi hallettim evraklari hazirladim super otesi motivasyon mektubu yazdim ve basvurumu yaptim cuma gunuydu basvuru oldukca berbatti diyebilirim ama 20 gun sonra vizem geldi bende anlamadim:) iste boyle arkadaslar umarim azda olsa kafanizdaki ampule elektrik gitmesini saglamisimdir:) gercekten magdur oldugunu dusunen ve nasil davranmasi neler yapmasi gerektigini bilmeyen 3 arkadasi yonlendirecegim a sindan z sine herseyiyle ilgilenecegim bu benim kendime vermis oldugum bir soz, akpinar3426@hotmail sadece 3 kisi allahin izniyle bu 3 kisiye vize aldiracagim selametle arkadaslar

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen mirage » Cmt Eki 15, 2011 11:41 pm

Herseyi kitabina gore yaptiginda, vize vermemeleri icin bir sebep yok. Ben bunu anladim sahsen.

Egitim hayatinda basarilar Muhammet.

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Karthus » Pzr Eki 16, 2011 2:13 am

muhammetakp hayirli olsun ve gecmis olsun umarim ayni istikrari master programinda devam ettirirsin

Karthus
Mesajlar: 629
Kayıt: Pzr Eki 02, 2011 10:27 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Karthus » Pzr Eki 16, 2011 2:21 am

yilmaz,ben basvuru yapmadim ama 25-30 kisinin basvuru deneyimlerini okudum.Bence gorusmeyle ilgili sorunun yok vize vermemeleri icin bir neden yok.Tarih meselesinide yetismez ise ararlar senden dil kursuyla iletisime gecip kayit tarihini ileri aldirmani isteyeceklerdir.Bunu isterlerse vizeyi elinde bil.Ama sen yinede pazartesi email at veya telefonla ara konsoloslugu,kem kum ederlerse almanyada yasayan tanidigin varsa gidecegin sehrin alman yabanci isler mudurlugunu arat.Bu arada muhammetakp\'ye olan gibi sen turkiyede universite bitirmisin okuyacagina inanmiyoruz diye vizede vermeme ihtimali var

Yilmaz
Mesajlar: 8
Kayıt: Prş May 19, 2011 7:14 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen Yilmaz » Pzr Eki 16, 2011 9:07 pm

Karthus kardes yorumlarin icin tesekkurler.

Aslinda dedigin dogru ben univeriste bitirdigim icin red alma ihtimalim var fakat ben kendilerine sunmus oldugum iyi niyet mektubunda 2 yillik elektrik mezunu oldugumu ve meslegimde zirveye ciktigimi bu nedenle Elektrik muhendisligini okumamin zorunluluk haline geldigini yazdim ve adamlara ayrica bir cv verdim bunda da giderek artan bir ivmeyle meslegimde yukselisim ve tikandigim nokta goruluyor. Bunlarin benim icin bir arti oldugunu dusunuyorum.Birde benim yurtdisi calisma tecrubemde var.

Bu bilgiler isiginda bana vize vermelerinde hic bir sakinca yok diye dusunuyorum (kendimide kandiriyor olabilirim).

su vize cevabi bekleme donemi hayatimda yasadigim en stresli gunlerin oldugunu soyleyebilirim.


bu benim meslegimde bir sicrama yapmak icin son sansim...

gorusmek uzere...

deniz57
Mesajlar: 103
Kayıt: Sal Ağu 09, 2011 12:14 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen deniz57 » Pzt Eki 17, 2011 9:26 am

hic uyku uyumadan kafamda binbir senaryo ureterek gunun ilk gunes isiklari bile hissedilmeden saat 6 da istanbul sogugunda dustum yollara :) 6.40 konsolosluktaydim hic kimse yoktu henuz ortalikta ve kapaliydi :) saat 7 de acilcagini ogrendim 20 dakika sogukta guzel bir sekilde kaldim ben ve bekleyenler :) iceri girdim evrak duzenleme filan derken artik odaya girme vaktim gelmisti ortada odaya dogru yaklasirken bi tarafta icerdeki erkekmi benmi yanlis goruom acaba diodum :) kendimi bi bayanla goruscekmis gibi hisler icindeyken karsimda erkek birini gorunce bir rahatlik geldi bana :) 10 dakika yaklasik aramizda hicbir konusma gecmedi bi taraftanda korkmaya basladim bu sessizlik karsisinda sonra ilk soru geldi.. almanyada kalacagin yer bellimi ? bende evet dil kursunun yurdunda kalacagim dedim basvuru forumundaki ilgili kismi acip o adresi bilgisayara girdi ikinci soru olarak deniz kac yasindasin dedi? ismimle hitap etmesi bana baya bi rahatlatti beni :) bi taraftanda gelen arkadaslarina gunaydin guten morgen diyip sempatik bir sekilde muhabbet ediodu cevresindekilerde beni en cok korkutan konuya giris yapti siyaset bilimimi kazanmistin dedi ? bende evet dedim siyasetmi okumak istiosun dedi bu soruya cevap vermekten kacmak istedigim icin denizcilik okumussun siyaset ne alaka diye bi cevaptan korktugumdan hochschule ye gitcegimi w kursu gorcegimi daha sonra bolum seccegimi soyledim ama peki ne okumak istersin siyasetmi diyince bende uzatmadim evet siyaset dedim bilgisayara girmek icin sordugunu farkettim daha sonra herhangibir sekilde de kurcalamadi bu konuda :) sorularin tamami bilgi teyid etmek amacliydi kac kardesimin oldugunu , ailemin nerede ikamet ettigini sordu dil bilgi duzeyimi sordu b1 oldugunu soyledim hangi seviye diye sordu seviyeleri saydi almanca olarak ben gut dedim o da mittel yazalim dedim bende gulumseyerek tamam oyle yazalim dedim :) daha sonra okulda sonra calisip calismadigimi sordu 2 ay staj yaptigimi soyledim onuda bilgisyara girdi diger tum bilgiler gibi kisisel olarak herhangibir soru yonetlmedi beni fazlasiyla davranislariyla rahatlatti diyebilirim daha sonra islem parasi icin 100 euro vermistim su an hic bozuk olmadigini herkeste ilk kisilerle gorusuldugunu soyledi ama yinede kapiyi acip sorabilirsin bekleme bozugu olan varsa dedi bende sordum kimsede yoktu ben bekliyim dedim tamam ben seni cagiririm dedi ciktim odadan , odadan cikinca orjinal belgeleri koydugum poseti icerde unuttugumu farkettim herseyde bir hayir var diye bosuna demiyorlar dedim 2 kisi iceri girip ciktiktan sonra bi yere gitti icerde sonra geldi cama yaklasip eliyle beni cagirdi iceri girdim bi elimle 40 euroyu alirken bi elimle caktirmadan posetimi aldim begelere bakiodu :) daha sonra tesekkurler iyi gunler dedim o da gulumsedi ve el salladi ....

Kisisel olarak gorusumu soylersem guzel gecti ama tabi karsimdaki gorevlinin son derece bana duzgun bir sekilde ve sempatik tavirlar icinde olmasida etkili oldu ... bundan sonra girceklerde insallah ona duser 40-45 yaslarinda kupeli spor giyimli bir beydi :)

yaklasik 15-20 dakika civari surdu detayli olarak sadece iyi niyet mektubu ve okul kabulunu inceledi digerlerine goz gezdirdi kisaca bilgisayara girmesi gerektiginde bakti herkese sorulan meshur soru vizeye red yersen ne yaparsin sorusunuda yoneltmedi :)

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen eren_f2007 » Pzt Eki 17, 2011 12:00 pm

Gecmis olsun deniz sen gorevini yerine getirdin artik huzur icinde bekleyebilirsin;)

ekn_oky
Mesajlar: 489
Kayıt: Prş Haz 02, 2011 9:50 pm

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen ekn_oky » Pzt Eki 17, 2011 1:22 pm

deniz gecmis olsun,gayet kuuuul bir konusma olmus:) artik kalani almanya ayaginda gibi:):):)

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

Vize Ani Defteri 12 - Visumtagebuch

Mesaj gönderen mirage » Pzt Eki 17, 2011 2:23 pm

Guzel gecmis deniz artik oyalanacak birseyler bulmalisin :)

Kilitli