Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

goethe institut

Studieren in Deutschland
henrymorgan
Mesajlar: 31
Kayıt: Pzr Tem 18, 2010 1:53 am

goethe institut

Mesaj gönderen henrymorgan » Prş Eki 13, 2011 4:25 pm

arkadaslar goethe institut herkesin bildigi uzere almanca egitim veren bir kurum.ama sadece izmir ankara ve istanbulda subeleri var her ilde yok.turkiyede universite basvuru surecinde olanlar ve almanca dil kurslarina baslayacak olanlara kendim uygulamayi dusundugum bir yontemi aciklayacagim :) goethe de her birkur ucreti 575 lira ve universiteye baslamak icin yetecek derecede almancayi gothede ogrenmek oldukca pahali. en azindan benim icin :) neredeyse 6000 liraya denk geliyor sifirdan baslarsan. ama soyle bir yontem uygulanabilir.schritte galiba almanca ogretimi icin en yaygin kullanilan kitap.arastirmalarim bunu gosterdi.bu 6 kitabin orjinal fiyati 210 lira cd si ilebirlikte. 6. kitabin sonunda artik B2 seviyesine ulasiyorsunuz.tabii azminize bagli olarak. ben ingilizcede kendi kendime intermediate seviyesine gelmistim.belki calisilarak B2 seviyesine gelinebilir tabii bunu almanca bilen arkadaslar daha iyi bilir.ondan sonrada goethe de dsh yada testdaf gececek kadar almanca ogrenilebilir veya daad in yaz kurslarina basvurulup dil bursu kazanilabilir.daad in 11 kasimda universitemizde bilgilendirme semineri var. o zaman daha fazla bilgi alip burada paylasmaya calisacagim.

yanliz bu yontem ne kadar gercekci olur dil ogrenme konusunda degerli arkadaslarimin yorumlarini bekliyorum :)

bu arada eklemeyi unuttum :) goethe nin kutuphanesinden ucretsiz olarak yararlanabiliyorsunuz. yada odunc almak istediginiz zaman uye olmaniz gerekiyor ki onun ucreti yillik 20 lira. ayrica gittim gordum (izmir icin konusuyorum) kendi kendinize almanca ogrenmek icin oldukca fazla kaynak dokuman cd dvd mevcut . belki degerlendirmek isteyenler olabilir.ilgilenenler olursa kutuphanenin acik oldugu saatleri de yazacagim..

FarukDemir
Mesajlar: 634
Kayıt: Pzt Şub 07, 2011 5:26 pm

goethe institut

Mesaj gönderen FarukDemir » Prş Eki 13, 2011 5:36 pm

Kendi basiniza ancak belli bir seviyeye kadar ogrenebilirsiniz, sonrasinda bol bol konusma,okuma,yazma pratigi yapilmali. Mesela A1 seviyesini evde bitirmek cok mantikli bence. Hatta gayret ederseniz A2 bile biter. Ama sonrasinda mutlaka kursa gidilmeli.. Ben boyle dusunuyorum :)
[center]Ihtiyacin olan tek sey; Sonuna kadar inanmak..[/center]

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

goethe institut

Mesaj gönderen eren_f2007 » Prş Eki 13, 2011 6:46 pm

Hersey sen de bitiyor ve kaynaginda :)kendimden ornek vereyim ben nerdeyse 3 ay araliklarla calistim kendim fonodan.kursa basladigimda gordum ki fona baya sacma ilerliyormus mesela benim daha ilk zamanlarda ogrendigim sifat tamlamasi kursta orta seviyede yani ilk 6 aydan sonra;)

henrymorgan
Mesajlar: 31
Kayıt: Pzr Tem 18, 2010 1:53 am

goethe institut

Mesaj gönderen henrymorgan » Prş Eki 13, 2011 7:45 pm

ben fono nun egitim setlerinden oldum olasi hic hoslanmazdim zaten :) cok sacma geliyor anlatim sekli yanliz bu schritte goethe de de okutuluyor ben biraz baktim gayet guzel geldi bana takip edilebilir ve ogrenilebilir...

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

goethe institut

Mesaj gönderen pardon » Prş Eki 13, 2011 8:35 pm

Almanca temel grameri icin de Monika Reimann`in kitabi var, onu kullanabilirsin. b1e kadar olan gramer icin iyi bir calisma kitabi.

Cevapla