Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'dan is gucu talebi

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
ossie
Mesajlar: 99
Kayıt: Sal Nis 20, 2010 5:52 pm

Almanya\'dan is gucu talebi

Mesaj gönderen ossie » Cum Eyl 16, 2011 7:40 pm

Issizlere Almanya\'dan Mujde!

Turkiye\'den Almanya\'ya ilk olarak 1961 yilinda baslayan isci gocunun ardindan, simdi de nitelikli isgucu talebi geldi.

Almanya\'ya "donanimli, nitelikli eleman gocunun" saglanmasi amaciyla Almanya ISKUR Baskani Bundesagentur Fur Arbeit Heinrich Alt ile Turkiye Is Kurumu (ISKUR) Genel Muduru Kemal Bicerli 14 Ekimde Almanya\'da bir araya gelecek.

Turk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Nihat Sorgec, yaptigi aciklamada, Calisma Bakanligi himayesinde calisan Almanya ISKUR\'un 115 bin calisani bulunan kurumsallasmis buyuk bir kurum oldugunu belirterek, istihdamin artirilmasi, issizlikle mucadele ve ekonominin canlanmasina yonelik calismalar yaptigini soyledi.

Almanya\'da, istihdamin canlanmasi amaciyla ihtiyac gorulen ara eleman istihdami icin Vietnam\'dan isci talebinde bulunuldugunu ifade eden Sorgec, \'\'Bunun uzerine Alman ISKUR Baskani ile bir gorusme yaptim ve Almanya\'nin ihtiyaci olan ara elemanin Turkiye\'den saglanabilecegini ilettim.

Bu oneriye sicak bakti. Bunun uzerine gorustugum ISKUR Genel Muduru Bicerli\'nin de sicak bakmasi uzerine 14 Ekimde bir gorusme ayarladik\'\' diye konustu.

Bu gorusmede Almanya\'nin ihtiyac duydugu ara eleman sayisi ve niteligi gibi konularin gorusulecegini anlatan Sorgec, sunlari bildirdi:

\'\'Turkiye\'den Almanya\'ya ilk olarak 1961 yilinda isci gocu basladi. Aradan gecen 50 yil sonra Almanya, bu kez donanimli eleman icin Turkiye\'den talepte bulunacak.

Ancak, Almanya\'da teknik dallarda, ozel sektorde, hizmet sektorunde eleman sikintisi yasaniyor.

Yani hasta ve yasli bakici, teknisyen, tibbi sekreter gibi ara mesleklerde calisacak iscilere ihtiyac var. Yani Turkiye\'deki meslek lisesi mezunlari, Almanya\'da calisabilir.\'\'

Guney Almanya\'nin bazi eyaletlerinde teknik dallarda eleman sikintisi yasandigini, Dogu Almanya\'da ise turizm sektorunde calisacak ara elemanlara ihtiyac oldugunu ifade eden Sorgec, yasli nufusun agirlikta oldugu Almanya\'da en fazla yasli bakicisina ihtiyac bulundugunu anlatti.

Almanya\'nin istedigi ara elemanlardan meslegiyle ilgili lise diplomasi istendigini, bu konuyla ilgili acilan kurslardaki sertifikalarin yeterli olmadigini kaydeden Sorgec, Turkiye\'den Almanya\'ya gidecek iscilerde en onemli sorunun yabanci dil konusma oldugunu ifade ederek, 14 Ekimde yapilacak gorusmede bu sorunun nasil asilacaginin da gorusulecegini soyledi.

Serhan_
Mesajlar: 322
Kayıt: Pzr Eki 17, 2010 11:50 pm
Konum: Dünya'dan uzak

Almanya\'dan is gucu talebi

Mesaj gönderen Serhan_ » Cmt Eyl 17, 2011 4:17 pm

bu konu icin 14 ekimi beklemek gerek. bakalim ne goruscekler sonucu merakla bekliyorum.

deniz57
Mesajlar: 103
Kayıt: Sal Ağu 09, 2011 12:14 pm

Almanya\'dan is gucu talebi

Mesaj gönderen deniz57 » Cmt Eyl 17, 2011 4:27 pm

hasta bakici ihtiyaci bitmez almanyanin nufus hizla yaslaniyor 80 yas ustu 4 milyondan fazla insan var sadece ama diger istedikleri zaten turkiyede belli bi konuma gelmis kisiler benim gittigim kursta istanbulda 3-4 tane doktor var boyle alamnyaya giden gidicek olan calisma izni alipta :) vasifsiz eleman aramiyorlar yani

ossie
Mesajlar: 99
Kayıt: Sal Nis 20, 2010 5:52 pm

Almanya\'dan is gucu talebi

Mesaj gönderen ossie » Cmt Eyl 17, 2011 11:48 pm

bende bu sene meslek lisesinden mezun olacagim hadi hayirlisi,14 ekim gelir mi ki simdi :)

mehmetcobanlar
Mesajlar: 575
Kayıt: Çrş Nis 27, 2011 1:29 pm

Almanya\'dan is gucu talebi

Mesaj gönderen mehmetcobanlar » Cmt Eyl 17, 2011 11:54 pm

Mekatronik lisansimi tamamlamak icin yola ciktim.Almanyada iyi bi egitim alip iyi yerlerde calismayi hedefliyorum.Markalar devi Almanyada,alanimin iyi oldugunu dusunuyorum :)
[center]Guzel Gunler Zorlu Duraklardan Gecer..[/center]

Cevapla