Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
murat181818
Mesajlar: 1112
Kayıt: Çrş Kas 03, 2010 11:13 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen murat181818 » Pzt Şub 21, 2011 10:29 pm

bisey icmiyorumda ne oldu gurhan kardes.. sorunu anlamadim ..soru sormamai sacmami buldun...insalar emin olmak icin farkli sorullar sorar saygi duymani beklerdim...neyse...benden buyuksun ..saygillarimla

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen eren_f2007 » Pzt Şub 21, 2011 10:36 pm

murat yanlis anlama belki sende farkindasindir turkcen biraz bozuk bazen gercekten anlamakta zorluk cekiyorum. bence gurhan da bunu demek istemistir;)

aida
Mesajlar: 99
Kayıt: Pzr Eyl 26, 2010 7:18 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen aida » Sal Şub 22, 2011 2:59 am

[quote]murat181818 tarafindan yazilan metin:
tsk.ler fundarchatten :d beraber okicagiz ayni bolumu insallah .:d is olanakli fazla ve cesitli.. cevre nni rolu cok tabi..aam torpil tabi ki kotu bisey ama simdi ki turkiyenin aci yonu torpilik.. ..cemat sistemi uygulaniyor...
PEKI FUNDARCAHTTEN sen hangi universite okumak istiyorunuz? ben duisburg-essen ins.. siyaset bilimi olarak baska secenek verebilcegin uni.. var mi peki? sagyillarimla[/quote]

Kusura bakma arkadasim ama Turkceyi yeni ogrenen biri bile bu kadar yazim hatasi yapamaz. Benim almancam cok iyi degil henuz fakat yazim hatasi yapmiyorum sen nasil oluyorda anadilini bu kadar kotu kullaniyorsun?? Bence sen dalga geciyorsun :S

murat181818
Mesajlar: 1112
Kayıt: Çrş Kas 03, 2010 11:13 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen murat181818 » Sal Şub 22, 2011 5:36 pm

tamam saygideger uyeler artik yazima daha da dikkatli olicam...ozur dilerim ana dilimde hata yapmamaliyim...tesekkurler..uyarilariniz icin..

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen eren_f2007 » Sal Şub 22, 2011 6:28 pm

“Turk Dili varsil, genis bir dildir. Butun kavramlari anlatma yetisi vardir. Yalniz, onun butun varliklarini aramak, bulmak, toplamak, onlar uzerinde islemek gereklidir.” M.Kemal Ataturk

\'\'Dilini Kaybetmis Bir Millet Yok olmaya Mahkumdur\'\' M.Kemal Ataturk

Murat yanlis anlama bizleri. Yukaridaki sozleri okursan beni daha iyi anlarsin.

bu arada \'tamam saygideger uyeler artik yazima daha da dikkatli olicam\' sanki burada da hatalar var ;)

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen eren_f2007 » Sal Şub 22, 2011 7:52 pm

o cumleyi Turkcenin onemini belirtmek icin soylemis ATATURK yani yazim yanlisi icin degil de arkadasin Turkceye neden biraz daha onem gostermesi gerektigini belirtmek icin yazdim ben de.

Turkce neden genis bir degil sana gore? Bence gayet zengin bir dil yapisi bozulmamis ender dillerden biri.

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen eren_f2007 » Sal Şub 22, 2011 9:07 pm

Bizim olan her seyin mukemmel oldugunu kimse iddia edemez sanirim.Cok mantiksiz olur zaten ben turkce en zengin dil ya da en genis dil demedim ( belkide oyledir ama bu konu hakkinda cok bilgim yok )Turkce de kelime sayisi diger dillere gore az ama bu Turkce\'nin daha yetersiz bir dil oldugu anlamina gelmez ! Cunku Turkce az sozcuk ile cok sey anlatabilen bir dildir.Turkce\'de anlamlari, sozlukteki tanimlar degil, kelimelerin cumle icindeki konumlari belirler.Ingilizce -Turkce sozlukte "sick", "ill" ve "patient" kelimelerinin karsisinda hep "hasta" yazar. Bu baglamda Ingilizce\'nin uc kat daha fazla sozcuk icerdigi soylenirse bu dogrudur. Ancak, aradaki farklarin Turkce\'de vurgulanamadigi soylenmeye kalkilirsa bu yanlis olur; “Doktor Ahmet beyin hastasi olmak", “Bobrek hastasi olmak", “Internet hastasi olmak", “Pop muziginin hastasi olmak" arasindaki farki Turkce konusan herkes bir cirpida anlar. Bunun nasil olabildigini gormek zor degildir. Bunlari internette yaptigim arastirma sonucu buldum suan baska dil bilmiyorum zamaninda ogrenince diger dillerle kiyaslama yapabilirim;) ancak yeni nesil ;) gercekten cok kotu kullaniyor dili k yerine q yazinca ne oluyor anlamis degilim:)

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş Şub 24, 2011 9:56 pm

[quote]serdargl tarafindan yazilan metin:
Yanlis hatirlamiyorsam yunanca da sadece sevgi terimine karsilik 12 tane kelime vardi, turkce de ise, ask,sevgi, muhabbet, vs. muhabbet\'in kokeni arapca oldugu icin turkceden sayilmazsa, 2 kelime kaliyor. Ha bunu turkceyi kotulemek icin soylemiyorum, kendi ana dilime asla bunu yapmam. Ama bizim olan hersey herzaman mukemmel degil maalesef. Suanda orta asyanin kullandigi dili de kullanmamiz mumkun degil, bana kalirsa, turkce de ifade etmekte zorlandigimiz seyler var. mesela siddet-i zuhurundan gizlenmis.. diye devam eden osmanlica bir cumleyi, tamamen turkceye cevirmege kalktiginizda ne anlami istenilen anlami veriyor, nede cumle de bir duzgunluk kaliyor. Bana kalirsa, artik global bir dunya da bunu konusmak bile zor. Fakat ben yinede olabildigince turkce konusmaya calisirim, evet yerine yes dedigim olmaz, okay demem vs gibi. Ancak bugun villa kelimesi arapca olmasina ragmen inglizce de bile kullaniliyor. Kaldi ki, herseyi turkcelestirebilir miyiz? otobuse oturgacli goturgec demek istemem. ya sen? diye sormuyorum : ) konumuz bu degil cunku.. [/quote]


Villa Arapca degil Italyanca\'dir. ( vi\'lla )
Dediklerinin bazilarinda haklisin tabi Turkce kelimeler unutturuldu..Buna en cok katkiyi saglayanlar ise bizim sanli Osmanli Imp.\'muz..
Arap Kulturu altinda bir guzel belledik canim guzelim Arapca\'yi..

Tabi sonrasinda Fransizca hayranligi ve neredeye Arapca kadar Fransizca kelimeler dilimize yerlesti :) En basiti Ciklet ,Embesil ,Asansor.


Ama tum bunlara ragmen Avrupa dilleriyle kiyaslarsak Turkce\'yi her zaman kat ve kat kivrak bir dil.Ve istedigin her seyi ifade edebilmene olanak sagliyor.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

ISTANBULsamak
Mesajlar: 6
Kayıt: Cmt Haz 04, 2011 2:39 am

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen ISTANBULsamak » Cmt Haz 04, 2011 3:00 am

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:
Hemen hemen hepsi aynidir. Ilk basta karar verilir . Turkiye artik acmamaktadir onu. Gozunu avrupaya diker. Ya akrabasi , ailesinden bi fert ya da arkadasi ordadir diye veya da diger gelismis ulkelere gore maliyeti daha azdir diye tercih edilir bu aci vatan dedikleri topraklar. Vize basvurusuna giderken ordaki gorevliye Almanya basbakani muamelesi yapilir, daha ilk mahcuplugu orda baslar. Vize beklerken sabirsizlanir, ahh bi gelsem de vizem , kendimi bir Almanya ya atsam baska birsey istemem der. ve vizesi gelir, dunyalar onun olur , hemen hayaller baslar.

Istedigim bolumu okuyamadim Turkiyede , simdi orda okuyacagim. Arada bi de calisirim , belki arabada alirim , hani ucuzmus ya diyorlar.. Cok kisa surede ogrenirim Almancayi, gecemi gunduzumu veriririm orda. Universitemi okurken buyuk firmalarda staj yaparim, bitirince hemen bir is bulur orda bir de uygun es, iyi bir maas , rahat rahat yasarim.

Ve almanya ya ayak basar. Neye ugradigini sasisir ilk once. Vize basvurusundan sonraki ikinci mahcubiyeti karsisindaki soguk suratli polisin " neden geldin " sorusuyla yasar. Yeni dogmus cocuk gibidir etrafa bakar, insanlara bakar ama tek kelime bile anlamaz. ilk gece olayi burda da kutsaldir. o ilk gece hafif yasanan soka ragmen hayaller devam eder. Kurs baslar, ilk 2-3 hafta cok calisir.. Sonra hep bi nedenler cikar ama o kurs uzar. Uzar istee, ya kurs kotudur, ya hocalariyla anlasamaz, akraba - aile fertleri yaninda kaliyorsa kendini oraya ait hissedemez , bocalanir durur artik. Kimi de almanca ogrenecem diye kendi dilini konusan insana selam bile vermez. Bazisinin ise burnu buyuktur, eee kolay degil ya koskoca almanya ya okumaya gelmis oglumuz. Cevresindeki isci ailelerini kucumser durur. Surekli kendini disari farkli gostermeye calisir.

Ama ne havasina alisir ne yemeklerine ne ortama ne de sosyal hayata. Aliskin degildir tabi aksam 8 diyince sokaklarin bombos olmasina.. Kendini yapayalniz hisseder, neden geldim acaba diye bi kere sorulmaya baslandimi o soru artik temelli donene kadar gider.

Genelde hep dil sinavinin en kolay oldugu yerler arastirilir didik didik edilir. Belki o kadar arastirmayi , calismaya verse daha basarili olacaktir. Ama ayni arayistaki sahsin hedefi elbette bolumundeki en iyi universiteye girebilmektir.

Bi sekilde dil sinavi asilir, universite kayitlari yapilir. Birden fiyatlar yukselmistir hersey icin. Ilk ders gunu gelir catar. Ee hayaller gerceklesmeye baslanildi ya cok heyecan ve istek hatsafada. Ilk dersine girer, sinifta kendi gibi yabanci cok fazla yoktur, dil kursundan sonra biraz degisik gelir. Ilk gunler, haftalar belki aylar pek bisey anlamaz. Acaba ben bitiremeyecekmiyim diye bir korku salar artik. O anda bir suru cozum gelir aklina ; acaba 1 sene erasmusla turkiyeyemi gecis yapsam, baska bir universiteyemi gecsem bu sehir, bu universite beni sarmadi vs diye. Hafta sonlari veya hafta ici de is bulundumu artik o okul uzar. Tekleye tekleye de olsa bi sekilde sona gelir. Artik herseyin bittigini sanar. Ama geriye baktiginda, cektigi sikintilara sorunlara ve tokezledigi yollara ve ilk gunku hayallere.. Bir omur bu kadar mi kisa der ic gecirir ve hic bir zaman kendisini ait hissetmedigi bu garip insan topluluguna isinmaya calisir ama kafasinda hep bi yerde acaba donsemmi ulkeme vardir..

Hep kafada baska acabalarla gecen surec.
Gencliginizin en guzel yillarini bu sekilde yasayama deger mi
cok kere dusunmek gerek.[/quote]

yukarida acaba erasmusla turkiyeye mi gitsem diye bi bocalama yasanir gibi bisey demissin. boyle bisey turk vatandaslari icin mumkun mu ben bunu merak ediyorum. Sonucta erasmus bildigim kadariyla yabanci ulkelerde yabanci dille egitim amacli bi organizasyon. bilgilendirisen cok sevinirim.
Esek alim olmaz tas tasimakla tekkeye,insan adam olmaz gitmek ile Mekke'ye...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen Staatsmann » Cmt Haz 04, 2011 3:47 am

Turk ogrencilerde tipki Avrupa Birligi uyesi ulkelerin ogrencileri gibi erasmus yapabilirler.Hatta AB\'den bunun icin parada alabilirler.
Erasmus sadece dil ogrenmek icin degil,tersine kendi ulkende okudugun bolumun en fazla iki somestrini yabanci bir ulkede gecirmektir.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

sezen
Mesajlar: 19
Kayıt: Çrş Eki 06, 2010 10:55 am

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen sezen » Cmt Haz 04, 2011 9:29 am

Almanya\'nin bizim ulkemizde Ulusal Ajans\'in 450-500 euro odedigi gibi odeme yapmadigini,150 euro civarinda Erasmus hibesi verdigini duydum,bu dogru mu ?

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen Staatsmann » Cmt Haz 04, 2011 1:25 pm

Tabi ki her AB\'li erasmus ogrencisine odenen miktar TR\'li kisiye odenmiyor ama benim arkadaslarimdan bazisi Erasmus icin AB\'den burs alabilmisti bazilari ise kendi universitelerinden aldi.Bir coguda kendi imkanlariyla geldi.

Duruma gore degisiyor kimin ne alacagi.Okul yonetiminle konusman lazim.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

ISTANBULsamak
Mesajlar: 6
Kayıt: Cmt Haz 04, 2011 2:39 am

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen ISTANBULsamak » Cmt Haz 04, 2011 1:54 pm

Ben tam anlamiyla anlatamadim galiba durumumu. Suanda zaten Almanyada okuyorum istegim bir iki somestr turkiyede okumak ama nakille degil.Turk vatandasiyim. Kendi ulkemde erasmus icin basvurabildigime emin misin?
Esek alim olmaz tas tasimakla tekkeye,insan adam olmaz gitmek ile Mekke'ye...

murat181818
Mesajlar: 1112
Kayıt: Çrş Kas 03, 2010 11:13 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen murat181818 » Cmt Haz 04, 2011 7:08 pm

bu erasmus olayi tam olarak almanyada okudugumuz da geri donup turkiyede okuyabilizomu? erasusmala ya da normal turkiyeye gecis yapabilirmiyiz? birde para verme konusunda da dahada detayli soyleyebilrisminiz tesekkurler..

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzr Haz 05, 2011 2:34 am

[quote]ISTANBULsamak tarafindan yazilan metin:
Ben tam anlamiyla anlatamadim galiba durumumu. Suanda zaten Almanyada okuyorum istegim bir iki somestr turkiyede okumak ama nakille degil.Turk vatandasiyim. Kendi ulkemde erasmus icin basvurabildigime emin misin?[/quote]


Yapabilirsin.Sen suanda Alman Universitesi\'nin T.C kokenli ogrencisisin.Bu bir engel teskil etmez.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

ISTANBULsamak
Mesajlar: 6
Kayıt: Cmt Haz 04, 2011 2:39 am

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen ISTANBULsamak » Pzt Haz 06, 2011 2:50 am

[quote]FuNdeRSchatteN tarafindan yazilan metin:
[quote]ISTANBULsamak tarafindan yazilan metin:
Ben tam anlamiyla anlatamadim galiba durumumu. Suanda zaten Almanyada okuyorum istegim bir iki somestr turkiyede okumak ama nakille degil.Turk vatandasiyim. Kendi ulkemde erasmus icin basvurabildigime emin misin?[/quote]


Yapabilirsin.Sen suanda Alman Universitesi\'nin T.C kokenli ogrencisisin.Bu bir engel teskil etmez.[/quote]

Verdigin cevap kulaga hos geliyor da bunu neye dayanarak yazdigini ogrenebilirmiyim? Yani erasmusla Turkiyeye gitmis bir turk vatandasi tanidigin var mi? ya da birisinin yaptigini mi duydun? Teorik olarak mumkun gorunuyor farkindayim...
Esek alim olmaz tas tasimakla tekkeye,insan adam olmaz gitmek ile Mekke'ye...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Haz 06, 2011 3:10 am

Evet iki tane kisi tanidim bugune kadar bir tanesi Almanya\'da dogma buyume Turk Vatandasi ,digeri ise Turkiye\'den gelme bir ogrenciydi.
Ikisiyle de universite sekreterliginde tanistim ve erasmus islemlerini hallediyorlardi.Ikiside Istanbul\'a gideceklerdi.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

ISTANBULsamak
Mesajlar: 6
Kayıt: Cmt Haz 04, 2011 2:39 am

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen ISTANBULsamak » Pzt Haz 06, 2011 3:13 am

Tesekkurler cevaplarin icin :D
Esek alim olmaz tas tasimakla tekkeye,insan adam olmaz gitmek ile Mekke'ye...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Haz 06, 2011 3:39 am

Rica ederim.Teoride dogru olan pratiktede dogrudur teorisi her zaman dogrudur. :)
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

eyupsen
Mesajlar: 38
Kayıt: Cmt Haz 11, 2011 5:19 pm

Turk Ogrencisinin Almanya Anatomisi

Mesaj gönderen eyupsen » Cmt Tem 23, 2011 1:31 pm

ya of icim karardi bu yazdiklarinizdan ya .. :)

Cevapla