Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Nacharbeit

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
reportr05
Mesajlar: 104
Kayıt: Sal Oca 26, 2010 11:02 pm

Nacharbeit

Mesaj gönderen reportr05 » Cmt Ağu 27, 2011 9:37 am

herkese selam,

ben bu donem uni jenada psikoloji okumaya basliycam. bu bolum benim hayalimdi simdi gerceklestirme vakti geldi ama son 2 haftadir beni bi korku sardi. bunun nedeni de hocalarin verdikleri folienlari nasil nacharbeiten yapacagim. burdaki turk arkadaslarima sordugumda biseyler soyluyorlar ama bu kisiler daha onceden trden ya almanca ogrenerek gelmis insanlar ya da burda dogma buyume.

bilmek istedigim etkili nacharbeiten nasil yapilir? nelere dikkat etmeliyim mesela? hocanin ustunde durmadigi bi slaytta cok zaman gecirmemeliyim diye dusunuyorum ama kutuphaneye gidip calismaya basliyacagimda skripti actigim anda panik oluyorum bunlari nasil yapicam diye.

yardimlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum.

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

Nacharbeit

Mesaj gönderen mirage » Cmt Ağu 27, 2011 12:02 pm

Siz ilk gunden inancinizi kaybetmissiniz, bu saaten sonra ya kendinizi toplayacaksiniz yada bu sekilde devam edeceksiniz.

Aslinda gecen forumda yine demistim, Siyaset Bilimi, Psikoloji, Sosyoloji(Sozial Arbeit) gibi bolumler bizler icin cok ama cok kolay degil. Inanilmaz bir Almanca istiyor, pratik ve edeb-i makaleler yazabilmeyi gerektiriyor.Bunlari 1 sene icersinde kazanmaniz oldukca zor.

Bazi seyleri kabul edelim, benim dogma buyume Almanyali olan arkadasim gercekten zorlandigini soylemisti. O bile zorlaniyorsa biz nasil zorlanmiyacagiz?

Lutfen bu bolumlere gercekten okuyabilecekseniz veya Almancaniza guveniyorsaniz gidiniz. "Ben yaparim, ederim, hallederiz" laflari gercekten islemiyor.

Siz hayalinizi gerceklestirmissiniz, dusunun bu bolum ile ilgili hayaller kurmussunuz ve zorluk cekiyorsunuz. Peki, oylesine psikoloji okuyan adam napacak? Daha beter batacak.

Iste istemekle istememek arasinda ki o ince cizgi bize boyle agir sonuclar birakabiliyor.


Sizin yapmaniz gereken kafanizi toparlayip bu sorunuzu Psikoloji ye gonul vermis bir ust siniflar dan edindiginiz arkadaslariniza sormaniz. Bu sorunun cevabini forumda alamazsiniz. Unutmayin Psikoloji Almanya da onemli bir bolumdur.


Basarilar

reportr05
Mesajlar: 104
Kayıt: Sal Oca 26, 2010 11:02 pm

Nacharbeit

Mesaj gönderen reportr05 » Cmt Ağu 27, 2011 1:32 pm

evet dediginiz gibi biraz oyle oldu ben de bunun farkindayim yani kendime olan guvenim kayboldu ama bu siralar yine iyiyim. bunu yenmek icin simdiden kendimi hazirliyorum. ust siniflarla da cok konustum hatta bi kac kisiden notlarini aldim.

psikoloji almanyada tip gibi degerli bi bolum farkindayim durumun. almancaya bagli evet ama bizde oyle makale istemiyorlar referat var. onu da yine ust siniflardan mentor veriyorlar bize onlara danisarak duzenleyebilirim. ayrica yine 5. semester da olan bi cinliyle konustum ve kendisinin almancasinin hala yeterli olmadigini ve benim ondan daha iyi konustugumu soyledi. ama kiz cok calismis derslere. zaten bizim de calismaktan baska bisey yapmamiz gerekmiyor. bi de bu bolumu gercekten seviyosan evet zorlanirsin ama basarirsin diye dusuuyorum. sadece teknigi bilmiyorum yani 1 dersle gun gecirmek kotu olur tabi ama sordugumda herkes normal diyor.

Cevapla