Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Universitedeki ilk donem ve zorluklar

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
reportr05
Mesajlar: 104
Kayıt: Sal Oca 26, 2010 11:02 pm

Universitedeki ilk donem ve zorluklar

Mesaj gönderen reportr05 » Cmt Ağu 20, 2011 12:58 pm

Selam herkese,

basliktan da anlasilabilecegi gibi ogrenmek istedigim burda universiteye baslayanlarin baslarda ne gibi sikinti cektikleri nerelerde zorlandiklari. ben bakildiginda bir bucuk senedir almanyadayim ama alman bi ortamim olmadigi icin ve surekli turklerle takildigim icin almancam iyi degil. zaten sinavi da 68 le gectim. Horverstehen im kotu oldugu ve de Leseverstehenden kotu puan aldigim icin.

ama kendi calismalarim ve okulun etkinlerine surekli katildim almanlarla konusabilmek icin. herseyi yaptim ama kucuk bi sehirde hele de doguda olunca insan almanlarin arasina girmek gercekten zor oluyor.

asil konuya doneyim; son 2 haftadir ozellikle cok anormal derecede stresliyim okuldan dolayi. burda psikoloji okuyacagim. evet yapmamiz gereken aslinda cok basit cok fazla calismak. almanlarla konusmak arkadas olmak ama yine de insan stres yapiyor hele benim gibi turkcede bile hizli not alamayan biri icin sanirim ilk donem cok ama cok zor gecicek.

ogrenmek istedigim sizin ilk donemde ne gibi sikintilariniz oldugu ve ne gibi zorluklar yasadiginiz. verebileceginiz oneriler nelerdir mesela? burda sonucta her DSH sinavini gecen kisi mukemmel almanca konusamiyor. ben de onlardan biriyim malesef. :(

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Universitedeki ilk donem ve zorluklar

Mesaj gönderen pardon » Cmt Ağu 20, 2011 1:58 pm

not tutmak falan o kadar problem degil, en azindan insaat muh icin degildi. zaten her dersin skriptlerini veriolar ve tahtada projeksionlu anlatiolar. gerektigi zaman da tepegozden falan yazip tahtaya yansitiolar. ayrica dersten sonra internette dersin sayfasi var. ona kayit oldugun zaman orada derste tahtaya yazilan herseyi koyuyorlar gunu gunune. onlari da alabilirsin.

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Universitedeki ilk donem ve zorluklar

Mesaj gönderen bjk_oguz » Cmt Ağu 20, 2011 2:01 pm

burdaki yazidan da az cok bilgi sahibi olabilirsin dostum..

http://deutschstudent.de/forum/viewthre ... ead_id=72

Cevapla