Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

master basvuru ve vize detayi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
goqche
Mesajlar: 4
Kayıt: Cum Ağu 12, 2011 11:28 pm

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen goqche » Pzr Ağu 14, 2011 10:23 pm

merhaba.. :)
forumunuza yeni uye oldum we almanya da master hakkinda aklima takilanlari size yoneltmek istedim..ben 4 yillik kimya mezunuyum we almanya da master yapmayi dusunuyorum..yalniz soyle bi handikapim war almanca bilgim sifir.bu durumda ogrendigim kadariyla sartli kabul olarak unilerden kabul gorebiliyorum..bu sebeple ilk olarak sartli kabul icin unilere master programina baswuruda bulunmam gerekecek we tabiki dil kursu..burda daad ile gorusmelerim olmustu fakat yogun olduklari icin bireysel olarak soru cewap imkani bulamadim.master icin unilerden baswuru formunu istemem gerekio ama bunu mail yoluylami bildiricem yoksa okul adreslerine bu istegimi postalamam mi lazim bilemedim hangisi yapilmasi gerekendir.baswuru formu we bu formu doldurduktan sonra gereken belgeleri temin edip yolladiktan sonra master programina kabul olup olmadigim hakkinda bekleme sureci baslicak..bu sure yaklasik ne kadar surer bi fikriniz warmidir we bu surec icerisinde uniden yanit beklemeden dil kursuna yazilip wizeye baswurmalimiyim yoksa unilerden cewap gelmesini bekleyip ardindan wizeye baswurup ole mi dil kursuna yazilip almanyaya gitmem daha saglikli we garanti olur.yani uniden kabul olup olmadipima dair yanit gelmesini beklerken zaman kaybim cok olurmu?cunku vizeye uni ogrenci adayi olarak baswurdugumda bu durum vize icin buyuk kolaylik saglicaktir.
cevabiniz icin simdiden tesekkurler..

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Ağu 14, 2011 11:24 pm

evet evraklari ve basvuru formunu universiteye yolluyorsunuz.Basvurdugunuz uniye gore degisir bekleme suresi ama genelde 3-6 hafta arasi surer. Universite kabulunden sonra dil kursu kaydi ve daha sonra garantor veya bloke hesap islemleri de bu sirada yapilip , diger evraklari da toplayip(tartisma forumlarinda,Almanya ya Kadar kismindaki yildizli basliklarda hepsi mevcut ayrintilariyla) vize basvurusunu yapiyorsunuz.

reportr05
Mesajlar: 104
Kayıt: Sal Oca 26, 2010 11:02 pm

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen reportr05 » Çrş Ağu 17, 2011 12:08 am

basvuru formlarini universitelerin sitelerinde bulabilirsin ya da en kolay yoldan Antragformular Studium yazarsan google a ordan bulabilirsin formlari ayrica DAAD in kendi sayfasinda da basvuru formlari var. daha sonrasini Physiker anlatmis. :)

bu arada Master icin hangi universiteleri dusunuyosun?

goqche
Mesajlar: 4
Kayıt: Cum Ağu 12, 2011 11:28 pm

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen goqche » Pzt Ağu 22, 2011 12:42 pm

cevabiniz icin cok tesekkurler :)
denilen gibi sitedeki uni.ler ve makaleler bolumunden uni.lerin kabul durumlarina baktim..kabul gorebilmem icin universitenin sartli kabul olanagini tanimasi lazim..adi bir cok forumdada gecen Duisburg-Essen Universitesi sartli kabul sagliyormus bu nedenle bu universitenin sayfasindan online baswurumu yaptim.sanirim diger asama olarak bu baswurunun ciktinisi alip imzalayip gerekli ewraklarinda cewirisini tamamlattiktan sonra son asama adrese postalamam gerekicek.fakat aklima takilan universite kis alimi yapiyormus ve kis somestr icin baswurular okudugum bilgiye gore hala dewam ediyor.ben sartli kabul olarak kabul gorursem dil kursuna yazildigim taktirde bahar somestr icin dil yeterliligi saglarsam egitime baslamam icin gelecek kis somestri beklemem mi gerekicek?
ve son olarak sizin master anlaminda tavsiye edebilceginiz sartli kabul saglayabilcek essen disinda universiteler varmidir? :)

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen mirage » Pzt Ağu 22, 2011 1:24 pm

Basvurdugunuz somestri i beklemelisiniz (daha sonra somestir degistirile bilinir mi bilmiyorum ama pek sanmiyorum)

Paderborn Universitaet, Wuppertal Universitaet, Hochschule Niederrhein sartli kabul veren universiteler dir, arastirilirsa daha fazla bulunabilir tabii ki..


Kolay Gelsin

goqche
Mesajlar: 4
Kayıt: Cum Ağu 12, 2011 11:28 pm

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen goqche » Sal Ağu 23, 2011 12:12 pm

tesekkurlerr..
ben soyle dusunmustum,15 ocaga kadar bahar baswurulari icin son tarih we suan o tarihe kadar baswuru yapsam dahi dil yeterliligim olmadigi icin otomatik olarak okul beni en erken bahar somestr icin kabul eder diye dusundum,yani bunu bu sekilde degerlendirmeleri daha mantikli :) .cunku diger uni kabullerinden farkli ilerlemesi lazim sartli kabulun,en azindan daha hizli yanit wermeleri lazim kabul olup olunmadigina dair ki daha dil kursuna yazilmak war we bu zaten egitime baslamak icin baya zamanimizi alicaktir.
forum basliklarindan we uni sitelerinden de okudugm kadariyla bahar icin kasim gibi baswurular basliyo diye yaziyordu yanilmiyorsam,ama sartli kabul icinde yol bu sekildemi izliyodur emin olamadim bir turlu.dedigim gibi dil kursu zaten bizi zaman acisindan baya bir oyalacak.

ilkerturker
Mesajlar: 3
Kayıt: Pzt Ağu 29, 2011 10:00 am

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen ilkerturker » Pzt Ağu 29, 2011 10:32 am

ben de kimya mezunuyum ve benzer konularda arastirma yapiyordum.
Gercekten cok isime yaradi bu yazilanlar.Sartli kabul alan \'\'Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover\'\' ve \'Universitaet Wurzburg\' da var yanlis hatirlamiyorsam.
Ben de danismanlik hizmeti veren bir firma ile gorustum de.
Bilmiyorum danismanlik gibi hizmeltlere gerek var mi,1500 euro istediler cunku :/

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen bjk_oguz » Pzt Ağu 29, 2011 11:55 am

cok istemisler:)

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen mirage » Pzt Ağu 29, 2011 12:42 pm

burada ki yazdigim 2 mesaj silinmis. kim sildi acaba niye? :D

ilkerturker
Mesajlar: 3
Kayıt: Pzt Ağu 29, 2011 10:00 am

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen ilkerturker » Pzt Ağu 29, 2011 12:55 pm

kendi basima halledemez miyim acaba tum bu islemleri ? 1500 euro isteyen danismana bulasmadan :)
Madem geldin dunyaya,otur calis kimyaya

mirage
Mesajlar: 511
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 1:53 am

master basvuru ve vize detayi

Mesaj gönderen mirage » Pzt Ağu 29, 2011 1:16 pm

Kendin yapamiyacagina inaniyorsan DS nin danismanligini al. 350 EURO. Taksitli hemde

Cevapla