Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Munih teknik veya Berlin Teknik konusunda yardim

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
orpheous
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 10:32 am

Munih teknik veya Berlin Teknik konusunda yardim

Mesaj gönderen orpheous » Prş Ağu 11, 2011 11:24 am

Arkadaslar herkese merhaba.Bu yazimin benzerini daha oncede yazmistim fakat site yenilenince silinmek zorunda kaldi.Bende daha kapsamli sormak adina konuyu genisleterek tekrar yazayim dedim.Konumuza gelecek olursak;
Ben Anadolu Meslek Lisesi Almanca motor bolumunu bitirdim ve ardindan yildiz teknik universitesi makine meslek yuksek okulunu bitirdim.Kisisel saglik problemlerimden dolayi meslek yuksek okulunu 5 senede bitirebildim.Transcript\'im den benim ytu\'ye ilk 2.5 sene hic gitmedigim gozukuyor zaten.Bu herhangi bir problem teskil edermi acaba?Yasim suan 22.Okurken cesitli makine firmalarinda calistim.Sade sagolsunlar 1 tanesi sigorta girisi yaptilar:) Bir sure calistiktan sonra durum hic hosuma gitmedi.Hem bu ulkede pek kalmak istemiyordum hemde dgs ile zaten 3 senem gidicekti.Bir alternatif bulmaya calisirken ve tam muhendis olma umudumu yitirmisken almanyayi es gectigimi fark ettim ve hemen ertesi gun liseme giderek 4 senelik(almanca hazirlik dahil) lise hayatim boyunca toplam kac ders saati(1 ders saati = 40 dakika) almanca egitim gordugumu sormaya gittim ve 1468 ders saati almanca egitim gordugumu ogrendim.zaten 12 senelik bi meslek lisesiydi ve almanyada kardes okulumuzda vardi (WEITERBILDUNGSKOLLEG EMSCHER-LIPPE ) .Suan yine kendim almanca ogreniyorum.seneye munih teknik universitesi makine muhendisligine basvurucam.Hatta hicbir dersimi saymamalarini bile goze aldim.Yeterki uluslar arasi taninan bir egitim almis olayim ve bu kaliteli olsun.Almanyada okurken calismak icin yararli olabilecegini dusundugum devlet kalkinma ajansi destekli \'\' uluslar arasi gecerli cnc operatorlugu \'\' belgemide aldim ve bunun yaninda zaten onceden almis oldugum; autocad,temel kaynak teknolojileri vb. konuda 6 adet sertifikam var.Ayrica stajlarimda cizdigim tasarladigim projelerim var mevcut olan.Bunun yaninda oss ye bu sene tekrar hazirlanarak turkiyenin herhangi biryerinde makine muhendisligi kazanip belgeleyecegim.Bu saydigim edinim ve kosullar ile Munih teknik veya Berlin teknik universitelerinden kabul alabilirmiyim veya yapmam gereken extra birseyler varsa nelerdir?neler tavsiye edersiniz?

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Munih teknik veya Berlin Teknik konusunda yardim

Mesaj gönderen pardon » Prş Ağu 11, 2011 11:49 am

saglik probleminin oldugunu soylersen ve kanitlayabilirsen sorun cikmaz aksi takdirde ne olur bilmem. 1 sene olsa neysede, 2 bucuk yil uzun biraz. TUM ya da TU Berlin de istedigin bolumde NC var. o yuzden meslek yuksek okulunun ve hatta lise notlarini isterler. notlarin iyise bir sorun cikmaz herhalde.

orpheous
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzr Ağu 07, 2011 10:32 am

Munih teknik veya Berlin Teknik konusunda yardim

Mesaj gönderen orpheous » Prş Ağu 11, 2011 11:54 am

cevap icin tesekkurler.Mevcut durumu ispatlayabilirim ama yuksek okulum isin icine katmadan basvuru yapmam soz konusu olurmu?yani sadece turkiyede makine muh. kazanmis diceklerdir.ki zaten meslek lisesi mezunuyumda..boyle daha avantajli olur gibi geliyor bana

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Munih teknik veya Berlin Teknik konusunda yardim

Mesaj gönderen pardon » Prş Ağu 11, 2011 12:03 pm

daha mi avantajli olr bilmem ama. o zmn vizede belki sana liseden sonra ne yaptin diye sorar ve 5 yil nie uni icin girisim yapmadigini sorabilir. ayrica meslek lisesi mezunu oldugun icin studienkolleg okuman gerekio sanirim. meslek yuksek okulu okuyanlara gerek yok bu.

Cevapla