Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
itueew
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum Mar 30, 2012 11:11 am

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen itueew » Cmt Mar 31, 2012 1:17 pm

Merhabalar,

Ben muhendis olmayi dusunuyordum taa ki ITU\'nun forumunda muhendislerin yazdiklarini gorene kadar. 1000 TL ile ise basladiklarini ve kopek gibi calistiklarini soyluyorlar. Gelecek yillar cok tecrubeli olacaksin CV\'in vs. saglam olacak ama max. 6000 TL\'yi gorebilecegini soyluyorlar. Bircok kisi lanet okuyor okuduguna...

Muhendislerin Almanya\'daki durumu nedir?

ERDAL
Mesajlar: 51
Kayıt: Pzt Eyl 12, 2011 4:50 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen ERDAL » Cmt Mar 31, 2012 1:33 pm

Merhabalar,

Oncelikle hangi muhendislik dalinda okuduguna bagli benim bi tanidigim insaat muhendisi 2500 Euro civarinda bi maas aliyor iside rahatmis tabi adamina gore degisir. Maas araligi 1500-5000 Euro civarinda durumuna gore degisir. Suan muhendislik okuyanlarin daha cok bilgisi vardir, bilgilendireceklerdir. Bu arda almanyada muhendis acigi var diye duymustum tabi sadece duyum emin degilim,
Don´t let your fears stand in the way of your dreams!

Sakura
Mesajlar: 126
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 11:03 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen Sakura » Pzr Nis 01, 2012 8:20 pm

Muhendis acigimi dedi biri :D Lafonten den masallara konu olur. Ucretlerde damping amacli senelerdir yurutulen politka

[youtube]sQUNPJysHaE&feature=results_video&playnext=1&list=PL88A8E856E3EA29C6[/youtube]

Borumu
Mesajlar: 369
Kayıt: Cum Eki 28, 2011 12:28 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen Borumu » Pzr Nis 01, 2012 9:15 pm

1000 ile baslamak bana gore normaldir.Ortalama 1 muhendis 2000-5000tl arasi calisiyor ancak 10000tl alanda var 20000tl alanda mesela makine muh. ol gemilerde calis en az 10000tl aliyorsun tankerde vs. calistiginda 15-25bintl arasi aliyorsun.Pilotluk var 10-15bintl aliyorlar bu is sana kalmis.

ERDAL
Mesajlar: 51
Kayıt: Pzt Eyl 12, 2011 4:50 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen ERDAL » Pzr Nis 01, 2012 9:54 pm

[quote]Sakura tarafindan yazilan metin:

Muhendis acigimi dedi biri :D Lafonten den masallara konu olur. Ucretlerde damping amacli senelerdir yurutulen politka

[youtube]sQUNPJysHaE&feature=results_video&playnext=1&list=PL88A8E856E3EA29C6[/youtube][/quote]

http://www.dunyabulteni.net/?aType=habe ... eID=201898 Bende burdan okumustum bilmiyorum artik gerisini :) bu linkten okuyabilirsin :)
Don´t let your fears stand in the way of your dreams!

ismayin
Mesajlar: 14
Kayıt: Pzr Oca 04, 2009 9:16 pm
Konum: Almanya

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen ismayin » Pzt Nis 02, 2012 7:04 pm

Tum dunya su an krizde, ama bu kriz uretim krizi. Yani dunya da su an bir uretim fazlaligi var. Eskiden Avrupa ve Amerika uretirdi, diger ulkeler kulanir/ talep ederdi. Simdi dunya tersine donuyor. 90 li yillardan sonra Brezilya, Hindistan ve Cin cok hizli bir sekilde gelisiyorlar ve artik onlarda piyasada soz sahibi, ayrica daha ucuz. Almanya, uzakdogu firmalari ile mucadele edebilmek icin makinelesmeye (otomasyon) agirlik verdi. Bu yuzden bir zamanlar emek-yogun sekilde calisan fabrikalara, simdilerde insanlar temizlikci, operator ya da bakimci olarak aliniyor. Uretimde maliyeti dusurmek icin hammadde ve enerji ile oynarsin/asagi cekersin. Bu unsurlar artik doruk noktasina ulasti, daha asagi cekmekte zorlaniyorlar. Geriye tek unsur olarak "insan" kaliyor. Insanlarin maasini dusurmekten baska caresiz kalmiyor. Eskiden Alamna genclerini marketlerde ya da benzer sektorlerde calistiramazlarmis, tenezzul edimezdi yani. Ama bugun gelinen su durumda calisanlarin % 40 a yakini hizmet sektorunde, % 35 i uretim sahasinda, kalan kismi ise kendi islerini yapamkta. Iste kapitalizmin geldigi son donemec budur. Dunya da anladi ve bu sistemden vazgecmeye calisiyorlar. Wall Street eylemlerini muhakkak duymussunuzdur. Ozellikle Amerika da ve avrupada sosyal fonlar ile halk bir nevi susturulmaya calisiliyor. Ornegin Almanya da issiz bir kisi, -gerekli sartlari tasiyorsa- rahatlikla bu odenekten pay sahibi olur. Lakin hic sorgulamaz ve yavas yavas bu gercegi kabullenmistir. Para babalarida yeni bir sistem arayisinda, bakalim bu durumda biz muhendislerin kaderi nasil degisir..:)

Sakura
Mesajlar: 126
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 11:03 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen Sakura » Pzt Nis 02, 2012 8:09 pm

@ ismayin ...gayet guzel ozetlemissin. Uretim fazlaligi oldugu gibi artik gereginden fazla universite mezunu var dolaysiyla is arayani Almanya piyasasini ele alicak olursak. Dolaysiyla ortada bir acik diye birsey yok ondan videoyu buray ekledim.

Bilmem ne kadar muhendis acigi var yaygarasanin altinda da yatan bu. Cok ucuza calisacak kalifiye insan ihtiyacinin oldugu gercek :) Alman bir muhendisi kolay kolay cok dusuk fahis fiyatlara calistiramayacani bildiklerinden Blue Card konusu guncelligini koruruyor. Her ne kadar Dienstleister icin calisan epeye Alman yeni mezunlarda mevcut olsa dahi bu tarz islere gecici baktiklarindan onlari orda tutmak zor oluyor. Ve sartlarin eskiye nazaran daha kotulesmesinden dolayi bir suru Alman Almanya yi terk ediyor. ( Bnknz Isvicre nin Almanlar tarafindan isgali :P )
Yillardir giris ucretlerinde bir artis yok hatta tam tersine gidisat mevcut.


Isverenler yabanci mezunlarda ozellikle Cinli Hintli leri tercih ediyorlar eskiye nazaran :) Tabii ki Asya pazarinda rol kapma calismalarini bu durumun kolaylastirmasida var tabii buda goz ardi edilemez. Ama aslen daha ucuza calismaya gonullu olabilmeleri avantajlari.

EU icinden ucuz ve kalifiye elemanlardan Almanya ya cok bir akis olmadigi gercek onlarin bekledikleri kadar. Cunku daha cazip ulkeler mevcut Almanyaya kiyasla. Ucuz ama kalifiye is gucunu EU icinden cekmediginden Blue Card la asya lilari Almanya ya cekme hedefindeler :P

Sarazzin tezinde Yabancilarin Almanya yi yok ettigini bahsediyor ama daha cok Alman isverenler Almanyayi yok ediyor :P

sway
Mesajlar: 537
Kayıt: Pzt Oca 02, 2012 5:59 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen sway » Pzt Nis 02, 2012 9:50 pm

peki bu muhendis dediginz ve maaslarindan bahsettiginz kesime hochschule mezunlarida giriyormu?? :help

mehmetsah
Mesajlar: 97
Kayıt: Pzt Haz 14, 2010 4:25 am

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen mehmetsah » Çrş Nis 04, 2012 2:09 pm

benim bildigim turkiye de muhnedis kayniyor.. almanya da okuyup turkiye ye donme gibi bir niyet varsa iyi bir is bulma sikintisi cekilebilir.. ama almanyada da ole kolay kolay bir yabancinin is bulmasi gerckten cok zor. yani assagi tukursen sakal yukari tukursen gene sakal:)))

MiTRaLYoZ
Mesajlar: 447
Kayıt: Prş Kas 03, 2011 12:36 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen MiTRaLYoZ » Prş Nis 05, 2012 12:29 pm

[quote]mehmetsah tarafindan yazilan metin:

benim bildigim turkiye de muhnedis kayniyor.. almanya da okuyup turkiye ye donme gibi bir niyet varsa iyi bir is bulma sikintisi cekilebilir.. ama almanyada da ole kolay kolay bir yabancinin is bulmasi gerckten cok zor. yani assagi tukursen sakal yukari tukursen gene sakal:)))[/quote]

"Almanya da okuyup Turkiye ye donme gibi bir niyet varsa iyi bir is bulma sikintisi cekilebilir" bu ne demek simdi :) Yani Turkiye de okusaniz iyi bir is bulunur ama Almanyadan gelirseniz muhendis olarak bulamazsiniz gibi birsey olsa gerek :] Muhendisligin anavatani olan bi ulkeden cikip da iyi bir is bulunmazsa daha bisey soylemeye gerek yok , bursa bosch da hangi muhendisin nerden geldigini arastirirsan belki fikir beyan edebilir ;) Tabi hava da kapiliyor demiyorum. O eskidenmis. Ama soyledigin kadar da degil yani.

itueew
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum Mar 30, 2012 11:11 am

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen itueew » Prş Nis 05, 2012 2:31 pm

Yani ben Almanya\'ya zaten daha iyi egitim alabilmek icin gidiyorum, Turkiye\'deki mezunlara nazaran daha kolay is bulmam gerekmiyor mu? Almancanin yanina Ingilizcede eklenirse kacinilmaz olmali...

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen bjk_oguz » Prş Nis 05, 2012 3:16 pm

Siz Turkiye\'de agaclarda,duvarlarda bogazici mezunundan Matematik dersi verilir, bilmem hangi uni mezunundan Fizik dersi verilir yazisi gordunuz mu? Ben cok gordum.Bunlar zeki insanlar degil mi bence en az Almanyadakiler kadar zekiler belki daha cok.Bu adamlar niye issiz Almanya\'da okumadiklari icin mi hic sanmiyorum :)

itueew
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum Mar 30, 2012 11:11 am

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen itueew » Prş Nis 05, 2012 4:04 pm

Peki siz hic Insaat Muh., Elektrik Muh... o tip ilanlar gordunuz mu?

Bizim dershanede 4 yillik Kimya bolumunu bitirmis biri var: Kimyadan denemelerde full cekemedigi gibi YGS’de de cekemedi.

Matematik, Fizik, Biyoloji bolumleriyle muhendislik bolumleri cok alakasiz ki o bolumleri okumakta hicte akil kari degil. Cunku yapacagi meslek yok. O bolumlerin amaci bilim insani yetistirmektir ve bilim insani da asla issiz kalmayacagi gibi el ustunde tutulur. Turkiye’de bilim insanlari yazdigi her makale basina 37 bin TL alir. Ayni Turkiye’de insanlar o bolume arastirma veya akademik kariyer icin gitmez. Lise boyunca fizikten 0 almis adam oss sonucu universite okumak icin Fizik okuyor veya lise boyunca en sevdigi dersi matematik olan ogrenci ODTU Matematik kazaniyor ve okuyor. Hicbir amaclari olmayan insanlar bunlar.

orjinaltr
Mesajlar: 21
Kayıt: Çrş Mar 28, 2012 1:26 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen orjinaltr » Prş Nis 05, 2012 5:09 pm

@ itueew kardesim ben Elektrik-elektronik muhendisligi bolumunden yeni mezun oldum.Benim sana tavsiyem sen muhendis olma.Nedenine gelecek olursak.Yukarida biryerde bahsi geciyor Turkiye muhendis kayniyor diye.Dogrudur Turkiye cidden muhendis kayniyor.Ama o kaynayanlarin hepsi senin sordugun gibi ne kadar maas alabilirim 1000 lira 5000 lira muhabbeti yaparak o bolumu yazanlar.Yanlis anlama beni,sen daha tercihini yapmadigin icin yaziyorum boyle.Amacin cok para kazanmaksa cok daha kolay garanti meslekler var ciddi maaslarda aliyorlar.Bu demek olmuyorki ben cok para kazanmak istemiyorum.Demem o ki basarili bir muhendis olmak istiyorsan sorularinin ne kadar kazanabilirim den ziyade yeteneklerim neler gelecekte neler yapabilirim olmasi lazim.Basarili bir muhendis te hem venceremos arkadasin dedigi gibi heryerde is bulur hemde saglam maaslar alir. Haydi rastgele :)

itueew
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum Mar 30, 2012 11:11 am

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen itueew » Prş Nis 05, 2012 6:29 pm

Turkiye’de hangi genc severek bir bolum secmis?
Siz Elektrik-Elektronik muh. hangi bilgi birikimiyle karar verdiniz?
Basarili muhendis bir seyler uretir, chip’i icat eden elek-elektronik muhendisleri gibi. Uretmenden dusunmeden sadece onune gelen isi yapmak basarili muhendislik degildir, para kazanmaktir ki sizde onu yapiyorsunuz.

Herkes soyluyor bu "sevdigin meslek" hikâyesini, simdi bende cok merak ettim, bu sevdigim meslek nedir? Lutfen daha kolay, garanti ve cok para kazanacagim meslekleri soyler misiniz?

orjinaltr
Mesajlar: 21
Kayıt: Çrş Mar 28, 2012 1:26 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen orjinaltr » Prş Nis 05, 2012 7:12 pm

Simdi sistem tartismasina girmeyelim.Yoksa 4+4+4 ten girer lys den cikariz.
Ufakliktan beri ilgi duydugum,henuz lisedeyken bile bu islere merakli oldugum icin bu bolumu sectim.
\'\' Uretmenden dusunmeden sadece onune gelen isi yapmak basarili muhendislik degildir, para kazanmaktir ki sizde onu yapiyorsunuz.\'\' bu cumlenin yorumunu sana birakiyorum.
Son olarak herkes diyorsa dogruluk payida olsa gerek.Senin sevebilecegin meslegi benim degil kendi iradenle kendin belirlemen lazim.
mesleklerde su linke bir goz at derim

http://www.memurlar.net/haber/172840/

muhammet
Mesajlar: 159
Kayıt: Cum Oca 29, 2010 2:17 am

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen muhammet » Prş Nis 05, 2012 7:21 pm

[quote]itueew tarafindan yazilan metin:

Turkiye’de hangi genc severek bir bolum secmis?
Siz Elektrik-Elektronik muh. hangi bilgi birikimiyle karar verdiniz?
Basarili muhendis bir seyler uretir, chip’i icat eden elek-elektronik muhendisleri gibi. Uretmenden dusunmeden sadece onune gelen isi yapmak basarili muhendislik degildir, para kazanmaktir ki sizde onu yapiyorsunuz.

Herkes soyluyor bu "sevdigin meslek" hikâyesini, simdi bende cok merak ettim, bu sevdigim meslek nedir? Lutfen daha kolay, garanti ve cok para kazanacagim meslekleri soyler misiniz?[/quote]

Televizyonu ac gorursun...

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen technonur » Cmt Nis 07, 2012 1:19 am

bence birseyler basarmak isteyen birisi once alacagi parayi degilde HEDEFini belirlemeli sen birseyler yap emeginin karsiligini alirsin.

isine odaklanan bir muhendis olursan isler seni kovalar sen isleri degil
para gozlu bir muhendis olursan kimse sana selam bile vermez

birde itueew sen daha kendine bu yasta bir hedef belirleyemediysen bundan sonra birseyleri basarmak icin rakiplerinden hep 1-0 geride baslayacaksin cunku kimi var adam daha ilkokul bitirir bitirmez hedefini koyuyo ortaya ve o hedefe ulasmak icin gereken ne varsa yapiyo sense 17 18 yasindan sonra bir hedef belirliyorsun..
dolayisiyla kusura bakma SEVDIGIN meslegi kimse soyleyemez sana :)

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen eren_f2007 » Cmt Nis 07, 2012 10:25 am

[quote]
Herkes soyluyor bu "sevdigin meslek" hikâyesini, simdi bende cok merak ettim, bu sevdigim meslek nedir? Lutfen daha kolay, garanti ve cok para kazanacagim meslekleri soyler misiniz?[/quote]

:)

itueew
Mesajlar: 70
Kayıt: Cum Mar 30, 2012 11:11 am

Almanya\'da Muhendis Olmak?

Mesaj gönderen itueew » Cmt Nis 07, 2012 3:19 pm

Yaptiginiz tek sey demagoji. “Sevdigi meslek” soylemleriniz bilgisayarda Fifa, Pes oynayan cocugun bilgisayar muhendis olmak istemesi disindan hicbir yere gitmiyor.

Cevapla