Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanyada Egitimin Zorlugu ve Prufungsanspruch

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
semih21
Mesajlar: 60
Kayıt: Sal Oca 25, 2011 9:05 pm

Almanyada Egitimin Zorlugu ve Prufungsanspruch

Mesaj gönderen semih21 » Sal Haz 28, 2011 1:00 am

Merhaba arkadaslar,


Turkiyeden Almanyaya ilk kez geldigimizde bircogumuz buradaki Universite egitim sisteminin ve kurallarinin

Turkiyedekilerden bu kadar cok farkli olabilecegini bilmiyorduk... Ve bu bilgi eksikliklerinden dolayi belki biraz aceleci davrandik ve

detaylara pek kafa yormadan sadece egitim harclarinin maksimum 800 Euro olmasini bir firsat bilip buyuk hayallerle buralara kadar

geldik. Ama buraya geldikten sonra derslerinde basarili olmasina ragmen mesela Prufungsanspruch gibi veya Yabancilar Polisinin

turlu kaprisleri gibi cesitli nedenlerden dolayi hedeflerine ulasamayan, husrana ugrayan cok insanlarla tanistik, onlarin durumlarina

uzulerek daha cok hirslandik. Bu ve gibi nedenlerden dolayi kendimiz icin cozum arayislarina girdik.


Arkadaslar Sizce Almanyada Universite de basarinin sirri nedir ???

Yeni baslayanlara duzenli calismanin yanisira neler yapmalarini tavsiye edersiniz??? ( Mesela Prufungsanspruch )

Yani mesela bircok Universitede bir Ogrenci bir sinavi en fazla 3 kere tekrarlayabiliyor diye biliyorum.

Acaba boyle bir kuralin olmadigi yani Turkiyedeki gibi sinirsiz sinav hakkinin oldugu Prufungsanspruch verlieren

konusunun soz konusu olmadigi bir Almanyada Universite veya Hochschule var mi ???


Cevaplarinizi bekliyorum arkadaslar...


Saygilarimla,,,,

semih21
Mesajlar: 60
Kayıt: Sal Oca 25, 2011 9:05 pm

Almanyada Egitimin Zorlugu ve Prufungsanspruch

Mesaj gönderen semih21 » Çrş Haz 29, 2011 9:04 pm

Cevaplarinizi bekliyorum arkadaslar...

ybrk
Mesajlar: 157
Kayıt: Prş Tem 15, 2010 12:09 pm

Almanyada Egitimin Zorlugu ve Prufungsanspruch

Mesaj gönderen ybrk » Çrş Haz 29, 2011 10:00 pm

Burada egitim zor. Yabanci dil oldugu icin buraya gelirken, burada egitimin sizin icin 2-3 kat zor olacagini bilmek gerekiyor.

Hele bir vizeyi alayim, nasil olsa bi sekilde yirtarim kafasina gelenler, cok sey kaybeder. Hatta bastan kaybeder.

Universitede basarili olmanin ilk oncelikli sarti, universiteye iyi seviyede Almanca bilerek baslamaktir. Cunku sizin icin 1. oncelik hocayi-kitaplari anlamak, 2. oncelik dersleri anlamaktir. 1.\'yi yerine getiremeyen, zaten 2.\'yi de yerine getiremeyeceginden basarisiz olmasi kacinilmaz.

Dil bilen adamin basari icin tek yolu var, o da calismak ve calismak. Alman arkadaslarinizin 1 saat calistigi derse, belki siz dil yuzunden 5 saat calisacaksiniz.

Sinav hakki sinirsiz olan bir okul var mi bilmiyorum ama bu zaten bir ayrimcilik falan degil. Almanlar icin de gecerli bu. 2 veya 3 denemede bir dersi veremeyeni sutluyorlar okuldan. O yuzden tek diken ustunde olan siz degilsiniz, herkes. Boyle bakmak lazim.

Dil ve calisma disinda da, sosyal iliskilerinizi iyi tutmalisiniz. Ben yabanciyim falan diye koseye cekilirseniz, kimse sizi iplemez. Hocalarla, asistanlarla ve en onemlisi sinif arkadaslarinizla iletisim cok sey kazandirir. Ben yuksek lisans yapiyorum, kimi zaman anlamadigim seyler oluyor. Alman arkadaslar sagolsun onlar anladiklari zaman bana anlatiyor, onlar anlamadiginda ben anlamissam onlara anlatiyorum. Boylece hic anlamadigimiz dersleri bile gecmisizdir.


reportr05
Mesajlar: 104
Kayıt: Sal Oca 26, 2010 11:02 pm

Almanyada Egitimin Zorlugu ve Prufungsanspruch

Mesaj gönderen reportr05 » Prş Haz 30, 2011 12:48 pm

ybrk a katiliyorum burada okumak gercekten zor. burdaki sistemi turkiyeyle karsilastirmak gerekirse:

1. herkes kendine calisir. Birinden not almak hele tanimadigin bir sinif arkadasindan not almak imkansiz gibi birseydir. Ama ybrk in da dedigi gibi sosyal iliskileriniz ne kadar iyi ve de siz belli seylerde ne kadar iyiyseniz egitim de bi o kadar neseli ve biraz kolaylasiyor.

2. yatarak ders gecmek almanyanin en kotu universitesinde bile imkansiz. buraya bu kafayla gelenler zaten hala almanca sinavlariyla ugrasiyorlar onlari gecseler bile alttan derslerle ugrasmak zorundalar.

3. sinirsiz sinav hakki yok. benim uni Friedrich-Schiller Uni Jena da 3 sinav hakkin var ve bunlardan birini gecmen gerek.

4. Turkiyeden biraz alisik oldugumuz hoca ogrenci iliskisi burda biraz daha farkli ama ayni iliskileri almanyada da yapmak ogrencinin kendi elinde. yani bir sorununuz oldugunda hocalara ya da asistanlara gittiginizde sizi geri cevirmezler ve her konuda ellerinden geldigince size yardim ederler.

5. Ders calisma sistemi ve es zamanli almanca ogrenimi. Turkiyede ders calisma sistemi sadece inek ogrencilerde olan birsey diger ogrencilerde boyle bir sistem soz konusu degil. burda ama en tembeli bile ders calismak zorunda. bir yabanci olarak bolumunde getirmis oldugu zorlukla hayatinizi uni disinda kutuphanede gecirmek zorundasiniz. turkiyede kutuphanede ders calisma anlasiyi da yoktur ama burda kutuphanede yer bulursaniz sanslisinizdir. :D

bir dersi en iyi anlamanin yolu hocayi dinlemekten gecmektedir ama bilmediginiz kelimeler ya da bi kelimenin o cumle icinde ne anlama geldigini bilmediginiz an sorun yasamaya baslarsiniz. Bunlar icin almanlarla takilmak en iyisi. Okul basinda iyi arkadasliklar kurmak gerekli. kitap konusuna gelirsek bazi kitaplari anlamakta sorun yasabilirsiniz ama bu sizi korkutmamali ve biraz da arastirmaci olmak gerekli. ybrk in dedigi gibi 5 saatinizi bi dersle ugrasarak gecirebilirsiniz. bu baslangic icin normal. ben 10 saat bi dersle ugrastigimi biliyorum sirf cok iyi anlayabilmek icin. farkli kitaplari ve kaynaklari arastirmak gerek. bazi kitaplar istediginiz seyi bi cumlede vermez sayfalarca anlatir. ya kendiiniz bu kitaplardan kisa bir cevap cikaricaksiniz ya da konunun daha acikca anlatildigi bi kitap bulacaksiniz.

Seminarlar Turkiyede bir cok universitede yok. burdaki seminar sistemi en fazla 25 kisilik kucuk gruplar olarak Vorlesunglarin bir uzantisi seklindedir. Turkiyede ise bu durum sadece ders olarak geciyor. onu da kac ogrencinin sectigine bagli olarak kucuk ya da buyuk bir sinif oluyor.

bir tip vermek gerekirse kendi bolumunuzdeki ust somestr ogrencileriyle arkadas olmaya calisin ve bolum etkinliklerine mumkun oldugunca katilin bu sekilde farkli kisilerle tanisip onlardan yardim alabilirisiniz.

Almanlarla iyi arkadas olabilmenin yolu onlara farkli oldugunuzu ve biseyler bildiginizi ya da bilmek istediginizi gostermekten geciyor. tabi bu da benim dusuncem :D



ybrk
Mesajlar: 157
Kayıt: Prş Tem 15, 2010 12:09 pm

Almanyada Egitimin Zorlugu ve Prufungsanspruch

Mesaj gönderen ybrk » Prş Haz 30, 2011 1:20 pm

konu disi olacak ama reportr05 baya yakinmisiz, ben de Erfurt\'ta okuyorum. Thuringen\'den birini gormek guzel

Cevapla