Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize ye Basvurmama Gerek Var mi?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
trickyyy
Mesajlar: 11
Kayıt: Pzr May 15, 2011 7:08 pm

Vize ye Basvurmama Gerek Var mi?

Mesaj gönderen trickyyy » Prş Haz 02, 2011 4:46 pm

Benim bi sorum olacak. Kisaca ozet gecicem. Bremenden master icin kabul aldim ama eger oraya gidersem sadece bi donem okuyabiliyorum yani 4 ay ve daha sonra specialisation icin bu master a bagli 5 ulkeden herhangi birini secip orada devam etmem gerekiyor. Master 1 sene ve ilk giris yaptigin ulkede sadece 4 ay core derslerini okuyorsun ve sonra baska ulkede bi specialisation yapmak zorundasin.. Bunlarin hepsi de Almanya disinda..Benim asil amacim Almancayi da bir yandan ogrenmekti ama eger Bremenden giris yaparsam sadece 4 ay kalabiliyorum..

Bende ayni program icin Ispanyaya basvurdum ve oradanda kabul aldim. simdi 4 ay Ispanyada baslicam ve specialisation icin 8 ay Almanyaya gidicem..(programda kesinlikle 2 degisik ulkede okunmasi gerekiyor)

Benim sorum Ispanya icin 1 sene vize alirsam Almanya icinde kullanabilirmiyim. bu kabul kagidinda program zaten 1 sene olarak yaziyor ve Ispanyadan 1 sene vize alabiliyorum. Yoksa 2 ulkedende vize almam gerekiyormu?. Yani hem Almanya hem Ispanyami veya elimde Almanya icinde kabul kagidi var Bremenden. Oradan 1 senelik basvurup Ispanya da 4 ay kalmak icin vizeyemi basvursam..

Arada Almanya da eger bulabilirsem part time calismak veya stajda yapmak istiyorum. Bunun icin heralde ayrica vizeye de bakiyolardir.

Biraz karisik oldu ama bilen arkadaslar bence anlamistir biraz konuyu..simdiden tesekkurler yardimlariniz icin..

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

Vize ye Basvurmama Gerek Var mi?

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Cum Haz 03, 2011 5:45 pm

Ispanya icin vize aldiginda Almanya icin de gecerli.rahatlikla giris cikis yapabilrsin.iki farkli ulkede egitim gormek buyuk bir avantaj bence.bence dogru bir karar

trickyyy
Mesajlar: 11
Kayıt: Pzr May 15, 2011 7:08 pm

Vize ye Basvurmama Gerek Var mi?

Mesaj gönderen trickyyy » Pzt Haz 06, 2011 6:08 pm

tesekkur ederim cevabiniz icin..benim merak ettigim sey eger Ispanyadan aldigim schengen vizesiyle gidersem calisabilecekmiyim veya staj yapabilecekmiyim. Bu konu hakkinda bilginiz varmi acaba?

Cevapla