Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vizelerden Sonra Pasaportlar da Kalkiyor

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
baran burak
Mesajlar: 297
Kayıt: Cum Tem 10, 2009 9:35 pm

Vizelerden Sonra Pasaportlar da Kalkiyor

Mesaj gönderen baran burak » Prş May 19, 2011 7:12 pm

omsulari basta olmak uzere 56 ulkeyle vizeleri kaldiran Turkiye simdi de pasaportlari kaldiriyor.



Acai Berry Etkisini Mehmet OZ Formule Etti.


Komsulari basta olmak uzere 56 ulkeyle vizeleri kaldiran Turkiye simdi de pasaportlari kaldiriyor. Ilk uygulama Gurcistan\'la gerceklestirilecek. Ay sonu itibariyle Turkiye\'den Gurcistan\'a, Gurcistan\'dan Turkiye\'ye gidis gelisler pasaport yerine artik nufus cuzdaniyla yapilacak.

Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, ay sonu itibariyle Gurcistan ile Turkiye arasinda pasaportlarin kaldirilarak gidis gelislerin kimlikle yapilacagini acikladi. Bakan Davutoglu, Eskisehir Girisimci ve Sanayici Isadamlari (EGSIAD) ve Osmangazi Universitesi Uluslararasi Iliskiler Bolumu tarafindan organize edilen "Diplomasi ve Ticaret" konulu konferansa katildi. Bakan, burada yaptigi konusmada, Turkiye\'nin Turkiye merkezli vizyonel bir dis politikasi oldugunu soyledi. Bakan, "Her hangi bir kriz cikmasa da bizim her gun gundemimizde yer alan dis politika konularimiz var. Kriz cikmadigi zaman dinamikligini kaybeden bir diplomasi anlayisi degil, krizlerin cikmamasini da engelleyen vizyonu diplomasiye egemen kildik. " dedi.

Komsularla ekonomik entegrasyon isbirligini gelistirmek istediklerini ve bunun icin de daha once uygulanmamis projeleri hayata sokmak istediklerini belirten Bakan Davutoglu, soyle konustu: "Butun komsularimizla vizeleri kaldiralim. Rusya ile vizeleri kaldiracagimizi uc sene once soyleseydik, kimse inanmazdi. Hatta kaldirilacagini karar verdigimiz gun gazetecilere soyledigimizde bile buna kimse inanmadi. Nasil olur da bu kadar zor bir seyi kaldirirsiniz? Calisirsaniz, emek verirseniz oluyor. Iste bakin bu ay sonu da Gurcistan ile pasaportlari da kaldiriyoruz. Artik Gurcistanlilar Turkiye\'ye, Turkler de Gurcistan\'a kimliklerle gelip gidecek. Turk alfabesinde Gurcu harfleri olmadigi icin okuma zorluklari cekiliyor. Bunu da sayin Basbakan\'imiz Gurcistan Basbakani ile gorusup karara bagladi. Biz istiyoruz ki, bu halklar tarih boyunca beraber yasamis, ortak cozum noktalari bulup tekrardan kaynassin. "

"TEK CIKIS YOLUMUZ AB OLDUÐUNU ZANNEDENLER YANILIYOR"

Turkiye\'nin 56 ulkeyle vizeleri kaldirmasini elestirenlere tepki gosteren Bakan Davutoglu, "Simdi bize diyorlar ki, (vizeleri kaldiriyorsunuz. Eksen mi kayiyor, AB ile problem olacak?) AB\'ye problem olacaksa, AB bizimle vizeleri kaldirsin. Simdi Avrupa soyle zannediyor; (Turklere vize uygulayacagiz, Turkleri kapida birakacagiz. ) Turklerin de baska gidecek kapisi olmadigi icin alisa geldigi gibi Avrupa\'dan yardim talep edecegiz. Biz Avrupa\'dan bir kurus para istemedik ve istemeyecegiz. Almanya\'nin Fransa\'nin AB\'ye girislerine bakin, ne kadar disaridan yardim almislar? Bizim icin boyle bir sey soz konusu degil. Bizim AB\'ye girisimiz onurla ve karsilikli saygiyla olacaktir. " diye konustu.

Gumruk Birligi\'ne gore vizesiz gecis yapmanin Turklerin en dogal hakki olduguna isaret eden Bakan Davutoglu, "Ama bir suru mahkeme karariyla geciktirildi. Sonunda biz bunu maddeye koyduk ve iki senedir muzakerelerini yapiyoruz. Turkiye, Avrupa Birligi icinde onemli bir aktordur ve bu aktorluge devam edecektir. Tek cikis yolumuzun AB\'ye girmek olacagini zannedenler yaniliyor. Dunyanin her yeriyle ticaret yapacagiz, dunyanin her yerinde ekonomik olarak var olacagiz. " ifadesini kullandi.

Konusmasinda Turkce Olimpiyatlari ile degisik ulkelerdeki Turk okullarina da deginen Bakan Davutoglu, "Turkce olimpiyatlariyla dunyada Turkce konusan bir elit yetistirelim. Turkce olimpiyatlarina her turlu destegi verenlere tesekkur ediyorum. Simdi istiyoruz ki, bu bin ogrenciye getirelim. Yurtdisindaki Turk okullari sevgi, hosgoru ve kulturumuzu yaymanin yaninda ticaretimizi de buyuk katkisi var. Turk isadamlarina araci oluyor. " seklinde konustu.

Torende, Bakan Davutoglu, Bank Asya Genel Muduru Abdullah Celik, is adami Ridvan Cakirgoz, Musiad Eskisehir Sube Baskani Muhittin Yilmaz, TUMSIAD Eskisehir Sube Baskani Ali Engiz\'e plaket verdi. EGSIAD Baskani Erdogan Ercan ve Vali Mehmet Kiliclar, Bakan Davutoglu\'na cesitli hediyeler takdim etti
Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin,dunyadakiler birbirlerini yiyor ...

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Vizelerden Sonra Pasaportlar da Kalkiyor

Mesaj gönderen eren_f2007 » Prş May 19, 2011 11:40 pm

yav madem tek cikis yolumuz ab degil o zaman ne den bu kadar taviz veriliyor...Bizim avrupa birligi dersi hocamiz amac avrupa birligine girmek degil asil amac turkiye de normal sartlarda yapamayacagin reformlari bu sayede yapabiliyor olmak demisti bence durum cook manidar

baran burak
Mesajlar: 297
Kayıt: Cum Tem 10, 2009 9:35 pm

Vizelerden Sonra Pasaportlar da Kalkiyor

Mesaj gönderen baran burak » Cmt May 21, 2011 11:25 am

[quote]eren_f2007 tarafindan yazilan metin:
yav madem tek cikis yolumuz ab degil o zaman ne den bu kadar taviz veriliyor...Bizim avrupa birligi dersi hocamiz amac avrupa birligine girmek degil asil amac turkiye de normal sartlarda yapamayacagin reformlari bu sayede yapabiliyor olmak demisti bence durum cook manidar[/quote]
Aynen katiliyorum abi mademki bizim AB girme gibi bir derdimiz yok neden insanlari bu kadar kandiriyoz neden elin devletlerine bu kadar taviz vererek kendimize zarar veriyoruz anlamadim
Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin,dunyadakiler birbirlerini yiyor ...

Cevapla