Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Degermi acaba dedirten hikaye...

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
prodigysrcan
Mesajlar: 106
Kayıt: Prş May 14, 2009 5:17 pm

Degermi acaba dedirten hikaye...

Mesaj gönderen prodigysrcan » Pzr May 08, 2011 12:42 pm

Kuzenim Onurun hikayesini anlaticam size.Bende ayni yoldan gitmeyi dusunuyorum daha dogrusu -dum.Hacettepe psikolojiyi bitirdi.Aama amster degilde tekrardan iyi bir sayisal bolum okumayi kadasina koymustu.Dayimlar turkiyede kalmasini istedikleri icin maddi manevi yardimci olmadilar.Klasik turk aile yapisi.Uni bitti bir is bul evlen ure yaslan ol...=) Belkide makbul olani da budur onu simdilik bilemiyorum...

1 sene belediyede calisip bloke parasini tek basina biriktirdi.Sozel bir bolum okumasina ragmen makine muhendiligine girdi.Ne kadar zorlandigiini ancak tahmin edebiliyorum .vize islerini anlatmicam cok uzun hikaye...

Simdi Audi de staj yapmak icin ugrasiyor..yillik baslangic parasi 50.000 euro veriyorlarmis muhendislere bitirince.AMA....

O kadar cabaya ugrasa ailenden ayri kalmaya tekrardan universite okumaya..saclarin yolunmasina bozuk psikolojilere... degermi dedigimde bilmiyorum diyor.Ki kendisi su an herzorlugu yendi ve basarili oldu.

Hersey iyi bile gitse burdayken okulu bitirince iyi bir is bulacaginin garantisi yok..Oyle oo ayda 7 8 bin kazanirim burda zengin olurumlar hic yok.Almanlar zaten kendi insanlarina torpil geciyor.Bizdeki yabanci ozentiligi onlarda yok.Yani iyi birseyler yapmak icin coook iyi olman gerek.Hep birkac adim arkadan geliyorsun cunku.. ...Bakalim Allah sonumuzu hayir etsin.

Umarim burdaki herkes en az zararla istedigi yolda ilerler ve hic pismanlik duymaz.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Degermi acaba dedirten hikaye...

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzr May 08, 2011 8:02 pm

[quote]Okyanus tarafindan yazilan metin:
kuzenini tebrik ederim darisi sanada dostum.. Bide tekrar soylemek istiyorum devlet kurumunda almanlar kendi adamlarina torpil gosterir tabiki ama ozel de kimse kimseye torpil gostermezz gosteremez adam isini en iyi yapani aliyor umrundaki turk olmus arap olmus alman olmus...[/quote]

Keske dediklerin gercek olsa ama oyle degil...Ayni ozgecmise sahip iki genc biri Alman digeri yabanci kokenli Alman ,100 farkli is yerine basvuruyorlar ve Alman olan 35-40 kadar yerden olumlu cevap alirken ,gocmen kokenli sadece 8 yerden olumlu kabul aliyor gibi afisleri cok sIklikla goruyorum.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Degermi acaba dedirten hikaye...

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzr May 08, 2011 8:08 pm

Benim Almanya\'da okuyacak ,okumak isteyen herkese bir tek tavsiyem var..

Kendiniz asla Turkiye\'ye geri donmeyecekmissiniz gibi hissetmeyin..Tam tersi okul sonrasi kendinizi Turkiye\'ye donecek gibi hazirlayin.
Bazilari buraya gelir gelmez artik geleceklerinin burada,Almanya\'da yazilacagina inaniyorlar ve yersiz kaygilara kapiliyorlar..
Aileden uzak kalma,maddi sorunlar,dil sorunu ,uyum sorunu vs vs vs...
Kaderiniz kaderiniz degil,kaderiniz secimleriniz.
Bu yuzden egitim suresince sadece ve sadece egitiminizi bitirmeye,Almancayi iyi ogrenmeye gayret edin,geri kalan butun sorunlari en azindan bir 4-5 sene dondurun.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

prodigysrcan
Mesajlar: 106
Kayıt: Prş May 14, 2009 5:17 pm

Degermi acaba dedirten hikaye...

Mesaj gönderen prodigysrcan » Cum May 13, 2011 10:52 am

Haklisin.Orda yeterince sorun varken ayni zamanda ben burda kalirsam ne yapicam diye kaygilanmak cok mantikli degil.Ama yinede ozellikle staj i cok iyi bir yerde yapmaya calismak buyuk avantaj.Ister Almanyada kalinsin istenirse ulkeye geri donulsun fark etmez bitirme staji onemli.

Zaten Alman egitim sisteminde ayakta kalip iyi bir bolumu atilmadan bitiren birisi bence ulke farki olmadan her yerde isini yapar.

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

Degermi acaba dedirten hikaye...

Mesaj gönderen Jamir » Sal May 24, 2011 7:38 am

karamsar olmamak lazim . degecekmi acaba diye bende kendime cok sorarim ... her babayigidin harci degil 4-5 sene kendini bir davaya adamak . tabikide zorluklar yasanacak ama bu 4-5 senede insanin eline gececek diplomadan daha degerli birikimler tecrubeler elde edecegi kesin . bunlar saymakla bitmez . Planli programli dersini calisan okumayi kendine eziyet haline getirmeyen bir insan icin ogrencilik aslinda cokta zevkli olabilir kanaatindeyim ... benim neden planim programim yok ? anne bana neden ogretmediniz !!! = )

Cevapla