Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Avrupa\'da Schengen Tartismasi

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
baran burak
Mesajlar: 297
Kayıt: Cum Tem 10, 2009 9:35 pm

Avrupa\'da Schengen Tartismasi

Mesaj gönderen baran burak » Çrş May 11, 2011 5:50 pm

Arap isyaniyla birlikte artan multeci akini, Avrupa\'nin gundeminden Schengen Antlasmasi\'nda degisiklik talebini dusurmuyor. Italya ve Fransa\'nin ardindan Almanya\'nin da destekledigi talep, AP\'de ele alindi. Italya ve Fransa, Kuzey Afrika ulkelerdeki huzursuzluklar nedeniyle Avrupa\'ya yonelen multeci akinini durdurmak icin Schengen Antlasmasi\'nda gecici bir sure degisiklige gidilmesini ve sinirlarin yeniden kontrol edilmesini oneriyor. Almanya Icisleri Bakani Hans-Peter Friedrich de bu oneriyi destekledigini acikladi. Avrupa Birligi icinde tartismalar devam ederken, Schengen\'deki degisiklik onerileri dun Avrupa Parlamentosu\'nda da ele alindi. Avrupali parlamentenlerin buyuk cogunlugu ya oneriye karsi cikiyor ya da kuskuyla yaklasiyor.

Avrupa Parlamentosu\'ndaki milletvekillerinin cogunlugu AB\'nin temel taslarindan birinin boylesine cabuk yerinden oynatilmasina ofkeli. Avrupa Parlamentosu\'nun Hristiyan Sosyal Demokrat (CSU) uyesi Manfred Weber, Avrupa Birligi vatandaslarinin Birlik sinirlari icinde serbestce dolasmasinin kolayca engellenememesi gerektigi gorusunde:
„Schengen bizim ortak Avrupa projemizin kazanimlarindan biridir. Vatandaslar Avrupa\'da seyahat ederken bunu her gun hissediyor. Biz bu prensibi Avrupa Parlamentosu\'nda savunacagiz. “

„Avrupa ruhunu kaybediyor“

Milletvekili Manfred Weber, AB icinde daha once baska ulkelerin de kacak gocmenleri kabul ettigini ve onlarin bunu Fransa ile Italya\'nin yaptigi gibi olay haline getirmedigini soyluyor. Weber yalnizca Isvec\'in her yil 25 bine yakin multeci kabul ettigini de ornek gosterdi.

AP\'nin Sosyal Demokrat Grup Baskani Martin Schulz da sinirlarda gecici bir sure icin kontroller yapilmasi tartismalarina kuskuyla bakiyor. Schulz tepkisini „Avrupa ruhunu kaybediyoruz“ seklinde dile getirdi.

Alman politikaci Martin Schulz, AB\'nin 27 zengin devletten olusan bir topluluk oldugunu hatirlatti ve Kuzey Afrika\'dan 20 bin kacak gocmenin gelmesinin Schengen Anlasmasi\'nin degistirilmesi icin bir gerekce olmadigini savundu:

„Biz ic siyasette sirtini duvara dayamis iki hukumet baskaninin populist tavirlarla bir cikis yolu aramasina destek vermeyi hic dusunmuyoruz ve boyle bir tartisma baslatmak icin bir gerekce gormuyoruz. “

„Bruksel baskilara boyun egdi“

Bu sozleriyle AB Komisyonu\'nun gectigimiz hafta yaptigi aciklamasina atifta bulunan Schulz, Bruksel\'in Italya ile Fransa\'nin baskisina boyun egdigini ileri suruyor. AB Komisyonu\'nun Ic Islerinden Sorumlu Uyesi Cecilia Malmstrom, cok sayida kacak gocmenin gelmesi durumunda Schengen Anlasmasi\'nin askiya alinabilecegini soylemisti. Bu aciklamalarindan dolayi Cecilia Malmstrom, Avrupa Parlamentosu\'nda yogun elestiri aldi. Belcikali liberal politikaci Guy Verhofstadt da Fransa Cumhurbaskani Nicola Sarkozy ile Italya Basbakani Silvio Berlusconi\'yi elestirdi:

"Bu guc durumda olan siginmacilarin arkasindan is ceviren iki hukumetin, Sarkozy ile Berlusconi\'nin bir pin pon Oyunuydu. "

Avrupa Parlamentosu\'nun Yesiller Grubu\'ndan Daniel Cohn Bendit de mevcut durumun irkci tavirlara ortam hazirladigi konusunda uyardi ve Fransa\'da polisin bazi Tunuslu gocmenlerin kimliklerini yirtmasini ornek gosterdi.

Almanya Icisleri Bakani Hans Peter Friedrich ise Fransa ile Italya\'nin sinirlarda kontroller yapilmasi istegine destek vererek, Schengen Anlasmasi\'nin yeniden gozden gecirilmesine sicak baktiklari mesajini verdi.
Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin,dunyadakiler birbirlerini yiyor ...

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Avrupa\'da Schengen Tartismasi

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş May 11, 2011 11:41 pm

Avrupa icin iki kural vardir ;

1) Avrupa her zaman haklidir.
2) Haksiz oldugu yerde 1. kural gecerlidir.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Cevapla