Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

heidelberg dil kursu

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen Staatsmann » Cum Tem 16, 2010 6:50 pm

Konsolosluklar sadece yurd disinda hizmet vermektedir....

baar
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzr May 16, 2010 6:11 pm

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen baar » Pzr Tem 18, 2010 4:44 pm

Merhaba arkadaslar.

Bir sorum olacak. Gecen hafta buraya gonderdigim basvuruya en erken ne zaman cevap gelir? Bileniniz varsa soyleyebilirse cok sevinirim..

Simdiden tesekkurler.

tanzim
Mesajlar: 95
Kayıt: Cmt May 15, 2010 5:25 pm

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen tanzim » Cmt Ağu 14, 2010 1:54 pm

kabul kagitlarimm geldii :D agzim kulaklarimdaa. p.tesiden itibaren vize surecimi baslatiyorum bende insAllah :) sitede bilgi veren ve kabul almama vesile olan herkese cok tesekkur ederim bi cok seyi burdan ogrendim. biliyorum ki vizede de boyle olacak. insAllah hayirlisiyla onun da altindan kalkarim.
adrenalin seviyem 500 :D butun enerjimi tukettim nasil aksam edecegim bilmiyorumm :lol:D

melekdayanikli
Mesajlar: 27
Kayıt: Cmt Eyl 18, 2010 10:20 pm

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen melekdayanikli » Prş Nis 21, 2011 7:57 pm

Arkadaslar benim heidelberg uni dil kursum 12 nisanda basladi ancak ben vizeden dolayi 2 hafta gecikmeli olarak gelecegim. acaba kursa baslamak acisindan sorun olurmu? ikinci bir sorunumda yurt cikmadi oda bulmak icin ne yapabilirim. yardimlariniz icin tesekkur ediyorum

ernesto24
Mesajlar: 32
Kayıt: Cum Kas 21, 2008 11:04 pm

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen ernesto24 » Cmt Haz 25, 2011 2:00 pm

[quote]yolcu54 tarafindan yazilan metin:
arkadaslr ilk once kursun sitesini vereyim.
http://www.uni-heidelberg.de/zentral/isz/D_Kurse.html
kurs heidelberg universitesinin dil kursu. bu kursa kayit olundugunda ogrencinin butun haklarindan yararlaniyorsunuz. arada hic bir fark yok. yemekhaneden kutuphaneye donemlik ulasim kartina kadar butun haklardan faydaliniyorsunuz. aldigin donemlik ulasim kartina heidelberg mannheim kaiserslautern dahil. ucretsiz bu sehirlerde gezebiliyorsunuz. ucretide 127euro
6 aylik gecerli.
kursun ucreti eger kalacak yerle birlikte isterseniz 4 aylik 1400euro. eger uniden herhangi bir bolumde kaydiniz var ancak dil yeterliliginiz yok uni sizi bu kursa yonlendiriyor. eger derseniz benim kalacak yerim var o zaman 4 aylik icin 880 euro odeniyor. Eger unide herhangi bir bolumden kabulunuz varsa o zaman 350Euro; oluyor. bence gayet ucuz. ancak bence 1400euro secenek daha mantikli. heidelbergte cok ogrenci var. ev bulmak zor bulsanizda normal odalar en az 200-250euro. yurtta yer bulursaniz oda 200euro en az aylik vermeniz gerekecek. yani deymez bence. hem kurstan da arkadaslariniz orda olacagi icin daha iyi pratik sansi yakalanabilir. yilda iki kere kurs duzenleniyor. 4 er aydan. birde iki semster arasinda 4 haftalik tatil kursu var bunun da ucreti 260euro sabah kahvaltisi dahil.
kurslar ekim basinda ve nisan basinda basliyor.(genelde) kurslarin baslamasindan 1 yada iki hafta once sevi tespit sinavi yapiliyor. burda seviyeniz belirlenip baslaycaginiz kurs belli oluyor.
bu sevi tespit sinavlari cok onmeli. su nedenle
heidelbergte intern(yani sadece oberstufe ogrencilerinin ve studienkolleg ogrencilerinin girdigi sinav) ve extern sinavi(disaridan bir secicilik yok). sevi tespit sinavinda oberstufe cikarsaniz kurs boyunca yapilan sinavlardan iyi bir ortalmaniz olursa sinav icin buyuk avantaj saglar. sinftan gelen puan yuzde 50 sinavdan gelen puan yuzde 50. yani cok buyuk etkisi var.
ekim ayinda baslayan birinin bir senede vermesini istiyorsa sifirdan ekimde ki sinava girmesi temmuzda olan intern icin sakincali. neden derseniz. sifirdan gelen bir ogrenci martta olan sevi tespit sinavinda ober cikmazi zor. cikmaz demiyorum ama biraz zorlamasi lazim kendini. yani 200-300 saat yada bellirli bir temeli olan biri icin daha yararli olur.
heidelbergte uc kursa gittim en kalitesi de bu kurstu. ve bence heidelbergteki en iyi kurs bu. cunku sadece ogrenciler var. o havayi hissediyor insan. hocalrda isini iyi biliyor. dokumanlarlada harika. bence kurs cok iyi. birde ober stufe olursaniz sinavi basarma oraniniz yuzde 90.
sehir eski bir sehir. neckar nehri sehre daha bir guzellik katiyor. cok buyuk bir sehir degil ama universitesi almanyada 1. yada 2. univesite. yanliz yasam sartlari biraz daha pahali diger sehirlere gore. bunu bir cok kisiden duydum.
kursa sifirdan da baslanabiliyor. o konuda sorun yok. kursa basvuru tarihi normalde 15 ocak ve 15 temmuz son. ama bildigim kadari ile sadece kursa yani uniden zulassung almandan bu zamandan sonrada basvurulabiliyor. ama bu biraz riskli. ayrica cevp gelmesi vize isleri derken o zaman zaten sizin icin gerekli bir zaman olacak.
atladigim yerler olabilir. varsa eksik biraktigim yer sorabilirsiniz[/quote]


bende simdi 0 almanca var bu dil kursuna kayit olabilirmiyim yada kayit almalari icin bi bolume yerlesmemmi lazim birde 0 almanca ile bolume alirlar mi??

feza
Mesajlar: 32
Kayıt: Prş Kas 04, 2010 8:42 am

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen feza » Cmt Haz 25, 2011 2:35 pm

[quote]bende simdi 0 almanca var bu dil kursuna kayit olabilirmiyim yada kayit almalari icin bi bolume yerlesmemmi lazim birde 0 almanca ile bolume alirlar mi??
[/quote]

Hayir giremezsin, en az A1 gerekiyor, hatta A1 de yetmiyor. Cunku A1 le kabul alsanda orada basvuru fazla oldugundan eleme Almanca sinavi yapiyolar. Ben A1\'i 85 le gectigim halde bana bu sekilde eleme sinavini gecmemin cok zor olacagini soyledi basvuru yaptigim gorevli. B1-B2 seviyesinde olman iyi olur sinavi gecmen icin. Bunun icinde en az 5-6 ay saglam almanca calisman lazim..

feza
Mesajlar: 32
Kayıt: Prş Kas 04, 2010 8:42 am

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen feza » Cmt Haz 25, 2011 2:36 pm

Ayrica sifir Almancayla Almanyaya dil kursuna gitmek bence olum. DSH gibi bir sinava sifir almancayla gidip hazirlanilmaz

ernesto24
Mesajlar: 32
Kayıt: Cum Kas 21, 2008 11:04 pm

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen ernesto24 » Cmt Haz 25, 2011 3:02 pm

[quote]feza tarafindan yazilan metin:
Ayrica sifir Almancayla Almanyaya dil kursuna gitmek bence olum. DSH gibi bir sinava sifir almancayla gidip hazirlanilmaz[/quote]

1 yil boyunca gitsem dsh sinavini veremem mi

feza
Mesajlar: 32
Kayıt: Prş Kas 04, 2010 8:42 am

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen feza » Cmt Haz 25, 2011 6:31 pm

Verebilirsin tabii, bu sana bagli, fakat sifir almancayla bir senede C2 seviyesine gelmek gercekten cok zordur. Bu yuzden bence gitmeden, en azindan 3-4 ay saglam asilmalisin

ernesto24
Mesajlar: 32
Kayıt: Cum Kas 21, 2008 11:04 pm

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen ernesto24 » Cmt Haz 25, 2011 7:48 pm

[quote]feza tarafindan yazilan metin:
Verebilirsin tabii, bu sana bagli, fakat sifir almancayla bir senede C2 seviyesine gelmek gercekten cok zordur. Bu yuzden bence gitmeden, en azindan 3-4 ay saglam asilmalisin[/quote]

Peki universite kabul edermi 0 almancayla ona gore basvuracagim

feza
Mesajlar: 32
Kayıt: Prş Kas 04, 2010 8:42 am

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen feza » Cmt Haz 25, 2011 8:38 pm

En az 200 saatlik bir Almanca kursuna devam ettigine dair belge isteniyordu. Yani bir kursa kaydolup, sonra o sekilde bir belge cikartip onaylatman gerekiyor. Ve bundan sonra da orada bir Almanca eleme sinavini gecmen gerekiyor kabul alsanda.

sevket
Mesajlar: 1
Kayıt: Sal Eyl 20, 2011 2:37 am

heidelberg dil kursu

Mesaj gönderen sevket » Sal Eyl 20, 2011 2:46 am

[quote]feza tarafindan yazilan metin:

[quote]bende simdi 0 almanca var bu dil kursuna kayit olabilirmiyim yada kayit almalari icin bi bolume yerlesmemmi lazim birde 0 almanca ile bolume alirlar mi??
[/quote]

Hayir giremezsin, en az A1 gerekiyor, hatta A1 de yetmiyor. Cunku A1 le kabul alsanda orada basvuru fazla oldugundan eleme Almanca sinavi yapiyolar. Ben A1\'i 85 le gectigim halde bana bu sekilde eleme sinavini gecmemin cok zor olacagini soyledi basvuru yaptigim gorevli. B1-B2 seviyesinde olman iyi olur sinavi gecmen icin. Bunun icinde en az 5-6 ay saglam almanca calisman lazim..[/quote]

Feza sen bu bilgileri nereden aldin anlamadim. Ben daha once arkadaslarin acikladigi sekilde basvurumu yaptim. Temmuz\'da onay mektubu geldi. Almanca seviyesi olarak basvuru formuna 96 saat dilkursuna gittim yazdim. Gelen onay mektubunda da hic oyle birsey yazmiyor. Parayi nereye yatiracagim yaziyordu. Hatta yurt basvurusu da yapmistim gelen mektupta yurt anahtarini suradan alacaksin yaziyordu. 11 Ekim\'de kurs baslayacak 4 Ekim\'de seviye tespit sinavi olacak yaziyordu ama eleme olacak yazmiyordu. Ben de istenen parayi yatirdim biletimi aldim gun sayiyorum. Bu yazdiklarin kafami karistirdi hmmm

Cevapla