Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yilmaz OZDIL-Proce Kose Yazisi

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
Serhan_
Mesajlar: 322
Kayıt: Pzr Eki 17, 2010 11:50 pm
Konum: Dünya'dan uzak

Yilmaz OZDIL-Proce Kose Yazisi

Mesaj gönderen Serhan_ » Çrş Nis 20, 2011 5:37 pm

Kendi kendine yeten yedi ulkeden biriyken... Bugday ambari’nin bugday ithalatinda sampiyon olacagi, nohut’u Meksika’dan, mercimek’i Kanada’dan, sarimsak’i Cin’den alacagi, el âlemin patates’ine fasulye’sine muhtac kalacagi, topraklarimizin Israil’e satilacagi aklinizin ucuna gelir miydi? Taaa Uruguay’dan inek getirmek cilgin proje degil de nedir?

*
“Aziz vatanin butun tersanelerine girilmis olabilir” uyarisina ragmen... 16 Mayis’ta, Mustafa Kemal’in Bandirma vapuruyla Samsun’a gitmek uzere yola
ciktigi gunun tipatip aynisi, 16 Mayis’ta, Bandirma Limani’yla Samsun Limani’nin satilmasi, cilgin proje degil de nedir?
*
Seref madalyali subaylarin “terorist” ilan edilecegini; sehitlerin “kelle”, Apo’nun “sayin” olabilecegini, PKK’lilarin ustu acik otobusle sehir turu atip, milletvekili adayi yapilabilecegini hayal edebilir miydiniz? “Anayasa’dan Turk kelimesi cikarilsin” denirken, devlet buyuklerimizin “Guzel seyler oluyor” demesi, cilgin proje degil de nedir?
*
Hukuk ulemaya sorulacak, polisimiz
imamin ordusu olacak, Nutuk suc delili sayilacak; tembel kedi Garfield’le kulkedisi Cinderella gozaltina alinacak deseler, inanir miydiniz Allah askina? Anne-babasiyla restoranda yemek yiyen bebelere, matiz’likten sucustu yapilmasi, cilgin proje degil de nedir?
*
AB’ye sittinsene giremeyecegimizi belki dusunmussunuzdur ama... Papa heykelinin onunde, yani, manevi huzurunda, AB Anayasasi imzalayacagimizi, sonra da
“Ya Allah, bismillah” diye gupegunduz havayi fisek firlatacagimizi tahmin edebilir miydiniz? Genclerimiz havaya ucurulurken, cocuklarimiz sellerde bogulurken istifini bozmayanlarin... 85 yasindaki Papa’nin yataginda vefat etmesi uzerine, Icisleri
Bakanligi genelgesiyle, tum yurtta bayraklari yariya indirmesi, cilgin proje degil de nedir?
*
Turk Telekom Arap, raki Ingiliz olacak deselerdi, hadi ordan demez miydiniz?
Meyveli ithal civik’lar rahat rahat satilsin diye, ahalinin damak aliskanligini degistirmek icin, Bakanlik emriyle yogurdumuzun kivamini degistirmek, cilgin proje degil de nedir?
*
Telefonlara kulak, makam odalarina bocek konulmasini, 10 sene once hangi vizyoner hayal edebilirdi? Yatak odalarina kamera dosenmesi, cilgin proje degil de nedir?
*
12 Eylul’de “evet” deyip, postalini yaladigi darbeciye evinde parti veren yalakalarin, obur 12 Eylul’de hic utanmadan “hayir” diyenlere darbeci demesi... Yargilanacak denen Evren’e zam yapilmasi... Muhtira verene, zirhli makam araci hediye edilmesi, cilgin proje degil de nedir?
*
Issiz cogalirken, issizligin azalmasi... Dunyanin en pahali benzinini kullanirken, enflasyonun dusmesi... Donumuzu satmamiza ragmen, borcun buyumesi... Son 8 senede 80 sehrimizde 888 kere petrol bulunmasi... Kisi basina milli gelir hesaplanirken, nufusun 7 milyon kisi eksik cikmasi... Secim yaklasirken, secmen sayisinin 7 milyon kisi artmasi, cilgin proje degil de nedir?
*
Atamamiz niye yapilmiyor diye soran ogretmenlerin gozune gaz sikilirken, yurtdisindan ogretmen ithal edilmesi... Hekimlere dolandirici, eczacilara yankesici muamelesi yapilirken, rabbimin Cleveland demesi... Pantolon pacasinin coraba sokulmasi, Nobel’e aday gosterilmesi gereken cilgin proje degil de nedir?
*
Cevrecinin daniskasi olup, ormana gecekondu kondurmayi, bi nebze akil etmis olabilirsiniz ama... Ha nukleer santral kurmussun, ha evine tup baglatmissin, cilgin proje degil de nedir?
*
Kiz cocuklarimizin okula gitmesi icin son nefesine kadar gayret eden profesor’un “Fahise bu” diye evi basilirken...
“Dekolte giyen kadinlar tecavuzu hak eder” diyen profesor, hâlâ gorevinin basindayken... Universite sorularina alenen sifre koyup, genclerimizin hayallerinin irzina “sehven” gecilirken... Yetkililerimizin “tatmin” olmasi, cilgin proje degil de nedir?
*
Sanatin icine tukurmek, tiyatrolari kapatmaya calismak, Taliban gibi heykel yikmak... O heykel yikilmasin diye mucadele veren Ataturkcu, cagdas, onur duymamiz gereken ressamimizi bicaklamak... Birak cilgini milgini, cinnet projesi degil midir?
*
Ahali hâlâ cilgin proje bekliyor iyi mi.
“Yetmez ama evet” diyorlardi...
Inanmiyorduk.

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Yilmaz OZDIL-Proce Kose Yazisi

Mesaj gönderen eren_f2007 » Çrş Nis 20, 2011 5:48 pm

Bu adam bu isi biliyor abi;)tesekkurler :)

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Yilmaz OZDIL-Proce Kose Yazisi

Mesaj gönderen bjk_oguz » Çrş Nis 20, 2011 6:16 pm

Ne dusundugunu korkmadan soyleyebilen ender yazarlarimizdandir..Bugunku yazisi da superdi:)

okan_marko
Mesajlar: 9
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 9:13 pm

Yilmaz OZDIL-Proce Kose Yazisi

Mesaj gönderen okan_marko » Çrş Nis 20, 2011 6:27 pm

Ne zaman olecegini bilen ender adamlardan birisi acaba destek aldigim insanlar beni biraktigi an mi yoksa destek verdikleri halde ortadan mi kaldiracaklar diye dusunen ender insanlardan brisi olsa gerek yilmaz ozdil

okan_marko
Mesajlar: 9
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 9:13 pm

Yilmaz OZDIL-Proce Kose Yazisi

Mesaj gönderen okan_marko » Çrş Nis 20, 2011 6:33 pm

Oguz arkadasim bu ulkede hangi gazeteci ne zaman dogru kelimeler kullanip ne zaman yonetimin acigini ortaya koydugu zaman ortadan kaldiriliyor o yuzden bu ulkede gazateci olabilmek icin yandas olmak zorunda kaliyorsun diyecegim o ki belki yilmaz ozdil objektif bir gazeteci olabilir fakat o gazetecilerin malesef bir cogu katledilmekte Turkiye de ben objektifim diyen ne bir gazeteci nede bir medya kurulusu var tabii iclerinde ender insanlar var ama onlarin omurleri kelebek gibidir. Cok yasayamaz olurler.

Cevapla