Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vizesiz Almanya icin 50 Bin Imza Toplanamadi

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
ridwan_27
Mesajlar: 22
Kayıt: Pzr Şub 13, 2011 4:46 pm

Vizesiz Almanya icin 50 Bin Imza Toplanamadi

Mesaj gönderen ridwan_27 » Prş Nis 14, 2011 5:43 pm

Alman Meclisi Dilekce Komisyonu\'na sunulan dilekce icin toplanabilen 16 bin imzanin hukumetin kararini etkilemeye yetmedigi aciklandi.
Turk vatandaslarina vizesiz seyahat hakki taninmasi istemiyle Alman Meclisi Dilekce Komisyonu\'na sunulan dilekce icin toplanabilen 16 bin imzanin hukumetin kararini etkilemeye yetmedigi aciklandi.

Deutche Welle\'ye gore, Almanya\'nin Krefeld kentinde oturan Turk vatandasi Mustafa Celebi, Alman Meclisi\'nin Dilekce Komisyonu\'na Turklerin turist olarak Almanya\'ya vize almadan gelebilmesi istemiyle dilekce verdi. 1 Mart\'ta imzaya acilan dilekceyi imzalama suresi 13 Nisan Carsamba gunu sona erdi. Dilekce ile internet uzerinden toplanabilen 16 bin imza, Turk vatandaslarina vizesiz seyahat hakki tanimayan Alman hukumetinin bu tutumunu degistirmeye yetmedi. Almanya\'ya gitmek isteyen Turkler\'in cogunlukla vize konusunda sorun ile karsilastigi, Avrupa Adalet Divani\'nin 2009 yilinda aldigi \'Soysal\' olarak bilinen tavsiye karariyla, Turk isadamlari, sanatcilara vizesiz seyahat hakki taninmasina karsilik uygulamada zorluklarla karsilasildigi hatirlatildi. Gecen subat ayinda Munih Idare Mahkemesi\'nin Turk vatandaslarinin turist olarak vize almadan Almanya\'ya gelebilecegi yonundeki karari da uygulamaya konulmadi.

Mustafa Celebi, bireysel bir girisimle verdigi dilekcenin gerekcesinde, Avrupa Adalet Divani ile Munih Idare Mahkemesi\'nin kararlarinin acik oldugunu, buna gore Turk turistlerin vize almasina gerek olmadigina dikkat cekti. Buna ragmen Almanya\'nin vize uygulamasina hâlâ devam ettigini belirten Celebi, Alman hukumetinden Turk turistlerin Almanya\'ya vizesiz gelebilmesini istedi. Mustafa Celebi\'nin verdigi dilekce, 1 Mart tarihinde imzaya acildi. Internet uzerinden 16 bin civarinda imza toplandi. Faks ve elektronik-posta yoluyla gonderilen imzalarla, bu sayinin artabilecegi tahmin ediliyor. Alman Meclisi Dilekce Komisyonu\'na sunulan bir dilekcenin, 6 hafta boyunca internette kaldigini hatirlatan, Dilekce Komisyonu\'nun Yesiller partili uyesi Memet Kilic, bir dilekce icin ilk 3 hafta icinde 50 bin imza toplanmasinin onemli oldugunu soyledi. Kilic, "Verilen bir dilekce 50 bin imzaya sahip ise Meclis Komisyonu\'nun kamuya acik bir toplantisi olur. Bunun avantaji dilekceyi veren kisi de dinlenir, hukumet temsilcileri de gelir bakanliklardan ve meclis televizyonundan naklen yayinlanir. Boylece bir kamuoyu bilinci olusmus olur bu konuda. Ancak 16 bin imzaya kadar ulasabilmis, bu nedenle buyuk ihtimalle kamuya acik bir tartisma olmayacaktir ama yine de degerlendirilecektir" dedi.

Verilen dilekcenin Komisyon tarafindan incelendikten sonra alinacak tavsiye kararinin, Alman Meclisi Genel Kurulu\'na gonderilecegi ancak kabul edilmesinin beklenmedigi vurgulandi. Dilekce Komisyonu\'nda cogunluk iktidardaki Hiristiyan Birlik ile Hur Demokrat Partili uyelerde bulunuyor. Hiristiyan Birlik ise Turk vatandaslarina vizesiz seyahat hakki taninmasina karsi cikiyor. Alman Meclisi Icisleri Komisyonu\'nun Hristiyan Sosyal Birlik partili uyesi Michael Frieser, "Kontrolsuz goce hem Almanya hem de Avrupa\'da karsi cikiyoruz. Cunku oncelikle burada uzerimize dusen gorevlerin duzgun bir sekilde yerine getirilmesi gerektigine inaniyoruz. Bunun yani sira goc konusunda onemli olan nokta, Schengen bolgesine, Avrupa\'ya, Almanya\'ya gercekten kimin ziyaret icin geldigini bilmemiz gerekiyor. Bu acidan artik vize alarak gelmenin o kadar da buyuk bir sorun olmadigini dusunuyorum" dedi.

Yesiller Partisi\'nin onumuzdeki donemde vize konusunu Alman Meclisi\'nin gundemine getirmeyi planladigi kaydedilirken bireysel girisimiyle adini duyuran Mustafa Celebi, Turk vatandaslarina vizesiz seyahat hakki saglanmasi icin Avrupa Insan Haklari Mahkemesi\'ne gitmeyi dusundugunu soyledi

baran burak
Mesajlar: 297
Kayıt: Cum Tem 10, 2009 9:35 pm

Vizesiz Almanya icin 50 Bin Imza Toplanamadi

Mesaj gönderen baran burak » Cum Nis 15, 2011 11:08 am

valla birakin 50 bin imzayi 100bin imzada toplasaniz bence bos:)
Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin,dunyadakiler birbirlerini yiyor ...

Cevapla