Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen alp22 » Cum Mar 25, 2011 12:18 am

keskin sen manheim da intern mi girdin sinava.genelde disardan girenler gecemiyor.bizim kurstan cok kisi denedi disardan gecemedi.sen nasil yaptidin.

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Cum Mar 25, 2011 1:18 am

Zeynep tebrikler:) cok sevindim.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39349
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen Physiker » Cum Mar 25, 2011 2:09 am

tebrikler zeynep cok sevindim senin adina.. simdiden egitim hayatinda basarilar.

Zeynepp
Mesajlar: 224
Kayıt: Sal Haz 22, 2010 12:52 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen Zeynepp » Cum Mar 25, 2011 11:11 pm

cok sagol mervecim. gurkan sana da cok tesekkur ederim yardimlarin icin :)

FarukDemir
Mesajlar: 634
Kayıt: Pzt Şub 07, 2011 5:26 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen FarukDemir » Cum Mar 25, 2011 11:48 pm

Tebrikler Zeynep Hanim,egitim hayatinizda basarilar.. (:
[center]Ihtiyacin olan tek sey; Sonuna kadar inanmak..[/center]

Zeynepp
Mesajlar: 224
Kayıt: Sal Haz 22, 2010 12:52 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen Zeynepp » Pzr Nis 10, 2011 12:56 pm

arkadaslar bir suredir ev arama/uni kayit isleri derken siteye giremedim. evimde 1 haftadir internetim yok cok sefil durumdayim :( bu yuzden kendi dsh sinavimla ilgili paylasimi bir turlu yazamadim.
DSH ya mart ayinda TU Dortmund da girdim. abschluss sinavindan ve kurstaki performansimdan sonra hedefim DSH 3 tu ama maalesef genel olarak en dusuk notumu DSHda alarak DSH2 de kaldim :)
leseverstehen ile baslicak olursak leseverstehenda konumuz ulkelerin ekonomik durumu ve buna bagli olarak insanlarda tatmin ve mutlu olma duygusuydu. parca genel olarak anlasilabilirdi ama sorular kafa karistiriciydi. bi kac noktada sasirtma vardi ben bu sasirtmayi fark etmeme ragmen yine bildigim gibi yapip 5 puan kaybettim. toplamda 28 puan vardi. TU Dortmundda bazen leseverstehen i abartabiliyorlar 2009 ya da 2008 yilinda temmuzda cok zor bir leseverstehen sormuslar 300 kisidan sadece 10 kisi dsh2 alabilmis bunlari falan duyunca ben cok onceden leseverstehen a karsi bir onyargi olusturmustum, ama leseverstehen TU Dortmund un mart ve eylul sinavlari icin normal sayilabilirdi . TU Dortmunddaki durum su: mart ve eylul aylarinda yani donem baslarindaki sinavlar biraz daha secici aralik ayinda olan sinav kolaydir. aralik ayinda olan sinava sadece TU Dortmund Sprachenzentrum ve TU Dortmund ASTA ogrencileri katilabiliyor. bir de pdl (ismini yanlis hatirliyor olabilirim) bir kurs var sanirim onun ogrencileri. temmuz ayi dshsi ise tam surpriz ne cikacagi bilinmiyor. yukarida bahsettigim gibi cilgin derecede zor olan sinavlar temmuz ayinda gelmis. :) gramer ise normaldi bi kac nokta vardi dikkat edilmesi gerekn o kadar onun disinda altindan kolay kalkilir bi bolumdu.

horverstehenda ise konu internetteki arama motorlari ve buradaki bilginin korunmasiyla alakali bir parcaydi. burda 2-3 soru detayli yazilmasi gerekiyordu ve puanin buyuk bir kismini bunlar olusturuyordu. sinav 2 salonda oluyor bizim salonumuzda ilk okumayi bir erkek yapti gayet yavas okudu ve anlasilirdi, 2. okuma ise bir bayan tarafindan daha hizli ve tempolu gerceklestirildi.

gelelim sonuc olarak beni ve arkadaslarimi en cok sasirtan hepimizin kurs boyunca en dusuk puanlarimizi aldigimiz bolum olan textproduktiona. bu bolume oldukca iyi hazirlanmistik bize yaklasik 16-17 tane konu vermislerdi bunlarla ilgili internetten okuyup notlar alalim diye. kuresel isinma, yenilenebilir enerji kaynaklari, hava kirliligi, integrasyon problemleri, alkol ve uyusturu bagimliligi gibi. bu konulara calisirken hep su sekilde calistik: ilk once nedenleri, ekonomik, toplumsal ve bireysel etkileri. son olarak da alinabilecek onlemler. ben bu konularin hepsiyle ilgili 2-3 tane makale okuyup ozet cikarmistim. abschluss testte bu bolumde 20 uzerinden 16,5 yani %82,5 bi basari elde etmistim. genel olarak standart bi girisim, sebepleri siralama, etkilerini ve onlemlerini hangi kaliplarla anlatacagimi onceden hazirlamistim hep. kendime en cok guvendigim bu kisimken dsh da gelen konu oldukca kisir bi konuydu. auszeit vom beruf diye bir konu geldi. insanlar neden ucretsiz izne cikar bunun sebepleriyle ilgili bir grafik vermislerdi. dunyanin en komik grafigiydi toplam 4 neden vermisler. 1.si aile/cocuk bakimi 2.si egitim-ogretim hayatina devam etme 3. su kisisel nedenler 4.su diger sebepler ve bunlarin calisana ve isverene etkileri. tahmin edebileceginiz uzere 3. ve 4. sebebe sacma seyler yazdik. aslinda konu basit gibi gozukuyor ama cok az yazilacak sey var. kelime bilgisi cok kisitli kullanilabiliyor. buradan 14 puan almisim 20 uzerinden 14 puani kursun basladigi ilk hafta yani dsh sinavindan 3 ay once deneme amacli neler hatirliyoruz diye yazdigimiz ilk textproduktionda almistim. yani istatiksel acidan kursun baslangicindan itibaren textproduktionda hic bir gelisme gosterememisim dshda :)
kurstaki en yakin arkadasim kursta textproduktionda 16 puanla basladi son donemde 18 puana kadar cikmisti ona da dshda 14,5 puan vermisler dshda. o daha sonra kagidini gormek icin itiraz etti, sinavi hazirlaya koordinatorle beraber kagidina bakmislar. koordinator kagidi okumus ben olsaydim daha cok puan verirdim ama kontrol eden gorevlinin dusuncesi bu ve textproduktionda degerlendirme subjektiv oldugu icin bu notu almissiniz demis. bu yuzden textproduktion genel olarak hepimiz icin sanssizlikti. benim sanssizligima leseverstehen ve horverstehenda yaptigim hatalar eklenince DSH 3 u bu sekilde kacirmis oldum.

konusma sinavina gelince oldukca kolaydi. ondan dsh 3 aldim. bi foto veriyorlar onu anlatmamizi istiyorlar ki anlatacak vakit bile olmadi. kim oldugumu, nerden geldigimi, ne okudugumu ve ne okuyacagimi anlatirken sure bitti zaten. bu kisimdan hic korkmayin.

genel olarak uzun bir yazi oldu ama TU Dortmunddaki DSH nin yapisi ile ilgili de bilgi vermek istedim. sinava hazirlanirken benim kafami en cok kurcalayan konulardan bir tanesiydi cunku. umarim faydali olur. calisinca ve sinav alistirmalari cozdukce yapilabilecek bir sinav var. benim gibi gozunuzu korkutmayin aksine rahat olun.

hepinize bu yolda basarilar diliyorum, herkesin yolu acik olur insallah :)

Nsb
Mesajlar: 39
Kayıt: Sal Eyl 08, 2009 11:30 am

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen Nsb » Pzt Nis 11, 2011 12:17 am

Ne guzel anlatmissin :) tebrik ediyorum bizde o gunleri goruruz umarim :)) buarada gercekten cok sacma bir konu verilmis textproduktion icin turkce bisiler karalamak bile zor olan bir konu.. Neticede kapi gibi DSH var artik elinde onemli olan bu :)

Zeynepp
Mesajlar: 224
Kayıt: Sal Haz 22, 2010 12:52 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen Zeynepp » Pzt Nis 11, 2011 2:56 am

[quote]Nsb tarafindan yazilan metin:
Ne guzel anlatmissin :) tebrik ediyorum bizde o gunleri goruruz umarim :)) buarada gercekten cok sacma bir konu verilmis textproduktion icin turkce bisiler karalamak bile zor olan bir konu.. Neticede kapi gibi DSH var artik elinde onemli olan bu :)
[/quote]

tesekkurler. insallah herkesin diledigi gercek olur bu yolda. textproduktion gercekten cok sacmaydi don dolas ayni seyler yazildi hep. bi arkadas dsh 3 olmasina ragmen toplam da textproduktiondan dsh 1 bile alamamisti bizde :D

BarnN
Mesajlar: 8
Kayıt: Pzt Nis 11, 2011 1:31 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen BarnN » Pzt Nis 11, 2011 3:48 pm

merhaba arkadaslar. bi sorum olucak bolumler kacar puan oluyor? hangi bolumden kac puan alabiliyoruz?

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Nis 11, 2011 5:29 pm

[quote]BarnN tarafindan yazilan metin:
merhaba arkadaslar. bi sorum olucak bolumler kacar puan oluyor? hangi bolumden kac puan alabiliyoruz?[/quote]


BarnN iki yere yere birden ayni soruyu sormussun.Buradan devam ;

http://www.deutschstudent.de/forum/view ... post_29443
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

GK
Mesajlar: 855
Kayıt: Pzt Eki 18, 2010 12:56 am

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen GK » Çrş Nis 13, 2011 9:56 pm

12 nisan yani dun testdaf sinavim vardi lese ve horverstehen bolumleri cok zor degildi schriftliche ve mundliche gercekten baya zorladi buyuk ihtimal bunlardan 4 alamicam bidahaki sinava artik :)

bu arada benim sinav tarihleriyle uni basvuru tarihleri tam bi karisiklik icersinde 15 temmuz son basvuru eger sartli kabul alirsam agustos tarihindede dil sinavini gectigimi gosteren belgemi goturdugum taktirde uniye kayit yaptirabiliyim ? bu konu biraz kafami karistiriyor

memo21
Mesajlar: 378
Kayıt: Pzr May 23, 2010 7:33 am

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen memo21 » Prş Nis 14, 2011 12:20 am

Arkadaslar Munster\'de daha once DSH\'ya giren var mi, ya da bilgisi olan var mi?
Nasildir, zor mu, kolay mi?
Ben orda girmeyi dusunuyorum.
1 haziranda var, basarirmiyim bilemiyorum.
Simdiki seviyem tahminen B2 dir. Tabi STK\'da da haftada 10 saat Almanca goruyorum.

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Cum Nis 15, 2011 2:03 pm

Umarim bilgisi olan arkadaslar tecrubelerini paylasirlar bu konuda.Ben haftada 10 saatlik bir kursu az buldum Dsh hazirlik icin;ama daha zamanin var.Kurs haricinde de calisirsan neden olmasin?Inanmak basarmanin yarisidir:)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39349
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen Physiker » Cum Nis 15, 2011 2:13 pm

[quote]Gurhan35 tarafindan yazilan metin:
12 nisan yani dun testdaf sinavim vardi lese ve horverstehen bolumleri cok zor degildi schriftliche ve mundliche gercekten baya zorladi buyuk ihtimal bunlardan 4 alamicam bidahaki sinava artik :)

bu arada benim sinav tarihleriyle uni basvuru tarihleri tam bi karisiklik icersinde 15 temmuz son basvuru eger sartli kabul alirsam agustos tarihindede dil sinavini gectigimi gosteren belgemi goturdugum taktirde uniye kayit yaptirabiliyim ? bu konu biraz kafami karistiriyor[/quote]

Basvurdugun universitede ve bolumde NC yoksa ekim ayina kadar suren var, aksi takdirde 15 temmuz a kadar dsh vermen gerekiyor.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39349
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen Physiker » Cum Nis 15, 2011 2:15 pm

[quote]memo21 tarafindan yazilan metin:
Arkadaslar Munster\'de daha once DSH\'ya giren var mi, ya da bilgisi olan var mi?
Nasildir, zor mu, kolay mi?
Ben orda girmeyi dusunuyorum.
1 haziranda var, basarirmiyim bilemiyorum.
Simdiki seviyem tahminen B2 dir. Tabi STK\'da da haftada 10 saat Almanca goruyorum.[/quote]

Munster e hic bulasma derim. Gurhan ve sana tavsiyem Mannheim deki dsh ya kayit yaptirin bir an once. Inanilmaz basit bir sinav. Hatta asagida bir ornegi var bakabilirsiniz:

http://www.uni-mannheim.de/dsh/

kaan_ist
Mesajlar: 38
Kayıt: Prş Eki 07, 2010 10:56 am

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen kaan_ist » Pzr Nis 17, 2011 9:24 pm

Hocam ben simdi Mannheim ornegine baktim gercekten orta olcekte bi sinav bende burda girmeye karar verdim yalniz siteyi arastirdigimda Mannheim daki dsh en zor dsh kasintilar falan diyede bi makale var.Ikilemde kaldim simdi ne yapmami onerirsiniz?

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Cum May 06, 2011 12:23 am

Mannheim sinavi icin bu sinava katilanlardan da olumsuz bir yorum duymadim ben.bence mantikli bir secim

alp22
Mesajlar: 330
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 2:07 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen alp22 » Cum May 06, 2011 6:45 pm

acikcasi mannheimdaki dshnin sorunu zorlugu degil.bir cok arkadasim orda sinava girdi.ii gecti diorlar ama sonuclar aciklaniyor kalmis oluolar.yani ordan dsh 1alan arkadas bi hafta sonra bi yerde daha girdim 79 aldi.yani nerdese dsh3.mannheimdakinden de yuksek bekliordu ona ragmen.yani disardan girenlerin gecme sansi pek olmuor.ben oyle gordum

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Cum May 06, 2011 7:04 pm

o zaman hannover i deneyebilirsin.

elektrotechniker
Mesajlar: 29
Kayıt: Pzr Ağu 08, 2010 11:02 pm

DSH ve TESTDAF Tecrubeleri 2

Mesaj gönderen elektrotechniker » Cum May 06, 2011 9:59 pm

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:
[quote]memo21 tarafindan yazilan metin:
Arkadaslar Munster\'de daha once DSH\'ya giren var mi, ya da bilgisi olan var mi?
Nasildir, zor mu, kolay mi?
Ben orda girmeyi dusunuyorum.
1 haziranda var, basarirmiyim bilemiyorum.
Simdiki seviyem tahminen B2 dir. Tabi STK\'da da haftada 10 saat Almanca goruyorum.[/quote]

Munster e hic bulasma derim. Gurhan ve sana tavsiyem Mannheim deki dsh ya kayit yaptirin bir an once. Inanilmaz basit bir sinav. Hatta asagida bir ornegi var bakabilirsiniz:

http://www.uni-mannheim.de/dsh/[/quote]

arkadaslar mannheim hakkinda daha once burda yazmistim yine tekrarliyorum dsh orda kurs yapanlar icin zor, disardan girenler icin imkansiza yakindir bu kadar o yuzden 150 euronuzu cope atmayin bence bende orda kurs yaptim bir cok arkdasim orda yazdi ondan dolayi cok iyi taniyorum oranin dsh sini

Kilitli