Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'dan son vize bombasi

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
fatos86

Almanya\'dan son vize bombasi

Mesaj gönderen fatos86 » Cmt Nis 09, 2011 12:22 pm

Almanya\'nin Frankfurt kentinde Muzik ve Muzik Aletleri Fuari\'nda el yapimi zillerini tanitmak icin stand acan Samsunlu isadami Murat Diril, vize engeli nedeniyle fuara iki gun gecikme ile katilabildi. Murat Diril, "Onemli randevularim iptal oldu. 15 bin Euro\'luk harcamam bosa gitti. Zararimi karsilasinlar. Dava acacagim" dedi.Almanya daha once de isadamlarina vize vermemisti

Almanya\'nin Frankfurt kentinde bugun sona erecek olan muzik ve muzik aletleri fuarinda el yapimi zillerini tanitmak icin fuarda 24 metre karelik alan kiralayan Samsunlu isadami Murat Diril vize engelini bir turlu asamadigi icin fuara iki gunluk gecikme ile katilabildi. Fuara katilmak icin 15 bin Euro uzerinde masraf yaptigini belirten isadami Diril, "Onemli randevularim iptal oldu. Musterileri kacirdim. Binlerce Euro zarara ugradim. Zararimi karsilasinlar. Dava acacagim" dedi.

Gectigimiz yillarda fuari gezmek icin en az 10 defa Almanya\'ya geldigini hatirlatan Murat Diril, 12 yildir sirket sahibi oldugunu soyledi. Fuara ilk defa katilimci olarak geldigini belirten Diril soyle devam etti:

"Gerekli butun evraklarimla Turkiye\'de Alman elciligine basvuruda bulundum. Dort defa geri cevirdiler. Her defasinda ayni belgeleri yeniden hazirlayarak basvuruda bulundum. Ucak biletimi dort defa degistirdim. Ben dunyanin 32 ulkesine yilda 10 bin adet zil satiyorum. Evraklarimin inandirici olmadigi iddia edilerek bana sorun cikardilar".

TAZMINAT ISTEYECEÐIM

Fuarin ilk iki gununun anlasmalar icin cok onemli oldugunu belirten Murat Diril, onemli gorusmelerin ilk iki gunde gerceklestigini hatirlatarak, "Bes onemli toplantiyi iptal etmek zorunda kaldik. Fuar trafigi cok yogun. Dunyanin 50 ulkesinden gelen insanlar uc dort gun icin pes pese toplantilara katiliyorlar. Siz soz verdiginiz saate burada olamazsaniz musteri baska birine gidiyor. Dolayisi ile zararimiz cok buyuk. Bir musteri demek on binlerce zil satmak demek. Fuar idaresi ile gorusecegim. Onlarin gonderdigi belge nasil kabul edilmiyor anlamadim. Tazminat icin basvuruda bulunacagim. Fuar musteri kaybetmek istemiyorsa bu konuda benim gibi magdur olanlara yardimci olmali" dedi.

kaynak:hurriyet.com