Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen maniaturk » Pzt Ara 29, 2008 12:04 pm

Merhaba degerli uyeler,

Son gunlerde cikan birkac ufak sorun hakkinda detayli aciklama yapmak istiyorum. Bildiginiz uzere DS olarak artik Almanya\'da Egitim uzerine danismanlik hizmeti veriyoruz. Bu olay bazi arkadaslarin zoruna gitmis olacak ki bizi uzecek bir takim ithamlarda bulunuldu. Burada bu ithamlari cevaplamak ve olaya aciklik getirmek istiyorum.

ITHAM -1: Burasini bir bilgi sitesi olarak actiniz neden parali danismanlik hizmeti veriyorsunuz?
ELCEVAP: Burasini acarken Gurkan Bey ile aklimizdaki projelerin icerisinde danismanlik hizmeti vermekte vardi. Evet burasini bir bilgi sitesi olarak actik ve oyle devam ediyor. Herkes sahittir. Kimse bize sormadigi halde herhangi birisini ucretli danismanlik servisimize yonlendirdigimiz gorulmusmudur? Aksini soyleyen varsa ispat etmek zorundadir. Ayrica burada hangi soruyu cevapsiz biraktik? Biz kesinlikle sorulari insanlar danismanlik servisimizi kullansinlar diye yarim cevaplamadik, ya da cevapsiz birakip sizi zor duruma sokmadik.

ITHAM-2: Burada yeterli bilgi varsa neden danismanlik hizmeti veriyorsunuz?
ELCEVAP: Danismanlik hizmeti islemleri ile ugrasacak vakti olmayan ve isini daha garantiye almak isteyen arkadaslara yoneliktir. Forumun herhangi bir yerinde danismanlik ile ilgili yonlendirme yapilmamis ve hatta konusu bile acilmamistir.

ITHAM-3: Insanlar neden sizin danismanlik hizmetinizi secsin?
ELCEVAP: Bizler birebir burada okuyan ve belirli asamalardan gecmis insanlariz. Biz kendimizi yuksek ticari amac guten bir kurum olarak degil, Almanya\'ya okumak icin gitmis ogrencilerin okumak isteyen ogrencilere ucretsiz bilgi sagladigi bir grup ve isteyenlere makul ucret karsiliginda hizmet veren bir dernek gibi goruyoruz. Ticari danismanlik yapanlar sizinle sadece parayi alincaya kadar siklikla gorusurler biz ise sizinle gunun cesitli saatlerinde bulusuyor ve surekli bir arkadaslik ortaminda konusuyoruz. Dertlerinizi en iyi bizler biliyoruz cunku bizler de ayni dertten muzdaribiz.
ITHAM-4: Fiyatlarinizi niye yazmiyorsunuz?
ELCEVAP: Cunku daha net bir fiyat politikamiz maalesef yok. Dedigimiz gibi bizler yuksek ticari kar amaclayan kisiler degiliz. Su an itibari ile bizimle calisan arkadaslar bilir, cok komik diyebilecegimiz miktarlar belirledik ve nabiz yokluyoruz. Cok yakinda fiyatlarimizi daha net aciklayinca daha net anlayacaksiniz dediklerimi.

ITHAM-5: Kendiniz sitede danismanlik yapiyorsunuz ama basklarina izin vermiyorsunuz. Neden?
ELCEVAP: Daha once izah ettigim gibi biz sitede danismanlik yapmiyoruz. Danismanlik servisi verdigimize dair sadece ufak bir sayfamiz mevcuttur. Bunun haricinde bir reklam, duyuru vs. isine girmedik kendi adimiza. Ayrica bizi bu ithamla suclayan kisi (eski bir moderatorumuz) forum yolu ile tanistigi buradan bir arkadasa msn yolu ile yuksek miktar karsiliginda danismanlik servisi teklif ettigi (msn kayitlari elimizdedir) belirlenmistir. Sanirim birilerinin isine comak soktuk. Biz kimseye danismanlik alin diye oneri bile yapmadik. Bizimle calismak isteyenler bunu kendileri belirler.

ITHAM-6: Kazandiginiz paralar ne oluyor?
ELCEVAP: Bazi arkadaslar bizi kamu mali zannediyor. Daha once belirttigim gibi calistigimiz rakamlar aslimda komik rakamlar ve inanin ne Gurkan Bey ne de ben simdilik bu para icin bu zor sinav donemlerinde vaktimizi harcamayiz. Ama dedigimiz gibi isin icinde sadece para yok. Kazanilan (ki daha bir sey kazandigimiz yok) para oncelikle sitenin guncellenmesi, guzellestirilmesi amaciyla kullanilacaktir. Bakin bir sponsorumuz oldu, bir gunde sitemiz yepyeni bir gorunum kazandi. Biz istiyoruz ki daha iyi osun. Ayrica sitemizde hala daomain ve hosting problemleri yasanmaktadir, bunun icin hala ek cikis yollari ve maddi kaynaklar aramaktayiz. Ucuz servisler ile ancak bu kadar oluyor. Bizim amacimiz iyi bir servis alip daha iyi hizmet vermek. Bilmiyorum yanlis mi dusnuyorum!!!

ITHAM-7: Peki amaciniz para degilse nedir?
ELCEVAP: Biz Gurkan Bey ile yola Almanya\'daki butun yabanci ogrencileri catisi altinda toplayacak bir portal hedefi ile yola cikti. Site icin hazirladigim ilk planlarda da yer aldigi uzere, sitemiz yayina 3 dilde baslayacakti ama cikan aksiliklerden dolayi acil olarak Turkce baslamak zorunda kaldik. Ama hedefimizden vazgecmis degiliz. Amacimiz sitemiz adi altinda bir Verband yani klup kurmak. Sesimizin daha gur cikmasi. Binlerce uyesi olan yabanci ogrenci dernegi bir cok seyi rahatlikla isteyebilir ve uygulanmasina vesile olabilir. Amacimiz her eyalette bir temsilcilik. NRW, Bayern, Berlin gibi eyaletlerde 6 ayda bir ve Almanya geneli senede bir DS Bulusmalari ve Kutlamalari. Yabanci ogrenciler icin en iyi yemekhane, okul ve sehirleri beilirleme gibi ses getirecek seylere imza atmak istiyoruz. Bunlar da biliyorsunuz bedava olacak seyler degil maalesef. Camilerde sadaka toplayacak halimiz de yok.

ITHAM-8: Neden vize danismanlik hizmeti vermiyorsunuz?
ELCEVAP: Su an Turkiye\'de tam olarak DS adina calisacak ve buyukce vaktini bu ise ayiracak arkadaslarimiz maalesef yok. Vize isi cokca lgilenilmesi gereken bir islem. Biz kolay para pesinde kosmuyoruz. Her hizmet verdigimiz arkadasimizla vize deneyimlerini ve yapmasi gerekenleri net olarak paylasiyoruz hem de bu kisimdan ucret almiyoruz. Verdigimiz hizmetler ise universite kabul, dil kursu, bazi sehirlerde konaklama ve yine bazi sehirlerde tanitma( kisa entegrasyon ) hizmetleridir. Bunlarida universiteleri iyi tanidigimiz ve yasal maddelerini yakindan bildigimiz icin yapiyoruz. Su an itibari ile bir kac universiteden dil sinavi vermeden kabul alabiliyoruz ki bunlarin arasina yeni FH\'lari da eklemekteyiz. Cok yakinda B2 ya da Testdaf-3 seviyesine gelmis arkadaslar icin ucretsiz dil kursu servisimizi sunacagiz ki bunu da sanirim kimse yapmaz. Bizler sizin de kazanmanizi istiyoruz. Ayda 250 Euro cebinizde kalsa kotu mu olur?

ITHAM-9: Sizler kendinizi on plana cikarmak istiyorsunuz.
ELCEVAP: Kesinlikle boyl bir amacimiz yok. Ben hatta rahatsiz bile oluyorum. Bu ithami bizzat cok guvendigim bir insan soyledi hem de arkamdan. Ben on planda kaldigimizi kabul ediyorum ama bu tamamen benim istemim disinda oldu. Burada bir yanlis anlasilmayi duzeltmek istiyorum. Sitede sadece bende Super Yonetici yaziyor. Bu herhangi bir ego tatmini degildir arkadaslar. Teknik olarak siteyi kim kuruyorsa sistem ona Super Yoneticilik veriyor. Bu PHP-Nuke siteminde "Tanri Yonetici" olarak gecer ve Joomla\'da yine bir baskasi. Biraz web ile ugrasan arkadaslar ne dedigimi anlayacaklardir. Bir diger nokta bilmeyen arkadaslar icin hatirlatmak istiyorum. Bu proje tek basina bana ait degildir. Gurkan Bey ile ortak cikti bu yola, onun bazen geri plana atilmak istenmesine ve onun payinin goz ardi edilmesine karsiyim. Kendisi ile bu yola birlikte bas koyduk.

Son olarak sitemizin linkleri arasinda "DS Blog" vardi ki tiklayinca benim bloguma cikardi. Bunu da egoizme baglayan insanlar olmus. Oncelikle her buyuk internet projesinin bir blogu vardir. Kiyaslanamaz tabi ama Facebook ve Google gibi internet sitelerinin de bloglari vardir. Buralarda site ile ilgili son gelismeler, istatistikler, yenilikler yer alirdi ve proje sahiplerince yazilirdi bu notlar. Bizlerde DS icin bir blog hazirlayacagiz tabi ki ama buna vaktimiz olmadi. Bu sebeplerden dolayi ben kendi blogumu feda ettim ve orada site ilegili yazmaya basladim ki ben kendi blogumu guncel tutan ve surekli yazan biri olmama ragmen bunu yaptim. Bilen bilir. Ama artik buna devam etmeyecegim. Uye sayimiz 250\'yi gecince ozel bir blog kuracagim DS icin ama 250\'ye kadar blogumuz olmayacak.

Bitirirken belirtmek istiyorum. Bu gune kadar kimsenin arkasindan konusmadim. Ozellikle yol arkadasi tabi ettigim kisilerin hakkinda ama bazi cok guvendigim kisiler benim arkamdan cok kotu seyler soylediler ki bu kisilere ben kendim kefil olmustum. Ben hala bu kisiler hakkinda kotu konusmuyorum. Beni bilen bilir gerisi onemli degil. Eger bu arkadaslar hala sinirlari zorlarlar ise, kendileri hakkinda daha detayli bilgileri, amaclarini ve hakaret akittiklari msn kayitlarini burada yayinlamaktan cekinmem.

Saygilar
Deniz COSKUN

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Ara 29, 2008 12:23 pm

:o:o:o

deniz cosmusun ???

abi bi bucuk adam icin ben kendimi bu kadar aciklama yapmak zorunda hissetmezdim:)

neden yalan soyluyorsun kardesim, sponsorluk icin aylik 10000 euro aliyoruz onu munchen de gece hayatinda harcarken bu kadar masum degilsin ama:p:p

isin sakasi bi yana, bu siteyi sirf ticaret icin acmadik, almanya da binlerce yabanci ogrenci var, amacimiz bunlari bir cati altinda toplayip haklarimizi daha iyi arayabilmek.. henuz daha yolun basindayiz.. 140 a yakin uyemiz var ama kartopu misali zamanla hizlica buyuyup yolumuza tas koymak isteyenleri cig gibi ezecegiz.. haa zamanla icimizden sakatliklar da cikabilir.. vucut kangren olmadan kolu kesmesini de biliriz;)

herkese iyi forumlar..
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Serhan
Mesajlar: 835
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:20 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen Serhan » Pzt Ara 29, 2008 12:34 pm

valla her yazilan dogru ki ben o danismanlik linkini henuz 2-3 hafta evvel kesfettim ki uzun zamandir ordaymis :) ve kimseyede bu konu acilmadi soylenmedi tanitimi falan bence iyi olmus bu danismanlik :)

Herseyde vardir bi hayir ? Yalin bile oyle diyo :D

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen maniaturk » Pzt Ara 29, 2008 12:40 pm

Beyler ben kendimi sorumlu hissediyorum kusura bakmayin. Iyi bir sey yapmaya calisiyoruz, elestirilere acigiz her zaman ama yapici olmak kaydi ile yikici elestirilere her zaman cevabimiz vardir..

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen Staatsmann » Pzt Ara 29, 2008 1:36 pm

Meyve veren agac taslanir..Bu heryerde boyledir site,is,hayat,okul heryerde..Bunlar guclendirecek sizi,simdiden boyle yorumlar aliyorsaniz cok ilerleme katetmissiniz demektir..Ne diyelim
Iktidar varsa muhalefetde olacaktir..
Tekrardan \'\'Tesekkurler\'\' arkadaslar bu siteyi actiginiz icin..
Daha iyisini yapacak olan varsa buyursun acsin sitesini...
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

nazlim
Mesajlar: 157
Kayıt: Pzt Ara 15, 2008 1:12 am

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen nazlim » Sal Ara 30, 2008 12:53 am

deniz abi bu kadar uzun uzun aciklama yapmana degmez
begenmeyen siteye girmez !!!

Serhan
Mesajlar: 835
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:20 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen Serhan » Sal Ara 30, 2008 12:54 am

tekin dogru demis
Meyve veren agac taslanir ;)

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen maniaturk » Sal Ara 30, 2008 12:57 am

Tekin aciklamayi avatarima gore mi yapti bilmiyorum.. :)

Arkadaslar ben kesinlikle insanlari uzme ve bezdirme taraftari degilim. Begenmeyen olursa normaldir ama insanlari kazanmaya calisirim. Bu da olmayinca hatta aksi olunca uzuluyorum. Neyse biz seffafligimiz geregi bu kadar yazi yazdik. Bosa gitmez. Dedigim gibi aksini savunana forumumuz acik daha uzun da yazabilirler.. ;)

der Nordostwind
Mesajlar: 678
Kayıt: Cmt Eki 25, 2008 12:20 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen der Nordostwind » Sal Ara 30, 2008 5:40 pm

kardes zaten siteyi takip eden herkes sitede ne olup bittigini goruyor. bunlar buraya arada sirada isini gormeye gelenlerdir. site gercekten cok guzel gidiyor. bizlere burada yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ederim.
sadece bilgi paylasimi degil, guzel bir muhabbet ortamida var.

kolay gelsin kardesim
bizler neyin ne oldugunu biliyoruz.

kitty26
Mesajlar: 231
Kayıt: Cmt Kas 01, 2008 8:21 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen kitty26 » Sal Ara 30, 2008 9:00 pm


ben buraya gelebilmek icin ortalama 3000 euro para harcadim sacma sapan kendini bilmez bir dernege havaya para yatirdim.basindan beri sizleri bu guzel arkadaslik ortamini saglamis olsaydim bunlarin hicbirine gerek kalmazdi..arkadaslar hayat deneyimden ibaret ben 27 yasindayim ve okumak icin kalktim buralara kadar geldim ve yasadim gordumki ts dende sizin edinmis oldugunuz deneyimler dogrultusunda hareket etmis olsaydim param cebimde kafam rahat olurdu..ben bu sitenin sonuna kadar arkasindayim hickimse bu samimi ortami bozamaz bu kadar emek verilip zaman harcanan bu guzel seyinde bir karsiligi olmali..sizlerde ogrenci adamlarsiniz sonradan cikardiginiz bisiy degilki bu danismanlik hizmeti basindan beri var..asla boyle bir yonlendirmede yok nerdeyse ben size istemediginiz halde bu kadar yardim ettiginiz icin cikarip para vericem:)..siz o guzel caninizi sikmayin iyi giden seylerin sonu boyle olur...ayrica size tekrar tekrar tesekkur ediyorum bu guzel site icin!!! bugun guzel bir arkadas kazandirdiniz bana ipekle bulustuk nurnbergde..ustelik benim bir arka sokagimda oturuyor:) saka gibi dimi? iste bu guzellikler icin yureginize saglik.YOLA DEVAMMMMM

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen Physiker » Sal Ara 30, 2008 9:04 pm

destekleriniz icin tesekkurler arkadaslar..

kitty, senin adina gercekten cok uzuldum 3000 euro bi ogrenci icin gercekten cok para.. almanya daki 5-6 aylik masrafin nerdeyse :|

basindan beri dedigimiz gibi, kimseye bi yonlendirme yapmiyoruz.. forumda sorulan sorularin hepsine elimizden geldigi kadar cevap veriyoruz.. amacimiz bu forumda guzel bir arkadaslik ortami kurabilmek bunu da simdiye kadar sagladigimizi saniyorum umarim bozulmayacaktir ilerde..

bu arada bi bulusma olmus bayan arkadaslarimiz arasinda gercekten cok sevindim:) ..
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen maniaturk » Sal Ara 30, 2008 9:06 pm

Saol kitty, bizler hic bir soruyu cevapsiz birakmamaya calisiyoruz. Yani danismanlik yapacagiz diye adamin sorularini cevapsiz birakip bize mahkum etme gibi durumumuz yok. Ama simdi bazi arkadaslar var illa siz yapin diyor. Zamanimizdan ve kendimizden fedakarlik yapiyoruz sonucta...

bu arada beni niye davet etmediniz o kadar yakiniz oralara :(

neyse bir dahaki sefere bayern bulusmasi yapalim bari nrw de bulusuyorlar bizim neyimiz eksik...


kitty26
Mesajlar: 231
Kayıt: Cmt Kas 01, 2008 8:21 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen kitty26 » Sal Ara 30, 2008 9:18 pm


tabiki...burdan tarihi saati belirleriz toplaniriz ! bu arada takilmayin boyle seylere arkadaslar..alnini karislarim valla konusanin:) harcadigim paranin acisi cikmadi zaten daha canim burnumda;) keske sizleri daha once tanisaydimmmm..neyse herseyde var bir hayir! sevgiyle kalin

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen maniaturk » Sal Ara 30, 2008 10:16 pm

saol kitty. desteginden dolayi mutlu olmam bir yana, bayern eyaleti DS uylerini de arttirmanin ayri sevincini yasiyorum. TS kapsaminda Bayern den bir iki kisiyle gorusmemiz oldu ama maalesef bunu DS\'ye aktaramadik ve NRW eyaletinin ve Gurkan Bey\'in golgesinde kaldik...

Haydi Bayern ataga gecelim... :)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen Physiker » Sal Ara 30, 2008 10:35 pm

yaza dogru eyalet degil de bi almanya bulusmasi yapalim diyorum :)

ama mutlu gelmesin.. ;)
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

maniaturk
Mesajlar: 1043
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 3:15 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen maniaturk » Sal Ara 30, 2008 10:44 pm

Reis Almanya bulusmasi icin en az kucuk bir kafe kapatacak kadar olmaliyiz diyorum. Yani ufak capli bir parti. Ama sanirim en azindan 20-25 kisi olmamiz gereki. Gerci yaza kadar o kadar adam yapariz bence.. :)

hatta uyeleri evlerinden limuzinle aldiralim istersen:) abi napcan 25 kisiyi cafe kapatmayi:) 10 kisi bile cok iyi B)

ipek
Mesajlar: 95
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 8:42 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen ipek » Sal Ara 30, 2008 10:47 pm

Canim Burcu:) Bende seni tanidigima cok mutlu oldum. Yani artik komsu sayilirz:) Istesek boyle denk gelmez..
Arkadslr Burcunun yani (kitty) su danismanlik mi yoksa dolandiricilik mi yaptiklari belli olmayan sirketten cektiklerini duysaydiniz..Bu kadar olamaz yani.
Burada ya da onceki sitedeki onceki arkdslrin yaptiklari yardimlar daha bi deger kazandi gozumde.





Serhan
Mesajlar: 835
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:20 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen Serhan » Sal Ara 30, 2008 11:40 pm

herkes birbirleriyle bulusuyor tanisiyor kaynasiyor (inanin su durumda burda olmak insani dlirtiyor):@:D

ipek
Mesajlar: 95
Kayıt: Çrş Eki 08, 2008 8:42 pm

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen ipek » Sal Ara 30, 2008 11:51 pm

[quote]Serhan yazdi:
herkes birbirleriyle bulusuyor tanisiyor kaynasiyor (inanin su durumda burda olmak insani dlirtiyor):@:D[/quote]
Evet bunlar guzel yanlari, yeni arkadasliklar..
Ama bende su an Manisada olmak icin neler vermezdim:) yani biraz abarttim belki ama ozledim ailemi memleketimi iste.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

DS Almanya\'da Egitim Danismanlik Hizmetleri

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Ara 31, 2008 2:21 pm

konu disi mesajlar silinmistir.. iyi forumlar..
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla