Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yilmaz OZDIL-Almamya Kose yazisi...

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
Serhan_
Mesajlar: 322
Kayıt: Pzr Eki 17, 2010 11:50 pm
Konum: Dünya'dan uzak

Yilmaz OZDIL-Almamya Kose yazisi...

Mesaj gönderen Serhan_ » Çrş Şub 16, 2011 12:01 am

Angela Merkel, acik acik “Agziyla kus tutsa, gene de Turkiye’yi AB’ye almayacagiz” dedi... Almam ya’ni.

*
Turkiye ofkelendi.
“Haddini bil” filan.
Halbuki...
Tesekkur borcluyuz ona.
*
Cunku, gercekleri soyleyen tek Avrupali lider o... “Sizi kandiriyorlar” diyor.
*
“Ha bugun alacagiz, ha yarin alacagiz deseydim, beni cok severdiniz... Ama, bu palavralarin size faydasi olmuyor, 51 senedir kapinin onundesiniz, 151 sene bekleseniz hikâye” demeye getiriyor.
*
“Rum tarafini tutuyorum diye bana kiziyorsunuz... Denktas’i devirip, Talat’i basa geciren siz degil misiniz? Turk tarafindaki yes be annem mitinglerinde, Turkiye yakamizdan dussun pankartlari acilmadi mi? Turk askeri isgalci, denmedi mi? KKTC milli marsini cope atip, icinde Turk kelimesi gecmesin diye enstrumantal mars yazdirmadiniz mi? Yonetimi Rumlara vermeye razi oldugunuz halde, Rumlar hayir deyince morarmadiniz mi?” demek istiyor.
*
“Gecti Bruksel’in pazari, sur essegi Girne’ye be annem” demek istiyor!
*
“Ciller’le girdik zannettiniz, Mesut Yilmaz’la girdik zannettiniz, AKP’yle iki defa girdik zannettiniz; girdiniz mi? Ankara’da gupegunduz havayi fisegi ben mi attim?” demek istiyor.
*
“Bana kufrettiginiz dakikalarda cumhurbaskaniniz dort bakanla Yemen’de, basbakaniniz uc bakanla Katar’daydi... AB derken, Arap Birligi’ne girdiniz haberiniz yok” demek istiyor.
*
“AB uyesi olmadan Gumruk Birligi’ne giren tek ulke sizsiniz... Tarihi hataya tarihi zafer dediniz, 200 milyar dolara yakin zarariniz var, bizim sucumuz mu?” demek istiyor.
*
“Benim milletim zengin, ozel hayatimda ikinci el Opel’e biniyorum, sizin poponuzda don yok, tum siyasileriniz generalleriniz Mercedes’e biniyor, ben size daha ne diyeyim ki” diyor.
*
“Bakin bir ornek vereyim” demek istiyor... “Dunyanin findigini siz uretiyorsunuz, bizde findik agaci bile yok, dunyanin findik fiyatini bizim Hamburg Borsasi belirliyor!”
*
“Malinizin kiymetini bilmiyorsunuz. Ahtapot Paul bile sizin spor otoritelerinizden basarili... Mesut Ozil’i aldiniz da, vermedik mi, kafasina silah mi dayadik?” demek istiyor.
*
“Insanliga katkilarindan oturu sayisiz odul alan profesoru iceri tikiyorsunuz, insanlari domuz bagiyla oldurup oturma odasina gomenleri disari birakiyorsunuz, bu ne bicim is?” demeye getiriyor.
*
“Bakin, din tuccarlari milletinizi dolandiriyor, Keriz Feneri’nizi yakaladik, zahmet edip 800 kusur gun sonra anca geldiniz, belli ki niyetiniz yok” demek istiyor.
*
“Turkiye’nin cikarlarini savunan gazetecilere darbeci diyorsunuz; AB’den para alip AB’nin cikarlarini savunan gazetecilere demokrat diyorsunuz. Gonul ister ki, butun gazetecileriniz AB’den avanta alsin ama, almiyorlar... Siz en iyisi onlari tek tek bertaraf edin, ben sizi AB’ye alacagimizi soyleyeyim, siz inanmaya devam edin, gul gibi gecinelim gidelim” diyor.
*
Bilmem ki, daha ne desin...

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

Yilmaz OZDIL-Almamya Kose yazisi...

Mesaj gönderen bjk_oguz » Çrş Şub 16, 2011 12:10 am

bir varmis bir yokmus avrupa birligi hayal olmus:)

ela07
Mesajlar: 46
Kayıt: Sal Kas 10, 2009 10:50 pm

Yilmaz OZDIL-Almamya Kose yazisi...

Mesaj gönderen ela07 » Çrş Şub 16, 2011 7:03 pm

[quote]ela07 tarafindan yazilan metin:
hicbir zaman avrupa birligine girme taraftari olmadim bu benim gorusum Tr ile avrupa arasinda yakindan uzaktan bir bag olmadigini dusunuyorum bizde eksik olan seyin sadece durustluk duzen ve calisma oldugunu karistirsak avrupa tarihinde de bir ton pislik bulacagimizi hatta bunun icin en basidi banu avar in Trt icin cektigi sinirlar arasinda(yanlis hatirlamiyorsam) belgeselini izlemenizi tavsiye ediyorum.su an ki duzenden memnun degilim ama ulkemizi de bu kadar kucultmeyelim ayrica onumuzde ki 50 sene icinde acaba avrupa birligi diye bi kavram kalicak mi o da tartisilir.
:)

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Yilmaz OZDIL-Almamya Kose yazisi...

Mesaj gönderen eren_f2007 » Çrş Şub 16, 2011 8:29 pm

evet kendimizi kucuk gormemliyiz:) Ataturk doneminde ki buyume orani devam etseydi amerikanin 90 yilda ulastigi noktaya biz 30 yilda ulasacaktik ama malesef ulke cok kotu yonetildi ve artik simdi kim yonetiyor orasida gayet acik;)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Yilmaz OZDIL-Almamya Kose yazisi...

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Şub 16, 2011 9:08 pm


cok guzel bir yazi tesekkurler serhan paylasim icin.

ab ye girecegiz diye son 10 yilda verdigimiz imtiyazlar buyuk sayginlik kaybina maloldu. Turkiyenin AB ye girip girmemesi bu saaatden sonrda sorun degil, son 10 yilda ab ye girecegiz diye verdiklerimiz basimizi daha cok yakacak.

ywzslm
Mesajlar: 140
Kayıt: Sal Ağu 24, 2010 12:01 am

Yilmaz OZDIL-Almamya Kose yazisi...

Mesaj gönderen ywzslm » Çrş Şub 16, 2011 11:54 pm

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:

cok guzel bir yazi tesekkurler serhan paylasim icin.

ab ye girecegiz diye son 10 yilda verdigimiz imtiyazlar buyuk sayginlik kaybina maloldu. Turkiyenin AB ye girip girmemesi bu saaatden sonrda sorun degil, son 10 yilda ab ye girecegiz diye verdiklerimiz basimizi daha cok yakacak.[/quote]
kesinlikle katiliyorum giriyoruz diye nelerimiz kaybettik.

FarukDemir
Mesajlar: 634
Kayıt: Pzt Şub 07, 2011 5:26 pm

Yilmaz OZDIL-Almamya Kose yazisi...

Mesaj gönderen FarukDemir » Prş Şub 17, 2011 10:25 am

Tesekkurler yazi icin. Gercekler acidir..

Cevapla