Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Sizce nasil yapmaliyim.!!!

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
mcclane159
Mesajlar: 79
Kayıt: Pzt Oca 31, 2011 5:02 pm

Sizce nasil yapmaliyim.!!!

Mesaj gönderen mcclane159 » Prş Şub 03, 2011 11:57 am

simdi benim oss yerlestirme sonucum agustos sonu gibi aciklaniyor ve bu sure universiteye kayit icin gec kaliniyor bende eylulde RP dil kursuna gidecegim. ve dil kursuna giderken tabiki dil vizesi alip gidecegim giderkende unviersite icin gerekli butun evraklarimi toplayip gidecegim.gittigimde universiteye basvuru yapsam butun evraklarimla buyuk ihtimal kabul edilirim.zaten 2012 kis donemi icin yapacagim erken basvurudan buyuk ihtimalde kabul edilirim. neyse o zamana kadar dil kursumda biter (10 ay).neyse uniden kabulumu aldiktan sonra dil kursu bittikten sorna veya bitmeden oradayken dil kursu vizesini ogrenci vizesine cevirebilirmiyim bazi kaynaklarda bakiyorum 1 yil icinde orada universiteye kabul edilirsen ogrenci vizesine cevirebilirsin bazi kaynaklardada ceviremezsin deniliyor.

VEYAAA

EYLULDE DUISBURG-ESSEN UNIVERSITESI VEYA PADERBORN UNIVERSITESINDEN VEYA HERHANGI BIR SARTLI KABUL VEREN UNI. SARTLI KABUL ALABILIRMIYIM BILDIGINIZ UZERE YERLESTIRME SONUCLARI GEC ACIKLANIYOR BUNU OZEL BIR DURUMLA UNIVERSITEYEDE ANLATSAM EYLULDE KABUL ALABILIRMIYIM. ZATEN ISLERIMI DEGU ILE YAPTIRACAGIM .. SAYGILAR.,

VEYAA
EKIM SONUNDA UNIYE BASVURUP KABULUM GELDIKTEN SONRA VIZEISLEMLERINE BASLAYIP OCAKTAKI UNININ DIL KURSUNA MI GITSEM

VEYAA
SIZ NASIL ONERIRSINIZ pek fazla zaman kaybetmek istemiyorum.bir an once baslamayi dusunuyorum.

Yardimlarinizi esIrgemeyin Allah razi olsun
Saygilar.

Wumpus
Mesajlar: 41
Kayıt: Çrş Eki 20, 2010 9:07 am

Sizce nasil yapmaliyim.!!!

Mesaj gönderen Wumpus » Prş Şub 03, 2011 12:24 pm

Benim durumda sana benzer, dil icin gidip, master kabulunu sonradan almayi planliyordum.
Dil Egitimi sonrasinda da Uni Egitim seklinde bir vize var ve Uni kabulu aslinda basvuruda sart degildi. Ama ,iste gecenlerde aradilar Almanya\'daki yabancilar polisinin sorusu var gibilerinden; eger uni egitimi dusunuyorsaniz kabul belgesi gerekli, aksi halde dil icin vize cikar sonrasinda geri donmek durumunda kalirsiniz dediler. Tabi benim durum farkli, basvursam alabilirim, senin sonucta ossye girmen falan lazim, ondan basvuruda belirtirsin bahanende var. Eger sadece dil icin vize cikarsa tabi geri donmen gerekcek, ama dedigim vizeye(Studienbewerbervisum) basvurursan sorun olmaz gibi geliyor..


mcclane159
Mesajlar: 79
Kayıt: Pzt Oca 31, 2011 5:02 pm

Sizce nasil yapmaliyim.!!!

Mesaj gönderen mcclane159 » Prş Şub 03, 2011 12:39 pm

peki o zaman ben konsoloslugu benim durumu anlatayimmi?. oss belgemi su tarihte aliyorum gec kaliyorum o zamana kadar dil kursuna gideyim sonra orada uniye basvurayim diye yani bana ogrenci vizesi falan diyemi?. veya Studienbewerbervisum ya?

Wumpus
Mesajlar: 41
Kayıt: Çrş Eki 20, 2010 9:07 am

Sizce nasil yapmaliyim.!!!

Mesaj gönderen Wumpus » Prş Şub 03, 2011 1:37 pm

yani bence durumunu anlat, vakit kaybetmek istemiyorum ondan simdiden dil kursuna baslamak istiyorum gibisinden. Onlar artik ne verirlerse, en kotu tekrardan basvurursun artik dil kursundan sonra geri gelip.

Cevapla