Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

kabul icin ygs lys aof ....

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
mcclane159
Mesajlar: 79
Kayıt: Pzt Oca 31, 2011 5:02 pm

kabul icin ygs lys aof ....

Mesaj gönderen mcclane159 » Pzt Oca 31, 2011 5:36 pm

Iyi Gunler.
Almanyada egitim ile ilgili bir kac sorun olucak.
1.AOF iktisat bolumuile almanya da universiteden kabul alabilirmiyiz.Ayrica dil kursunada baslamak sartiyla
2.bildiginiz uzere OSS 2 ye ayrildi ve YGS ile aof sine yerlesebiliyorsunuz. ben suan lise 4(12.sinif)ogrencisiyim.YGS ye girdikten sorna aof e kayit yaptirmak zorunlumu sadece puani uniye gostersek yeterlimi.
Yani kisacasi aof ile almanyada universiteden kabul aliniyormu.aliniyorsa kayit yaptirmak zorunlumi aof e.zaten lise diplomasini temmuzda alacagim birde aof den sonra hemen basvuruyu yollamak istiyorum tabi danismanlik olarak sizi tercih edecegim sizin araciliginiz ile gonderecegim.en gec ekim kasim gibi almanyada dil kursuna baslamayi dusunuyorum. siz kisaca universieden aof veya ozel ile kabul almayi nasil olucak falan filan anlatirsaniz sevinirim.
Tesekkurler.

Serhan
Mesajlar: 835
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:20 pm

kabul icin ygs lys aof ....

Mesaj gönderen Serhan » Pzt Oca 31, 2011 6:03 pm

aof nin 2 yilini iyi bir ortalama ile bitirebilirsen ancak almanyadaki universitelere basvurabilirsin. aof ler direk kabul edilmiyor. 2. sinifa kadar notlari yuksek tutmak gerekiyor.

mcclane159
Mesajlar: 79
Kayıt: Pzt Oca 31, 2011 5:02 pm

kabul icin ygs lys aof ....

Mesaj gönderen mcclane159 » Pzt Oca 31, 2011 6:19 pm

sanirim aof ten 2 yillik bir bolumu bitirdikten sonra kabul edilebilirsiniz. ama galiba 4 yillik bir lisans a yerlestiginizde aof ten(iktisat isletme uluslar arasi pazarlama vs..) gibisinden yinede kabul alaibliyormussunuz ama pek emin degilim ondan emin olmak istiyorum ve ayrica oluyorsa kayit yaptirmak gereklimi nasil olucak o konuda fikrim yoktur . paderborn unisini dusunuyorum ve dil kurusnu dusunuyorum ekimdede basliyormus o zamana kadar halledebilirmiyim acaba:S

german
Mesajlar: 181
Kayıt: Çrş Oca 26, 2011 11:19 am

kabul icin ygs lys aof ....

Mesaj gönderen german » Pzt Oca 31, 2011 6:38 pm

ARKADASLAR AOF ARTIK KONSOLOSLUK BIRSEY DEMIYOR AMA ISDE ALMANYADAKI UNIVERSITEDEN UNIVERSITEYE DEÐISIYOR O YUZDEN STRES YAPMADAN UNIVERSITELER ILE KONUSUN ONLAR SIZLERE EN GUZEL CEVAPLARI VERECEKLERDIR MAIL ADIN ULUSLARARASI OÐRENCI SERVISLERINE

mcclane159
Mesajlar: 79
Kayıt: Pzt Oca 31, 2011 5:02 pm

kabul icin ygs lys aof ....

Mesaj gönderen mcclane159 » Sal Şub 01, 2011 12:30 am

peki ygs ye girdim ciktim ve aof den 4 yillik bir bolume yerlestim diyelim o yerlestirme belgesini yazicidan cikarip mi gonderecegim uniye?. birde egerki oyleyse yok denkligi falan nasil olucak ayrica yerlesirme sonucu eylul baslarinda geliyor ve eylulde uniye danismanlik araciligi ile basvuru yapsam sonuc kac gunde cikar ciktiktan sonrada vize icin bekleyecegim yine bulur ortalama ekim 20 yi falan mesela paderborn a gitmeyi dusunuyorum ilk once dil kursuna baslayacagim ve dil kursu ekimde basliyor 3-4 hafta gec baslasam problem olurmu??

Serhan
Mesajlar: 835
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:20 pm

kabul icin ygs lys aof ....

Mesaj gönderen Serhan » Sal Şub 01, 2011 2:13 pm

[quote]benim aof bolumum 4 yillik isletme gecen sene konsolosluk kabul etmiyordu ilk iki yil burada okuman gerek ve notlarin 70in uzerinde felan olmasi gerek demisti ama simdi kabul ediyoruzda demiyolar kabul etmiyoruzda demiyolar dedigim gibi universte kabul ederse sorun olmaz sanirim[/quote] acikogretim bolumlerinden birine yerlestiginizde 2. sinifa kadar iyi bir ortalamayla gecmeniz gereir ve daha sonra basvurabilirsiniz. konsoloslukla universiteler birbirinin tersi seyler soylerler. universite kabul verdigi halde konsolosluk olmaz okuyamazsin bu sekilde vize vermeyiz derse is biter zaten. o yuzden aof lerde 2. sinifa kadar ortalamanizi yuksek tutmalisinz. zaten 2 yillik bolum ise bitirp gitmeniz gerekiyo. konsololsluk universitenin verdigi kabule bakar. ama okuyamazsin dediggi anda vizeyi vermez.
bolumunden kabul alipta vizeden donen bir cok arkadasimiz var.

Cevapla