Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya’da mı yoksa Türkiye’de mi lisans ?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
ecerturk
Mesajlar: 13
Kayıt: Pzt Haz 12, 2023 8:10 pm

Almanya’da mı yoksa Türkiye’de mi lisans ?

Mesaj gönderen ecerturk » Pzr May 05, 2024 8:20 pm

Merhaba arkadaşlar, aylardır kafamda beni çok meşgul eden bazı sorularım var ve buradaki bazı arkadaşların da benzer durumlardan geçtiğini düşünüyorum bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. İlk öncelikle İngilizce öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. Bu Ekim ayında Erasmus sayesinde Almanya’ya geldim ve toplamda 1 sene burada eğitimime devam etmiş olacağım. Almanya’ya geldiğimden beri kendi kendime Almanca öğrenmeye çalışıyorum ve şu an A2-B1 arasında bir seviyem var (buraya gelene kadar hiçbir şekilde Almanca bilmiyordum). Almanca öğrenmemin sebebi ise buradaki üniversitelere lisans için başvurmaktı fakat çoğu üniversite C1 veya B2 istiyor benim de maalesef o kadar zamanım yok.. Sizce ön kabul alan üniversitelere mi başvurmayalım yoksa Türkiye’ye dönüp mezun olup master için mi gelmeliyim? İstediğim master bölümleri tamamen İngilizce o yüzden Almancaya gerek yok ama yine de Türkiye’ye döndükten sonra tekrar vize işleriyle uğraşmak beni çok geriyor. Bir yandan burada kalırsam Almanca hazırlığı bana yıl kaybettirecek. Sizce ne yapmalıyım lütfen bana tavsiye de bulunur musunuz?

cagriakturk
Mesajlar: 77
Kayıt: Cum Ağu 11, 2023 2:44 pm

Re: Almanya’da mı yoksa Türkiye’de mi lisans ?

Mesaj gönderen cagriakturk » Pzt May 06, 2024 1:30 am

ecerturk yazdı: Pzr May 05, 2024 8:20 pm Merhaba arkadaşlar, aylardır kafamda beni çok meşgul eden bazı sorularım var ve buradaki bazı arkadaşların da benzer durumlardan geçtiğini düşünüyorum bu yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. İlk öncelikle İngilizce öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. Bu Ekim ayında Erasmus sayesinde Almanya’ya geldim ve toplamda 1 sene burada eğitimime devam etmiş olacağım. Almanya’ya geldiğimden beri kendi kendime Almanca öğrenmeye çalışıyorum ve şu an A2-B1 arasında bir seviyem var (buraya gelene kadar hiçbir şekilde Almanca bilmiyordum). Almanca öğrenmemin sebebi ise buradaki üniversitelere lisans için başvurmaktı fakat çoğu üniversite C1 veya B2 istiyor benim de maalesef o kadar zamanım yok.. Sizce ön kabul alan üniversitelere mi başvurmayalım yoksa Türkiye’ye dönüp mezun olup master için mi gelmeliyim? İstediğim master bölümleri tamamen İngilizce o yüzden Almancaya gerek yok ama yine de Türkiye’ye döndükten sonra tekrar vize işleriyle uğraşmak beni çok geriyor. Bir yandan burada kalırsam Almanca hazırlığı bana yıl kaybettirecek. Sizce ne yapmalıyım lütfen bana tavsiye de bulunur musunuz?
3.sınıfsan bence master için gelmek çok daha iyi olur. birde türkiyedeyken goethe enstitüsünün kursları var ben a1 için gitmiştim. onlarda iyidi öyle birşeyde yapabilirsin.

Cevapla