Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
italodisco
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Ağu 30, 2010 2:00 pm

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen italodisco » Pzt Eyl 06, 2010 1:44 am

beyler bu fachhochschuleden mezun olduktan sonra Turkiyede uni. bitirmis gibi denklik alabilir miyiz.Birde bu fh ta bi bolumu bitirdikten sonra normal uni.dekine gore ayni bolum icin ne gibi farkliliklarimiz oluyo bilgi ve kidem acisindan.yani fh u bitirip turkiyeye geldigim zaman almanyada normal uni. okumusla is sansimiz ayni midir yoksa turkiye fh mezunu diye is vermeme gibi bi durum olur mu bide turkiyedeki meslektasimla bilgi bakimindan ayni seviyede mi oluyorum.biraz aciklarsaniz bu fh un turkiyede ise girme acisindan normal universiteden farkini cok sevinirim.

memo21
Mesajlar: 378
Kayıt: Pzr May 23, 2010 7:33 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen memo21 » Pzt Eyl 06, 2010 1:54 am

Forumlarda Sorunuza Cevap bulacaginiz bir cok yer vardir.

http://deutschstudent.de/news.php?readmore=51

Burda FH ile Bilgiler vardir.

italodisco
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Ağu 30, 2010 2:00 pm

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen italodisco » Pzt Eyl 06, 2010 1:04 pm

[quote]memo21 tarafindan yazilan metin:
Forumlarda Sorunuza Cevap bulacaginiz bir cok yer vardir.

http://deutschstudent.de/news.php?readmore=51

Burda FH ile Bilgiler vardir. [/quote]
memo21 saolasin butun hepsini inceledim ancak bide bu fh olarak egitim veren ancak adi hochschule olarak gecen uni.ler var. ben arastirirken ancak yazilari ingilizceye cevirdigimde uygulamali uni. oldukarini anladim.site ismine vs. bakinca direk hochschule yaziyo ama verdikleri egitim fh ile ayni.bunlari bitirince diplomamda ne yazacak yani uni. mezunuyum diye is imkanim var midir bunua aciklarsaniz cok iyi olur.

dokuzonbes
Mesajlar: 104
Kayıt: Çrş May 19, 2010 10:39 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen dokuzonbes » Pzt Eyl 06, 2010 1:30 pm

[quote]italodisco tarafindan yazilan metin:
[quote]memo21 tarafindan yazilan metin:
Forumlarda Sorunuza Cevap bulacaginiz bir cok yer vardir.

http://deutschstudent.de/news.php?readmore=51

Burda FH ile Bilgiler vardir. [/quote]
memo21 saolasin butun hepsini inceledim ancak bide bu fh olarak egitim veren ancak adi hochschule olarak gecen uni.ler var. ben arastirirken ancak yazilari ingilizceye cevirdigimde uygulamali uni. oldukarini anladim.site ismine vs. bakinca direk hochschule yaziyo ama verdikleri egitim fh ile ayni.bunlari bitirince diplomamda ne yazacak yani uni. mezunuyum diye is imkanim var midir bunua aciklarsaniz cok iyi olur.[/quote]

abi yazidada yaziyor zaten FH mezunlarinin agirlikli istihdam alaninin nasil firmalar oldugunu. "universite mezunu diye" yazmissin. universiteden ote egitim m yapmak istiyorsun anlamadim, "ilkokul mezunuyum diye" der gibi geldi bana biraz.
allahini seven defansa gelsin

dokuzonbes
Mesajlar: 104
Kayıt: Çrş May 19, 2010 10:39 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen dokuzonbes » Pzt Eyl 06, 2010 1:31 pm

# bircok eyalette isimlerini hochschule olarak degistirmis yuksekogretim kurumlaridir. degisen sadece isimdir.

(gunler sonra gelen parantez icinde edit part1: sirf bu isim degisikligi dahi sadece kelimelerin birebir turkce karsiligini yerine koyarak bodoslama yapilan [fach: dal, ihtisas, meslek; hochschule: yuksekokul] "meslek yuksekokulu" cevirisini gecersiz yapmaktadir. bodoslama ceviri artik yuksekokuldur.)

ulkeden ulkeye farklilik gosteren egitim kurumlari ya da sistemleri dikkate alindiginda bu ve bunun gibi kurumlar icin (orn. college*) tam olarak turkcesi ya da portekizcesi sudur, budur demek anlamsizdir.
tabii ingilizceleri icin bu kurumlar kendi isimleriyle birlikte "university of applied sciences" ibaresini kullanmaktadir ki en dogru ingilizce karsiligi da budur.

almanya\'da bologna sureciyle birlikte fachhochschulelerin - ya da yeni adiyla hochschulelerin - turkiye\'deki meslek yuksekokullariyla alakasi kalmamistir. bu yuzden bu kurumlar icin "turkce karsiligi meslek yuksekokuludur" demek dogru olmaz (meslek yuksekokullarimiz benzer koklu bir degisime ugramadigi surece)

(gunler sonra gelen parantez icinde edit part2: almanya\'da egitim hakkinda az cok bilgisi olan kime sorsaniz, hochschulelerin bir alman universitesine gore daha dusuk duzeyde ogretim verdigini hakli bir bicimde soyleyecektir.
teoriyi gereksiz, teori ile pratigi de apayri dunyalar (-hatta dusman-) olarak goren bizlerse alman
universitelerinin bu kurumlara gore neden daha ustun oldugunu anlamakta zorlanacagiz)
(ozzyguitar, 07.04.2009 22:50 ~ 18.04.2009 17:39)
#15933783 :) :O :( /msg ? paylas !


f tw su ff
# oldukca ilginc bir egitim sistemine sahip almanya\'daki universitelerden sonraki en yuksek derece okuldur. daha dogrusu okuldu, daha sonra fach kelimesi atilip hochschule olarak anilmaya basladi ve universitelerle esdeger hale getirildi.

fachhochschule\'nin tam cevirisi meslek yuksek okuludur. bir alanda uzmanlasmayi ogretir. ancak ceviri boyle diye egitimin ayni olmadigi hemen anlasilmalidir. turkiye\'deki meslek yuksek okullarinin esdegeri berufsschule\'dir.

itu\'yu bitirdikten sonra karlsruhedeki fh\'da yaptigim master sayesinde yapabilecegim yorum sudur ki, almanya\'nin fh\'lari turkiye\'nin universiteleriyle neredeyse aynidir. almanya\'nin universiteleri gibi 17.yy\'dan kalma kohne egitim sistemine sahip degildir, dersler vardir ve siz bu derslere calisirsiniz, konular pratiktir, varolan cozumler ve (adi uzerinde) uygulamali bilimler uzerinedir. tutup da lineer cebir gibi bir dersin tamamen soyut boyutlarinda kaybolmazsiniz. ancak alman universiteleri boyledir, sizi teoriyle ugrastirir, yorar da yorar. eger akademisyen olmayi dusunuyorsaniz universiteler uygun olabilir, ancak hayatiniza profesyonel anlamda devam ettirmek istiyorsaniz en mantikli islerden biridir belki de fh\'da okumak.

ancak almanya\'da kalmayi dusunuyorsaniz ve isvereniniz sabit fikirli bir alman ise, fh\'lar ile universiteler arasindaki fark hic bir zaman kapanmayacaktir, diplom sahibi bir universite mezunu her zaman fh\'lidan daha kiymetli olacaktir.

ha bu benim ne kadar umrumda, orasi tartisilir. :)

edit: berufsakademie konusunda mit dem wissen waechst der zweife beni duzeltti, kendisine tesekkurler.
(alric, 07.04.2009 23:26 ~ 21.02.2010 18:03)
#15934053 :) :O :( /msg ? paylas !


f tw su ff
# benim bir senedir devam eden fh maceramdan anladiklarimi anlatayim. odtu\'den mezun olup sonrasinda cok spesifik bir alanda master yapmak istedim. tam aradigim program karsima fh frankfurt\'ta cikti. fh\'lar hakkinda hicbirsey bilmiyordum ama program falan cok guzeldi, verdikleri derece m.sc. derecesi, ingilizce adi da university of applied sciences olup daad katalogunda da diger universitelerle yanyana siralaninca sorun etmedim cunku program tam istedigim seydi. yok\'e mail atip denklik sorgusu yaptigimda "bu okul yok tarafindan taninmaktadir, cok sevilmektedir, yok baskani kizini bu okulun baskanina nisanlamistir falan fistik" konulu otomatik cevabi da alinca bastim geldim. geldikten sonra gerci icimi bir endise kapladi, "allahim o kadar odtu okuduk sonra meslek yuksekokuluna mi dustuk, ne *** yedik" falan dedim. gerci okudugum okul tas gibi, binasi, olanaklari, icindeki profesorleri, teknik kalitesi, ortami falan gayet guzel, hatta super. ama adi fh olunca insan killanip duruyor. her buldugum almani kolundan tutup "haci ne is bu fh, sadece mallari mi aliyosunuz buraya??" falan diye sorusturmaya basladim. ben buraya gidiyorum diye acaba mal mi olacaktim, bana bundan sonra kiz vermeyecekler miydi, babam evlatliktan red mi edecekti, mahallenin cocuklari etrafimda toplanip "fh\'lisin sen fh\'liiiii" diye donecekler miydi, alp er tunga olecek, odlek ocun alacak miydi, ne olacakti, azzz sonraaaa!!!...

neyse efendim, bunu sordugum her uc almandan dordu bana alamanya\'daki universitelerin hepsinin fi tarihinde kuruldugundan, cok koklu oldugundan, bu yuzden universite kavramina halel gelmesin diye alamanya diyarlarinda yeni universite acmadiklarindan, yeni acilan okullarin hepsinin fh oldugunu, bu okullarin da egitiminin gene alman standardinda ve gayet iyi oldugunu, bu okullarla universiteler arasinda hukuki anlamda da egitim anlaminda da bir fark olmadigini, kimi fh\'larin da oldukca saygin oldugunu falan anlattilar. icindeki ogrencilerin gerizekali, profesorlerinin ise universitelerde tutunamamis dusuk tipler oldugu gibi korkularimin da sacma oldugunu soylediler. gerci profesorlerimi kendim de gordum, odtu\'de bile bazi afedersiniz mal otesi gerizekali hocanin da oldugunu goz onunde bulunduruyoruz, pirlanta gibiler(simdi genellemeyeyim, belki ben iyi bir programa dustum). ayrica tekrar olacak ama fh\'lar daha teknik egitim veriyormus, universiteler isin daha teorisine kaciyormus. ozel sektor icin fh\'lar daha iyiymis, akademik kariyer icin universiteler daha iyiymis falan da duydum. gerci ben akademik kasiyorum ama egitimimden de gayet memnunum. ama burada doktora programlari yok, doktorayi mutlaka universitaet\'lerde yapmak durumundasiniz. amerikanya\'ya gedecekseniz de doktora icin, amerikalilar icin de fh/uni farketmiyormus, hatta durumdan haberleri yokmus, university of applied sciences sonucta.

mis\'leri bir yana birakip sadece somut seylere bakarsak, fachhochschule\'ler universitelerle her bakimdan esdeger, verdikleri diploma ayni, bildigin diger ulkelerdeki polytechnic\'ler neyse bu da o. zaten bologna sureci diye birsey var, avrupa\'daki her okulu denk yapiyorlar, diplomalar da ayni ve her yer anglo-sakson sistemi artikin. simdi sayginlik acisindan universiteler, sittin sene once kurulmus olmalarinin da getirdigi durumla daha sayginlar(gerci benim okul da yuz yil once kurulmus ama almanya\'da bu yeni demek oluyor), bu durumda hani kimi durumlarda isverenler de universite mezunlarini daha makbul gorebilme ihtimalleri var. ama bu biraz da sizin kim olup ne yapmak istediginiz ve kendinize ne kattiginiza bakiyor. almanya turkiye gibi herkesin boktan da olsa universite bitirmeye kastigi bir yer degil, dolayisiyla insanlar burada ne yaptiklarini, niye yaptiklarini daha iyi biliyorlar gibi geldi bana. siz programin icerigine bakin, eger mutlusaniz durumla, geldiginizde de teknik yetersizlikler, boktan durumlarla karsilasmiyorsunuz. okuluma beklerim valla, tas gibi kendileri, gerci frankfurt adli ici gecmis, baygin bir alman sehrinde ama n\'apalim, gezmeye degil okumaya geldik.


alintidir..
allahini seven defansa gelsin

italodisco
Mesajlar: 9
Kayıt: Pzt Ağu 30, 2010 2:00 pm

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen italodisco » Pzt Eyl 06, 2010 2:00 pm

[quote]dokuzonbes tarafindan yazilan metin:
[quote]italodisco tarafindan yazilan metin:
[quote]memo21 tarafindan yazilan metin:
Forumlarda Sorunuza Cevap bulacaginiz bir cok yer vardir.

http://deutschstudent.de/news.php?readmore=51

Burda FH ile Bilgiler vardir. [/quote]
memo21 saolasin butun hepsini inceledim ancak bide bu fh olarak egitim veren ancak adi hochschule olarak gecen uni.ler var. ben arastirirken ancak yazilari ingilizceye cevirdigimde uygulamali uni. oldukarini anladim.site ismine vs. bakinca direk hochschule yaziyo ama verdikleri egitim fh ile ayni.bunlari bitirince diplomamda ne yazacak yani uni. mezunuyum diye is imkanim var midir bunua aciklarsaniz cok iyi olur.[/quote]

abi yazidada yaziyor zaten FH mezunlarinin agirlikli istihdam alaninin nasil firmalar oldugunu. "universite mezunu diye" yazmissin. universiteden ote egitim m yapmak istiyorsun anlamadim, "ilkokul mezunuyum diye" der gibi geldi bana biraz.[/quote]
dostum yazilari vs. okudumda bana ogrenmek istedigim kagit uzerindeki sayginlik, bi fh un bilgisi egitimi daha yuksek olabilir olmayabilirde. ben turkiyeye dondugum zaman diplomamla yok e denklik icin gittigim zaman , yanimdaki odtu mezunu meslektasimla statumuz % 100 esit midir.atiyorum bi hastaneye girmek icin basvuru yapiyoruz( biomedical engineering veya medizintechnik bolumum) devlete diplomalarimi gosterdigimiz zaman odtulu arkadasla statumuzu ayni olarak mi degerlendirirler ayni bolum bitirmis 2 side uni. mezunu olarak mi yoksa digeri fh diye bi yargi cikar mi ortaya.yine soliyeyim ozeldeki is icin konusmuyorum devlet isi icin konusuyorum.

memo21
Mesajlar: 378
Kayıt: Pzr May 23, 2010 7:33 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen memo21 » Pzt Eyl 06, 2010 2:23 pm

sanirim sen isme (FH) bakip konuyu degerlendiriyorsun. :)
2007 Yillinda Almanya\'nin Fachhochschuleleri Dunya siralamasinda 9O. siradalarda iken ODTU Universitesi bilemem 4xx. siradalarda idi.

Burada cogu kisi FH\'ye gitmek istiyor...

Isim FH oldugu icin turkceye cevirisine mutlaka ihtiyac vardir. E cevrildigindede Yuksekokul oluyor, bundan dolayi Turkiye\'nin onu ikinci Plana atacagini biliyoruz.

dokuzonbes
Mesajlar: 104
Kayıt: Çrş May 19, 2010 10:39 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen dokuzonbes » Pzt Eyl 06, 2010 3:23 pm

[quote]italodisco tarafindan yazilan metin:
dostum yazilari vs. okudumda bana ogrenmek istedigim kagit uzerindeki sayginlik, bi fh un bilgisi egitimi daha yuksek olabilir olmayabilirde. ben turkiyeye dondugum zaman diplomamla yok e denklik icin gittigim zaman , yanimdaki odtu mezunu meslektasimla statumuz % 100 esit midir.atiyorum bi hastaneye girmek icin basvuru yapiyoruz( biomedical engineering veya medizintechnik bolumum) devlete diplomalarimi gosterdigimiz zaman odtulu arkadasla statumuzu ayni olarak mi degerlendirirler ayni bolum bitirmis 2 side uni. mezunu olarak mi yoksa digeri fh diye bi yargi cikar mi ortaya.yine soliyeyim ozeldeki is icin konusmuyorum devlet isi icin konusuyorum.[/quote]

pasam o zaman o hastanenin bastabibi ben olsam ben seni daha yuksekte tutarim, ha sen ne kadar yuksete tutunabilirsin. Nihayetinde islerini iyi yapan herkes sayginligi kazanir. Bir kisi odtulu diye illa saygi duyacak bir kuralda yok. "odtu mezunu ama mal gibi adam" diyenleride gordum.. Nitekim o hastaneninde bastabibi ben degilim.

eger kagit uzerinde sayginlik istiyorsan Nihayetinde yurt disinda ogrenim gormussun.. Girersin okuluna iyi derecede bitirirsin daimler,BMW, ferrore de yaparsin stajini, almanca yaninda 3. hatta 4. dilleri baslangic seviyesinde ogrenirsin vs... sayginlik olayi budur. Gel gelelim badem biyikli olmadigin icin bunlari hicede sayabilirler aslinda oyle degil mi?
allahini seven defansa gelsin

aida
Mesajlar: 99
Kayıt: Pzr Eyl 26, 2010 7:18 pm

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen aida » Sal Kas 23, 2010 12:01 am

Dortmund Fh mi Bochum Fh mi daha iyi ekonomi okumak icin ?? Bilen biri yardimci olsun lutfen

berlinnz
Mesajlar: 8
Kayıt: Çrş Kas 24, 2010 2:44 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen berlinnz » Çrş Kas 24, 2010 3:03 am

FH lerden master kabulu almak (ekonomi-isletme alaninda) universiteden daha mi kolaydir acaba? Ingilizce master programlarina basvuracagim da kabul alamamaktan korkuyorum biraz ortalamam 2.5..

mt2127
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzt Oca 24, 2011 3:44 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen mt2127 » Pzt Oca 24, 2011 5:07 am

Fachschule de Master programlarinda ISE master varmi . Ingilizce egitim veriliyormu makine muhendisliginde master yapmak istiyorum Bachelarim ingilizce oldugu icin master i mida ingilizce yapmak istiyorum . Fachschule lerin master lari full almanca mi _?

bjk_oguz
Mesajlar: 859
Kayıt: Cmt Eki 23, 2010 10:44 pm

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen bjk_oguz » Pzt Oca 24, 2011 9:45 pm

[quote]mt2127 tarafindan yazilan metin:
Fachschule de Master programlarinda ISE master varmi . Ingilizce egitim veriliyormu makine muhendisliginde master yapmak istiyorum Bachelarim ingilizce oldugu icin master i mida ingilizce yapmak istiyorum . Fachschule lerin master lari full almanca mi _? [/quote]






konuyla ilgili butun bilgilere buradan ulasabilirsin. http://deutschstudent.de/news.php?readmore=51

mt2127
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzt Oca 24, 2011 3:44 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen mt2127 » Sal Oca 25, 2011 2:31 am

Cok tesekkuler

mt2127
Mesajlar: 7
Kayıt: Pzt Oca 24, 2011 3:44 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen mt2127 » Sal Oca 25, 2011 2:34 am

yalniz sorumun karsiligini bulamadim verdiginiz linkte , soz edilmemis orada gene de ilginizetesekkurler

ywzslm
Mesajlar: 140
Kayıt: Sal Ağu 24, 2010 12:01 am

FACHHOCHSCHULE Hakkinda..

Mesaj gönderen ywzslm » Sal Oca 25, 2011 7:45 pm

daad sitesinden en guncel haberleri ve bolum hakkinda ki bilgilri bullabilrisin FH okumadan once okulu iyi arastir

Cevapla