Yapmanız gereken vizeye başvururken 2-3 aylık seyahat sağlık sigortası yaptırtmak. Uygun bir fiyata yaptırılıyor bu. Almanya'ya gittiğinizde de private veya public sağlık sigortası yaptırtacaksınız. Bunun için şimdiden sağlık şirketlerinden bir ön onay belgesi alabilirsiniz (expatrio direkt veriyordu). Oraya gittiğinizde banka hesabı açma, sigortayı aktifleştirip sağlık kartınızı almak birkaç hafta sürebilir. Bu sırada da seyahat sağlık sigortası sizi güvencede tutuyor.
ezgiray yazdı: ↑Pzr Mar 10, 2024 4:23 am Merhaba,
Erasmusla 1 yıllığına eylül ayından itibaren Almanyaya gideceğim. At/11 almam gerekiyor vize ve Almanyadaki okula kayıt için. 23 yaşındayım ama staj yapıyorum ve stajım sigortamı tam ödüyor ve temmuz ayında bitiyor. o yüzden anneme ya da babama bağlı değilim. Ne yapmam gerekiyor. Buradan vize için özel sağlık sigortası yapıp sonrasında oraya gidince okula kaydımı yaptırmadan AOK sigortası yaptırabilir miyim ve bu süreç ne kadar sürer? Açıkcası zaten at/11’i kullanmayı düşünmüyordum çünkü şeker hastasıyım ve almanyanın kendi sağlık sigortasının benim için çok artısı var ama üniversite kaydımı nasıl yapacağım, bu süreç beni çok geriyor. Lütfen yardım edin.