Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Vize Ani Defteri - 2024

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
onergrb
Mesajlar: 2
Kayıt: Cum Şub 23, 2024 10:25 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen onergrb » Cum Şub 23, 2024 10:27 pm

melisa.ilayda yazdı: Prş Şub 22, 2024 12:27 pm Ankara'dan iş arama vizesi için en son hangi tarih başvurulara atama oldu acaba bilgisi olan var mı?
Merhaba, benim yok sizin var mı acaba

melisa.ilayda
Mesajlar: 9
Kayıt: Sal Şub 20, 2024 3:33 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen melisa.ilayda » Cum Şub 23, 2024 10:29 pm

onergrb yazdı: Cum Şub 23, 2024 10:27 pm Merhaba, benim yok sizin var mı acaba
Benim de yok

Cemcem16
Mesajlar: 8
Kayıt: Cmt Oca 13, 2024 12:50 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen Cemcem16 » Cmt Şub 24, 2024 8:47 am

Herkese merhaba
Vize türü 36f
Başvuru yeri Ankara
Sunulan dil belgesi A2 konuşma sertifikası Yazılı sertifikası yok
Sözlü soru sorulmadı formda da 3 tane soruyu boş bıraktım anlamadım
Görüşme 23.01.2024
Kargo mesajı 21.02.2024
Vize geliş tarihi 23.02.2024
Motivasyon mektubunuzu sağlam yapın :)

umutyoldaa
Mesajlar: 91
Kayıt: Prş Ağu 17, 2023 7:17 am

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen umutyoldaa » Cmt Şub 24, 2024 9:22 am

Cemcem16 yazdı: Cmt Şub 24, 2024 8:47 am Herkese merhaba
Vize türü 36f
Başvuru yeri Ankara
Sunulan dil belgesi A2 konuşma sertifikası Yazılı sertifikası yok
Sözlü soru sorulmadı formda da 3 tane soruyu boş bıraktım anlamadım
Görüşme 23.01.2024
Kargo mesajı 21.02.2024
Vize geliş tarihi 23.02.2024
Motivasyon mektubunuzu sağlam yapın :)
Merhaba vizeniz hayırlı olsun. Başlangıç tarihi ne zaman acaba? Sizin yazdığınız tarih mi yoksa kursunuza yakın bir tarih mi?

Canaks
Mesajlar: 23
Kayıt: Prş Şub 15, 2024 8:53 am

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen Canaks » Cmt Şub 24, 2024 9:43 am

Cemcem16 yazdı: Cmt Şub 24, 2024 8:47 am Herkese merhaba
Vize türü 36f
Başvuru yeri Ankara
Sunulan dil belgesi A2 konuşma sertifikası Yazılı sertifikası yok
Sözlü soru sorulmadı formda da 3 tane soruyu boş bıraktım anlamadım
Görüşme 23.01.2024
Kargo mesajı 21.02.2024
Vize geliş tarihi 23.02.2024
Motivasyon mektubunuzu sağlam yapın :)
Formda sorulan sorulari hatirliyor musunuz

secilmis1
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Eki 07, 2023 3:40 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen secilmis1 » Cmt Şub 24, 2024 2:45 pm

Arkadaşlar selam,
Wuppertal ve Paderborn Üniversitelerinden master için ön kabul aldım (A2 TELC Belgem var) ve beni dil kurslarına davet ettiler. İzmirden 6 Eylül 2023'te vize randevu başvurusunda bulundum ama henüz bir ses yok. Kurslar Nisan ayında başlıyor ve Ekim ayına erteleme yapabiliyorum.
sorularım şunlar;
1) Sizce Paderborn ve Wuppertal arasında hangi okulu seçmeliyim, konuda tecrübesi olanlar veya gidip okumuş olanlar var mı?
2) Ekim ayına kadar vize randevum ucu ucuna yetişecek gibi görünüyor. yani kurs başlamadan ev bulma veya yurt başvurusu yapıp bekleme şansım zor. konaklama konusunda ne öneriyorsunuz, 1 ay içinde ne çözüm bulabilirim anmeldung yapabilmek için?
Şimdiden hepinize teşekkürler,

kaancongarr
Mesajlar: 12
Kayıt: Sal Oca 09, 2024 2:52 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen kaancongarr » Pzr Şub 25, 2024 12:50 am

Herkese merhabalar, 13 şubatta girdiğim vize randevusunu ve öncesini detaylı bir şekilde anlatacağım, illaki ilgisini çekecek sorularına cevap bulacaklar vardır ilgisini çekmeyenlerden şimdiden özür dilerim.
Öncelikle 36F vizesi için İstanbul'dan 28.06.2023 tarihinde başvurdum. 10.08.2023'e randevu atandı fakat VPD belgem yetişmediği için iptal etmek zorunda kaldım. Akşamına VPD belgesi geldi :). Burada şöyle bir problem yaşadım. Randevuyu ertelersem bir iki hafta sonraya mı atanacak yoksa listenin en başına mı geçeceğim. Benimle benzer süreçlerden geçen bir arkadaşım erteleme talebinde bulunduğunda 2 hafta sonrasına randevu verildiğini söyledi. Fakat nerede araştırsam başka kime sorsam herkes listenin başına geçtiğimizi, en baştan 2-3 ay bekleyeceğimizi söylediğinden emin olamadım ve iptal ettim. 16.10.2023 de tekrardan başvurdum. 17.01.2024'te randevu tarihim 13.02.2024'e atandı. 17 Ocaktan 13 Şubata kadar dil kursu kaydımı ve kesin okul kabulumu (Immatrikulationsbescheinigung) hallettim. Burası benim için çok zor oldu çünkü okul lise diplomamı transkriptimi ösym sonuç ve yerleştirmemi kabul etmedi. Almanyada bi tercüman tarafından yapılması gerektiğini yazmışlardı. Arkadaşlarıma da danışarak konsolosluk onayının yeteceğini karar verdik. İstanbulda randevu tarihim 06.02.2024 idi belge onayı için fakat riske atmak istemediğim için atladım Bursa'ya gittim fahri konsolosluğa. Onu halledip belgeleri o şekilde okula ilettikten sonra resmi olarak Immatrikulationsbescheiniung belgemi alabildim. Sonrasında sağlık sigortamı (AT-11) hallettikten sonra artık geriye ufak şeyler kaldı. Form doldurmak, sorulara bakmak, vesikalık vs..
Artık büyük gün geldi ve sabah erkenden kalkıp taksime doğru yola koyuldum. Burdaki bilgilerim taze olduğu için detaylı bir şekilde anlatacağım. Öncelikle konuma yazıp gittim ve binanın önündeki güvenliklere ulusal vize randevusu için geldiğimi söyleyince sağdaki yokuştan aşağı inmemi söyledi. Orası da binanın diğer bi girişiydi. Sırada bekleyen 7-8 kişi vardı, başta sıraya girsem de sonrasında ordaki güvenliklere ulusal vize randeuvusu için geldiğimi söylediğimde sıranın pasaport teslim gibi işlemler için olduğunu benim beklememe gerek olmadığını söylediler. Çantamı yere bırakmamı istediler ve K9 köpeği çantamı kokladıktan sonra geri aldım ve binaya doğru gitmemi istediler. Aşağıda bir sıra daha vardı camın içerisindeki yetkili kişiyle konuşmak için. Durumumu anlattıktan sonra kapıyı otomatik olarak açtı ve X-Ray'den geçtim sonrasında güvenlik üstümü aradı. Belgeler ve 75 Euro hariç her şeyi dolaba kitleyip anahtarı almamı söylediler. (Heyecandan 150 Euro'yu cüzdanımda unuttum, kız arkadaşımınki de bendeydi. Güvenlik azarladı biraz bu yüzden.) Belgeleri önde orijinal arkada fotokopiler olucak şekilde sıralamıştım fakat gişede evraklarımızı düzenleyecek olan memur karışık bi şekilde koymamı ve 3 adet vesikalığımı istedi. (Formda 2 vesikalık yazıyordu fakat ne olur ne olmaz 6'sını birden götürmüştüm siz de öyle yapın fazla fazla götürün zaten fazlalıkları size veriyorlar.) Parayı görüşme yapacağım memura vermem gerektiğini söylediğinde cüzdanımı unuttuğum aklıma geldi. Binadan çıkıyormuş gibi girdiğim yerin sol tarafından çıktım ve dolaptan güvenlik eşliğinde cüzdanımı aldım. (Dolaplar çift taraflıymış.) Sonrasında aradaki kapıdan geçtim ve kapının sadece 1 kez açıldığını söylediler bu yüzden benden önceki kişinin aranmasının bitmesini bekledim ardından beraber geçtik içeri. Sonrasında evraklarımızı düzenleyen memur bize bi form ve ups poşeti verdi. Bir de tabii ki düzenlenmiş bir şekilde bizim evraklarımızı. Formda pasaportumuzun hangi adrese geleceği kim alacağı telefon mail vs yazıyordu heyecandan mail adresimin sonunda ''.com'' olduğunu unuttum evraklarımdan bakıp buldum :)
İçeride tabii ki telefon vs yasak ama içeriyi biraz betimleyeyim gidince yabancılık çekmeyin. Banka gibi düşünebilirsiniz tek farkı karşısınızdaki kişi ile aranızda kalın bir cam var siz onu hoparlörden o sizi hoparlörden duyuyor mikrofonlar sayesinde. Evrakları teslim ederken de, sizin tarafınız açıkken koyuyorsunuz memur ordan bizim tarafımızı kapatıp kendi tarafını açıyor ve evraklar onun tarafına geçmiş oluyor. Bunu da hapishane hücrelerinde verilen yemeğe benzetebilirsiniz. Benim görüşmem çok güzel başladı karşımdaki memur çok tatlıydı. Memur görüşmeye ''Bugün böylesine özenli ve evrakları tam gelen ilk öğrenci sizsiniz'' diye başlayınca ben biraz da olsun rahatladım tabii. Garantör evrağım hariç her şey tamdı. Mavi kumaş pantolon ve beyaz bi gömlek giymiştim. Ayrıca tabii ki tıraşımı olup gitmiştim. Sonrasında başvuru formunda yazan soruları tekrardan sordu. Hangi okul, hangi bölüm, hangi dil kursu, nerede kalacaksın gibi temel sorular. Almanca ve ingilizce seviyemi sordu. Almancada TestDaF B2 Sertifikasına sahip olduğumu, ingilizcede ise sertifikam olmadığını fakat tahmini olarak A2 olduğumu söyledim. Güzel, hadi Almanca devam edelim o zaman. Kendini tanıtır mısın dedi. Tabii ki diyip başladım. Ben konuştukça o da bilgisayara yazıyordu. Aklıma gelen her şeyi söyledim fakat eliyle devam et yapmasına rağmen o an aklıma söyleyebileceğim başka bir şey gelmedi. Bu sefer o sorular sormaya başladı almanca. 4-5 tane de o sordu onun sorularını cevapladıktan sonra tekrardan güzel diyip türkçeye geçti. Evraklarımın arasında garantör evrağını göremediğini söyledi. Ben de yetişmediğini bu yüzden ek süre talep etmek istediğimi söyledim. Tabii ki dedi. (Belki kanıt isterler diye garantörümün belediyesiyle olan mailleşmelerini çıktı alıp götürmüştüm fakat evrakları düzenleyen memur onları vermedi bile.) Bana gelebilecek en zor soruyu da sordu. Türkiyede Makine Mühendisliği kazanmışsın orda neden Wirtschaftsinformatik okumak istiyorsun dedi bunu da açıkladıktan sonra peki güzel dedi ve görüşmeyi bitirdik.
Sonrasında vedalaştık ve bana başvuru numaramın yazdığı, 3.vesikalığımın ataşlandığı ve birkaç tane mail adresi bulunan bi kağıt verdi. Bi problem halinde o maillerden iletişime geçebileceğimi söyledi. Teşekkür ettim ve kalktım. Sonrasında eşyalarımızın olduğu masaya gittim. Hemen yan bankoda aynı süreçten geçen kız arkadaşımı bekledim :). Aklıma bir soru geldi direkt memurun yanına geri gittim garantör olmaz ise bloke hesap oluştabilirim değil mi diye sordum ve evet bloke bizim için her zaman geçerlidir cevabını verdi. Tekrardan teşekkür edip iyi günler dileyip kalktım.
Dediğim gibi hemen yan bankoda kız arkadaşım vardı ve ona gelen soruları ve onun cevaplarını kendi görüşmem esnasında bile çok rahat duyuyordum. Ona biraz daha zor sorular geldi. Almanca sertifikasını gördükten sonra hemen Almanca konuşmaya başladılar en başta ve bana gelen sorulardan daha farklı olarak gelecek planın nedir gelecekte kendini nerede nasıl görüyorsun gibi sorular geldi (almanca). O da görüşmesini bitirdikten sonra girdiğimiz yerin sol tarafından çıktık çift taraflı dolaptan eşyalarımızı aldık ve derin bi nefes aldık.
Hemen ertesi sabah eksik belge mailim geldi. 13.03.2024 e kadar iletmem için zamanım olduğu, eğer gerekirse minimum 10 gün önceden olmak kaydıyla tekrardan ek süre talep edebileceğim yazıyordu. İnşallah belediye cevap verir evrağı yollarsa yetiştirmeye çalışacağım.
Buraya kadar vaktinizi aldıysam özür dilerim inşallah işinize yarar bir şeyler söylemişimdir. Herkese iyi günler.
Vize Randevu Talebi: 16.10.2023
Vize Randevu Atama: 17.01.2024
Vize Randevu Tarihi: 13.02.2024
Eksik Evrak Teslimi: 08.03.2024
Vize Geliş Tarihi: ?
Dil Kursu Başlangıcı: 06.05.2024

tarikcuci
Mesajlar: 44
Kayıt: Cum Kas 24, 2023 2:51 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen tarikcuci » Pzr Şub 25, 2024 1:03 am

kaancongarr yazdı: Pzr Şub 25, 2024 12:50 am Herkese merhabalar, 13 şubatta girdiğim vize randevusunu ve öncesini detaylı bir şekilde anlatacağım, illaki ilgisini çekecek sorularına cevap bulacaklar vardır ilgisini çekmeyenlerden şimdiden özür dilerim.
Öncelikle 36F vizesi için İstanbul'dan 28.06.2023 tarihinde başvurdum. 10.08.2023'e randevu atandı fakat VPD belgem yetişmediği için iptal etmek zorunda kaldım. Akşamına VPD belgesi geldi :). Burada şöyle bir problem yaşadım. Randevuyu ertelersem bir iki hafta sonraya mı atanacak yoksa listenin en başına mı geçeceğim. Benimle benzer süreçlerden geçen bir arkadaşım erteleme talebinde bulunduğunda 2 hafta sonrasına randevu verildiğini söyledi. Fakat nerede araştırsam başka kime sorsam herkes listenin başına geçtiğimizi, en baştan 2-3 ay bekleyeceğimizi söylediğinden emin olamadım ve iptal ettim. 16.10.2023 de tekrardan başvurdum. 17.01.2024'te randevu tarihim 13.02.2024'e atandı. 17 Ocaktan 13 Şubata kadar dil kursu kaydımı ve kesin okul kabulumu (Immatrikulationsbescheinigung) hallettim. Burası benim için çok zor oldu çünkü okul lise diplomamı transkriptimi ösym sonuç ve yerleştirmemi kabul etmedi. Almanyada bi tercüman tarafından yapılması gerektiğini yazmışlardı. Arkadaşlarıma da danışarak konsolosluk onayının yeteceğini karar verdik. İstanbulda randevu tarihim 06.02.2024 idi belge onayı için fakat riske atmak istemediğim için atladım Bursa'ya gittim fahri konsolosluğa. Onu halledip belgeleri o şekilde okula ilettikten sonra resmi olarak Immatrikulationsbescheiniung belgemi alabildim. Sonrasında sağlık sigortamı (AT-11) hallettikten sonra artık geriye ufak şeyler kaldı. Form doldurmak, sorulara bakmak, vesikalık vs..
Artık büyük gün geldi ve sabah erkenden kalkıp taksime doğru yola koyuldum. Burdaki bilgilerim taze olduğu için detaylı bir şekilde anlatacağım. Öncelikle konuma yazıp gittim ve binanın önündeki güvenliklere ulusal vize randevusu için geldiğimi söyleyince sağdaki yokuştan aşağı inmemi söyledi. Orası da binanın diğer bi girişiydi. Sırada bekleyen 7-8 kişi vardı, başta sıraya girsem de sonrasında ordaki güvenliklere ulusal vize randeuvusu için geldiğimi söylediğimde sıranın pasaport teslim gibi işlemler için olduğunu benim beklememe gerek olmadığını söylediler. Çantamı yere bırakmamı istediler ve K9 köpeği çantamı kokladıktan sonra geri aldım ve binaya doğru gitmemi istediler. Aşağıda bir sıra daha vardı camın içerisindeki yetkili kişiyle konuşmak için. Durumumu anlattıktan sonra kapıyı otomatik olarak açtı ve X-Ray'den geçtim sonrasında güvenlik üstümü aradı. Belgeler ve 75 Euro hariç her şeyi dolaba kitleyip anahtarı almamı söylediler. (Heyecandan 150 Euro'yu cüzdanımda unuttum, kız arkadaşımınki de bendeydi. Güvenlik azarladı biraz bu yüzden.) Belgeleri önde orijinal arkada fotokopiler olucak şekilde sıralamıştım fakat gişede evraklarımızı düzenleyecek olan memur karışık bi şekilde koymamı ve 3 adet vesikalığımı istedi. (Formda 2 vesikalık yazıyordu fakat ne olur ne olmaz 6'sını birden götürmüştüm siz de öyle yapın fazla fazla götürün zaten fazlalıkları size veriyorlar.) Parayı görüşme yapacağım memura vermem gerektiğini söylediğinde cüzdanımı unuttuğum aklıma geldi. Binadan çıkıyormuş gibi girdiğim yerin sol tarafından çıktım ve dolaptan güvenlik eşliğinde cüzdanımı aldım. (Dolaplar çift taraflıymış.) Sonrasında aradaki kapıdan geçtim ve kapının sadece 1 kez açıldığını söylediler bu yüzden benden önceki kişinin aranmasının bitmesini bekledim ardından beraber geçtik içeri. Sonrasında evraklarımızı düzenleyen memur bize bi form ve ups poşeti verdi. Bir de tabii ki düzenlenmiş bir şekilde bizim evraklarımızı. Formda pasaportumuzun hangi adrese geleceği kim alacağı telefon mail vs yazıyordu heyecandan mail adresimin sonunda ''.com'' olduğunu unuttum evraklarımdan bakıp buldum :)
İçeride tabii ki telefon vs yasak ama içeriyi biraz betimleyeyim gidince yabancılık çekmeyin. Banka gibi düşünebilirsiniz tek farkı karşısınızdaki kişi ile aranızda kalın bir cam var siz onu hoparlörden o sizi hoparlörden duyuyor mikrofonlar sayesinde. Evrakları teslim ederken de, sizin tarafınız açıkken koyuyorsunuz memur ordan bizim tarafımızı kapatıp kendi tarafını açıyor ve evraklar onun tarafına geçmiş oluyor. Bunu da hapishane hücrelerinde verilen yemeğe benzetebilirsiniz. Benim görüşmem çok güzel başladı karşımdaki memur çok tatlıydı. Memur görüşmeye ''Bugün böylesine özenli ve evrakları tam gelen ilk öğrenci sizsiniz'' diye başlayınca ben biraz da olsun rahatladım tabii. Garantör evrağım hariç her şey tamdı. Mavi kumaş pantolon ve beyaz bi gömlek giymiştim. Ayrıca tabii ki tıraşımı olup gitmiştim. Sonrasında başvuru formunda yazan soruları tekrardan sordu. Hangi okul, hangi bölüm, hangi dil kursu, nerede kalacaksın gibi temel sorular. Almanca ve ingilizce seviyemi sordu. Almancada TestDaF B2 Sertifikasına sahip olduğumu, ingilizcede ise sertifikam olmadığını fakat tahmini olarak A2 olduğumu söyledim. Güzel, hadi Almanca devam edelim o zaman. Kendini tanıtır mısın dedi. Tabii ki diyip başladım. Ben konuştukça o da bilgisayara yazıyordu. Aklıma gelen her şeyi söyledim fakat eliyle devam et yapmasına rağmen o an aklıma söyleyebileceğim başka bir şey gelmedi. Bu sefer o sorular sormaya başladı almanca. 4-5 tane de o sordu onun sorularını cevapladıktan sonra tekrardan güzel diyip türkçeye geçti. Evraklarımın arasında garantör evrağını göremediğini söyledi. Ben de yetişmediğini bu yüzden ek süre talep etmek istediğimi söyledim. Tabii ki dedi. (Belki kanıt isterler diye garantörümün belediyesiyle olan mailleşmelerini çıktı alıp götürmüştüm fakat evrakları düzenleyen memur onları vermedi bile.) Bana gelebilecek en zor soruyu da sordu. Türkiyede Makine Mühendisliği kazanmışsın orda neden Wirtschaftsinformatik okumak istiyorsun dedi bunu da açıkladıktan sonra peki güzel dedi ve görüşmeyi bitirdik.
Sonrasında vedalaştık ve bana başvuru numaramın yazdığı, 3.vesikalığımın ataşlandığı ve birkaç tane mail adresi bulunan bi kağıt verdi. Bi problem halinde o maillerden iletişime geçebileceğimi söyledi. Teşekkür ettim ve kalktım. Sonrasında eşyalarımızın olduğu masaya gittim. Hemen yan bankoda aynı süreçten geçen kız arkadaşımı bekledim :). Aklıma bir soru geldi direkt memurun yanına geri gittim garantör olmaz ise bloke hesap oluştabilirim değil mi diye sordum ve evet bloke bizim için her zaman geçerlidir cevabını verdi. Tekrardan teşekkür edip iyi günler dileyip kalktım.
Dediğim gibi hemen yan bankoda kız arkadaşım vardı ve ona gelen soruları ve onun cevaplarını kendi görüşmem esnasında bile çok rahat duyuyordum. Ona biraz daha zor sorular geldi. Almanca sertifikasını gördükten sonra hemen Almanca konuşmaya başladılar en başta ve bana gelen sorulardan daha farklı olarak gelecek planın nedir gelecekte kendini nerede nasıl görüyorsun gibi sorular geldi (almanca). O da görüşmesini bitirdikten sonra girdiğimiz yerin sol tarafından çıktık çift taraflı dolaptan eşyalarımızı aldık ve derin bi nefes aldık.
Hemen ertesi sabah eksik belge mailim geldi. 13.03.2024 e kadar iletmem için zamanım olduğu, eğer gerekirse minimum 10 gün önceden olmak kaydıyla tekrardan ek süre talep edebileceğim yazıyordu. İnşallah belediye cevap verir evrağı yollarsa yetiştirmeye çalışacağım.
Buraya kadar vaktinizi aldıysam özür dilerim inşallah işinize yarar bir şeyler söylemişimdir. Herkese iyi günler.
dostum öncelikle detaylı ve güzel anlatımın için teşekkür ederim. tam olarak seninle aynı durumdayım, tüm belgelerim tam ancak garantör belgemi henüz alabilmiş değilim, garantörümden sürekli ek belge istiyorlar şu an gözümü karartıp bir şekilde bloke hesap açıp 4 marttaki vize randevusuna yetiştirmek ya da eğer o zamana kadar garantör belgem elime geçmemişse eksik evrak olarak süre talep etmek arasında gidip geliyorum. en önemli belge olduğu için eksik evrak olarak süre isteyip sonrasında evrağı teslim etsek bile red yeme durumu olur mu diye de endişe etmiyor değilim grupta buna ilişkin bilgisi olan arkadaşlar da yazarsa çok iyi olur. senin de belgen umarım çıkar ve teslimden sonra vizen de olumlu sonuçlanır inşallah 🤲🏼
Vize Türü: 36F Yüksek Lisans / Siegen
İDATA Başvuru : 21.11.2023
Randevu Atama: 06.02.2024
Randevu Tarihi : 04.03.2024 (İstanbul Konsolosluğu)
Dijital İletim Tarihi : 05.03.2024
Vize Geliş Tarihi: 04.04.2024

Vize Başlangıç: 02.04.2024-01.10.2024 Multi

kaancongarr
Mesajlar: 12
Kayıt: Sal Oca 09, 2024 2:52 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen kaancongarr » Pzr Şub 25, 2024 1:17 am

tarikcuci yazdı: Pzr Şub 25, 2024 1:03 am dostum öncelikle detaylı ve güzel anlatımın için teşekkür ederim. tam olarak seninle aynı durumdayım, tüm belgelerim tam ancak garantör belgemi henüz alabilmiş değilim, garantörümden sürekli ek belge istiyorlar şu an gözümü karartıp bir şekilde bloke hesap açıp 4 marttaki vize randevusuna yetiştirmek ya da eğer o zamana kadar garantör belgem elime geçmemişse eksik evrak olarak süre talep etmek arasında gidip geliyorum. en önemli belge olduğu için eksik evrak olarak süre isteyip sonrasında evrağı teslim etsek bile red yeme durumu olur mu diye de endişe etmiyor değilim grupta buna ilişkin bilgisi olan arkadaşlar da yazarsa çok iyi olur. senin de belgen umarım çıkar ve teslimden sonra vizen de olumlu sonuçlanır inşallah 🤲🏼
garantörün hangi şehirden başvurdu çünkü benimkinden de devamlı ek belge istediler en son verdiği cevaba da 5 haftadır cevap vermediler o yüzden umutlanmalı mıyım vericekler diye yoksa ümidi kesmeli miyim bilmiyorum. eğer bloke seni ve aileni çok yormayacaksa bloke açabilirsin ama yerinde olsam okulun dil kursunun vs acelesi yoksa eksik evrakla girerdim. garantör evrağı blokeye göre çok daha avantajlı çünkü. red yeme durumu olacağını zannetmiyorum çünkü sonuçta ek süre tanıyolar öyle bi niyetleri olsa hiç zaman tanımazlar diye umut ediyorum. ayrıca şuan almanyada olan arkadaşım görüşmeye hem bloke hem de okul kabulu eksik olarak girdi fakat bir hafta sonra halledip attı bir şey olmadı. inşallah senin belgen de randevuya gidene kadar çıkar da hiç uğraşmazsın
Vize Randevu Talebi: 16.10.2023
Vize Randevu Atama: 17.01.2024
Vize Randevu Tarihi: 13.02.2024
Eksik Evrak Teslimi: 08.03.2024
Vize Geliş Tarihi: ?
Dil Kursu Başlangıcı: 06.05.2024

tarikcuci
Mesajlar: 44
Kayıt: Cum Kas 24, 2023 2:51 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen tarikcuci » Pzr Şub 25, 2024 1:49 am

kaancongarr yazdı: Pzr Şub 25, 2024 1:17 am garantörün hangi şehirden başvurdu çünkü benimkinden de devamlı ek belge istediler en son verdiği cevaba da 5 haftadır cevap vermediler o yüzden umutlanmalı mıyım vericekler diye yoksa ümidi kesmeli miyim bilmiyorum. eğer bloke seni ve aileni çok yormayacaksa bloke açabilirsin ama yerinde olsam okulun dil kursunun vs acelesi yoksa eksik evrakla girerdim. garantör evrağı blokeye göre çok daha avantajlı çünkü. red yeme durumu olacağını zannetmiyorum çünkü sonuçta ek süre tanıyolar öyle bi niyetleri olsa hiç zaman tanımazlar diye umut ediyorum. ayrıca şuan almanyada olan arkadaşım görüşmeye hem bloke hem de okul kabulu eksik olarak girdi fakat bir hafta sonra halledip attı bir şey olmadı. inşallah senin belgen de randevuya gidene kadar çıkar da hiç uğraşmazsın
braunschweig şehrinden başvuru yaptı ocak ayının başında. gelir giderlerini bildirdi en son kendisinden tüm giderlerinin dekontlarını istemişlerdi onu da bildirdi. ocak ayında başvurmuştu evrak isteye isteye bugün itibariyle 7 haftayı buldu sanırım.

kursum 8 nisanda başlıyor ama sanırım okul bana 1-2 hafta geç gitme konusunda müsaade edecektir diye düşünüyorum yani 4 martta tam şekilde yapabilseydim başvurumu muhtemelen tam vaktinde okula yetişecektim. parayı halledip bloke hesap açabilirsem yine 4 marta yetiştirebilirim de parayı halletmek mesele :) ama sanırım kendimi o bloke hesap stresine sokmadan eksik evrakla gideceğim ve 1 ay süre isteyeceğim. bir aylık sürecin ilk on beş gününde garantör belgesi çıkmamış olursa bloke hesabı halledip direkt bloke hesapla başvuracağım.
Vize Türü: 36F Yüksek Lisans / Siegen
İDATA Başvuru : 21.11.2023
Randevu Atama: 06.02.2024
Randevu Tarihi : 04.03.2024 (İstanbul Konsolosluğu)
Dijital İletim Tarihi : 05.03.2024
Vize Geliş Tarihi: 04.04.2024

Vize Başlangıç: 02.04.2024-01.10.2024 Multi

kaancongarr
Mesajlar: 12
Kayıt: Sal Oca 09, 2024 2:52 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen kaancongarr » Pzr Şub 25, 2024 1:56 am

tarikcuci yazdı: Pzr Şub 25, 2024 1:49 am braunschweig şehrinden başvuru yaptı ocak ayının başında. gelir giderlerini bildirdi en son kendisinden tüm giderlerinin dekontlarını istemişlerdi onu da bildirdi. ocak ayında başvurmuştu evrak isteye isteye bugün itibariyle 7 haftayı buldu sanırım.

kursum 8 nisanda başlıyor ama sanırım okul bana 1-2 hafta geç gitme konusunda müsaade edecektir diye düşünüyorum yani 4 martta tam şekilde yapabilseydim başvurumu muhtemelen tam vaktinde okula yetişecektim. parayı halledip bloke hesap açabilirsem yine 4 marta yetiştirebilirim de parayı halletmek mesele :) ama sanırım kendimi o bloke hesap stresine sokmadan eksik evrakla gideceğim ve 1 ay süre isteyeceğim. bir aylık sürecin ilk on beş gününde garantör belgesi çıkmamış olursa bloke hesabı halledip direkt bloke hesapla başvuracağım.
bence sen bi braunschweig a mail atıp süreç hakkında bilgi almaya çalış cevap verirlerse ona göre hareket et. ama dediğin gibi yaparsan da çok da bir şey kaybedeceğini düşünmüyorum, bloke nerden baksan 400.000 TL oldu çünkü.
ayrıca benim garantörüm de 14 ekimde başvurdu 13 aralıkta 165 euro yetersiz geldiği için red yedi. sonrasında aynı gün oğlunun maaşını da gösterip başvurdu ve nerden baksan 2.5 ay olmasına rağmen hala bir sonuç yok :(
Vize Randevu Talebi: 16.10.2023
Vize Randevu Atama: 17.01.2024
Vize Randevu Tarihi: 13.02.2024
Eksik Evrak Teslimi: 08.03.2024
Vize Geliş Tarihi: ?
Dil Kursu Başlangıcı: 06.05.2024

elitsa
Mesajlar: 40
Kayıt: Sal Eki 24, 2023 1:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen elitsa » Pzr Şub 25, 2024 2:24 pm

Arkadaşlar ben de 36F randevusuna gideceğim. Üniversitem diplomanın fiziksel halini yetiştiremedi. E- imzalı diplomam var sistemde. Görüşmeye onunla gitsem sıkıntı çıkar mı sizce?
36F İstanbul/ Stuttgart
Randevu Tarihi: 06.03.2024
Dijital İletim: 06.03.2024
Fiziksel İletim: 19.03.2024
Eksik evrak iletim: 03.05.2024
Vize geliş: 08.05.2024

umutyoldaa
Mesajlar: 91
Kayıt: Prş Ağu 17, 2023 7:17 am

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen umutyoldaa » Pzr Şub 25, 2024 3:50 pm

elitsa yazdı: Pzr Şub 25, 2024 2:24 pm Arkadaşlar ben de 36F randevusuna gideceğim. Üniversitem diplomanın fiziksel halini yetiştiremedi. E- imzalı diplomam var sistemde. Görüşmeye onunla gitsem sıkıntı çıkar mı sizce?
Ben de öyle gittim konsoloslukta sorun çıkmadı. Ama notere onaylayıp daha sonra apostil yaptırdım.
Ama ben yine de ne olur ne olmaz diye mezun belgesini çevirisi ile beraber götürmüştüm.

elitsa
Mesajlar: 40
Kayıt: Sal Eki 24, 2023 1:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen elitsa » Pzr Şub 25, 2024 4:52 pm

umutyoldaa yazdı: Pzr Şub 25, 2024 3:50 pm Ben de öyle gittim konsoloslukta sorun çıkmadı. Ama notere onaylayıp daha sonra apostil yaptırdım.
Ama ben yine de ne olur ne olmaz diye mezun belgesini çevirisi ile beraber götürmüştüm.
Teşekkür ederim cevabınız için. Notere tam olarak neyi onaylattırdınız acaba? E imzalı belge benim Bilgi Üniversitesi tarafından aldığım Diplomam. Sadece büyük karton kağıda basılı değil. Noter neyi onaylayacak tam olarak anlayamadım açıkçası. Siz ne demiştiniz notere?
36F İstanbul/ Stuttgart
Randevu Tarihi: 06.03.2024
Dijital İletim: 06.03.2024
Fiziksel İletim: 19.03.2024
Eksik evrak iletim: 03.05.2024
Vize geliş: 08.05.2024

yyeeii
Mesajlar: 94
Kayıt: Cum May 26, 2023 7:21 pm
Konum: Duisburg

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen yyeeii » Pzr Şub 25, 2024 5:00 pm

elitsa yazdı: Pzr Şub 25, 2024 4:52 pm Teşekkür ederim cevabınız için. Notere tam olarak neyi onaylattırdınız acaba? E imzalı belge benim Bilgi Üniversitesi tarafından aldığım Diplomam. Sadece büyük karton kağıda basılı değil. Noter neyi onaylayacak tam olarak anlayamadım açıkçası. Siz ne demiştiniz notere?
Hiçbir şeyi notere götürmene gerek yok dostum, ben ve 2 arkadaşım hiçbir belgeyi noterde tasdik ettirmedik, ikisinin vizesi geldi ben de sonucumu bekliyorum.

Not: A/T 11 alırken 'bazı' şehirlerde okul kabulünün ve semestr takvimiminin noter onayını isteyebiliyorlar fakat ben istemelerine rağmen noter tasdiği yaptırmadan götürdüm yine de belgeyi verdiler.
Duisburg-Essen-München

gesetzlosen
Mesajlar: 10
Kayıt: Prş Şub 15, 2024 10:00 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen gesetzlosen » Pzr Şub 25, 2024 5:39 pm

yyeeii yazdı: Pzr Şub 25, 2024 5:00 pm Hiçbir şeyi notere götürmene gerek yok dostum, ben ve 2 arkadaşım hiçbir belgeyi noterde tasdik ettirmedik, ikisinin vizesi geldi ben de sonucumu bekliyorum.

Not: A/T 11 alırken 'bazı' şehirlerde okul kabulünün ve semestr takvimiminin noter onayını isteyebiliyorlar fakat ben istemelerine rağmen noter tasdiği yaptırmadan götürdüm yine de belgeyi verdiler.
Dostum aynı günde girmişiz bende bekliyorum.. Braunsweig için.. niye bu kadar uzun sürdü?

umutyoldaa
Mesajlar: 91
Kayıt: Prş Ağu 17, 2023 7:17 am

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen umutyoldaa » Pzr Şub 25, 2024 5:49 pm

elitsa yazdı: Pzr Şub 25, 2024 4:52 pm Teşekkür ederim cevabınız için. Notere tam olarak neyi onaylattırdınız acaba? E imzalı belge benim Bilgi Üniversitesi tarafından aldığım Diplomam. Sadece büyük karton kağıda basılı değil. Noter neyi onaylayacak tam olarak anlayamadım açıkçası. Siz ne demiştiniz notere?
Belgeniz eimzalı olduğu için onaylattırmanız gerekiyor zaten. Notere gidin o belgenizde ki qr kodunu taratip onaylayacak yani.
Notere de direkt olarak “ benim diplomamı eimzalı olarak gönderdi okulum yurtdışında üniversite için bu diplomamaı onaylattırmak istiyorum” söyledim.
Konsolosluk için zaten orijinal belgeleri onaylattırmanıza gerek yok eimzalı belgeler onaylanması lazım mesela mezun belgesi veya ÖSYM yerleşti belgesi.

yyeeii
Mesajlar: 94
Kayıt: Cum May 26, 2023 7:21 pm
Konum: Duisburg

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen yyeeii » Pzr Şub 25, 2024 6:10 pm

gesetzlosen yazdı: Pzr Şub 25, 2024 5:39 pm Dostum aynı günde girmişiz bende bekliyorum.. Braunsweig için.. niye bu kadar uzun sürdü?
Benim garantör evrağım eksikti, 8 Şubat günü teslim edebildim 12 Şubat günü dijital iletim oldu. Sizinki de 36F ve Ankara mı?
Duisburg-Essen-München

elitsa
Mesajlar: 40
Kayıt: Sal Eki 24, 2023 1:16 pm

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen elitsa » Pzr Şub 25, 2024 7:47 pm

yyeeii yazdı: Pzr Şub 25, 2024 5:00 pm Hiçbir şeyi notere götürmene gerek yok dostum, ben ve 2 arkadaşım hiçbir belgeyi noterde tasdik ettirmedik, ikisinin vizesi geldi ben de sonucumu bekliyorum.

Not: A/T 11 alırken 'bazı' şehirlerde okul kabulünün ve semestr takvimiminin noter onayını isteyebiliyorlar fakat ben istemelerine rağmen noter tasdiği yaptırmadan götürdüm yine de belgeyi verdiler.
siz de e-devletten e-imzalı belge götürmüş müydünüz? osym belgesi vs.
36F İstanbul/ Stuttgart
Randevu Tarihi: 06.03.2024
Dijital İletim: 06.03.2024
Fiziksel İletim: 19.03.2024
Eksik evrak iletim: 03.05.2024
Vize geliş: 08.05.2024

yyeeii
Mesajlar: 94
Kayıt: Cum May 26, 2023 7:21 pm
Konum: Duisburg

Re: Vize Ani Defteri - 2024

Mesaj gönderen yyeeii » Pzr Şub 25, 2024 8:35 pm

elitsa yazdı: Pzr Şub 25, 2024 7:47 pm siz de e-devletten e-imzalı belge götürmüş müydünüz? osym belgesi vs.
Hayır, benim tüm diplomalarım fiziki olarak elimdeydi, onlara ek olarak e-devletten sadece lise ve ön lisans mezuniyet belgelerimi(diploma yerine geçmez) çıkarttım. Tek yaptığım şey çevirilecek belgeleri yeminli tercümanda çevirmek ve Almanca üçer, Türkçe üçer olmak üzere fotokopilerini almak, hiçbir kağıdıma tasdik veya apostil yaptırmadım, vize alan arkadaşlarım da öyle.
Duisburg-Essen-München

Cevapla